αλλαγη ενισχυτη

Reaction score
0
γεια σε ολους.
σκεπτομαι να προχωρησω σε αλλαγη ενισχυτη audiolab 8000s 2x65watt,ο οποιος παιζει με ηχεια opera grand mezza.ο λογος που προχωρω στην αλλαγη ειναι οτι θα ηθελα περισσοτερο ογκο(πιο μεστο ηχο),κατι που πιστευω οτι θα το πετυχω με την αγορα ενος ενισχυτη με περισσοτερα watt(διορθωστε με αν κανω λαθος),αλλα χωρις να πεσω σε ποιοτητα.
Σας παραθετω μερικα μηχανηματα που ομως δεν εχω ακουσει ,αλλα εχουν πολυ καλα reviews.
audia aero prima (hybrid 2x100 watt)
cairn 4810se 2x100(10watt ταξη α)
consonance ref 150 hybrid 2x100(10watt lab ταξη α)
electrocompaniet pi2(2x80)
unison unico secondo (hybrid 2x100)
yba design ya201 2x100
πειτε μου την γνωμη σας για τα παραπανω και φυσικα για οτιδηποτε αλλο εχετε ακουσει και πιστευετε οτι μπορει να ματσαρει με τα ηχεια
ευχαριστω εκ των προτερων

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: αλλαγη ενισχυτη

Κατ αρχην ,καλωσορισες!

Ποσα χρηματα θες να διαθεσεις?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: αλλαγη ενισχυτη

Κατ αρχην ,καλωσορισες!

Ποσα χρηματα θες να διαθεσεις?
το ανωτερο 2000 ευρο,μαζι παντα με την αλλαγη του ενισχυτη που εχω.(δεν εχει κλεισει ακομα χρονο-οποτε θελω να πιστευω σε καλη πωληση)

Reaction score
0
Re: Απάντηση: αλλαγη ενισχυτη

το ανωτερο 2000 ευρο,μαζι παντα με την αλλαγη του ενισχυτη που εχω.(δεν εχει κλεισει ακομα χρονο-οποτε θελω να πιστευω σε καλη πωληση)
επισης η κορυφη των χρηματων που προανεφερα ειναι ενδεικτικη και των μηχανηματων που αναφερω στο thread.θα ηθελα να αποφυγω να την πιασω!!!!!!!

Reaction score
0
Φίλε πράσινε , τό πρόβλημα σου δέ λύνεται απαραίτητα μέ περισότερη ισχύ αλλά μέ ποιοτικότερο ενισχυτή. Ακόμα καί τούς μεγαλύτερους Audiolab νά πάρεις , τό ιδιο αποτέλεσμα θά εχεις καί ισως ακόμα χειρότερο...Υπήρξα δυστυχής κάτοχος τών mono της Audiolab ( Αγγλικής κατασκευής) πρίν από αρκετά χρόνια καί εχω προσωπική πικρή εμπειρία...Ηχος στεγνός, επιθετικός , χωρίς αρμονικές , κουραστικός σέ μακροχρόνιες ακροάσεις.
Θά σού πρότεινα λοιπόν νά κινηθείς σέ οσο τό δυνατόν ποιοτικότερη λύση ανεξαρτητως ισχύος.
Τά μηχανήματα πού προανέφερες είναι καλά καί ιδιαίτερα ο Cairn πού εχει τύχει νά ακούσω γιά αρκετά μεγάλο διάστημα είναι μελωδικός, μέ επάρκεια σωμάτων καί ξεκούραστος χωρίς νά υστερεί σέ ανάλυση καί ικανότητα οδήγησης.
Τήν επιλογή κάποιου λαμπάτου τήν εχεις σκεφτεί καθόλου ? Ισως νά βρείς αυτά πού ζητάς...
Πάντως καλό θά ηταν νά ακούσεις κάποιους απ αυτούς πού αναφέρεις μέ τά ηχεία σου ,προκειμένου νά διαμορφώσεις αποψη .
Στή λίστα αυτή θά σού πρότεινα νά συμπεριλάβεις καί τόν Hegel H1 , τόν Leema Pulse , τόν Roksan Kandy K2

Reaction score
0
ευχαριστω...για την αναλυση και για τις νεα λιστα ενισχυτων που εβαλες.θα επανελθω με νεοτερα απο το searching.

Reaction score
6
Μια καλή επιλογή με πολύ ισχύ και μεστό ήχο γύρω στο 900άρι είναι αυτός:
http://carat-audio.com/EN/Produits/A57.html

Στις δοκιμές των περιοδικών έδειξε αρκετά παραπάνω από τα 80W που λέει ο κατασκευαστής (118W) και 17Α. Είναι τάξης ΑΒ και ο ήχος του είναι μεστός και γλυκός.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.428
Αν και θεωρητικά τα ενισχυτικά που αναφέρεις διαφέρουν σε ισχύ στη πράξη δε τίθεται τέτοιο θέμα.
Άλλο η ικανότητα οδήγησης ενός ενισχυτικού και άλλο η θεωρητική ισχύς που αναφέρει το εργοστάσιο κατασκευής του. Ακόμα και ο τρόπος μέτρησης διαφέρει έτσι ώστε θα μπορούσε κάλλιστα η ουσία να είναι υπέρ του Audiolab σου.

Reaction score
0
Μια καλή επιλογή με πολύ ισχύ και μεστό ήχο γύρω στο 900άρι είναι αυτός:
http://carat-audio.com/EN/Produits/A57.html

Στις δοκιμές των περιοδικών έδειξε αρκετά παραπάνω από τα 80W που λέει ο κατασκευαστής (118W) και 17Α. Είναι τάξης ΑΒ και ο ήχος του είναι μεστός και γλυκός.
ευχαριστω-αν δεν κανω λαθος,ειναι γαλλικος.σε σχεση με τους ομοεθνεις cairn και yba, εχεις κατι να αναφερεις?

Reaction score
0
ευχαριστω-αν δεν κανω λαθος,ειναι γαλλικος.σε σχεση με τους ομοεθνεις cairn και yba, εχεις κατι να αναφερεις?
Οι Yba και Cairn ειναι Γαλλικοί ( made in France ) , o Carat είναι "Γαλλικός". (made in China)....
Αλλα τά μάτια του λαγού κι αλλα τής κουκουβάγιας.

Reaction score
2
κοίτα καμιά καλή λάμπα στο όριο των χρημάτων που μπορείς. Επειδή ζήτησες σώμα. Γενικά πάντως το ποιος ενισχυτής με ποια ηχεία είναι θέμα άστα να πάνε.μόνο με δοκιμή βγάζεις άκρη.:121:

Reaction score
0
κοίτα καμιά καλή λάμπα στο όριο των χρημάτων που μπορείς. Επειδή ζήτησες σώμα. Γενικά πάντως το ποιος ενισχυτής με ποια ηχεία είναι θέμα άστα να πάνε.μόνο με δοκιμή βγάζεις άκρη.:121:
ακριβως αυτο ειναι και το προβλημα.δηλαδη το ταιριασμα.πριν 1 ωρα πηρα στο σπιτι τον consonance ref 150 για να τον δοκιμασω,φυσικα μεταχειρισμενος κατι που παντα φοβομουνα και ακομα φοβαμαι.ακομα δεν τον εχω συνδεσει και αυτο που με φοβιζει περισσοτερο ειναι οτι αν μου αρεσει θα καταληξω στην αγορα του(900 ευρο).δεν ξερω αν αυτο που θα κανω ειναι σωστο. εχετε θεση πανω σε αυτο.παραθεστε επιχειρηματα please.

Reaction score
8
αν και αυτο ειναι λεπτομερεια ο consonance ref 150 αποδιδει 2χ120 βατς και λογω της αγαπης μου για την συγκεκρημενη εταιρια θα τον προτιμουσα. Το γεγονος οτι ειναι κινεζικος δεν θα με αποτρεπε, μιας και ενας αναλογος δυνατοτητων και κατασκευης εκτος Κινας, σαφως θα ζητουσε πολυ περισσοτερα χρημματα απο αυτον

Reaction score
0
το προβλημα οτι ειναι μεταχειρισμενος να το ξεπερασω?τι πρεπει να προσεξω ωστε να μην την πατησω?αξιζει τα 900 η θα μετανοιωσω την ωρα και την στιγμη.

Reaction score
8
για ηχητικα κυττα εδω το τεστ του ηχου

http://www.opera-consonance.com/Review/magazines072-reference150_Greece_page3.htm

Τωρα ως προς το οτι ειναι μεταχειρησμενος ποιος μπορει να σε βεβαιωσει... Παντως μια λυχνια κοινη που εχει και στα δυο καναλια στην προενισχυση, αλλαξε την απο την αρχη με μια καινουργια, αν τον παρεις.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520