Ψυγείο vs πικαπ

Reaction score
336
Θα χρειαστώ ξανά τα φώτα των τεχνικώς καταρτισμένων μελών του φόρουμ: Τους τελευταίους μήνες ακούω με το πικαπ Clearaudio perfomance, το οποίο είναι μάλλον ευαίσθητο στους περιβαλλοντικούς ήχους. Με το που το που παύει το μοτερ του ψυγείου ακούγεται ένας δυνατός στιγμιαίος χαμηλόσυχνος ήχος, ικανός να καταστρέψει τα γούφερ αν τυχαίνει να ακούω κάπως δυνατά. Οι γειώσεις είναι οκ, η αλλαγή προ δεν έφερε βελτίωση, ενώ το πρόβλημα δεν υπήρχε με το προηγούμενο πικαπ (pink triangle). Συμβουλές? Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Reaction score
2
Δοκίμασες άλλο ψυγείο ;;; :105:

1000 συγνώμη απλά δεν μπορούσα να κρατηθώ να μη το γράψω. Σίγουρα οι κύριοι εδω μέσα θα ξέρουν τι φταίει..εγω εχω το ίδιο πρόβλημα όταν κλείνει ενας διακόπτης από ενα φώς στο διάδρομο εξω από το δωμάτιο μου..

Reaction score
29.716
Απάντηση: Ψυγείο vs πικαπ

Αν εχεις τριφασικό ρεύμα βάλε το πικαπ σε άλλη φάση του δικτύου.
Αν οχι , ευκαιρία να αλλάξεις πίνακα και παροχή φυσικά .Περαστικά , σου εύχομαι γιατί αμα δεις τα τιμολόγια της δεης θα πάθεις ταράκουλο.
Πρόσεξε το της δεης.......

Reaction score
4

για αρχή δοκίμασες να βάλεις το πικαπ σε άλλη μπρίζα???

Reaction score
10
Ώπα, εδώ είμαστε!!! Αναμένω με αγωνία να μάθω!!!

Πάντως καλό θα ήταν να αλλάξεις πρίζα που να είναι και σε διαφορετική φάση...
Αν έχεις μονοφασικό και πας για τριφασικό, κλάφτα Χαράλαμπε!! Η Δ.Ε.Η. σε χρεώνει ως εξής:
556,60 πλήρωσα το ρολόι
116 ΦΠΑ
99 εγγύηση συμβολαίου
120 ηλεκτρολογικό σχέδιο
και τον ηλεκτρολόγο για τον πίνακα ΑΣΤΑ ΚΛΑΦΤΑ!!!!!
Αλλά έγινε δουλειά μαμάτη!!! Βέβαια ακόμα περιμένω να μου συνδεθεί το τριφασικό, αλλά σε καμιά 10αριά μέρες θα είμαστε ον-λάην!!!

Reaction score
336

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις, μπρίζα άλλαξα στο πικαπ χωρίς αποτέλεσμα, θα προσπαθήσω να αλλάξω στο ψυγείο αφού βρω μπαλαντέζα. Ζήτημα περι τσι ΔΕΗΣ (JOHN!) δεν υφίσταται προς το παρόν καθώς μένω στην κρυόκ... εε εννοώ κρύα Γερμανία.

Reaction score
29.716

Ελα αγοράκι μου απο εδω να σε ζεστάνει η μαμά.
ΑΣτείο και κρύο ξέρω.
Εσυ ακει δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα.Αν παρόλαυτά εχεις ζήτα να σου αλλάξουν την παροχή , οχι τον πίνακα .....

Reaction score
29.716

Α και που είσαι ? οχι με οτι και οτι , αλλά με κάτι νεο ετσι?
Είχα μια θεία που έμενε στο NYRBOYRGRING και είχε μονοφασικό.
Της το αλλλάξανε σε τριφασικό σε 30 mins.Μόνο που το σπίτι - αρχαίο ηταν μονοφασικό.
Η θεία εχει πεθάνει αλλά η κόρη της κάνει ακόμα δωρεάν μπάνιο με ζεστό νερό γιατί η θεία είχε πληρώσει για 8 χρόνια και πέθανε στον 2ο χρόνο.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Απάντηση: Re: Ψυγείο vs πικαπ

Ένα φίλτρο ρεύματος θα βοηθούσε???
Θα βοηθούσε, αλλά όχι στο πιικάπ. Το πρόβλημα είναι στο phono, ή τα ενισχυτικά. Δηλαδή, ο διακόπτης του ψυγείου είναι το πρόβλημα, αλλά αυτά που επηρεάζει είναι τα ενισχυτικά, όχι το πικάπ. Άμα δεν βαριέσαι να πιάσεις κατσαβίδι, πάρε ένα ηλεκτρολογικό φις (ρευματολήπτη) από το super market, άνοιξέ το, βραχυκύκλώσέ το με ένα πυκνωτή ΜΚΤ 470nF στα 630V (όχι στα 250V, είναι λίγα), και βάλτο στο πολύπριζο των ενισχυτικών.

Άμα βαριέσαι τα κατσαβιδιάσματα, πάρε ένα φιλτράκι από κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών, και βάλτο στο ψυγείο, (όχι στο στέρεο, θα σου χαλάσει τις χροιές, και μετά θα ακούς Therion και θα νομίζεις ότι ακούς Mary Poppins :137: ).

Reaction score
11.792
Τα 470nF του πυκνωτή, από που προκύπτουν; Αντιστοιχούν σε κάποια συχνότητα παρασίτων, π.χ. 80 Hz;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.814

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις, μπρίζα άλλαξα στο πικαπ χωρίς αποτέλεσμα
άλλαξε μπρίζα στο ψυγείο!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138

Τα 470nF του πυκνωτή, από που προκύπτουν; Αντιστοιχούν σε κάποια συχνότητα παρασίτων, π.χ. 80 Hz;
Πρότεινα μια τιμή κατά προσέγγιση, αρκετά μεγάλη ώστε να αποκόπτει θορύβους αυτής της συχνότητας (πάνω από τα 8 - 10KHz), και αρκετά μικρή, ώστε ο πυκνωτής να χωράει μέσα στο φις και να μην επηρεάζει σημαντικά το συνφ του δικτύου.

Reaction score
11.792
Οπότε υπάρχει συσχέτιση μεταξύ χωρητικότητας-συχνότητας απόκοπής. Δεν θυμάμαι και πολλά από το σχολείο. Ο θόρυβος του navou ήταν χαμηλής συχνότητας.

Με το που το που παύει το μοτερ του ψυγείου ακούγεται ένας δυνατός στιγμιαίος χαμηλόσυχνος ήχος

Reaction score
336

Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Κώστα μένεις πράγματι Αυστρία? Αν όχι, ξέρεις γερμανικά? Δεν ξέρω πως να ζητήσω το φίλτρο για το ψυγείο, και οι γερμανοί πωλητές είναι πολύ ακριβείς στους ορισμούς, δεν καταλαβαίνουν αν δεν ακούσουν την καθιερωμένη ονομασία ενός προιόντος (επεξηγήσεις του στυλ "που να κόβει συχνότητες...κλπ" δεν τις πιάνει ο υπολογιστής τους, βραχυκυκλώνει!!).

Reaction score
2

(όχι στο στέρεο, θα σου χαλάσει τις χροιές, και μετά θα ακούς Therion και θα νομίζεις ότι ακούς Mary Poppins :137: ).
Από την στιγμή που το διάβασα μου έχει καρφωθεί στο μυαλό η εικόνα με την Mary Poppins να κρατάει την ομπρέλα της και να τραγουδάει "Το mega therion" σε λονδρέζικες εξοχές!!

Reaction score
131

Θα βοηθούσε, αλλά όχι στο πιικάπ. Το πρόβλημα είναι στο phono, ή τα ενισχυτικά. Δηλαδή, ο διακόπτης του ψυγείου είναι το πρόβλημα, αλλά αυτά που επηρεάζει είναι τα ενισχυτικά, όχι το πικάπ. Άμα δεν βαριέσαι να πιάσεις κατσαβίδι, πάρε ένα ηλεκτρολογικό φις (ρευματολήπτη) από το super market, άνοιξέ το, βραχυκύκλώσέ το με ένα πυκνωτή ΜΚΤ 470nF στα 630V (όχι στα 250V, είναι λίγα), και βάλτο στο πολύπριζο των ενισχυτικών.

Άμα βαριέσαι τα κατσαβιδιάσματα, πάρε ένα φιλτράκι από κάποιο κατάστημα ηλεκτρονικών, και βάλτο στο ψυγείο, (όχι στο στέρεο, θα σου χαλάσει τις χροιές, και μετά θα ακούς Therion και θα νομίζεις ότι ακούς Mary Poppins :137: ).
Εχω ακριβως το ιδιο προβλημα, αλλα μονο με ενα συγκεκριμενο πικαπ:Thorens td160mkii. Με Linn sondek - Thorens td166 -Systemdek iix κανενα προβλημα!! Ολα με ιδια ενισχυτικα και ιδια πριζα!! (το προβλημα το εχω αναφερει και σε αλλη σελιδα: Αναλογικες πηγες).

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.095
Members
38.528
Νεότερο μέλος
Nikos67