αναβάθμιση ηχοσυστήματος (βοήθεια)

Μηνύματα
121
Reaction score
7
Παιδιά είμαι νέο μέλος στο forum. Με συναρπάζει κυρίως η ποιότητα τού ήχου εν πρώτοις για το άκουσμα μουσικής και κατά δεύτερο απο κινηματογράφο. Κατόπιν και σε δεύτερη φάση είμαι λάτρης της εικόνας. Μου αρέσει η λεπτομέρεια του ήχου χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου ειδήμονα του είδους.
Παρόλα αυτά εκλιπαρώ για την γνώμη σας γιατί είμαι πολύ μπερδεμένος!!
Σύστημα που υπάρχει σήμερα και έχει αγοραστεί απο το έτος 1999:
Επίσης το δωμάτιο που παίζουν όλα αυτά είναι περίπου 17τμ.
Ενισχυτής: YAMAHA DSP -A1092
Ηχεία εμπρός: ζεύγος MAGNAT VINTAGE 720
Ηχεία Πίσω: ζεύγος WHAREFEDALE
Κεντρικό Ηχείο: MAGNAT (δεν θυμάμαι το μοντέλο)
SUB WOOFER: YAMAHA YST-SW80
DVD/CD PLAYER: SONY DVP- S715
Πικ Απ: TECHNICS (δεν θυμάμαι το μοντέλο)
Προβολέας: SHARP VISION

Μέχρι σήμερα η ακουστική όσον αφορά το HOME CINEMA δεν είναι καλή κυρίως γιατί ο ήχος μπουκώνει και οι διάλογοι στο κεντρικό ηχείο ακούγονται μόλις μετά βίας όταν το υπόλοιπο σύστημα παίζει πολύ δυνατά. Επίσης δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο τον ήχο όταν ακούω μουσική STEREO είτε απο το DVD/CD PLAYER: SONY DVP- S715 είτε απο το Πικ Απ: TECHNICS.

Πλέον επιθυμώ να αναβαθμίσω σχεδόν όλο το σύστημα μετά απο 10 χρόνια κρατώντας σίγουρα απο το παλιό μόνο τα Ηχεία εμπρός: ζεύγος MAGNAT VINTAGE 720, το πικάπ TECHNICS και τον Προβολέα: SHARP VISION. Ειλικρινά δεν θα είχα πρόβλημα χάριν της ποιότητας ακόμα και να πάρω άλλον ενισχυτή για το STEREO και άλλον για τον HOME CINEMA άν αυτό κριθεί τελείως απαραίτητο. Επίσης θα ήθελα εάν πάρω νέο DVD/CD PLAYER να παίζει ταινίες BLUE RAY καθώς και ο ενισχυτής να μπορεί να καλύψει τις απαιτήσεις μου σε ότι νέο υπάρχει. Παράδειγμα να μπορεί να παίζει μουσική απο IPOD ή απο MP3!!τ
Επίσης θα πρέπει να συνεκτιμηθεί μαζί με τον παράγοντα κόστους και η χωρητικότητα του δωματίου που είναι μόλις 17 τμ.
Πραγματικά θα ήθελα να λάβω την γνώμη σας για το τι ακόμα να κρατήσω απο το ήδη υπάρχον σύστημα και τι συγκεκριμένα να προσθέσω εκτιμώντας ότι η εμπειρία σας και η γνώση σας είναι πολύ μεγαλύτερη απο την δική μου ώστε να έχω ένα αρκετά καλό αποτέλεσμα και ειλικρινά σε όσους με βοηθήσουν με την άποψή τους εκ των προτέρων σας ευχαριστώ.
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.602
Reaction score
4.137
Kαλώς ήρθατε στο AVSite!!!

Για να μπορέσουν φυσικά να γίνουν οι ανάλογες προτάσεις καλό θα ήταν να ξέρουμε και το κόστος που είστε διατεθιμένος να φτάσετε.

Πάντως το ερώτημα σας θα ταίριαζε περισσότερο στην home cinema κατηγορία και όχι στις αναλογικές πηγές.
 

Μηνύματα
121
Reaction score
7
Απάντηση: αναβάθμιση ηχοσυστήματος (βοήθεια)

Σε ευχαριστώ gstriftos που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις. Όπως κατάλαβες είμαι καινούργιος στα κατατόπια του SITE και χάθηκα για το πού έπρεπε να κατατάξω το ερώτημά μου!! Σε πρώτη φάση δεν θα ήθελα σε βάρος της ποιότητας να θέσω περιορισμούς με το κόστος. Θέλω να έχω την γνώση για το τι είναι άριστο εκεί μέσα. Νομίζω ότι απο μόνο του περιορισμός είναι το δωμάτιο που είναι μόλις 17 τμ και ότι πολύ δύσκολα θα μπορούσα να έχω ηχεία δαπέδου!! Εχω αγαπήσει τα ηχεία (δαπέδου) MAGNAT VINTAGE 720 που πολύ δύσκολα προσαρμόζονται στον χώρο και θα ήθελα αν γίνεται να τα κρατήσω. Το βλέπω όμως και εγώ ότι είναι πολύ μεγάλα για τον χώρο και το χειρότερο ότι με πολλές παραχωρήσεις χωράνε εκεί μέσα μπροστά από κάποιο έπιπλο. Κρίμα!!! Σκέπτομαι ακόμα και την λύση, άλλον ενισχυτή για το HOME CINEMA να οδηγεί μικρά ηχεία καλής ποιότητας προσαρμοσμένα στον χώρο και άλλον τα MAGNAT για μουσική STEREO!! Σε κάθε περίπτωση είμαι ανοικτός σε κάθε πρόταση βελτίωσης....
 

Μηνύματα
13
Reaction score
0
Απάντηση: αναβάθμιση ηχοσυστήματος (βοήθεια)

Γεια σου marath.
Και γω είμαι σε μια κατάσταση κοντά στην δική σου.
Ειδικός δεν είμαι, αλλά έχω να σου πω κάτι που έχω καταλάβει με λίγη πείρα, και σίγουρα θα συμφωνήσουν πολλοί εδώ μέσα.
Αν έχεις μικρό χώρο και δεν ακους και σε τρελές εντάσεις (εμ... λογικό αφού έχεις μικρό χώρο) τότε μακρία από μεγάλα ηχεία δαπέδου.
Το μόνο που κάνουν είναι να φορτώνουν τον χώρο με μπάσο και να μπουκώνουν.
Εγώ θα έλεγα να διώξεις τα μεγάλα ηχεία και να πάρεις μικρά πάνω σε βάσεις.
Υπάρχουν μικρά ηχεία τα οποία πραγματικά είναι υπόδειγμα μουσικότητα χωρίς να είναι ακριβά.
Για αυτό επίσης θα έλεγα σε μουσική να έχεις κλειστό το subwoofer.
Κάνε μια δοκιμή. Πάρε τα μικρά wharfdale που έχεις και βάλτα για μπροστινά. Πιστεύω ότι θα πάρεις πιο καθαρό ήχο, με λιγότερο μπάσο σίγουρα, αλλά πολύ πιο καθαρό...
Αυτά για τώρα... Τα ξαναλέμε :)
 

Μηνύματα
4.873
Reaction score
3.963
Απάντηση: αναβάθμιση ηχοσυστήματος (βοήθεια)

Αν και σε λαθος κατηγορια να προτεινω κατι και ελπιζω να ειναι μεσα στο μπατζετ σου. Πολυς λογος εγινε πριν απο λιγο καιρο για τα ηχεια της Κ+Η (Klein+Hummel) σ αυτο το φορουμ την παρουσιαση των οποιων εκανε ο Κωστας EAR. Ειναι ενεργα, δηλαδη εχουν ενσωματομενο ενισχυτη, dac, ισοσταθμιστη χωρου. Πιθανον να χρειαστεις και ενα σαμπ της ιδιας εταιριας και μια καλη πηγη γιατι το συστημα αυτο θα παιξει ετσι οπως δεν θα μπορεις με τιποτα να φανταστεις. Για την περιπτωση σου που εχεις μικρο χωρο τα O 110 D με 880 ευρω το κοματι ειναι ισως η καλλυτερη λυση. Θα χρειαστεις τεσσερα. Αν παρεις 2 σε πρωτη φαση για να χρησιμοποιησεις αυτα που εχεις για μπροστινα, να εισαι σιγουρος οτι μολις ακουσεις πως παιζουν τα μικρα θα παροπλησεις αυτοματα τα μεγαλα και ua προβεις αμεσως σε παραγγελια και για μπρος. Με ένα σαμπ Ο 810 (δεν μπορω να βρω την τιμη του ) εχεις κανει ενα κορυφαιο συστημα. Στο θεμα της πηγης πας στο Dune 3 prime αλλα 400 ευρω. Παιζει δισκους blue ray αλλα και δεχεται εσωτερικους και εξωτερικους σκληρους δισκους με οτιδηποτε μορφης αρχειο κυκλοφορει στην αγορα. Εαν θελεις να μαθεις λιγα πραγματα για την εταιρια K+H, πανε στην κατηγορια "ηχεια" και διαβασε λιγα τις πρωτες 5-6 σελιδες απο το θεμα "η δυναμη της λογικης" (καπως ετσι λεγεται). Εαν για καποιον λογο αποριψεις την προταση αυτη θα σου προτεινα εναν απο τους ενισχυτες Pioneer LX82 η ONKYO 5007. Ηχεια πισω γινεται χαμος και αναλογα με το βαλαντιο που διαθετεις δεν θα ξερεις τι πρωτοδιαλεξεις. Ενα σαμπ της Sunfire το D8 ειναι μια χαρα (600-700 ευρω). Πηγη παραμενει σταθερη το DUNE 3. Πιστευω ομως οτι θα χρειαστεις και ενα dac (200-300) ευρω για να απολαυσεις την μουσικη σου καλλυτερα. Και οι 2 περιπτωσεις που σου γραφω εχουν περιπου ιδιο κοστολογιο, αλλα να ξερεις οτι η πρωτη στο θεμα της ποιοτητας ηχου για να βρει αντιπαλο απ οσα γραφονται στα διεθνη φορουμ θα χρειαστει να τριπλασιασεις τουλαχιστον το ποσον.
 


Μηνύματα
5.776
Reaction score
1.187
Απάντηση: αναβάθμιση ηχοσυστήματος (βοήθεια)

Βρε παιδιά ο άνθρωπος σάς λέει για ενισχυτή home cinema για δυνατότητα να παίζει mp3 από ipod κλπ. και εσείς του προτείνετε επαγγελματικά ενεργά Κ+Η των Χ.ΧΧΧ € το ένα; !!!!!
Αν είναι δυνατόν! Γιαυτό δεν ξανάγραψε ο άνθρωπος... Τα "είδε όλα" και έφριξε!

Σαν να λέω εγώ ότι θέλω να αντικαταστήσω το παλιό Nissan King Cab με κάτι καινούργιο για να κουβαλάω τις ελιές από το χωράφι και να μού λέτε πάρε Ferrari F40 που έχει καλύτερα κρατήματα! Κουκουρούκου!!!
 

Μηνύματα
5.168
Reaction score
9
Που τα ακούσατε ρε παιδιά τα K&H και τα προτείνετε ελαφριά τη καρδία? Γιατί εγώ έμαθα από βαρβάτο επαγγελματία του χώρου ότι τα βάλανε και σε ένα μήνα τα είχαν ξηλώσει επειδή ούτε μίξη δεν μπορούσαν να κάνουν.

Καλό θα ήταν να προτείνουμε πράγματα που έχουμε ακούσει ΕΜΕΙΣ!
 

Μηνύματα
4.854
Reaction score
4
Απάντηση: Re: αναβάθμιση ηχοσυστήματος (βοήθεια)

Που τα ακούσατε ρε παιδιά τα K&H και τα προτείνετε ελαφριά τη καρδία? Γιατί εγώ έμαθα από βαρβάτο επαγγελματία του χώρου ότι τα βάλανε και σε ένα μήνα τα είχαν ξηλώσει επειδή ούτε μίξη δεν μπορούσαν να κάνουν.

Καλό θα ήταν να προτείνουμε πράγματα που έχουμε ακούσει ΕΜΕΙΣ!
Οπότε γιατί τα απορρίπτεις ?
 

Μηνύματα
5.168
Reaction score
9
Re: Απάντηση: Re: αναβάθμιση ηχοσυστήματος (βοήθεια)

Οπότε γιατί τα απορρίπτεις ?
Δεν απέρριψα/ δέχτηκα τίποτα πολύ απλά γιατί δεν το έχω ακούσει. Το ίδιο προτείνω να κάνουν όλοι.

Νομίζω ήμουν σαφής.
 

Μηνύματα
5.776
Reaction score
1.187
Απάντηση: αναβάθμιση ηχοσυστήματος (βοήθεια)

To θέμα δεν είναι αν είναι καλά ή όχι τα Κ+Η τα οποία ούτε εγώ έχω ακούσει οπότε δεν εκφέρω γνώμη.
Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος ζήτησε ένα απλό home cinema σύστημα για να μπορεί να βλέπει τις ταινίες του, να ακούει την μουσικούλα του από το iPod κλπ. Τα επαγγελματικά ενεργά monitors ΔΕΝ κάνουν γι αυτή την δουλειά. Και από πλευράς πρακτικότητος αν το θέλετε κι έτσι δεν κάνουν. Μπορεί μερικοί να τα χρησιμοποιούν για home cinema αλλά όχι όλοι!
 


Staff online

  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.685
Μηνύματα
2.869.925
Members
37.945
Νεότερο μέλος
konstantinos2k
Top