έρχεται νέα Olympus

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.914
Απάντηση: έρχεται νέα Olympus

υπάρχει ένα συγκριτικό της Olympus Ε-5 με την NIKON D3s ( η D3s πουλιέται στα 4500 ευρώ).

το συγκριτικό είναι εδώ.

Κατέβασα όλες τις φωτός και τις είδα δίπλα δίπλα στο μόνιτόρ μου.

Φυσικά, η D3s εμφανίζει πολύ καλύτερη συμπεριφορά σε υψηλά ISO, αφού φτάνει έως και τα 102.400 ISO, όπου βέβαια είναι ολίγον τι μαύρο χάλι, αλλά είναι γεγονός πως μέχρι τα 12.800 ISO είναι μια χαρά οι φωτός της, όπου είναι ελάχιστα χειρότερες από το 3200 ISO της Ε-5. Αλλά έστω, αν το δούμε λίγο "χαλαρά", μπορούμε να πούμε πως το 12.800 της D3s ισοδυναμεί με το 3200 της Ε-5.

Προφανώς η D3s είναι στη δική της κατηγορία όσον αφορά τα πολύ υψηλά ISO.

Αυτό που όμως κάνει "μπαμ", είναι πως μέχρι τα 1600 ISO οι φωτός της Ε-5 είναι σημαντικά καλύτερες, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, η ευκρίνειά τους είναι καλύτερη, η πληροφορία κ το κοντράστ των φωτογραφιών είναι σε άλλο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα και η ισορροπία λευκού, η συνολική εικόνα, είναι σαφώς πολύ πιο σωστή στην Ε-5.

Ταυτόχρονα, στο σκοτεινό πλάνο με το πακέτο τσιγάρων, η D3s και στο ISO 100 και στο ISO 200 και παντού, εμφανίζει σημαντικά χρωματικά λάθη, που δεν υπάρχουν καθόλου στην Ε-5!

Γενικά οι φωτός της Ε-5 βλέπω να είναι πολύ καλύτερες από την D3s. Συμφωνείτε?

από πλευράς δε ευκρίνειας, ακόμα και το ISO 800 της Ε-5 στο σκοτεινό πλάνο με τα τσιγάρα, είναι σαφώς ανώτερο κι από το ISO 100 & 200 της D3s!

Φυσικά, αν το πάρουμε χρωματικά, δείτε το κόκκινο (και το λευκό) στο πακέτο τσιγάρων Marlboro, αλλά και το μπλε χρώμα στο μαρκαδόρο, όπου έχουμε μια ακόμα απόδειξη των εξαιρετικών χρωμάτων της Olympus, που είναι γνωστή για αυτό....

Και μιλάμε για φουλ φρέιμ κάμερα των 4.500 ευρώ....

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
41.894

Κώστα, να καταλάβεις ότι βλέπεις jpeg. Εκεί ειδικά η Oly που έχει βεβαρυμένο παρελθόν (κοινώς του αυτώνει τη μάνα) ρίχνει βαρβάτη αποθορυβοποίηση που κάνει την εικόνα μαλακή στο μάτι αλλά ξεσκίζει τη λεπτομέρεια. Δες το βάρος (225g) στη συσκευασία του τζελ. Ενώ δεν είναι τόσο λεπτή λεπτομέρεια, στα 800 είναι δυσδιάκριτη, στα 1600 δεν καταλαβαίνεις τη γραφή (απαράδεκτο), τα δε 3200 είναι για εκτυπωσούλες 10χ15.
Το 3200 της πρώτης είναι το 800 της δεύτερης, έτσι το βλέπω. Και χειρότερα. Το 3200 της πρώτης έχει κάτι από λεπτό κόκκο φιλμ, το 800 της Ε-5 ήδη βρωμά ψηφιακίλα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.914

Κώστα, να καταλάβεις ότι βλέπεις jpeg. Εκεί ειδικά η Oly που έχει βεβαρυμένο παρελθόν (κοινώς του αυτώνει τη μάνα) ρίχνει βαρβάτη αποθορυβοποίηση που κάνει την εικόνα μαλακή στο μάτι αλλά ξεσκίζει τη λεπτομέρεια. Δες το βάρος (225g) στη συσκευασία του τζελ. Ενώ δεν είναι τόσο λεπτή λεπτομέρεια, στα 800 είναι δυσδιάκριτη, στα 1600 δεν καταλαβαίνεις τη γραφή (απαράδεκτο), τα δε 3200 είναι για εκτυπωσούλες 10χ15.
Το 3200 της πρώτης είναι το 800 της δεύτερης, έτσι το βλέπω. Και χειρότερα. Το 3200 της πρώτης έχει κάτι από λεπτό κόκκο φιλμ, το 800 της Ε-5 ήδη βρωμά ψηφιακίλα.
διαφωνώ. το 225 κι όλο το μπουκάλι "τζελ" (ή οτιδήποτε άλλο είναι) στα ISO 800 της Ε-5 είναι μια χαρά, ενώ στα 3200 της D3s είναι χάλι μαύρο, πολύ περισσότερο θόρυβο έχει πάνω στο ίδιο το μπουκάλι...

σαν "αντιστοιχία-κατάταξη" ISO, τα ίδια λέμε.

πάνω κάτω, λέμε από κοινού το ίδιο, πως "αντιστοιχούν" έτσι:

Ε-5 / D3s

800 / 3200
1600 / 6400
3200 / 12.800

και αν και σε εκτύπωση δε νομίζω πως μπορεί να βγει αυτός ο κόκκος που βλέπεις στα 800/3200 των Ε-5/D3s, ωστόσο στην από κοντά παρατήρηση είναι για μένα εμφανώς καλύτερη από πλευράς θορύβου η φωτό της Ε-5.

επίσης λες πως στα 1600 της Ε-5 δε καταλαβαίνεις τη γραφή. εντάξει, δες κατ'αντιστοιχία όπως είπαμε, τα 6.400 της D3s, όπου επίσης δε καταλαβαίνεις τη γραφή (ή για να είμαστε πιο δίκαιοι, όσο την καταλαβαίνεις στη μία τόσο την καταλαβαίνεις και στην άλλη), αλλά είναι γεγονός πως στα 6400 η D3s έχει χαοτικά περισσότερο θόρυβο απ'ότι η Ε-5 στα 1600, που φαίνεται πολύ έντονα και πάνω στο μπουκάλι και πάνω στο άσπρο πιάτο στην φωτό της D3s.

Γενικά δε διαφωνούμε, στα ίδια πάω κάτω λέμε πως είναι η "αντιστοιχία" ISO. κοίτα, εγώ το βλέπω λίγο "χαλαρά" το θέμα, κι ας κατα τη γνώμη μου νομίζω πως σε αυτή την "αντιστοιχια" αδικούμε την Oly.

Τώρα τι μπορεί να γίνει με επεξεργασία του raw αρχείου, είναι μια άλλη ιστορία.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.051

Λοιπόν ο βλαμμένος ο EAR πήγε από τα χαράματα και περίμενε απ΄έξω από το μαγαζί μέχρι να ανοίξει ο άνθρωπος το μαγαζί του και να πάρει επιτέλους στα χέρια του την Ε5.
Και μετά ήρθε από δω αλλά χωρίς φακό!!!
Μόνο με το σώμα. Αλλά τι σώμα!!!
Θα ακολουθήσει περιγραφή του σώματος βέβαια.

Reaction score
181

Λοιπόν ο βλαμμένος ο EAR πήγε από τα χαράματα και περίμενε απ΄έξω από το μαγαζί μέχρι να ανοίξει ο άνθρωπος το μαγαζί του και να πάρει επιτέλους στα χέρια του την Ε5..
Τι ειναι αυτη η Ε5? Canon ή Nikon? :116:

Reaction score
1

Βρε τον ανυπόμονο!
Άραγε ο 14-35mm του ήρθε ή τον περιμένει ακόμα;
Καλορίζικη να είναι και πολλά καλά κλικ!

Reaction score
351

Ίσως είμαι από τους πρώτους που την έπιασαν στα χέρια τους, αλλά χωρίς φακό απλώς την περιεργάστηκα εξωτερικά!
Καλές λήψεις γιατρέ!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.914

ήρθε κι ο 14-35..

πρώτες εντυπώσεις: σούπερ ντούπερ γουάου κλπ κλπ κλπ

μόλις συνέλθω από το σοκ, θα ανεβάσω και φωτός...

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Re: Απάντηση: έρχεται νέα Olympus

Λοιπόν ο βλαμμένος ο EAR πήγε από τα χαράματα και περίμενε απ΄έξω από το μαγαζί μέχρι να ανοίξει ο άνθρωπος το μαγαζί του και να πάρει επιτέλους στα χέρια του την Ε5.
Και μετά ήρθε από δω αλλά χωρίς φακό!!!
Μόνο με το σώμα. Αλλά τι σώμα!!!
Θα ακολουθήσει περιγραφή του σώματος βέβαια.
στηθηκα και εγω με τον Μελίδη και περιμέναμε να βγουμε φωτό. Μάταια όμως, καθως ο ξεχασιάρης ηρθε χωρίς φακό. Anyway, samples θέλουμε να δουμε.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.914

από μνήμες τοποθέτησα μια CF 8 GB x400 silicon power και μια SDHC 16 GB class 10. Την SD για βίντεο βασικά, ενώ την CF για φωτός.

οι αρχικές εντυπώσεις είναι οι εξής:

εστίαση: σε χρόνο μηδέν. μα εντελώς μηδέν. απίστευτο... πιστεύω είναι το Νο1 ατού αυτής της μηχανής...

ταχύτητα: ρουκέτα. σε όλα, σε μενού, σε φορμάτ μνήμης, σε επίδειξη βίντεο, παντού τα πάντα άμεσα, απόκριση απίστευτη. άσε που μόλις παταω το on για να ανοίξει η μηχανή, δε προλαβαίνω να βάλω το μάτι στο οφθαλμοσκόπιο, κι αυτή έχει ήδη εστιάσει... τι λέμε τώρα...

οφθαλμοσκόπιο: ανπιστέφταμπλ, καμιά σχέση με αυτό της Ε-620. Τεράστιο, φωτεινό, διαυγέστατο. Ο έλεγχος της εικόνας είναι παιχνίδι, ακόμα και σε manual focus. Τρομερό οφθαλμοσκόπιο...

χρώματα-ισορροπία λευκού: μέσα στο σπίτι, τέτοια ώρα, σχεδόν έχει σκοτεινιάσει, όλες οι φωτός είναι ακριβώς όπως τις βλέπω, και σε φωτεινότητα και σε θερμοκρασία λευκού. αν-πι-στέφταμπλ...

φλας: αυτό το φλας είναι δυνατό, καμιά σχέση με αυτό το αστείο της Ε-620. Και επιτέλους, ο μεγάλος φακός δεν αφήνει σκιά στο φλας..

βάρος: ελαφριά μου φαίνεται. Νομίζω πως η Ε-620 μαζί με το γκριπ είναι πιο βαριά. περίμενα χειρότερη κατάσταση....

πιάσιμο: τέλειο. δε χρειάζεται καθόλου το γκριπ, ακόμα και με μεγάλους φακούς το πιάσιμο είναι άψογο.

οθόνη: τρομερή! απίστευτη ευκρίνεια, εξαιρετικά χρώματα, πολύ καλή φωτεινότητα και μαύρο. Η οθόνη LCD που φοράει, σε σχέση με την οθόνη της Ε-620 είναι σα προβολέας αξίας 10.000 ευρώ σε σύγκριση με παλιό πράσινο μόνιτορ 15''.

πλήκτα-ευκολία χρήσης: σε 3' ήμουν απολύτως έτοιμος να χρησιμοποιήσω όλες τις δυνατότητές της. παιχνίδι.

αυτά για αρχή.

κάποιες φωτός που έβγαλα, φαίνονται από την LCD τέλειες, αλλά κάτσε να τις δω στην 30'' οθόνη, και θα σας πω...

προς το παρόν φορτίζω την μπαταρία, γιατί το απόγεμα έχει ρεσιτάλ πιάνου η κόρη μου και θα αναλάβει δράση η Ε-5, γερά και με τσαμπουκά που λένε...

μειονεκτήματα: η μπαταρία ήταν σχετικά αφόρτιστη. είναι ακριβή. επάνω της δε γράφει "phase one 65+" :143::138::135::137:

Reaction score
1.188

ήρθε κι ο 14-35..

πρώτες εντυπώσεις: σούπερ ντούπερ γουάου κλπ κλπ κλπ

μόλις συνέλθω από το σοκ, θα ανεβάσω και φωτός...
Olympus E5 η Rolls Royce των ψηφιακών SLR; :111:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.914

δείγματά μου δείτε εδώ.

να κι ο φωτογράφος στο βάθος... πίσω του ρικοφόν. μα γιατί άραγε βάλαν ρικοφόν εκεί?:143::138::135:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.545
Kαλημερα και ξανα καλοριζικη.ΜΕΓΕΙΑΑΑΑΑ!!!
Φαινεται απιστευτη μηχανη, ασχετα αν δε γραφει Ρ65..!!!

Η πρωτη παρατηρηση.:126:

σε ρεσιτελ πιανου της κορης μας , εστιαζουμε στην κορη μας κι οχι στη δασκαλα.....:137::137::136:

επανερχομαι, η γυναικα θελει ψωνια στην αγορα, και θελει να μου παρει κ δωρο iphone4...
πας η δεν πας για ψωνια μετα????

Reaction score
1

Εξαιρετικές οι νυκτερινές στην Πλατεία Αριστοτέλους αν δεν απατώμαι.
ΥΓ
Ο Μελίδης τι έκανε με τον προβολέα;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
146.914

έχω και νέα δείγματα, με τον 50-200 στα 200, με 100% κροπ σε όλες. . μπορείτε να τις δείτε στο ίδιο λινκ, εδώ.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.205
Members
38.669
Νεότερο μέλος
Andreas79