Ψηφιακό Ραδιόφωνο: Τι είναι και τι μας προσφέρει;

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ανοίγω αυτό το θέμα εδώ για να γράψουμε αναλυτικά τι είναι το ψηφιακό ραδιόφωνο τι μπορεί να μας προσφέρει, που υπάρχει στον κόσμο και πως μπορεί να "έρθει" στην Ελλάδα...

Reaction score
14
στα δικά μου τα αυτιά είναι ράδιο χωρίς χρίτς χράτς και παρεμβολές... Η πάιζει ή δεν πάιζει όπως όλα τα ψηφιακά.

Απο εκεί και ύστερα τα εξτρα που μπορεί να προσφέρει το DAB νομίζω είναι ουτοπία και ονειρο για εμάς στην Ελλάδα όταν ακόμα τα αναλογικά FM ράδια δεν εχουν RDS και αναμετάδωση του tracklisting που παιζει...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Απο εκεί και ύστερα τα εξτρα που μπορεί να προσφέρει το DAB νομίζω είναι ουτοπία και ονειρο για εμάς στην Ελλάδα όταν ακόμα τα αναλογικά FM ράδια δεν εχουν RDS και αναμετάδωση του tracklisting που παιζει...
Τίποτα δεν είναι ουτοπικό...

Θα ήθελα πάντως να γράψουμε αναλυτικότερες πληροφορίες για το ψηφιακό ραδιόφωνο και τι μπορεί να προσφέρει στον καταναλωτή...

Reaction score
5
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=16396
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=26655

Αν ορίσουμε το ψηφιακό ραδιόφωνο ως την ασύρματη μετάδοση ψηφιακού σήματος μέσω διαμόρφωσης ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων με συχνότητες μικρότερες του ορατού φωτός, τότε οι πιο γνωστοί εκπρόσωποί του είναι το DAB και τα δορυφορικά XM και Sirius. Επίσης, ως γνωστό, πολλοί δορυφορικοί σταθμοί εκπέμπουν ραδιόφωνο στο audio κανάλι του DVB-S και μια εικόνα με το logo του σταθμού στο video κανάλι.

Πάντως στο δικό μου μυαλό το ψηφιακό ραδιόφωνο περιλαμβάνει και αυτό που λαμβάνουμε μέσω internet. π.χ. αν θέλεις να ακούσεις τα ενδιαφέροντα κανάλια μουσικής του BBC (6, 1xtra κλπ) και δεν είσαι στην Βρετανία και δεν έχεις Sky δορυφορική, μπορείς να τα ακούσεις Οnline. Αυτό γιατί δεν είναι ψηφιακό ραδιόφωνο; ;-)

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Μπορεί κάποιος να μου πει τι δυνατότητες έχει το ψηφιακό ραδιόφωνο;

Μπορεί κάποιος επίσης να μου πει τι γίνεται με τις συχνότητες των FM? Χρειάζεται να πάρεις συχνότητα των FM για να κάνεις εκπομπή ψηφιακού ραδιοφώνου;

Reaction score
1
Ο Γιάννης και ο Ακης πολύ σωστά ανέφεραν το ψηφιακό ραδιόφωνο μέσω δορυφόρου και ίντερνετ.
Προφανώς Χρήστο αναφέρεσαι στο, σχετικά νέο μέσο, όπως είναι η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση και τα αντίστοιχα κανάλια της ΕΡΤ, στο επίγειο ψηφιακό ραδιόφωνο!
Μιας κι προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμαι με την δορυφορική λήψη, από την οποία είμαι απόλυτα καλυμμένος, και δεν έχω ασχοληθεί με την επίγεια μετάδοση, ενδιαφέρει και μένα η τεχνική πλευρά του θέματος και ιδιαίτερα η σχέση του ψηφ. ραδιοφώνου με τις FM συχνότητες.....

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Πιστεύω ότι το ψηφιακό ραδιόφωνο έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και είναι καλό να ασχοληθούμε και εμείς στο avsite αλλά και γενικότερα οι Έλληνες που όπως έχουν δείξει όλες οι έρευνες αγοράς, αγαπούν το ραδιόφωνο και το θεωρούν ως το αγαπημένο τους και το πιο αξιόπιστο μέσο...

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.947
Members
38.521