αγορά ενισχυτή av

Reaction score
122
μου είπε ο φίλος μου οτι μεταξύ yamaha/pionner στα 1.200 που διαθέτω θα προτιμούσε το pionner για το λόγω οτι τα τελικά του σταδία ειναι ψηφιακά κ εχουν πιο πολυ ρεύμα
γιατι την 5 αδα της klipcsh που εχω θα την οδηγήσω με αυτον.
ενω μου ειπε αν ειχα τελικούς κ χρησιμοποιούσα των av σαν προενισχυτής να προτιμούσα το yamaha . τι να παρω τελικα. εχω μπερδευτεί..

http://www.prostage.gr/page/default.asp?id=24&la=1&prID=8427

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=10&prID=1781

Reaction score
122
Απάντηση: Re: αγορά ενισχυτή av

Είναι διακοπτικά.

η διάφορες με αυτόν

Μοντέλο : RX-A2010..?

δηλαδή η καλύτερη λύση στα χρήματα που διαθέτω είναι αυτή η 2...?

Reaction score
0
Απάντηση: αγορά ενισχυτή av

Εγώ πάλι θα έπαιρνα yamaha...πήγαινε κάπου να τους ακούσεις ή να στους στείλουν σπίτι για δοκιμή και διάλεξε....

Reaction score
122

Εγώ πάλι θα έπαιρνα yamaha...πήγαινε κάπου να τους ακούσεις ή να στους στείλουν σπίτι για δοκιμή και διάλεξε....

βρίσκομαι σε νησί και είναι λίγο δύσκολο...
απλά θα κατέβω αθηνα με το καινούργιο χρόνο για να τον πάρω...
και θέλω να έχω κατάληξη κάπου...

και επειδή ειμε καινούργιος στο χώρο δεν θα καταλάβω αν έχουν μικρή διάφορα ..
απο κάποιων έμπειρο

Reaction score
0

Όλα θέμα γούστου είναι, υπάρχουν έμπειροι που θα πάρουν yamaha και έμπειροι που θα πάρουν Pioneer. Και οι 2 ενισχυτές καλοί είναι, το θέμα νομίζω είναι τι ήχος σου ταιριάζει περισσότερο. Το καλύτερο θα ήταν να ακούσεις και τους 2 σε ένα μαγαζί και να αποφασίσεις. Ακόμα και αν δεν βρεις τα συγκεκριμένα μοντέλα άκου τα μικρότερα αδέρφια τους.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.673
Αν υπάρχουν απαιτήσεις υψηλών εντάσεων σε surround ή με δύσκολα ηχεία, ο Pioneer είναι μονόδρομος.
Του οποίου τα "ψηφιακά" (διακοπτικά) τελικά στάδια είναι ισχυρότερα, και η ισοστάθμιση είναι εξαιρετική.

Σε ελαφρά χαμηλότερες εντάσεις, και ο Yamaha θα παίξει μιά χαρά.

Σε δικάναλη ακρόαση και μόνο, όταν δεν παρεμβαίνει η ισοστάθμιση, έχει νόημα ο ήχος του ενισχυτή. Εκεί χρειάζεται ακρόαση και των δύο στον ίδιο χώρο και συγχρόνως, με ίδια ηχεία με τα δικά σας, ώστε να βγει κάποιο αξιόπιστο συμπέρασμα.

Reaction score
0

Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μιας και δεν υπάρχει λόγος απλά θα πω τη γνώμη μου. Έχω τον yamaha rxv 2067, ακόμα και αν ο pioneer μπορεί να δώσει περισσότερη ένταση, δεν ξέρω γιατί πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό. Όσο καιρό έχω τον yamaha ποτέ δεν είχα την ανάγκη να τον βάλω τέρμα και ποτέ δεν είπα "ρε γαμώτο να μπορούσα να δυναμώσω την ένταση λίγο παραπάνω" (θα κουφαθούμε στο τέλος). Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι από κάποια ένταση και πάνω ο ήχος που λαμβάνουμε μειώνεται ποιοτικά, όχι λόγω του συστήματός μας αλλά λόγω της ανοχής του χώρου.

Τέλος είμαι της νοοτροπίας ότι αν ένας ενισχυτής παίζει καλά μουσική παίζει καλά και ταινίες. Βέβαια με τις ταινίες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, δηλαδή κάθε μάρκα ενισχυτή θα αποδώσει διαφορετικά μια σκηνή γιατί έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Για παράδειγμα πιστεύω ότι οι Onkyo είναι οι πιο επιθετικοί στις ταινίες, ευχαριστιέσαι ταινίες δράσεις, δυστυχώς όμως κάποιες φορές αυτό ή παραγίνεται ή γίνεται λανθασμένα. Τον yamaha πάλι θα τον χαρακτήριζα εμφανώς πιο ήσυχο αλλά πιο αναλυτικό. Θέλω λοιπόν να πω ότι δεν υπάρχει καλό και κακό, όλα είναι θέμα γούστου. Θέλεις να ακούσεις μια υπέρτατη έκρηξη μιας οβίδας που σκάει σε ένα τοίχο, η θέλεις να ακούσεις την έκρηξη και τα κομμάτια του τοίχου να εκσφενδονίζονται στη γύρω περιοχή....

Reaction score
122

Χωρίς να θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση μιας και δεν υπάρχει λόγος απλά θα πω τη γνώμη μου. Έχω τον yamaha rxv 2067, ακόμα και αν ο pioneer μπορεί να δώσει περισσότερη ένταση, δεν ξέρω γιατί πρέπει να εστιάσουμε σε αυτό. Όσο καιρό έχω τον yamaha ποτέ δεν είχα την ανάγκη να τον βάλω τέρμα και ποτέ δεν είπα "ρε γαμώτο να μπορούσα να δυναμώσω την ένταση λίγο παραπάνω" (θα κουφαθούμε στο τέλος). Επίσης πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι από κάποια ένταση και πάνω ο ήχος που λαμβάνουμε μειώνεται ποιοτικά, όχι λόγω του συστήματός μας αλλά λόγω της ανοχής του χώρου.

Τέλος είμαι της νοοτροπίας ότι αν ένας ενισχυτής παίζει καλά μουσική παίζει καλά και ταινίες. Βέβαια με τις ταινίες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά, δηλαδή κάθε μάρκα ενισχυτή θα αποδώσει διαφορετικά μια σκηνή γιατί έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Για παράδειγμα πιστεύω ότι οι Onkyo είναι οι πιο επιθετικοί στις ταινίες, ευχαριστιέσαι ταινίες δράσεις, δυστυχώς όμως κάποιες φορές αυτό ή παραγίνεται ή γίνεται λανθασμένα. Τον yamaha πάλι θα τον χαρακτήριζα εμφανώς πιο ήσυχο αλλά πιο αναλυτικό. Θέλω λοιπόν να πω ότι δεν υπάρχει καλό και κακό, όλα είναι θέμα γούστου. Θέλεις να ακούσεις μια υπέρτατη έκρηξη μιας οβίδας που σκάει σε ένα τοίχο, η θέλεις να ακούσεις την έκρηξη και τα κομμάτια του τοίχου να εκσφενδονίζονται στη γύρω περιοχή....

φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. να σε ρωτήσω με τι ηχεία τον έχεις τον ενισχυτή σου ?

Reaction score
0

Αρχικά τον είχα σε μικρό χώρο με q acoustics 2020. Όπως καταλαβαίνεις ο ενισχυτής ήταν overkill για τα ηχεία ^^. Στη συνέχεια τον μετακόμισα σε μεγαλύτερο χώρο (30 τ.μ) και άλλαξα τα μπροστινά ηχεία με τα kef iq90 και iq60c.

Reaction score
122

Αρχικά τον είχα σε μικρό χώρο με q acoustics 2020. Όπως καταλαβαίνεις ο ενισχυτής ήταν overkill για τα ηχεία ^^. Στη συνέχεια τον μετακόμισα σε μεγαλύτερο χώρο (30 τ.μ) και άλλαξα τα μπροστινά ηχεία με τα kef iq90 και iq60c.
φίλε μου να σε ρωτήσω τα kef είναι πιο απαιτητικά απο τα klipsch που εχω ...εσει τα κεφ τα οδηγείς με το yamaha ?

Reaction score
0

Μα φυσικά και μια χαρά μάλιστα... Για να καταλάβεις σπάνια θα δω ταινία πάνω από τα 0db του ενισχυτή, συνήθως στη μουσική μπορεί να το παρακάνω λίγο και να το βάλω +10. Εσύ ποια klipsch έχεις; με ποιο ενισχυτή τα έχεις δοκιμάσει;

Reaction score
122

klipsch RF 62... δεν τα εχω δοκιμάσει απλά ο φιλος μου που τα ειχε επαιζε με denon... αλλα εχει και 2 χιλιάρικα ο ενισχυτής του..αυτος πηρε τα ορφεας τωρα..

εγώ απλά έψαχνα ενα ενισχυτή να κανό την δουλειά μου και ειμε καινούργιος στο χορώ και ηθελα να πάρω γνώμες και εκείνος τα ιδια μου εχει απάντηση απλα τσαντίζεται και καλά που δεν ακούω... αλλα στα 1200 ευρο που διαθέτω με βλέπω για http://uk.yamaha.com/en/products/au...ies/rx-a2010_g/?mode=model#tab=product_lineup.

Reaction score
0

Νομίζω ότι σε αυτή τη κατηγορία ενισχυτών είσαι μια χαρά. Θα σου πρότεινα να ακούσεις μοντέλα από όσες περισσότερες εταιρίες μπορείς και να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει. Όλοι οι ενισχυτές είναι καλοί απλά πρέπει να βρεις ποιος σου ταιριάζει περισσότερο. Από τι βλέπω πάντως σε σχέση με το εξωτερικό οι yamaha και οι pioneer έχουν ωραιότατες τιμές στην Ελλάδα, οπότε θα μπορούσες να εστιάσεις σε αυτούς.

Reaction score
122

Νομίζω ότι σε αυτή τη κατηγορία ενισχυτών είσαι μια χαρά. Θα σου πρότεινα να ακούσεις μοντέλα από όσες περισσότερες εταιρίες μπορείς και να αποφασίσεις τι σου ταιριάζει. Όλοι οι ενισχυτές είναι καλοί απλά πρέπει να βρεις ποιος σου ταιριάζει περισσότερο. Από τι βλέπω πάντως σε σχέση με το εξωτερικό οι yamaha και οι pioneer έχουν ωραιότατες τιμές στην Ελλάδα, οπότε θα μπορούσες να εστιάσεις σε αυτούς.

βρίσκομαι σε νησί.. δεν έχω την πολυτέλεια και το χρόνο να ακούσω ενισχυτές... θα κατέβω αθηνα.. για να πάρω τον ενισχυτή.. οπότε κάτι θα ακούσω .. αλλά με βλέπω στον yamaha πού είναι και καλή τιμή και καινούργιο μοντέλο ενώ ο πιοννερος ειναι μοντέλο του δέκα και μου βγαίνει κ πιο ακριβά το αδελφάκι του... οποτε πιστεύω να ειμε ικανοποιημένος με το σύνολο ....

είχα σκοπό να έπαιρνα τα crystal aydio 5,1 που είναι εξαιρετικά ηχεία για τα λεφτά τους..
αλλα τα klipsch με λιγα λεφτα παραπάνω με τράβηξαν πιο πολύ.. ειναι τα πρώτα σοβαρά μηχανήματα που παίρνω για ηχω οποτε για αρχη ειναι καλα αργότερα βλέπουμε μπορεί να μεγαλώσουν και η απαίτησης...

σε ευχαριστώ πολύ..

Reaction score
15.548

Σε τι χωρο θα μπει φιλε μου το 5.1 και ποια κλιπς εχεις..? συγκεκριμενα .

Reaction score
122

Σε τι χωρο θα μπει φιλε μου το 5.1 και ποια κλιπς εχεις..? συγκεκριμενα .

20 τμ περίπου klipsch RF 62 II,RC62 II, RS 52 II... ΓΙΑ SUB SW 112 H REL θα πάρω δεν έχω αποφασίσει ακόμα...

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas