Most visitors online was 3013 , on 22 Aug 2025
Μήπως μετά το 30 του αρέσει;...δεν το άκουσε ποτέ ολόκληρο, παρά μόνο τα πρώτα 20-30 δευτερόλεπτα την πρώτη φορά, και έκτοτε 2-3 δευτερόλεπτα τη φορά.
Άστα, μετά το κλείσιμο του ZouzouniaTV channel στο youtube έχουμε πρόβλημα στο σπίτι. Άντε να βρεις ένα ένα τα τραγούδια και τα επεισόδια της Ακατού τώρακι εγω γονιος ειμαι και προσπαθω να πλησιασω τα παιδια απο τη δικη τους πλευρα ...
ασε που μπορει να κερδισεις και κατι οπως αυτο (ο ηχος εδω δεν ειναι καλος ,αλλα εκει στο 2.00 που σκαει η κιθαρα εγω τη βρισκω)
Κι αυτό τι είναι;Άστα, μετά το κλείσιμο του ZouzouniaTV channel στο youtube έχουμε πρόβλημα στο σπίτι. Άντε να βρεις ένα ένα τα τραγούδια και τα επεισόδια της Ακατού τώρα![]()
Είχαν φάει ban όλα τα videos πριν λίγες μέρες, βλέπω είναι οκ τώρα. Nice!
Μαμα -Πήγαινε και πες το στο πατέρα σου θα καταλάβει αυτός ..
Μικρος - "Δε μ'αρέσει αυτό, άλλαξέ το".
![]()
Ηταν δύο σημαντικές συνεντεύξεις στην Φλέσσα.Λοιπόν παίζει το εξής κουλό.
Στο σαλόνι παίζω κάποιες φορές κάποια κλασικά metal κομμάτια, που χρησιμοποιώ για testing μιας και τα γνωρίζω πολύ καλά από παλιά.
Και τα οποία γουστάρω βέβαια, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε.
Ένα από αυτά είναι το The God that Failed των Metallica.
spotify:track:4m7SprdGbCH9ifPX5SbdNA
Ο μεγάλος μου ο γιος, λοιπόν, είναι 2χρονών και κάτι.
Την πρώτη φορά που άκουσε αυτό το κομμάτι (και κάθε φορά έκτοτε), ότι κι αν κάνει, έρχεται μπροστά μου και μου λέει "Δε μ'αρέσει αυτό, άλλαξέ το".
Στην αρχή το θεώρησα τυχαίο, αλλά έκανα πολλές δοκιμές σε κενούς χρόνους, όταν είναι ανυποψίαστος και πάντα, ΠΑΝΤΑ, έρχεται και μου ζητάει να το αλλάξω, πριν ακόμη παίξουν 10 δευτερόλεπτα από το track.
Θεωρώ απίθανο να το έχει συνδέσει με κάποια άσχημη μνήμη (πχ επίσκεψη γιατρού για εμβόλιο).
Δυστυχώς, δε μπορώ πλέον να εντοπίσω πιο σημείο τον ενοχλεί, αφού πλέον το αναγνωρίζει από το 1ο δευτερόλεπτο.
Τον έχω ρωτήσω γιατί δεν του αρέσει, αλλά το παιδάκι δεν είναι ακόμη σε ηλικία να μου εξηγήσει. Απλά δεν του αρέσει, και απαιτεί να το αλλάξω.
Μάλιστα, είναι τόση η αποστροφή του, ώστε χαμογελάει με το που το αλλάξω, ακόμη κι αν μετά βάλω την υπέρτατη καφρίλα.
Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να περάσω το track σε ένα wave editor, να δω μήπως στα πρώτα δευτερόλεπτα υπάρχουν έντονες συχνότητες πάνω από τα 15-20KHz, τα οποία τον ενοχλούν, και που -βέβαια- εγώ δεν ακούω καν. Δε φαντάζομαι να βρω κάτι, αλλά θα το ψάξω.
Σημειώστε, τέλος, ότι, παρότι σέβομαι την ηλικία των παιδιών και τα ευαίσθητα αυτάκια τους, έχουν ακούσει -μοιραία- αρκετές ροκιές (και μεταλλιές) μέσα στο σπίτι, οπότε δεν πρόκειται για αντίδραση στον 'σκληρό ήχο'.
Γνωρίζει κάποιος για μελέτες ψυχοακουστικής γι'αυτές τις ηλικίες, ή ίσως κάποια άλλη σχετική πληροφορία, που να εξηγεί γιατί μπορεί ένα παιδάκι να αντιδρά έτσι σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι;
Σας μερσώ
Note. Από wikipedia
The central theme of the song is faith and human reliance on it, and of unrewarded belief in a God that fails to heal. The lyrics and song material were inspired by Hetfield's anguish on the circumstances surrounding his mother's death. She died of cancer after refusing medical attention, solely relying on her belief in God to heal her. Hetfield felt that had she not followed her Christian Science beliefs, she could have survived.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_God_That_Failed_(song)
Αυτό δεν ισχύει. Η μουσική είναι δυνατό πράμα και χωρίς τα λόγια ή την απλότητα των παιδικών.Βασικά, τώρα συνειδητοποιώ ότι το θέμα ακούγεται χαζομάρα για κάποιον που δεν έχει παιδιά ή που δε θυμάται πως είναι ένα παιδί 2-2.5 χρονών.
Πρακτικά, το 2χρονο, αν δεν ακούει παιδικά τραγούδια, αδιαφορεί πλήρως για τη μουσική που ακούει γύρω του, εκτός αν είναι η αφορμή για να κάνει κάτι ενδιαφέρον (πχ να πειράξει το ipad σου όταν αλλάζεις μουσική, ή να χωθεί πίσω από τα μηχανήματα να τραβήξει κανένα καλώδιο).
Έτσι, λοιπόν, έχεις ένα παιδί που τρέχει μέσα στο σπίτι αδιαφορώντας για το αν παίζει μουσική.
Και, ξαφνικά, μόλις ακούσει αυτό το κομμάτι, έρχεται από το δωμάτιό του σφεντόνα μπροστά σου, και με πολύ σοβαρότητα ζητάει επίμονα να αλλάξεις το κομμάτι, εμφανέστατα ενοχλημένο.
Ε, δεν είναι λίγο περίεργο;
Δοκίμασε να του βαλεις να ακουσει απο το 00:35 έως στο 1:05. Επειδη ειναι ενα LP που γνωριζω πολυ καλα καθ οτι απ τα πρωτα που αγορασα ever, εχω μια υποψια οτι τον ενοχλει η συγκεκριμενη 'φραση' που παιζει στην αρχη του κομματιου αλλα και σε αλλα σημεία του. Και ιδιαιτερα ο ηχος του μπασου ειναι creepy. Τι να λεμε τωρα ειναι σκ@τοψυχο κομματιΛοιπόν παίζει το εξής κουλό.
Στο σαλόνι παίζω κάποιες φορές κάποια κλασικά metal κομμάτια, που χρησιμοποιώ για testing μιας και τα γνωρίζω πολύ καλά από παλιά.
Και τα οποία γουστάρω βέβαια, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε.
Ένα από αυτά είναι το The God that Failed των Metallica.
spotify:track:4m7SprdGbCH9ifPX5SbdNA
Ο μεγάλος μου ο γιος, λοιπόν, είναι 2χρονών και κάτι.
Την πρώτη φορά που άκουσε αυτό το κομμάτι (και κάθε φορά έκτοτε), ότι κι αν κάνει, έρχεται μπροστά μου και μου λέει "Δε μ'αρέσει αυτό, άλλαξέ το".
Στην αρχή το θεώρησα τυχαίο, αλλά έκανα πολλές δοκιμές σε κενούς χρόνους, όταν είναι ανυποψίαστος και πάντα, ΠΑΝΤΑ, έρχεται και μου ζητάει να το αλλάξω, πριν ακόμη παίξουν 10 δευτερόλεπτα από το track.
Θεωρώ απίθανο να το έχει συνδέσει με κάποια άσχημη μνήμη (πχ επίσκεψη γιατρού για εμβόλιο).
Δυστυχώς, δε μπορώ πλέον να εντοπίσω πιο σημείο τον ενοχλεί, αφού πλέον το αναγνωρίζει από το 1ο δευτερόλεπτο.
Τον έχω ρωτήσω γιατί δεν του αρέσει, αλλά το παιδάκι δεν είναι ακόμη σε ηλικία να μου εξηγήσει. Απλά δεν του αρέσει, και απαιτεί να το αλλάξω.
Μάλιστα, είναι τόση η αποστροφή του, ώστε χαμογελάει με το που το αλλάξω, ακόμη κι αν μετά βάλω την υπέρτατη καφρίλα.
Αυτό που θέλω να κάνω, είναι να περάσω το track σε ένα wave editor, να δω μήπως στα πρώτα δευτερόλεπτα υπάρχουν έντονες συχνότητες πάνω από τα 15-20KHz, τα οποία τον ενοχλούν, και που -βέβαια- εγώ δεν ακούω καν. Δε φαντάζομαι να βρω κάτι, αλλά θα το ψάξω.
Σημειώστε, τέλος, ότι, παρότι σέβομαι την ηλικία των παιδιών και τα ευαίσθητα αυτάκια τους, έχουν ακούσει -μοιραία- αρκετές ροκιές (και μεταλλιές) μέσα στο σπίτι, οπότε δεν πρόκειται για αντίδραση στον 'σκληρό ήχο'.
Γνωρίζει κάποιος για μελέτες ψυχοακουστικής γι'αυτές τις ηλικίες, ή ίσως κάποια άλλη σχετική πληροφορία, που να εξηγεί γιατί μπορεί ένα παιδάκι να αντιδρά έτσι σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι;
Σας μερσώ
Note. Από wikipedia
The central theme of the song is faith and human reliance on it, and of unrewarded belief in a God that fails to heal. The lyrics and song material were inspired by Hetfield's anguish on the circumstances surrounding his mother's death. She died of cancer after refusing medical attention, solely relying on her belief in God to heal her. Hetfield felt that had she not followed her Christian Science beliefs, she could have survived.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_God_That_Failed_(song)
Κουβέντα να γίνεται φίλε μου.ειναι σαν να μην αρεσει σε καποιον απο εμας μια γευση ενα τροφιμο και να καλουμε ενα ειδικο χημικο τροφιμων να μας εξηγησει τι συμβαινει. Μην προσπαθουμε να απλοποιησουμε τα πολυπλοκα. Τον ανθρωπινο οργανισμο δηλαδη με τις απειρες συνιστωσες του. Θα ελεγα να επικεντρωθεις περισσοτερο στο τι του αρεσει του παιδιου και τι το κανει να χαμογελαει. Αυτο αρκει και δεν θελει ιδιαιτερη αναλυση
Αν ο μεγάλος ο γιος ειναι 2 και κατι,πόσο ειναι ο μικρός;Ο μεγάλος μου ο γιος, λοιπόν, είναι 2χρονών και κάτι.
1 και κάτι. Έχουν 14 μήνες διαφοράΑν ο μεγάλος ο γιος ειναι 2 και κατι,πόσο ειναι ο μικρός;