αναπαραγωγη βινυλιου

Reaction score
495
Καλησπερα σε ολους!
Σιγα σιγα θελω να ξεκινησω να ακουω βινυλιο.
Ο πατερας μου ειχε παλαιοτερα δισκαδικο (πριν το 90) και εχει σπιτι πικαπ και γυρω στα 1000+ βινυλια.
Μιας και ακουω αρκετη μουσικη εκεινης της εποχης (mp3/youtube) θα ηθελα να παω λιγο παραπερα κ να αξιοποιησω τα ηχεια που εχω.
Θα ηθελα να ξερω τι θα χρειαστω. Απ΄οσο εψαξα, ενα turntable και ενα προενισχυτη.
Οπου κανω λαθος παρακαλω διορθωστε με δεν εχω την παραμικρη ιδεα.

Ειχα σκεφτει να τσιμπησω ενα Technics mk2 που εχει (αν και θελει αλλαγη κεφαλης) μαζι με εναν προενισχυτη σαν αυτον εδω και να τα συνδεσω στον denon avr 2400 που εχω.

Γενικα το μπατζετ γυρω στα 500. Δεν θα ηθελα να ξοδεψω παραπανω την παρουσα στιγμη.

Ειμαι ανοιχτος σε οποιαδηποτε διαφορετικη ιδεα-προταση!

Ευχαριστω πολυ!

Reaction score
4.587
Σίγουρα δεν είμαι ο κατάλληλος για να σε συμβουλέψω μιας και ακολουθώ την αντίθετη διαδρομή από σένα, πούλησα το turntable πριν χρόνια και σιγά σιγά πουλώ και τα βινύλιά μου όταν βρίσκω καλές τιμές, αλλά θα την πω τη γνώμη μου! Παίρνεις αυτό: https://www.thomann.de/gr/audio_technica_at_lp120_usbhc.htm και ξεκινάς. Έχει ενσωματωμένο phono amp που φυσικά είναι άθλιο αλλά μπορείς αρχικά να γλιτώσεις χρήματα. Στο κάτω κάτω δεν είναι σίγουρο πως θα σου αρέσει το hobby. Αργότερα (ίσως και από την αρχή) κάνεις μια μετατροπή και αφαιρείς το phono, υπάρχουν οδηγοί στο internet πως γίνεται, αν πιάνουν τα χέρια σου, αν όχι στο κάνει κάποιος άλλος. Το πικάπ σαν πικάπ είναι άψογο, είναι καλή κατασκευή και έχει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις, είναι ένα sl1200 mk2 clone στο 1/3 της τιμής του. That's my 2 cents.

Reaction score
495
Σχετικα με τις κεφαλες με τι κριτηριο επιλεγω? προενισχυτη? τι μπορω να κανω? θα με καλυψει αυτος που εχω γραψει πιο πριν?
Σορρυ πολλες ερωτησεις αλλα δεν εχω ιδεα σχετικη με το αθλημα!

Reaction score
1.127
Σχετικα με τις κεφαλες με τι κριτηριο επιλεγω? προενισχυτη? τι μπορω να κανω? θα με καλυψει αυτος που εχω γραψει πιο πριν?
Σορρυ πολλες ερωτησεις αλλα δεν εχω ιδεα σχετικη με το αθλημα!
Πες μας πρωτα τι πικαπ εχεις!εκτος αν σου αρεσουν τα φωτακια των dj πικαπ και θελεις να ξοδεψεις τα λεφτα σου...

ika

News
Reaction score
16.780
Το πικάπ του πατέρα (και για τεχνικούς και για συναισθηματικούς λόγους), ήξερε τι πήρε.
Και ο Cambridge είναι ΟΚ, μόνο για κεφαλές ΜΜ ομως.
Για κεφαλή, θα έλεγα SHURE 97XE, NAGAOKA, BRONZE.
Και AudioTechnica παιζει.

Πάντα σε ΜΜ με τον CP1.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.415
εχει σπιτι πικαπ και γυρω στα 1000+ βινυλια
Ναι μεν είναι μια α' ποσότητα, και θα έχει πλάκα να γυρνοβολάνε οι μαύροι δίσκοι του μπαμπά, αλλά οφείλεις να αναρωτηθείς 3 πράγματα:

1) μόνο το συναισθηματικό θέμα παίζει; Δηλαδή ας γυρνάνε οι δίσκοι του μπαμπά;

2) σου αρέσουν αυτοί οι δίσκοι ως μουσική; Ακούς τη μουσική που άκουγε ο μπαμπάς σου; Τι μουσική είναι; Τσάμικο; Νησιώτικα; Ζεϊμπέκικο; Ποντιακά; Αλεξίου και Καρά;

3) 1000+ δίσκοι, κάποτε ήταν ένα θέμα. Πλέον, την εποχή του Spotify, όλα αυτά είναι ανέκδοτα.. μήπως δεν έψαξες τι σημαίνει στις μέρες μας streaming και ποσότητα διαθέσιμης μουσικής, χωρίς να πιάνουν χώρο υλικά μέσα αποθήκευσης του προηγούμενου αιώνα;

Αν ισχύει το 1, πάσο.

Ειδάλλως, ίσως να τα ρίξεις ένα πούλημα, όσο ακόμα υπάρχει ζήτηση σε μαύρους δίσκους και πικάπ, και με τα ρέστα να χτίσεις ένα αξιοπρεπές σύγχρονο ηχοσύστημα, κατά προτίμηση όχι στερεοφωνικό, αλλά πολυκάναλο.

Reaction score
3.093
Αν σ'αρέσει το χόμπυ,προχώρα.
Το phono stage είναι αξιόλογο και η τιμή πολύ καλή

Reaction score
495
Ναι μεν είναι μια α' ποσότητα, και θα έχει πλάκα να γυρνοβολάνε οι μαύροι δίσκοι του μπαμπά, αλλά οφείλεις να αναρωτηθείς 3 πράγματα:

1) μόνο το συναισθηματικό θέμα παίζει; Δηλαδή ας γυρνάνε οι δίσκοι του μπαμπά;

2) σου αρέσουν αυτοί οι δίσκοι ως μουσική; Ακούς τη μουσική που άκουγε ο μπαμπάς σου; Τι μουσική είναι; Τσάμικο; Νησιώτικα; Ζεϊμπέκικο; Ποντιακά; Αλεξίου και Καρά;

3) 1000+ δίσκοι, κάποτε ήταν ένα θέμα. Πλέον, την εποχή του Spotify, όλα αυτά είναι ανέκδοτα.. μήπως δεν έψαξες τι σημαίνει στις μέρες μας streaming και ποσότητα διαθέσιμης μουσικής, χωρίς να πιάνουν χώρο υλικά μέσα αποθήκευσης του προηγούμενου αιώνα;

Αν ισχύει το 1, πάσο.

Ειδάλλως, ίσως να τα ρίξεις ένα πούλημα, όσο ακόμα υπάρχει ζήτηση σε μαύρους δίσκους και πικάπ, και με τα ρέστα να χτίσεις ένα αξιοπρεπές σύγχρονο ηχοσύστημα, κατά προτίμηση όχι στερεοφωνικό, αλλά πολυκάναλο.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σε λίγο θα κάτσω σε πισι να απαντησω!

Attachments

ika

News
Reaction score
16.780
To SL-Q2 είναι και όχι το (1200) MK2, μάλλον με το ίδιο μοτέρ αλλά ημιαυτόματο. Μια χαρά και αυτό αν δουλεύει.

Reaction score
1.127
Μια χαρά είναι για αρχή το πικάπ.Μη ξεμυαλιστείς και χώσεις λεφτά πριν σιγουρευτείς οτί θα ασχοληθείς με το χόμπι! Σιγουρέψου οτί γυρνάει όντως στις 33.3 στροφες ανα λεπτό και η βελόνα παίζει.
Το phono stage που έχεις στο πρώτο πόστ είναι μια χαρά.
Συμβουλή μου είναι να διαθέσεις ένα μικρό ποσό σε τεχνικό για έλεγχο-ξεσκόνισμα-ρυθμιση.
Αν η κεφαλή δεν παίζει αλλάζεις μια κεφαλή,ζεις λίγο καιρό μαζί του και αφού σιγουρευτείς οτί σου αρεσει να ακούς τους δίσκους σου και οχι mp3 τότε κοιτάζεις για καλύτερο πικάπ.
Η δισκοθήκη σου πάντως είναι αρκετά μεγάλη και αξίζει το κόπο.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
91.028
Να σου πω ρε καρνταση..εκείνο το μηχάνημα που έχεις κοντα στο κεντρικό σου ηχείο και έχει και ενα διάφανο καπάκι, τι σόι μηχάνημα είναι;
Το 1) που λέει ο Εαρ.
Το χρησιμοποιώ μια-δυο φορές τον χρόνο το πολύ. Δεν έχει καμία αξία ως μέσο αναπαραγωγής μουσικής πλέον.
Αλλά δεν σκοπεύω να το πουλήσω, ούτε αυτό ούτε τους δίσκους, καθαρά για συναισθηματικούς λόγους. Και όχι γιατι σκοπεύω να
ξεκινησω να ακουω βινυλιο.

Reaction score
30.455
Δεν έχει καμία αξία ως μέσο αναπαραγωγής μουσικής πλέον.
Ψυχρά, αντικειμενικά όχι..καμία απολύτως αξία.
Υπάρχουν πολλά κίνητρα που με κάνουν να χρησιμοποιώ το δικό μου πολύ πιο συχνά από ότι εσύ, αλλά κανένα από αυτά δεν έχει σχέση με την αναπαραγωγή.
Προφανώς δεν θα είχε κανένα νόημα να ξεκινήσει κάποιος σήμερα από το μηδέν.
Ο φίλος από την άλλη, έχοντας ήδη μια συλλογή και ένα πικάπ, μια χαρά μπορεί να κάνει το παιχνίδι του.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.415
Να σου πω ρε καρνταση..εκείνο το μηχάνημα που έχεις κοντα στο κεντρικό σου ηχείο και έχει και ενα διάφανο καπάκι, τι σόι μηχάνημα είναι;
Κι εγώ έχω πικάπ, καλοστημένο μάλιστα.
Τις 2 τελευταίες φορές που άνοιξα το στέρεο, έβαλα και τις 2 φορές να γυρνάει ένας δίσκος.
Τη μία φορά από τις δύο, κατέβασα και τη βελόνα πάνω στο δίσκο, τον διάβασε όλο, όλη την πλευρά.
Καμία φορά από τις δύο δεν άλλαξα την πηγή που έπαιζε μουσική, ούτε για ένα δευτερόλεπτο (Spotify).

Σας τρώω λάχανο. Το παίζω πιο πολύ, έχω και μια γ ηλικία. :gotcha:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas