αιθουσα ht

Reaction score
1
θελω να κανω αιθουσα για home theater επενδυμενη απο ηχομονοτικο υλικο ολοκληρη ωστε να ακουω μονο τον αυθεντικο ηχο και οχι ανακλασει ενω την ζωντανια θα την δημιουργει καποιο dsp προγραμα του ενησχυτη yamaha.την γνωμη σας?

Reaction score
4
Γεια σου tomy καλως ηρθες και χρονια πολλα...

Δεν αρχιζουμε απο τα βασικα πρωτα?

Ποσα τετραγωνικα ειναι ο χωρος που θα φτιαξεις αιθουσα?

Μπορεις να παιξεις με στρατζαριστα και ψευδοροφη η εισαι σε διαμερισμα?
Στο διαμερισμα συνηθως το ταβανι ιδιως στις καινουριες πολυκατοικιες ειναι πολυ χαμηλο και δεν ειναι μπορεις να το χαμηλωσεις περισσοτερο...

Απο ηχομονωτικα υλικα δεν ξερω πολλα αλλα εδω υπαρχει αρκετος κοσμος που θα σε βοηθησει...

Δες εδω http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=16833&highlight=%E7%F7%EF%EC%EF%ED%F9%F4%E9%EA%E1
Και εδω http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=21794&highlight=%E7%F7%EF%EC%EF%ED%F9%F3%E7

Reaction score
4
Ξεχασες να πεις και ενα γεια σας παιδια στο ξεκινημα του πρωτου σου post η μου φανηκε? :)
Κατευθειαν στο ψητο βρε παιδι μου? Ας συστηθουμε πρωτα! :rolleyes:

Reaction score
239
Τομυ, δεν χρεαιζεσαι ηχομωνοτικα υλικα. Εσυ θες υλικα πουν περιοριζουν τις ανακλασεις. Παντως αναλογα με το ποσο που διαθετεις η καλυτερη λυση ειναι το room in a room. Ψαξε το λιγο και πες μας εαν ειναι αυτο που θες

Reaction score
384
θελω να κανω αιθουσα για home theater επενδυμενη απο ηχομονοτικο υλικο ολοκληρη ωστε να ακουω μονο τον αυθεντικο ηχο και οχι ανακλασει ενω την ζωντανια θα την δημιουργει καποιο dsp προγραμα του ενησχυτη yamaha.την γνωμη σας?
Το μονο σιγουρο ειναι πως εαν επενδυσεις με υλικο ολοκληρο το δωματιο, θα εχεις ασχημο αποτελεσμα. Η ζωντανια δεν δημιουργειται απο τον προενισχυτη σου, αλλα απο τις ανακλασεις του χορου.
Καλες γιορτες,
Δημητρης

Reaction score
1
χρωνια πολλα hcnaniac και στους υπολοιπους.πρωτα πρωτα ειμαι παλιο μελος αλλα λογο της αλλαγης σελιδα του avsite δεν μπορουσα να ενοθω και εκανα εκ νεου εγραφη αφαιρωντας το ς απο το user name μου.τωρα το HT μου βρισκεται μεσα στην σοφιτα και ειναι διαστ.5.5χ6.2μ.καλα θα κανω να την επενδισω ολοκληρη?

Reaction score
384
Τα ηχοαπορροφητικα υλικα δεν μπαινουν στην τυχη, σε ενα δωματιο.
Μπαινουν με σκοπο να φερουν το RT60 του δωματιου σε επιτρεπτο επιπεδο, και με σκοπο να μειωσουν τη ενταση των δευτερογεννων ανακλασεων.
Πρεπει να μετρησεις το off-axis-response των ηχειων και να αποφασισεις εαν τελικα θα βαλεις diffusor η absorption στα σημεια των ανακλασεων.
Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα.
Το ταβανι συνηθως το αφηνουν "γυμνο" και κανουν την ολη δουλεια στους τοιχους.

Ναι, ειμαι σιγουρος....:)

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.472
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO