Ωϊ μάναμ, κουφάθκα

Reaction score
6
Εχω συνδεμένη την καρτα ηχου με τον ενισχυτή αναλογικά με τα τρια jack για το 5,1.
Το πρόβλημα είναι πως αυτή η σύνδεση με εχει κουράσει, πρωτον για τον όγκο των καλωδίων αλλα και επειδή πολλες φορες οι βισματοθηκες δεν κανουν καλή επαφη και εχω διακοπές σε κάποια κανάλια.
Ετσι λοιπον ειπα να παρω μια κάρτα ηχου που να εχει ψηφιακή εξοδο ( optical ) για την συνδέσω κατευθείαν με την αντίστοιχη του ενισχυτή με ένα καλώδιο οπτικής ίνας.
Το παράδοξο είναι πως πουθενά δεν βρηκα μια απλη καρτα χωρις πολλά πολλά ( απλως μια οπτική εξοδο ζήτω).
Σε οσα μαγαζιά ρώτησα (Zero1 , πλαίσιο) ειχαν να που προτείνουν ακριβές λύσεις των 150- 180 ευρω με καρτες με ξεχωριστο κιτ από εισόδους εξόδους, τηλεκοντρολ και αλλα συναφή που μου είναι παντελώς άχρηστα καθως το μονο που με ενδιαφέρει είναι μια ψηφιακή έξοδος .
Ξερει κανεις να μου υποδείξει καποιο σημείο για να προμηθευτώ μια τέτοια κάρτα;

Reaction score
7
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702252

PER.702252) TERRATEC AUREON 5.1 PCI RETAIL
# Κάρτα ήχου: 5.1 κανάλια , 8/16 bit εγγραφή & αναπαραγωγή μέχρι και 48 kHz (mono/stereo), optical έξοδος 44.1 / 48 kHz, optical είσοδος 44.1 kHz, 48 kHz.
# Τοποθέτηση: Εσωτερική PCI.
# Ελάχιστες απαιτήσεις: Μία ελεύθερη PCI θύρα, Intel Pentium III, 64 MB Ram, Windows 98 SE / ME με DirectX 6.0 ή μεγαλύτερο Windows 2000 / XP
# Συσκευασία: Retail.

24.50 €

NLS

Reaction score
1
ναι πάρε την - στην ίδια είχα καταλλήξει όταν ήταν να αλλάξω HTPC (αλλά το νέο δεν είχε οπτική όπως το... παλιό) - btw τελικά δεν άλλαξα (άσχετο αυτό)

Reaction score
191
παντως για καποιον που δεν θελει να αλαξει την καρτα του επειδη δεν εχει οπτικη ινα μπορει να παρει ανταπτορακι απο spdf σε optical η το αναποδο.

Reaction score
5
S/PDIF είναι το Sony Philips Digital Interface και μπορεί να είναι οπτικό ή ομοαξωνικό. Συνήθως σε PC περιβάλλον, το πρώτο είναι διαθέσιμο εύκολα λόγω κόστους, ενώ το ομοαξωνικό το βρίσκουμε σε πιο προσεγμένες υλοποιήσεις.

Reaction score
6
Και τωρα που την πηρα μπορείτε να μου πείτε πως βγαζει 6 καναλο ηχο;
Με οποιον player και αν έπαιξα μονο stereo prologic πηρα.
Να σημειώσω πως με ενδιαφέρει η αναπαραγωγή με το bs player αν και με το power dvd , mpc , vlc το ιδιο στέρεο άκουσα

NLS

Reaction score
1
προφανώς δεν περνάς καθαρά τα DTS/AC3

ίσως χρειάζεσαι το AC3 filter

Reaction score
0
ναι δεν είναι τόσο απλό

για να σταλεί πολυκάναλο σήμα απο το pc στον ενισχυτή απόσο ξέρω ισχύουν τα εξής

1. dts/DD passthrough πχ απο κάποιο δισκάκι dvd
2. να υπάρχει hardware encoder στην κάρτα ήχου, κάτι που το κάνει η X Mystique για παράδειγμα. ότι φορμά και να παίξεις
το μετατρέπει σε DD 5.1 και το στέλνει απο το SPDIF

3. το θέμα του AC3 filter (δηλαδή software DD encoder σωστά; ) δεν το έχω δει ποτέ να δουλεύει, όποιος ξέρει πως γίνεται ας το γράψει να μαθαίνουμε

NLS

Reaction score
1
μάλλον τα έχεις μπερδέψει

ο άνθρωπος ζητάει DTS/AC3 από πηγή ΠΟΥ ΕΧΕΙ τέτοιο
(γιατί αν δεν έχει, ναι θέλει hardware encoder)

σε αυτή την περίπτωση το μόνο που χρειάζεται είναι ένα φίλτρο που να μην το κόβει και να το αφήνει να περνάει αμιγές από το SPDIF - αυτό κάνει το AC3 filter, αυτό κάνει και το ffdshow (με συγκεκριμένο configuration), αυτό κάνουν και οι audio ρυθμίσεις πολλών players (απλά μερικές φορές θέλουν και τη βοήθεια του registry)

Reaction score
6
Βρε παιδια το ac filter ειναι εγκατεστημένο, και μεχρι τωρα αναλογικά το ac3 περνούσε απο τα τρια ζευγη RCA χωρις πρόβλημα.
Αυτο σημαίνει πως ο player αναπαράγει εξακαναλο αλλα δεν μπορει να το μεταφέρει ψιφιακα.
Η TERRATEC κατα πολλους θεωρείται πολυ καλη καρτα, παρολα αυτα δεν μπορω να παρω το ψηφιακό που υπόσχεται.
Αυτο παλι δεν μπορω να το χωνέψω.
Ειναι δυνατόν;
Καποιο κόλπο θα υπάρχει

Reaction score
0
θα το βρούμε που θα πάει

επειδή θέλω να την πάρω και εγώ, μπορείς σε παρακαλώ (κ αν επιτρέπεται ο ενικός)
αν σου είναι εύκολο να κοιτάξεις τι chip έχει; με ενδιαφέρει το linux support και σύμφωνα με την
σελίδα

http://www.alsa-project.org/alsa-doc/index.php?vendor=vendor-Terratec#matrix

υπάρχει υποστήριξη για τις Aureon 5.1 Fun, Sky, Space αλλά δεν αναφέρει την PCI

αν το chipset είναι CMI8738 ή Envy24HT (ICE1724) τότε μου κάνει

σόρρυ αν ζητάω τα απίστευτα! ευχαριστώ κ πάλι!

NLS

Reaction score
1
AFAIK η Terratek έχει δικά της τσιπάκια. Δεν είναι Envy σίγουρα και δεν νομίζω ότι είναι ούτε CMedia...

Οι Aireon 5.1 όλες χρησιμοποιούν το ίδιο chip, άρα σου παίζει.

Εγώ πάλι θέλω για το HTPC την 7.1 για έναν και μόνο λόγο: Dolby Digital Live.

Συμφωνώ, να βρούμε την άκρη. :)

Δοκίμασε βάλε το FFDShow και μετά αφού το βάλεις PM me να σου πω τι να ρυθμίσεις.

Reaction score
0
Αγαπητέ NLS δεν υπάρχει περίπτωση το ALSA project να έχει λάθος αναφορά
στο chipset των καρτών Fun κλπ

κοίταξε λίγο το link, έχει TOSio (επεξήγηση κάτω) για όλες τις aurion 5.1
απλά δεν αναφέρει την PCI που προφανώς είναι τελευταίο μοντέλο

Reaction score
6
takeda said:
θα το βρούμε που θα πάει

επειδή θέλω να την πάρω και εγώ, μπορείς σε παρακαλώ (κ αν επιτρέπεται ο ενικός)
αν σου είναι εύκολο να κοιτάξεις τι chip έχει; με ενδιαφέρει το linux support και σύμφωνα με την
σελίδα

http://www.alsa-project.org/alsa-doc/index.php?vendor=vendor-Terratec#matrix

υπάρχει υποστήριξη για τις Aureon 5.1 Fun, Sky, Space αλλά δεν αναφέρει την PCI

αν το chipset είναι CMI8738 ή Envy24HT (ICE1724) τότε μου κάνει

σόρρυ αν ζητάω τα απίστευτα! ευχαριστώ κ πάλι!
Θα το κοιταξω και θα σου πω.

( φυσικα ενικος)

Reaction score
6
Χο χο το βρηκα. :)

Χρησιμοποιώντας το Gspot πηγαίνουμε All codecs and filters
Πηγαίνουμε στην κάρτα ηχου και κάνουμε δεξί κλικ.

Ανεβάζουμε το merit από το not use που ηταν σε preferred

Και αυτό ηταν…
Όϊ μάναμ, πραγματικά τώρα κουφάθκα

NLS

Reaction score
1
δεν αφήνει το CODEC που βάζει ο driver να μπλέξει τα μπούτια του, ενώ οι άλλοι software CODECs, απλά έχουν ρυθμιστεί να κάνουν pass-through το AC3/DTS

δεν είμαι σίγουρος ότι είναι καλή λύση

μήπως δεν έχεις βάλει 2 channel στις ρυθμίσεις της κάρτας;
το pass-through περνάει ΜΟΝΟ όταν έχεις ορίσει 2 channel τον ήχο (όχι ότι ΒΓΑΙΝΕΙ 2 channel, απλά έτσι το θέλει για να δουλεύει το pass-through... βέβαια 2 channel θα βγαίνει στα games με αυτή τη μέθοδο... αλλά αν δεν σε νοιάζει...) - έτσι είναι και στο δικό μου HTPC, και τον έχω σαν δικάναλο μια και δεν παίζω games σε αυτό το μηχάνημα (αλλά τα surround DVD/video παίζουν μια χαρά 5.1)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.638
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale