αγορά πικάπ

Reaction score
60
έχω αρχίσει δειλά-δειλά να κοιτάω για αγορά πικάπ.
Προς το παρόν έχω -οχι πολλους- δισκους απο τα νεανικά μου χρόνια και μετα την απόκτηση της πηγής σκέφτομαι να εμπλοπυτίσω τη συλλογή μου με μερικά αγαπημένα συγκροτήματα.
ξεκίνησα κοιτάζοντας -κλασσικά- τα sl1200 με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα 1210 λόγω χρώματος. Οι τιμές ξεφεύγουν από αυτό που πιστεύω ότι αξίζει να δώσω δεδομένου ότι δεν περιμένω να αφοσιωθώ στην ακρόαση μουσικής μέσω πικάπ αλλά περισσότερο ως χαλάρωση κάποια Σαββατοκύριακα.
Θεώρησα λοιπόν, για ένα καινούριας κατάστασης μηχάνημα ότι θα μπορούσα να διαθέσω έως 400 ευρωπαϊκά.
Βρήκα σε περίπου αυτά τα χρήματα αυτό http://www.avart.gr/products-2/audio-technica-at-lp120-usb-audio-technika και ως καινούριο θα το προτιμούσα.
Να επισσημάνω ότι δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις για να τεστάρω ένα μεταχειρισμένο μηχάνημα παρά μόνο μετά από οικιακές δικομές και ακούσματα να αποκτήσω μια γενική άποψη για την κατάστασή του, οπότε κάτι μεταχειρισμένο θα είναι ρίσκο αν δεν είναι πραγματικά σε άριστη κατάσταση.
Θα ήθελα πληροφορίες σχετικά με το τι να κοιτάξω σε απαιτήσεις και δυνατότητες.
Θα παίζει με 'εναν marantz sr7011 και ηχεία klipsch 280
ευχαριστω για τον χρόνο σας

Reaction score
666
Μια εξαιρετική επιλογή είναι το Rega planar 1 το καινούργιο. Να το πάρεις όμως με την κεφαλή rega bias2 κι όχι την carbon. Αν μπορείς πάρε και to performancε pack.
Aκουσα το Rega RP1 performance pack (αυτό με την αγγλικη σημαία) και είχε πολύ καλό ήχο.

Last edited:

Reaction score
1.127
Καλημερα.το πικαπ που κοιτας εχει λειτουργιες που δεν θα χρειαστεις και ειναι κατωτερο ηχητικα ενος project,dual στα 400 ευρω.κοιταξε αυτες τις εταιριες και θα σου μεινουν ρεστα για δισκους.δεν θα σου υποδειξω ποιο να παρεις φροντισε μονο να ρυθμιζονται το βαρος και antiskating απο σενα και να μην ειναι σταθερα ρυθμισμενα απο το εργοστασιο.

Reaction score
60
μαλιστα, οποτε πιστευετε οτι δεν αξιζει να κοιταω μεταχειρισμενα εφοσον στο budget που σκεφτομαι να διαθεσω υπαρχουν αξιολογα καινουρια.
ευχαριστω για το χρονο σας

Reaction score
1.127
κατα τη γνώμη μου ναι,παίρνεις ένα αξιοπρεπέστατο πικάπ για να ακούς τους δίσκους σου με αυτά τα λεφτά.Επίσης να μη σε απασχολεί τι ενισχυτή έχεις,μη μπείς σε αυτή τη διαδικασία,θα παίξει αρκεί να έχει είσοδο phono.Κάνε την ερευνα σου και ότι θέλεις εδώ είμαστε;).

Reaction score
1.121
Ένα project ή rega θα είναι σχεδόν τέλειο για αυτό που ζητάς
'χαλάρωση κάποια Σαββατοκύριακα'

https://www.skroutz.gr/c/341/pikap/m/7284/Thorens.html
Dual και ^τέτοια καινούργια ισως είναι η ίσως η καλύτερη και πιο safe / all around επιλογή ?
Θα μας πουν αυτοί που ξέρουν καλύτερα !

ποια είδη μουσικής ακούς περισότερο ?

Reaction score
60
Ένα project ή rega θα είναι σχεδόν τέλειο για αυτό που ζητάς
'χαλάρωση κάποια Σαββατοκύριακα'

https://www.skroutz.gr/c/341/pikap/m/7284/Thorens.html
Dual και ^τέτοια καινούργια ισως είναι η ίσως η καλύτερη και πιο safe / all around επιλογή ?
Θα μας πουν αυτοί που ξέρουν καλύτερα !

ποια είδη μουσικής ακούς περισότερο ?
δισκοι που ηδη εχω στη κατοχη μου απο παιδικα χρονια ειναι κυριως metal και rock- hard rock. θα επεκταθω σε jazz- jazz rock και πιο κλασικα ροκ συγκροτηματα

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Στα 400 ευρω θα σκεφτομουν και μεταχειρισμενο systemdek IIX με καποιο rega η Linn βραχιονα και audio-technica AT95E.
Αν δεν θελεις να πας σε μεταχειρισμενο, +1 για planar 1/bias η καποια αλλη κεφαλη ισως ortofon OM10,audio-technica AT95E,Nagaoka MP-100/MP-110.
Στην τιμη αυτη η κοντα,παιζει και Planar 2/ carbon κεφαλη η καποια απο τις πιο πανω.

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Reaction score
2.676
Μία ολόκληρη μέρα έχει ανοίξει το νήμα για αγορά πικάπ και ούτε μία τόσο δα προτασούλα δεν έχει γίνει για αγορά...dac, ούτε καν ένα ενεργό ηχείο δεν έχει πέσει στο τραπέζι, έτσι για το καλό βρε αδερφέ.
Χάλασε το forum! :p

Reaction score
1.127
Σε περίπτωση που θέλεις αυτόματο πικάπ μπορείς να κοιτάξεις και τα dual
http://www.skroutz.gr/products/show/22023458
και χειροκίνητο με την πολύ καλή κεφαλή ortofon om10
http://www.skroutz.gr/products/show/18440825
Στη θέση σου θα έδινα πολύ σημασία στο να συνοδεύευται το πικάπ από μια καλή κεφαλή.
και τα ρέστα ΄τα κανεις δίσκους!!;)
[DOUBLEPOST=1486828347][/DOUBLEPOST]
Μία ολόκληρη μέρα έχει ανοίξει το νήμα για αγορά πικάπ και ούτε μία τόσο δα προτασούλα δεν έχει γίνει για αγορά...dac, ούτε καν ένα ενεργό ηχείο δεν έχει πέσει στο τραπέζι, έτσι για το καλό βρε αδερφέ.
Χάλασε το forum! :p
Σσσσ, ασε ρε φίλε που έχουμε ησυχία και λέμε για τα αναλογικά μας!Μη φωναζεις και μας πάρουν χαμπάρι!!:D:)

Last edited:

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
Κατά την άποψή μου δεν θα πρέπει να δαιμονοποιούνται τα μεταχειρισμένα. Για παράδειγμα ένα rega ή ένα dual (αν και διαφορετικής φιλοσοφίας το καθένα) τα οποία κοστίζουν αρκετά λιγότερο και με τα ρέστα μπορείς να αυξήσεις τη δισκοθήκη σου.
Σε καινούριο θα συμφωνήσω για το rega.

Reaction score
1.127
Κατά την άποψή μου δεν θα πρέπει να δαιμονοποιούνται τα μεταχειρισμένα. Για παράδειγμα ένα rega ή ένα dual (αν και διαφορετικής φιλοσοφίας το καθένα) τα οποία κοστίζουν αρκετά λιγότερο και με τα ρέστα μπορείς να αυξήσεις τη δισκοθήκη σου.
Σε καινούριο θα συμφωνήσω για το rega.
Τα rega εκτός από το rp1 τα υπόλοιπα είναι εκτός budget.To rp1 στα 350 ευρω, που το είδα σε βίντεο στο youtube είναι το πιο λιτό πικάπ που έχω δει.Εντύπωση μου έκανε που δεν μπήκαν στον κόπο να βαθμονομήσουν με κλίμακα το αντίβαρο!Δηλαδή αν αλλάξει κάποιος κεφαλή στο μέλλον θα πρέπει να έχει και ζυγαριά?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Τα rega εκτός από το rp1 τα υπόλοιπα είναι εκτός budget.To rp1 στα 350 ευρω, που το είδα σε βίντεο στο youtube είναι το πιο λιτό πικάπ που έχω δει.Εντύπωση μου έκανε που δεν μπήκαν στον κόπο να βαθμονομήσουν με κλίμακα το αντίβαρο!Δηλαδή αν αλλάξει κάποιος κεφαλή στο μέλλον θα πρέπει να έχει και ζυγαριά?
Και με την κεφαλη που εχει χρειαζεται ζυγαρια αν θελεις να πειραματιστεις με το βαρος αναγνωσης.Υπαρχει τροπος ρυθμισης του βαρους και το αναφερουν στις οδηγιες αλλα δεν ειναι και ο πιο ακριβης.Οταν ασχολεισαι με πικαπ σχεδον επιβαλλεται να εχεις μια καλη ζυγαρια.Ουτε τα πικαπ που εχουν νουμερα στο counterweight ειναι μεγαλης ακριβειας και αυτο επιβεβαιωνεται σε συγκριση με τις ενδειξεις μιας καλης ζυγαριας ακριβειας.

Reaction score
60
ξεκινησα με βλεψεις για sl1210 mk2 αλλα οπως προειπα, δεν εχω την γνωση να τσεκαρω ενα μεταχειρισμενο πικαπ οποτε φοβαμαι να δωσω 400-500 ευρώ για κάτι που ίσως χρειαστεί αρκετά περισσότερα για επισκευές.
Φυσικά δεν αποκλείω τίποτα και όλες τις προτάσεις σας τις εξετάζω προσεκτικά και σας ευχαριστώ. Υπάρχει κάτι που πρέπει να έχω ως βάση στην αναζήτησή μου; κάποια στάνταρς που πρέπει να πληροί ένα αξιοπρεπές μηχάνημα; ας πούμε υπάρχουν πικάπ με 100 ευρώ υπάρχουν και με 5000, σαφώς θα παίζει ρόλο και το φινίρισμα αλλά εφόσον η κεφαλή είναι κάτι αναλώσιμο τι άλλο πρέπει να κοιτάξω να υπάρχει οπωςσδήποτε;

Reaction score
1.127
Και με την κεφαλη που εχει χρειαζεται ζυγαρια αν θελεις να πειραματιστεις με το βαρος αναγνωσης.Υπαρχει τροπος ρυθμισης του βαρους και το αναφερουν στις οδηγιες αλλα δεν ειναι και ο πιο ακριβης.Οταν ασχολεισαι με πικαπ σχεδον επιβαλλεται να εχεις μια καλη ζυγαρια.Ουτε τα πικαπ που εχουν νουμερα στο counterweight ειναι μεγαλης ακριβειας και αυτο επιβεβαιωνεται σε συγκριση με τις ενδειξεις μιας καλης ζυγαριας ακριβειας.
Συμφωνώ οτί αν θέλεις να έχεις ακρίβεια θα χρειαστείς ζυγαριά.Εδώ όμως ο άνθρωπος θέλει ένα εισαγωγικό πικάπ να ακουει τη μουσική του και κατα τη γνώμη μου τα rega σε σχέση τιμής-απόδοσης έχουν μείνει πισω.Ίσως να ανεβάζει το κόστος και το ''made in england''.Το planar 2 πχ το σκρούτζ το βγάζει 580 ευρω.
Μεταχειρισμένα από την άλλη δεν πρότεινα γιατί γράφει ο συμφορουμίτης οτί δεν έχει τις γνώσεις να το τσεκάρει.

Reaction score
666
Συμφωνώ οτί αν θέλεις να έχεις ακρίβεια θα χρειαστείς ζυγαριά.Εδώ όμως ο άνθρωπος θέλει ένα εισαγωγικό πικάπ να ακουει τη μουσική του και κατα τη γνώμη μου τα rega σε σχέση τιμής-απόδοσης έχουν μείνει πισω.Ίσως να ανεβάζει το κόστος και το ''made in england''.Το planar 2 πχ το σκρούτζ το βγάζει 580 ευρω.
Μεταχειρισμένα από την άλλη δεν πρότεινα γιατί γράφει ο συμφορουμίτης οτί δεν έχει τις γνώσεις να το τσεκάρει.

Οι κινεζικής κατασκευής (εργοστάσιο Ηanpin) κλώνοι του SL-1200 ΜΚΙΙ, είναι κατά τη γνώμη μου φτηνιάρικα και με ελαττώματα στο βραχίονα (τζόγο στα ρουλεμάν του). Καλύτερα να μην στραφεί προς τα εκεί.

Η ζυγαριά επιβάλλεται για όποιον έχει πικαπ, ανεξαρτήτωνς κατηγορίας τιμής. Ακόμη και τα βαθμονομημένα αντίβαρα δεν είναι απολύτως ακριβή στις ενδείξεις τους.

Να ακούσεις τα rega rp1, τa dual και τα project που προτάθηκαν και να αποφασίσεις.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas