Ψιτ, μικρέ! Πιάσε πέντε κιλά ριβιού!

Reaction score
14
Αν είχε κοινή λογική...το φίλτρο δηλαδή της κενοφανούς ειδικότητας θα μπορούσε να περνά και
σαν "ειδικός" και ας μην ήταν κιόλας.

Τώρα περνά σαν κοινός Καραγκιόζης. :wink:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
preve said:
Από ποιους και πόσους? Στο σύνολο των αγοραστών/αναγνωστών του περιοδικού, πόσοι είναι αυτοί που θα "θιχτούν" από τα γραφόμενα και θα αποφασίσουν να μην το ξαναγοράσουν?

Και από την άλλη, πόσοι είναι αυτοί που βρίσκουν απλά ευχάριστο το συγκεκριμένο τύπο έκφρασης (χμμμ), με το σκεπτικό πως είναι μια ορολογία για λίγους και πως αν δεν την καταλαβαίνεις δεν κάνεις για το hi-end?

Με άλλα λόγια, μήπως είναι τελικά η "αίσθηση" που πουλάει και όχι η ουσία? ;)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
preve said:
Αν είχε κοινή λογική...το φίλτρο δηλαδή της κενοφανούς ειδικότητας θα μπορούσε να περνά και σαν "ειδικός" και ας μην ήταν κιόλας.
Βεβαίως όμως θα εξακολουθούσε να είναι ακατάλληλος.

Reaction score
298
Θα θυμάστε τον στίχο του Άλφρεντ Λoρντ Τέννυσον για την σφαγή της Ελαφράς Ταξιαρχίας στη μάχη της Μπαλακλάβα:
"Into the Valley of Death rode the six hundred ..."

ΗΧΟΣ Σεπτεμβρίου, δοκιμή Phase Technology PC-9.1

O συγγραφεύς περιγράφει τα ηχεία ως "θεόβαρα" και σε χρώμα "cherry" (η "κερασιά" τον χαλάει). Τα γούφερ τον γεμίζουν δέος διότι έχουν "κάλυψη από foam", οπότε ξεβιδώνει ένα και διαπιστώνει ότι είναι "από κάτι σαν φελιζόλ" :shock: Συνεχίζει ακάθεκτος στα υπόλοιπα και το μόνο που βρίσκει να πει είναι ότι έχουν γύρω-γύρω "ένα παχύ ελαστικομερές". Δεν βρίσκει τίποτε άλλο να πει, παρά μόνο στην "ταυτότητα" (μιντρέιντζ 1.5 in, τουίτερ 1 in). Tι τουίτερ είναι ρε παιδιά? Υφασμάτινο ή μεταλλικό? Ή μήπως από "κάτι σαν φελιζόλ" κι αυτό? Στη φωτό έχει ένα phase plug και κάτι μου θυμίζει. Mην είναι SEAS? Μην είναι Vifa? Αλλά τουλάχιστον εκεί κάτι ψιλοδείχνει η φωτό. Το μιντρέιντζ? Η φωτό είναι μία μαυρίλα, αλλά ΜΑΛΛΟΝ είναι θόλου. Δεν το λέει στο κείμενο όμως. Ούτε τι υλικό είναι λέει. Ούτε καν τι υλικο ΜΟΙΑΖΕΙ να είναι λέει. Καλά, αφού ο reviewer θεοβαριέται, ας ψάξω εγώ. Πάω στο site: http://www.phasetech.com/products.html?product_id=PC-9.1&pc=1
Έχει αρκετά στοιχεία και μερικά PDF. Κατ' αρχήν αναφέρει δύο πατέντες ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΟΥΣ (που σημαίνει ότι μπορείς να τις βρεις και να τις διαβάσεις), όπου αναλύονται οι τεχνικές κατασκευής των μονάδων και το ότι τα τουίτερ έχουν "user-adjustable variable-axis" :shock: Τι σημαίνει αυτό? Βρε μπας και ο άξονας των τουίτερ ρυθμίζεται από τον χρήστη? Και αν ναι, πώς δεν το μυρίστηκε ο φωστήρ? Kαι εφόσον δεν το μυρίστηκε, δεν το χρησιμοποίησε. Και εφόσον δεν το χρησιμοποίησε, δεν ξέρει για τι πράγμα είναι ικανά (ή ανίκανα) τα ηχεία.

Στη συνέχεια η δοκιμή είναι εκθειαστική. Μπορεί να είναι και σωστή, δεν ξέρω. Και η τιμή πολύ καλή, αν και ο συγγραφεύς δεν την ήξερε όταν έγραφε: "Μα την Παναγία", ορκίζεται. Δεν διευκρινίζει ποιά Παναγία έχει κατά νουν: τη Βρεφοκρατούσα, τη Φαρμακολύτρια, την Ιεροσολυμίτισσα ή την Πλατυτέρα των Ουρανών?

Και ερωτώ: πόση σημασία μπορεί να δώσει κάποιος σε μία τέτοια δοκιμή, όταν το κείμενο αποκαλύπτει τεμπελιά και τσαπατσουλιά? Προχειρότητα και βιασύνη?

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Ασχετο, αλλά στο site της Phase Tech, λέει ότι το 9.1 είναι bookshelf. :lol:

Πείτε μου, χωράει αυτό το ΠΡΑΓΜΑ σε ράφι βιβλιοθήκης?

Reaction score
25.536
g.kar said:
Παναγιωτης Κροκος said:
πειραζει πειραζει.
αυτοι που ειναι ξεμεθυστοι τι χρωστανε να τα διαβαζουν?
Εγώ τα βρίσκω διασκεδαστικά αυτά που γράφουν οι reviewers ποιητές. Ενεργούμαι κανονικά και έπαψα να έχω πρόβλημα. Εκοψα και το AllBran που ήταν ακριβό.
διαφωνω , τα special K ειναι πιο φθηνα και κανουν πολυ καλη δουλεια...

Reaction score
3.576
Το ηχείο έχει και οπή για τις εφημερίδες, για να διαβάζει ο συχωρεμένος. Κουβέντα ο reviewer για αυτές τις ευκολίες που σου προσφέρει το ηχείο και για το μετά ...

Reaction score
14
Νικόλα Ολύμπιε κουβέντα κάνουμε. :D

Στο "περιοδικό μου" του αρθρογρ ....τύπου δεν θα του έδινα ούτε την θέση του κούριερ.

Η έκφραση πάντως του συγκεκριμένου τύπου "τεχνικής δημοσιογραφίας" είναι Lowest End.
Είναι πραγματικά κρίμα προιόντα Hi end να σχολιάζονται από Lowest end αρθρογράφους. (ο Θεός να τους κάνει).

Reaction score
3.576
Παναγιωτης Κροκος said:
g.kar said:
Παναγιωτης Κροκος said:
πειραζει πειραζει.
αυτοι που ειναι ξεμεθυστοι τι χρωστανε να τα διαβαζουν?
Εγώ τα βρίσκω διασκεδαστικά αυτά που γράφουν οι reviewers ποιητές. Ενεργούμαι κανονικά και έπαψα να έχω πρόβλημα. Εκοψα και το AllBran που ήταν ακριβό.
διαφωνω , τα special K ειναι πιο φθηνα και κανουν πολυ καλη δουλεια...
Με το περιοδικό την βγάζεις πιο φτηνά γιατί γλυτώνεις και το softex.

Reaction score
3
RD, στο μυαλό μου ήσουν;
Ακριβώς τα ίδια σκεφτόμουν σήμερα το πρωί, όταν διάβαζα το περί ου ο λόγος πόνημα, στο καθιερωμένο reader's meeting με την τουαλέτα μου (μη γελάτε, δεν υπάρχει καλύτερος χώρος αυτοσυγκέντρωσης από αυτόν που και οι βασιλείς μονάζουν).

Τις ίδιες απορίες είχα κι εγώ, με το πτωχό μυαλουδάκι μου: τι σόϊ σύμπλεγμα είναι αυτό για τις μεσαίες/υψηλές και πώς στην ευχή δουλεύει; Μυστήρια πράγματα, αλλά για να τα λέει ο επαϊων (και "επώνυμος", παρακαλώ) δοκιμαστής, κάτι θα ξέρει.

Η διαφορά μας είναι ότι δε μού' κοψε να μπω στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή να το ψάξω περισσότερο. Next time, perhaps..//;-)

Reaction score
298
g.kar said:
Εκοψα και το AllBran που ήταν ακριβό.
g.kar said:
Με το περιοδικό την βγάζεις πιο φτηνά γιατί γλυτώνεις και το softex.
Πώς το έλεγε αυτό ο Φρόιντ ρε συ preve?

Σπύρος Κωστόπουλος said:
ο επαϊων (και "επώνυμος", παρακαλώ) δοκιμαστής, κάτι θα ξέρει.
Έχει κι άλλα ο μπαξές του επαΐοντος και επωνύμου, αλλά αύριο.

Reaction score
3.576
Οσο υπάρχουν τα καταστήματα και οι αντιπρόσωποι θα υπάρχουν και τα περιοδικά ειδικού τύπου και οι reviewers τους. Για τους πρώτους δεν λέμε κουβέντα. Οι reviewers που αμοίβονται με 50€ to review μας ενόχλησαν. Αλλά τέλος πάντων ..

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.084
n_olympios said:
preve said:
Και από την άλλη, πόσοι είναι αυτοί που βρίσκουν απλά ευχάριστο το συγκεκριμένο τύπο έκφρασης (χμμμ), με το σκεπτικό πως είναι μια ορολογία για λίγους και πως αν δεν την καταλαβαίνεις δεν κάνεις για το hi-end?
Βρε Νικόλα... και ξεσκιούζ μι δηλαδής, αλλά, ρε παιδάκι μ', εσένα η ορολογία σε πείραξε; Και εδώ που τα λέμε δηλαδή, ποιά ορολογία; Εδώ το παιδί έχει μπλέξει τα γεμιστά με τις ποπιέτες... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
1
Και μία τελική απορία..

Στο υπό διοργάνωση σεμινάριο προβλέπεται να γίνουν δεκτοί και εξωσχολικοί?

Αν ναι, σπεύδω να δηλώσω υποψηφιότητα για το ταχύρρυθμο (διάρκειας μόλις λίγων μηνών) πρόγραμμα εκμάθησης Ελληνικής παρά του φιλτάτου καθώς και για το πρόγραμμα μύησης στις βασικές αρχές της Λογικής παρά του αυτοπροταθέντος ειδικού..

Αλήθεια για τη συσκευή έχει κανείς άποψη?

Reaction score
298
Δεν βλέπω σχόλια επί των σημείων που ήγειρα, πλην Σπύρου. Τι έγινε ρε παιδιά (που θα 'λεγε και ο Απαράδεκτος), διστάζουμε? Αυτολογοκρισία? Άντε να δω τα κουράγια σας. Δεν κρίνουμε ανθρώπους και υπολήψεις, κρίνουμε κείμενα και πράξεις (ή παραλείψεις).

monsoon said:
υποψηφιότητα για το ταχύρρυθμο (διάρκειας μόλις λίγων μηνών) πρόγραμμα εκμάθησης Ελληνικής παρά του φιλτάτου
Δεν έχετε τόσα χρήματα, αντιφίλτατε.
monsoon said:
πρόγραμμα μύησης στις βασικές αρχές της Λογικής παρά του αυτοπροταθέντος ειδικού..
"Μύηση" και "Λογική" είναι έννοιες αντίθετες εκ διαμέτρου. Συνεπώς θεωρώ ότι δεν είστε κατάλληλος υποψήφιος για το σεμινάριο.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Κώστας Κόγιας said:
Βρε Νικόλα... και ξεσκιούζ μι δηλαδής, αλλά, ρε παιδάκι μ', εσένα η ορολογία σε πείραξε; Και εδώ που τα λέμε δηλαδή, ποιά ορολογία; Εδώ το παιδί έχει μπλέξει τα γεμιστά με τις ποπιέτες... :lol: :lol: :lol:
Μα, Κώστα, ακριβώς αυτό εννοώ. Οτι οι λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιούν δε βγάζουν νόημα... Είναι απόλυτα ενδεικτική η κοινότυπη ερώτηση: "τι θέλει να πει ο (wannabe) ποιητής?"¨

:lol:

Reaction score
1
RDoh, πες μας καλύτερα τη δική σου γνώμη για άλλους reviewers με ηχηρότερα ονόματα, που αν μη τι άλλο χειρίζονται άψογα τη μητρική τους γλώσσα..

Παρεμπιπτόντως, βρίσκεσαι εκτός του γνωστικού σου αντικειμένου ώστε να αποφασίσεις για τα της συμμετοχής μου. Δεν επιτρέπω εμπόδια στο δρόμο μου για τη γνώση... :lol: :lol:

Reaction score
298
monsoon said:
RDoh, πες μας καλύτερα τη δική σου γνώμη για άλλους reviewers με ηχηρότερα ονόματα, που αν μη τι άλλο χειρίζονται άψογα τη μητρική τους γλώσσα..
Μόνο τους Atkinson και Pearson έχω σε εκτίμηση, τον καθένα για διαφορετικούς λόγους και πάντα προσπαθώντας να διαβάσω ανάμεσα στις γραμμές. Και τον Colloms, αν και δεν γράφει πια. Όσο για τη γλώσσα, δεν έχει να κάνει. "Έξω" έχουν σοβαρούς διορθωτές και σπάνια ξεφεύγει π@π@ριά. Εδώ δυστυχώς το είδος είναι ουσιώδες εν ανεπαρκεία και η ασυδοσία ο κανόνας. Άλλωστε η υφολογική π@π@ρολογία είναι θέμα αρχισυντάκτη και όχι διορθωτή. Είχα και έχω μεγάλη επαφή, άμεση ή έμμεση, με κείμενα προς δημοσίευσιν (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες) και διορθωτές/διορθώσεις και ξέρω πολύ καλά τι παίζεται. ΑΣΧΕΤΑ όλα αυτά με τον ηλεκτρο-χώρο, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα και να μην ανακύψουν ανάρμοστες υποψίες διαπλοκής.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas