Ψηφιστε Και Αποφασισστε

Reaction score
49
Ελεύθερο για ανάγνωση σε όλους.
Δυνατότητα post μόνο στα μέλη............

Το μόνο που ίσως να άξιζε, θα ήταν να "κλειδώνουν" κάποια πολύ συγκεκριένα θέματα (πρώτες παρουσιάσεις, δώρα στα μέλη, προσφορές κ.ο.κ.)

Και κάτι ακόμα: Η κατηγορία "ΔΙΑΦΟΡΑ, Δίχως όρια και θέμα" μήπως θα έπρεπε να είναι "κρυφή"?
Αφού δεν είναι στην νοοτροπία του AVsite ως προς την θεματολογία?
Εξάλλου ο κόσμος που απλά θέλει να διαβάσει κάτι από εδώ μέσα δεν θα ψάχνει.......άσχετα με το HomeCinema, Hi-End, Projectors, Audio, CarAudio........... :roll:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Και κάτι ακόμα: Η κατηγορία "ΔΙΑΦΟΡΑ, Δίχως όρια και θέμα" μήπως θα έπρεπε να είναι "κρυφή"?
Αφού δεν είναι στην νοοτροπία του AVsite ως προς την θεματολογία?
Εξάλλου ο κόσμος που απλά θέλει να διαβάσει κάτι από εδώ μέσα δεν θα ψάχνει.......άσχετα με το HomeCinema, Hi-End, Projectors, Audio, CarAudio........... :roll:
you got a point!!!

Reaction score
50
Κι εγώ συμφωνώ να είναι ανοιχτό προς ανάγνωση σε όλους και δικαίωμα για post μόνο στα μέλη. Μήπως θα έπρεπε να το προσθέσουμε κι αυτό σαν επιλογή στο αρχικό poll; Όχι τίποτε άλλο, απλά βλέπω αρκετούς να το υποστηρίζουν και υποθέτω θα ψηφίζουν "άλλο" ή τίποτα, αφού δεν αντιστοιχεί σε καμία από τις επιλογές που υπάρχουν. Τώρα που το ξαναβλέπω μάλλον η πρώτη επιλογή είναι πιο κοντά (ανοιχτό προς ανάγνωση από όλους), αλλά και πάλι δεν είναι απόλυτα ακριβής, εφόσον δεν αναφέρει κάτι για δικαίωμα posting.

Τώρα, όσο για το να "κλειδώνονται" κάποια ειδικά θέματα μόνο για μέλη... δε νομίζω ότι έχουμε κάτι να κρύψουμε. Και στο κάτω κάτω αν κάποιος θέλει ντε και καλά να δει τα θέματα αυτά πολύ απλά γίνεται μέλος. Άλλα στην περίπτωση αυτή και πάλι αποκτούμε "dummy" μέλη που ουσιαστικά είναι πλασματικά, γι' αυτό και δε νομίζω ότι είναι προς το καλύτερο το οποιοδήποτε κλείδωμα. Εκτός φυσικά αν υπάρχει πολύ συγκεκριμένος λόγος, αλλά σ' αυτή την περίπτωση το κλείδωμα μάλλον θα πρέπει ν' αφορά όλα τα μέλη (και να μπορούν να διαβάζουν το topic μόνο διαχειριστές) και όχι τα μη-μέλη (εφόσον εύκολα μπορούν να γίνουν μέλη). Εννοείται τα παραπάνω δεν το λέω για να διαφωνήσω με κάποιον, απλά προσωπική μου άποψη είναι πως όσο λιγότεροι περιορισμοί τόσο καλύτερα...

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Για να κάνεις posting όπως είναι σήμερα η διάρθρωση του site πρέπει απαραίτητα να είσαι μέλος. Το ίδιο καθεστώς ισχύει και στην συντριπτική πλειοψηφία των forum σε όλο τον κόσμο γιατί απλά δεν μπορούν να γράφουν όλοι ως quest καθώς θα υπάρχει ένα τεράστιο μπέρδεμα.

Reaction score
0
Ανοιχτό σε όλλους.Εγώ εαν έμπαινα πρίν τις αλλαγές και δεν ήταν ανοιχτό δεν θα γραφόμουν μέλος......Η -αναποδιά-έτσι και αλοιώς σε κάθε περίπτωση μπορεί να έρθει.

Reaction score
50
Για να κάνεις posting όπως είναι σήμερα η διάρθρωση του site πρέπει απαραίτητα να είσαι μέλος. Το ίδιο καθεστώς ισχύει και στην συντριπτική πλειοψηφία των forum σε όλο τον κόσμο γιατί απλά  δεν μπορούν να γράφουν όλοι ως quest καθώς θα υπάρχει ένα τεράστιο μπέρδεμα.
Σωστός Χρήστο, συνεπώς με την πρώτη επιλογή καλυπτόμαστε.

V

VIDEOMIX

Guest
Εγώ απλώς ψήφισα την τρίτη επιλογή. Αλλα αφού θέλετε και γνώμη, σας την λέω. Συμφωνώ με την τρίτη επιλογή!!! :lol: :mrgreen:

Reaction score
49
Εγώ απλώς ψήφισα την τρίτη επιλογή. Αλλα αφού θέλετε και γνώμη, σας την λέω. Συμφωνώ με την τρίτη επιλογή!!! :lol:  :mrgreen:
Σαφής και άρτια ως προς την αιτιολόγηση απάντηση!!
Μπράβο Videomix!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Δυο ημερες εμειναν μεχρι να κλεισει η ψηφοφορια.
Οπως ειναι τα πραγματα αυτη την στιγμη δεν υπαρχει απολυτη πλειοψηφια(διαφορα >10%)

Reaction score
0
Πάντως για ένα θέμα όπως αυτό είναι κρίμα να παίρνουν μέρος 44 από τους 783 καλά δεν τους ενδιαφέρει τι θα γίνει με το δυκτιακο τόπο που υποτίθεται ότι ασχολούνται...? Εγώ θα ήθελα να ρίξω μια ακόμα πρόταση στο τραπέζι , λογαριασμοί που είναι ανενεργοί πάνω από ένα χρονικό όριο (6 μήνες – 1 χρόνος ) να διαγράφονται... αλλιώς ποιος ο λόγο να υπάρχει εγγραφή ? ( όπως έχω γράψει/ ψήφιση θα ήθελα το σιτε ανοικτό ένας από τους λόγους είναι και αυτός ...)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Η ψηφοφορια εκλεισε με οριακη πλειοψηφια +11% υπερ της τριτης επιλογης.
Καθως το αποτελεσμα ειναι εντελως οριακο και ψηφισαν λιγοτεροι απο οσους περιμενα την αποφαση θα παρει ανοιχτα πλεον η διοικητικη επιτροπηΙγενικος, αν.γενικος και ιδρυτης)
Ηδη ο αν.γενικος εθεσε δυνατα την προθεση του και θα συμφωνησω μαζι του(αν και ψηφισα την τριτη επιλογη , εχω ηδη αλλαξει γνωμη).
Εαν συμφωνει και ο γενικος εχουμε ομοφωνια.
Εαν οχι...τοτε κανουμε μια τριτη ψηφοφορια μεταξυ των συντονιστων και αυτοι ας αποφασισουν το τελικο αποτελεσμα.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Θα πω την άποψή μου μετά από πολλή σκέψη...

Πιστεύω ότι ένα forum το τελευταίο που θα πρέπει να σκέφτεται είναι πως θα δημιουργεί περιορισμούς και προβλήματα στα μέλη και τους φίλους του. Πιστεύω ότι η επιτυχία ενός forum βασίζεται σε 2 πράγματα. Το 1ο και κυριότερο είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί στις συζητήσεις, και το 2ο το πόσο ελεύθερο ανοιχτό και δημοκρατικό προς όλες τις απόψεις είναι.

Νομίζω ότι στο avsite.gr έχουμε επιτύχει και τους 2 αυτούς στόχους. Με αρκετή προσπάθεια από όλα τα μέλη μας. Νομίζω ότι μπορούμε σήμερα να πούμε ότι όσον αφορά στην λειτουργία του, είμαστε ένα επιτυχημένο forum.

Την ίδια ώρα το αντικείμενό μας είναι ιδιαίτερα απαιτητικό. Η συνεχής παρακολούθηση των εξελίξεων της τεχνολογίας είναι μια πολύ δύσκολη και ενίοτε και δαπανηρή τόσο σε χρόνο όσο και σε χρήμα προσπάθεια.

Στο avsite.gr νομίζω ότι έχουμε πετύχει πολλά περισσότερα και από όσα φανταζόμασταν στην αρχή της λειτουργίας του στον τομέα αυτό. Έχουμε παρουσιάσει ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΣΤΙΚΑ πάρα ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. Από τον τρίτσιπο Infocus μέχρι hi-end home cinema! Μηχανήματα που στα περιοδικά του χώρου παρουσιάστηκαν 1-2 μήνες αργότερα. Έχουν γραφτεί από τα μέλη μας κριτικές και εντυπώσεις στο avsite τόσο αναλυτικές και άρτιες που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις αντίστοιχες των περιοδικών.

Το avsite.gr προσφέρει πολύτιμη γνώση. Πολλά μέλη μας αγόρασαν μηχανήματα, και ακόμα περισσότερα βοηθήθηκαν στις αγορές τους μετά από τις επίσημες παρουσιάσεις του forum μας.

Όλες αυτές οι υπηρεσίες που προσφέρει το avsite είναι ΔΩΡΕΑΝ. Κάποιοι λοιπόν θα πρέπει να νιώθουν ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΙ λαμβάνοντας πληροφορίες πρώτοι από όλους στην Ελλάδα. Και αυτοί δεν μπορεί να είναι άλλοι από τα μέλη μας.

Νομίζω αυτό είναι πολύ λογικό. Το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνει κάποιος για να διαβάσει πρώτος σε όλη την Ελλάδα και μερικές φορές και στην Ευρώπη την παρουσίαση ενός νέου μηχανήματος είναι να γραφτεί μέλος. Δεν είναι ζήτημα ούτε ανοιχτού ή κλειστού forum ούτε ελιτίστικης συμπεριφορά. Είναι ζήτημα του πόση αξία δίνουμε στα μέλη μας σε σχέση με τους απλούς επισκέπτες.

Γι' αυτό λοιπόν προτείνω:

1. Το θέμα που θα ακολουθεί κάθε επίσημη παρουσίαση και θα αφορά τις εντυπώσεις και την κριτική για το εν λόγω μηχάνημα, να μπορούν να το παρακολουθήσουν μόνο τα μέλη για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Μετά το θέμα θα είναι ανοιχτό για όλους.

2. Θέματα που αφορούν παρουσίαση νέων μηχανημάτων και έχουν πηγές τον χώρο του internet να είναι επίσης προσβάσημα μόνο για τα μέλη όσο διαρκεί η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων γι' αυτά. Εδώ δεν αναφέρομαι σε tips ή πληροφορίες για καλύτερη χρήση συσκευών ή προγραμμάτων, ούτε για συγκρίσεις μεταξύ γνωστών μηχανημάτων.

3. Όλα τα υπόλοιπα θέματα να είναι ανοιχτά για όλους και μέλη και επισκέπτες.

Πιστεύω ότι η εγγραφή σε ένα forum όπως το avsite είναι το μίνιμουμ που θα πρέπει κάποιος να κάνει για να έχει πρόσβαση σε τέτοιο όγκο πληροφοριών. Όταν οι αποκλειστικές παρουσιάσεις συσκευών διαφημίζονται στην πρώτη σελίδα περιοδικών εμείς τουλάχιστον ας δώσουμε το προνόμιο αυτό μόνο στα μέλη μας.

Η πλειοψηφία των ελληνικών και ξένων forum απαιτεί εγγραφή μόνο και μόνο για να δεις την θεματολογία τους. Εμείς θα προσφέρουμε αποκλειστική γνώση χωρίς κανένα προνόμιο για τα μέλη μας;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Άρα συμφωνούμε ότι διαφωνούμε... :roll:

Ψήφισα το forum να είναι ανοιχτό σε όλους μόνο για ανάγνωση αλλά δεν δικαιολόγησα ποτέ την άποψή μου περιμένοντας να ακούσω και άλλα παιδιά και κυρίως ιδρυτή, γενικό και αν. γενικό.

Θα ήθελα λοιπόν να πω ότι:
- Κατ' αρχάς η χρήση του internet συνεπάγεται παγκοσμίως ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων. Τα περισσότερα παρόμοια forum του εξωτερικού όχι δεν είναι κλειδωμένα και στο τέλος τέλος της γραφής δεν με ενδιαφέρει κιόλας τι είναι... Τα forum δεν είναι περιοδικός τύπος, δεν θα γίνει ποτέ και τα μέλη αυτού τυπικά δεν έχουν ούτε δικαιώματα ούτε και υποχρεώσεις.

- Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν ανταλλάγματα, η παροχή γνώσης και η ανταλλαγή απόψεων δίνεται απλόχερα χωρίς ιδιοτέλειες και χωρίς περιορισμούς σε κανένα θέμα. Οι παρουσιάσεις του avsite γίνονται για να μάθει ο κόσμος τι είναι τούτα τα οποία ακούμε, βλέπουμε και όχι για να προμοτάρουμε προϊόντα αλλά κυρίως γιατί εμείς οι ίδιοι έχουμε την ψώρα. Συνεπώς κι αυτές γίνονται στα πλαίσια της καλής θέλησης ιδρυτή, συντονιστών και μελών. Η καλή θέληση είναι κάτι που δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα, δύο ή 500 μέλη, ακριβώς επειδή είναι μέλη και επειδή αλλιώς δεν θα ήταν καλή θέληση.

- Κατ' εμέ αυτοί που θέλουν να διαβάζουν τα πάντα αλλά δεν θέλουν να είναι μέλη, το κάνουν για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Το κάνουν είτε γιατί έχουν σκοπιμότητες σε εμπορικό επίπεδο και δεν θέλουν να φαίνονται, είτε γιατί ντρέπονται, είτε γιατί δεν θέλουν να μας δείξουν ότι μας γουστάρουν. Δεν μπορώ να τους υποχρεώσω να γίνουν μέλη αν αυτοί δεν θέλουν. Και τελικά αν αυτοί δεν θέλουν εγώ γιατί να θέλω? Ας δούνε, ας πάρουν πληροφορία και αν είναι σωστοί ας δώσουν κιόλας. Στο forum δίνουμε χωρίς να περιμένουμε να πάρουμε γιατί όπως είπαμε κάνουμε χόμπυ. Αν δεν δώσουν πληροφορία και αυτοί (αν δεν γραφτούν δηλαδή), πάει να πει ότι δεν είναι σωστοί και συνεπώς για ποιό λόγο να είναι μέλη? Αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους τιμωρήσω κιόλας όμως. Και σαφώς δεν πιστεύω ότι μια παρουσίαση μηχανήματος θα σπρώξει κάποιον να γίνει μέλος για να την δει.

- Αυτό που δεν λαμβάνουμε υπόψη είναι ότι ο καλύτερος επισκέπτης του avsite είναι αυτός που δεν ξέρει απολύτως τίποτα για θέματα av και συνεπώς πρέπει για 3 μήνες να διαβάζει το forum και μετά να πει και μια άποψη. Στόχος αν θέλετε είναι να φιάξουμε κι άλλους πολλούς τρελούς και λιγότερο να μαζέψουμε ήδη τρελαμένους που λίγο ή πολύ ξέρουμε και ποιοί είναι αυτοί. Αυτό με κλειδωμένα θέματα δεν γίνεται όμως. Με κλειδωμένα θέματα φιάχνουμε κάστες όχι παρέες και έχει μεγάλη διαφορά.

- Άρα με πολύ απλά κριτήρια πιστεύω πρέπει να είμαστε ανοιχτοί σε όποιον έχει τον χρόνο να ασχοληθεί μαζί μας. Και να μην τρελαινόμαστε κιόλας..., δεν επιτελούμε κάποιο είδος κοινωνικής προσφοράς, ούτε μιλάμε εδώ μέσα για τα μυστικά της ΝASA και το λέω χωρις να υποβιβάζω την προσφορά κανενός. Είπαμε χόμπυ κάνουμε.

Την ταπεινή μου γνώμη λέω, υπάρχουν ανάμεσά μας εμπειρότεροι και φυσικά μπορεί να κάνω και λάθος.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Λοιπόν νομίζω ότι έφθασε η ώρα να αποφασίσουμε τι πρόκειται να γίνει.

Υπάρχουν ουσιαστικά 2 απόψεις για το συγκεκριμένο θέμα:

Η 1η είναι το avsite.gr να είναι ανοιχτό σε όλους (μέλη και επισκέπτες) και για όλα τα θέματά του.

Η 2η είναι το avsite.gr να είναι ανοιχτό σε όλους (μέλη και επισκέπτες) και για όλα τα θέματά του εκτός από τις επίσημες παρουσιάσεις και τα συγκριτικά test που διοργανώνουμε. Στις περιπτώσεις αυτές τα αντίστοιχα θέματα να είναι ανοιχτά μόνο για τα μέλη για ένα μικρό χρονικό και κατόπιν να είναι ανοιχτά και για τους επισκέπτες.

Επιχειρήματα υπάρχουν και για τις 2 απόψεις. Αν θέλετε το συζητάμε ακόμα περισσότερο το θέμα.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ψηφοφορία μεταξύ των Συντονιστών για την τελική απόφαση. Οι λεπτομέρειες της ψηφοφορίας θα ανακοινωθούν σύντομα και πάντως αυτή καλό θα είναι να είναι μυστική.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.523
Νεότερο μέλος
Klipschlascala_pro1988