αγορά ηχείων

Reaction score
0
Γειά σας.
Μου έχουν "γυαλίσει" και σκέφτομαι την αγορά των KEF XQ 40.
Το Ηχος-Εικόνα σε συγκριτικό τα έχει στην πρώτη θέση (σχεδόν) μαζί με τα ATC 40. Θα ήθελα τη γνώμη σας καθώς και τι ενισχυτής θα του ταίριαζε.:111:

Reaction score
4
Απάντηση: αγορά ηχείων

Μηπως θα μπορουσες να ανεβασεις το τεστ ? Σε ποιο τευχος ειναι?

Reaction score
0

Τα χρησιμοποιω ηδη.Σχεδον εξαιρετικα.
KEF XQ 40
KEF XQ 20
KEF XQ 50
PIONEER LX-70
PIONEER KURO 508D

Aν χρειαζεσαι περισσοτερες πληροφοριες ,ευχαριστως.

Reaction score
0

φίλε sbgepe ευχαριστώ που ανταποκρίθηκες. Από ότι αντιλαμβάνομαι εσύ τα χρησιμοποιείς κυρίως ως μέρος συστήματος home cinema. Εμένα μ' ενδιαφέρει αποκλειστικά η stereo χρήση και θα ήθελα να τα συνδυάσω με έναν κάπως ποιο ψαγμένο ενισχυτή. Αν επιτρέπεται από που τα αγόρασες και σε ποια τιμή περίπου ;

Reaction score
0

Aγαπητε panarete.
Δικαιλογημενα ισως, καταλαβες λαθος οτι ΤΟ HOME CINEMA ειναι το ζητουμενο.
Ο δικαναλος ηχος ειναι η προσφατη ''αγαπη'' μου,και λεω προσφατη γιατι αυτη τη περιοδο στη ζωη μου καταφερα να προσεγγισω οικονομικα το HI-FI.

O Pioneer που χρησιμοποιω vsx-lx70 ειναι απλως αξιοπρεπης,αλλα οχι κατι σπουδαιο.
Στο αμμεσο μελλον θα τον αλλαξω,με κατι καλλυτερο
(ελπιζω και ονειρευομαι ANTHEM ως προενισχυτη και κατι απο jeff rowlant ,electrocompaniet, ως τελικους.

Ωστοσο, το οχι πολυ ειδικο αυτι μου,ακουει εναν πολυ ισοροπημενο ηχο,μετα την ισοσταθμιση που κανει ο ενισχυτης οπως και την ψηφιακη επεξεργασια .

Παροτι χρησιμοποιω ενα φθηνο SUBWOOFER για τις αναγκες του home cinema,(yamaha yst-sw515) ποτε δεν καταφερε να ταιριαξει στα KEF XQ40 για δικαναλες ακροασεις.

Αυτο το μηνα εχω αποφασισει να προσθεσω ενα sub REL για να δεσω την χαμηλη-πολυ χαμηλη συχνοτικη περιοχη των kef.(κατω απο 70-80 hz.
Oχι οτι δεν τα πανε καλα στα χαμηλα,αντιθετως ειναι εξαιρετικα,στον οποιο ελεγχο μπορει ο ενισχυτης να προσφερει.

Τελος τα εχω διπλοκαλωδιωσει απο ξεχωριστες εξοδους του ενισχυτη

Ευχαριστως να μοιραστω την οποια εμπειρια εχω.

Αντρεας (μηχανολογος-μηχανικος το επαγγελμα μου)

Reaction score
0

Η τιμη αγορας ηταν περιπου 5.500 -6000 για ολο το πακετο τον ιουλιο του 2008.(δεν θυμαμαι ακριβως γιατι πηρα πολλα πραγματα μαζι)
Αγορα απο dealer της pioneer.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.970
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas