Ψηφιακό πικάπ!!!

Reaction score
666
Ο κάθε κατασκευαστής είναι ελεύθερος να παρουσιάζει ό,τι θέλει. Το ίδιο κι ο αγοραστής να αγοράσει αν θέλει ή όχι.
Απο κει και πέρα εκφράζω την προσωπική μου άποψη και μόνο.
Δεν θα το αγόραζα για λόγους τιμής (είναι ακριβό ΙΜΗΟ) κι αισθητικής.
Αν κάποιος κρίνει ότι η μεταφορά σε ψηφιακή μορφή ελαχιστοποιεί τις απώλειες και βλέπει βελτίωση στον ήχο του και στα αυτιά του σε σχέση με αυτό που είχε με γεια του με χαρά του.

Είμαι οπαδός του αναλογικού ήχου και θα παραμείνω.
:D

Reaction score
666
Επανέρχομαι στο θέμα: Η γοητεία βρίσκεται στο απλό. Όσο τα πράγματα γίνονται πολύπλοκα αυτό για μένα είναι σε βάρος της ηχητικής ποιότητας.
Δεν είναι μόνο το αλλά και το Master Clock.

Μ΄αρέσει και ο πηχυαίος τίτλος "beholdhighend.de".

Θα προτιμουσα ενα Lehmann Silver Cube

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Επανέρχομαι στο θέμα: Η γοητεία βρίσκεται στο απλό. Όσο τα πράγματα γίνονται πολύπλοκα αυτό για μένα είναι σε βάρος της ηχητικής ποιότητας.
Γιάννη πιο πολύπλοκο κατασκέυασμα από ένα σωστό phono stage που να μπορεί να αναπαράγει σωστά όλες τις καμπύλες και με όλες τις κεφαλές δεν υπάρχει...

Μην δαιμονοποιούμε καταστάσεις... Καλά και Άγια τα αναλογικά αλλά δεν υπάρχει το τέλειο... Οπότε καλό είναι να υπάρχουν κάποιοι να προσπαθούν το διαφορετικό και το καινούριο, άσχετα αν μας βρίσκει σύμφωνους ή όχι...

Και ξαναλέω, αν δεν ακούσουμε δεν μπορούμε να κρίνουμε...

Reaction score
666
Δηλαδή πιστεύεις ότι αυτό το module μπορούμε να το προσαρμόσουμε σε οποιαδήποτε MC κεφαλή της αγοράς και να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα? Εγώ δυσκολεύομαι να πιστέψω κάτι τέτοιο.

Το τέλειο δεν υπάρχει και αυτό είναι που χαρίζει γοητεία. Εξάλλου κάτι τέτοιο είναι υποκειμενικό.

Και ξαναλέω, αν δεν ακούσουμε δεν μπορούμε να κρίνουμε...

Εδώ είναι που διαφωνώ. Προσωπικά μιλώ πάντα. Δεν με ενδιαφέρει αν ακούγεται καλά ή άσχημα όχι αυτό αλλά οποιαδήποτε συσκευή της αγοράς.
Αν δεν μου αρέσει η συσκευή από την αρχή δεν μπαίνω καν στον κόπο να την ακούσω.
π.χ. δεν μου αρέσουν τα ηλεκτροστατικά ηχεία με τίποτα.
Δεν ακούω κανένα από αυτά κι ας παίζουν "παπάδες".

Δεν γίνομαι κατανοητός μου φαίνεται.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
δεν πιστεύω τίποτα αν δεν το ακούσω, απλά λέω τι είπε ο δημιουργός του...

Το τέλειο δεν υπάρχει αλλά πάντα προσπαθούμε να το φτάσουμε, απλά χρησιμοποιούμε άλλους δρόμους...

Reaction score
666
Ο κατασκευαστής καλά κάνει και λέει αυτό που θέλει.
Το τέλειο δεν φτάνεται ποτέ απλά το πλησιάζουμε.... (ΙΜΗΟ) :D

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αν δεν μου αρέσει η συσκευή από την αρχή δεν μπαίνω καν στον κόπο να την ακούσω.
Γιάννη πολύ βαριά κουβέντα για κάποιον που αγαπάει την μουσική και τα μέσα αναπαραγωγής της.

Ως χομπίστες νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια διαρκή διαδικασία ψαξίματος του καλύτερου από όπου κι αν προέρχεται.
Δεν είναι θέμα αντίληψης, συνηθειών, θεών ή διαβόλων. Είναι θέμα προσδοκιών και νομίζω ότι κάνεις λάθος μιλώντας τόσο απόλυτα, κρίνοντας τα πάντα με βάση αυτό που αποκαλείς προσωπική αρεσκεία.
Υπάρχουν κι άλλα πράγματα στον πλανήτη και στον τεράστιο χώρο της προσπάθειας αναπαραγωγής του αυθεντικού μουσικού γεγονότος πέρα από τα γνωστά που αναμασάμε εδώ και αρκετά χρόνια. Συγχώρεσέ με αλλά δεν βρίσκω κανένα ενδιαφέρον αν δεν ακούσω υπαρκτές ηχητικές διαφορές, στο αν το πλατώ είναι πράσσινο, κόκκινο ή ροζ με πουά ελεφαντάκια, αν έχει φιλοτεχνηθεί από τον πικάσο ή αν είναι ένα πρώτης τάξεως γλυπτό, αν είναι 1 κιλό ή 450 κιλά, αν είναι έργο τέχνης ή ένα άχαρο πράγμα. Γιατί πέρα από τούτες τις διαφορές, σε τεχνολογικό επίπεδο δεν έχω δει απολύτως τίποτα το σοβαρό εδώ και αρκετά χρόνια.

Με την λογική που εκφράζεις δεν θα είχαμε περάσει από το γραμμόφωνο στα πικάπ...

Παρόλα αυτά η άποψή σου είναι απόλυτα σεβαστή, εκτιμώ ότι είσαι από τους λίγους αυθεντικούς οπαδούς, ομολογώ όμως ότι απλά δεν ξέρω πολλούς που να μιλούν με τόσο απόλυτο τρόπο και μου κάνει εντύπωση.

Reaction score
666
Πάντα υπάρχουν προτιμήσεις. Δεν είναι δυνατόν να μας αρέσουν όλα.
Τα κριτήρια επιλογής για κάθε έναν από μας είανι διαφορετικά. Δεν απορρίπτω τίποτα ούτε κανέναν. Μιλώ για μένα προσωπικά και με βάση την λιγοστή εμπειρία που έχω. Σέβομαι την άποψη του καθενός και νομίζω ότι δεν κατηγορώ κανέναν.

Πάντως ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί είναι βαριά κουβέντα αυτή που είπα. Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές και χιλιάδες συσκευές που
ανάμεσά τους υπάρχει κι αυτό που μου αρέσει.
Δεν απορρίπτω τα ψηφιακά αλλά θα 'θελα είναι αλήθεια τα αναλογικά να παραμείνουν αναλογικά. Δεν ξέρω αν θα γίνει αυτό ή θα παραμεριστούν τελείως τα αναλογικά. Εφόσον ακούμε ακόμα με αναλογικό τρόπο μπορώ να ελπίζω. Η εξέλιξη πρέπει να υπάρχει και δεν είμαι εναντίον της.

Πάντως γνώμη μου είναι ότι έχουμε ξεφύγει από την αληθινή μουσική και πόσο μάλλον από την αναπαραγωγή της.

Το καλύτερο είναι υποκειμενικό για τον καθένα και μακάρι ο κάθε χομπίστας να μπορέσει να το βρεί όπου και να είναι αυτό.

Νομίζω ότι είμαι σαφής και ότι έχω αποκρυσταλλωμένη άποψη.

Τελικά έχω την αίσθηση ότι μέσα από αυτές της συζητήσεις ο καθένας προβάλλει το προσωπικό του γούστο και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου.
Έτσι δίνεται η ευκαιρία σ' όποιον διαβάζει να βγάλει τα συμπεράσματά του
και να πάει για ακροάσεις.

Reaction score
666
Τώρα αν τα πλατό δεν έχουν εξέλιξη τεχνολογική αυτό σημαίνει απλά ότι έφτασαν στο απόγειό τους και οι εταιρείες δεν βλέπουν κέρδος πουλώντας πλατό κεφαλές και βραχίονες μόνο.
Πάντως υπάρχει πολύ βινύλιο ακόμα και εταιρείες που κόντευαν να κλείσουν π.χ. Τhorens ξαναβγάζουν πικάπ αν λέει αυτό κάτι.

Ας δεχτούμε το κύρος του κλασικού και τη γοητεία του καινούργιου.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Τώρα αν τα πλατό δεν έχουν εξέλιξη τεχνολογική αυτό σημαίνει απλά ότι έφτασαν στο απόγειό τους και οι εταιρείες δεν βλέπουν κέρδος πουλώντας πλατό κεφαλές και βραχίονες μόνο.
τεχνολογική εξέλιξη υπήρχε και θα υπάρχει... Νέα επαναστατικά υλικά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των κρίσιμων σημείων (πηγάδι, άξονας) νέοι κινητήρες κλπ κλπ.

Απλά δεν υπάρχει τόσο μεγάλη παραγωγή που να δικαιολογεί περεταίρω έρευνα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.747
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88