ανατριχιλες,χτυπηματα ποδιων κτλ....

Reaction score
2
Καλημερα,
υπαρχει η αποψη που λεει οτι οσο πιο καλο ειναι ενα συστημα σου προκαλει ανατριχιλες και οτι σε αναγκαζει να κουνας το ποδι σου αναλογα με το ρυθμο ,να χορευεις και δεν ξερω τι αλλο...καποιο μαλιστα λενε "if your feet aint tapping it aint happenning".....
εγω παντως κουνιεμαι στο ρυθμο ειτε ακουσω απο το main system ειτε απο το ipod.....και οταν ακουω ενα κομματι που μου αρεσει στο ipod ανατριχιαζω επισης....η μουσικη ειναι το θεμα στη τελικη οχι που την ακους/////
εσεις????

Reaction score
5
Πολύ σωστή προσέγγιση, και πολύ down-to-earth για hi-end συζήτηση :D

Reaction score
5
Το έχω γράψει ξανά, η καλή αναπαραγωγή πρέπει να ξυπνά τις αισθήσεις και να δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα, αν ανοίγοντας τα μηχανήματα η μουσική δεν σου φτιάχνει την διάθεση όσα λεφτά και αν ξόδεψες για αυτά πήγαν χαμένα!

Η μουσική και γενικότερα ο ήχος μπορεί να μεταβάλει την ψυχοσωματική μας κατάσταση και η μουσική να αγγίζει την ψυχή δημιουργώντας ευχάριστα συναισθήματα!

Reaction score
3.497
Θέλω να προσθέσω ότι αν δεν σας αρέσει ένα είδος μουσικής καλύτερα είναι να μην την ακούτε γιατί τότε θα σας φταίνε όλα στο σύστημα. Στην πραγματικότητα δεν είναι το σύστημα που έχει το πρόβλημα αλλά το συγκεκριμένο είδος της μουσικής που αδυνατεί να σας δημιουργήσει ευχάριστα συναισθήματα.

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Από τη μουσική ξεκινάνε όλα και από εκεί κινητοποιηθήκαμε όλοι, από την αγάπη μας για τη μουσική και "μπλέξαμε" και με αυτό το χόμπυ.
Πολλές φορές βλέπω τον πατέρα μου να απολαμβάνει δια μέσου μίας κακογραμμένης βιντεοκασέτας τον αγαπημένο του conductor Δημήτρη Μητρόπουλο και να ταξιδεύει στα μουσικά ηχοχρώματα χωρίς να λαμβάνει καν υπόψιν τα μέσα αναπαραγωγής.
Βέβαια όταν έλθει σπίτι ακούει με δέος και καθηλώνεται ότι μουσική βγαίνει από τα Sonus Faber και μετά φεύγει με αντίγραφο ασφαλείας ανά χείρας για το αυτοκίνητο του.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
χχεχεχε... Γελάω γιατί το συγκεκριμένο θέμα το συζητούσα κατά κάποιον τρόπο με τον εαυτό μου τον τελευταίο καιρό.

Δεν ξέρω πως ή γιατί, πάντως το αντανακλαστικό της ανατριχίλας σε εμένα ομολογώ ότι λειτουργεί. Και η αλήθεια είναι ότι λειτουργεί ανεξαρτήτως μουσικού θέματος, πάντα σε πλαίσια γενικότερων, αλλά ποτέ ειδικών σώνει και καλά προτιμήσεων. Μάλιστα λειτουργεί περισσότερο πολύπλοκα από ότι φανταζόμουν...

Αυτό σημαίνει ότι έρχεται με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι με ένα πολύ αγαπημένο τραγούδι από οποιοδήποτε μέσο αναπαραγωγής. Ο δεύτερος είναι με ένα οποιοδήποτε τραγούδι, από ένα πολύ καλό μέσο αναπαραγωγής. Είναι γεγονός ότι ακόμη και με μουσική που πρώτη φορά στην ζωή μου ακούω, ένα πολύ καλό σύστημα μπορεί να μου σηκώσει την... τρίχα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, γίνεται σπάνια, (τελευταία φορά που έγινε, άλλαξα ηχεία...), αλλά όταν γίνεται, είμαι λίγο πιο σίγουρος ότι το σύστημα παίζει... καλά.

Σε κάθε περίπτωση, καλά είναι να εμπιστευόμαστε τις αισθήσεις μας περισσότερο. Πρέπει να νιώθουμε την μουσική και να μην την ακούμε απλά. Η μουσική είναι ικανή και πρέπει να διεγείρει συνολικά τις αισθήσεις και όχι μόνον τα αυτάκια μας.
Γι αυτό γράφτηκε άλλωστε...

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Reaction score
2.793
Η ίδια η μουσική περιλαμβάνει όλα αυτά τα συναισθήματα και τις ανατριχίλες και είναι μία γλώσσα που μεταφέρει διαφορετικά μυνήματα σε διαφορετικούς αποδέκτες.
Αν νοιώθεις όλα αυτά και σε επηρρεάζουν δεν έχει σημασία το μέσο αναπαραγωγής, όμως το μέσο αναπαραγωγής μπορεί κάλλιστα να μεγενθύνει όλα αυτά που σου προκαλεί η μουσική.
ΙΜΗΟ.

Reaction score
3
Μπορεί η ίδια η μουσική,ή για να ακριβολογούμε το συγκεκριμένο κομμάτι που μας αρέσει να μας ανεβάζει όπου και να το ακούσουμε,όμως το να αρχίσουμε να χτυπάμε ρυθμικά τα πόδια μας και να αντριχιάζουμε,απέχει πολύ για να γίνετε π.χ. απο ένα τρανζιστοράκι. :| :)

Reaction score
2
Προσωπικά, χτυπιέμαι είτε ακούω από καλό σύστημα, είτε από τραντζιστοράκι, αρκεί να μου αρέσει το τραγούδι.
Η μουσική είναι αυτή που έφτιαξε αυτό το site και ένωσε αυτή τη παρέα.
Η μουσική είναι αυτή που μας οδήγησε να ψάχνουμε ένα καλύτερο ήχο, ώστε να κατανοούμε όσο το δυνατό τη δουλειά του καλλιτέχνη που μας αρέσει.
Η μουσική είναι αυτή που μας κάνει να χτυπάμε το πόδι ή να κουνάμε ρυθμικά το χέρι, το κορμί.

Συμφωνώ σε αυτό που λέει ο Νίκος, το καλό σύστημα, απλά μας κάνει να ανεχθούμε είδη μουσικής που υπό κανονικές συνθήκες δεν ακούμε.

Reaction score
7
Νίκος Τσαρουχάς said:
χχεχεχε... Γελάω γιατί το συγκεκριμένο θέμα το συζητούσα κατά κάποιον τρόπο με τον εαυτό μου τον τελευταίο καιρό.
Να το κοιταξεις αυτο.... Γελας μονος σου, συζητας με τον εαυτο σου... Κοιταξε το οσο ειναι καιρος...

Σοβαρα τωρα....
Εχει τυχει να γουσταρω και να μπω στο ρυθμο, ακομα και αν το τραγουδι δεν ακουγεται απο το σπιτι μου, αλλα απο το γειτονα (οχι το βλακα που βαζει κατι χαζομαρες),
απο ενα αυτοκινητο που περναει (σε λογικες εντασεις),
απο μια διαφημιση,
απο το παρτι που ακουγεται απο 2 πολυκατοικιες μακρυα,
απο ενα σταθμο στο ραδιο που δεν πιανει καλα, αλλα το τραγουδι που παιζει ειναι πρωτο!!

Προχτες ημουν στο σπιτι μιας φιλης (don't ask!!) και βλεπαμε το Predator 2, αλλα καπου εξω ειχαν παρτυ με ροκακια ελληνικα που ειχα και καιρο να ακουσω... Ε, ειχα χαμηλωσει την TV και προσπαθουσα να ακουσω καλυτερα τη μουσικη...

Οπως και να εχει, η μουσικη θα ειναι το κινητρο και τα μηχανηματα το μεσο.
Ακομα και οταν περασουμε τα 50 (ή τα 60) και αρχισετε να χανετε μερος της ευαισθησιας του αφτιου, και αν κουφαθειτε κατα 50% παλι οσο ακουτε το συναισθημα θα ειναι το ιδιο...

Reaction score
51
Συγνώμη αλλά εγώ διαφωνώ!!!
Το χτύπημα στο πόδι και η ανατριχίλα ειδικότερα μπορεί να δημιουργήσει υποχήχους, αναδράσεις , κύματα και να επιδράσουν πολύ αρνητικά στο High end σύστημα σας!! Γιαυτό λοιπόν προσοχή! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
3
Sambalis said:
Συγνώμη αλλά εγώ διαφωνώ!!!
Το χτύπημα στο πόδι και η ανατριχίλα ειδικότερα μπορεί να δημιουργήσει υποχήχους, αναδράσεις , κύματα και να επιδράσουν πολύ αρνητικά στο High end σύστημα σας!! Γιαυτό λοιπόν προσοχή! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Χα,χα,καλό,ειδικά όταν ακούμε με πικάπ... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
3.497
Πέτα το για να χαρείς, τι το κρατάς ακόμα ;
γυρνάει αυτό, γυρνάς κι εσύ
πηδάει αυτό, πηδάς κι εσύ, τι το κρατάς ακόμα ;

Τους δίσκους δεν τους έπλενες, πλυντήριο δεν είχες
σκοντάφτει αυτό, πηδάς εσύ
γλυστράει αυτό, κάθεσαι εσύ, τι το κρατάς ακόμα ;

Βελόνες πόσες άλλαξες  διαμάντια και ρουμπίνια ;
τα τρώει αυτό, τα σκας εσύ,
τι το κρατάς ακόμα ;

Reaction score
2
βαθυστοχαστο με ιδιαζουσα ομοιοκαταληξια πιθανοτατα επηρεασμενο και εμπνευσμενο απο την περιοδο της ενετοκρατιας...... :D
τι κουλτουριαρηδες που ειμαστε εμεις οι hi-end αδες...¨

Reaction score
25.504
να σας πω την αμαρτια μου, ανατριχιλα μπορει να μου προκαλεσει και ενα ακουσμα που δεν ειναι του γουστου μου , αλλα το συστημα το αναπαρηγαγε με εναν τροπο , αληθοφανη να τον πω, επιβλητικο κατι αλλο δεν ξερω γω τι.
το χτυπημα του ποδιου ομως συνοδευει τη μουσικη , τα γουστα . τωρα αν ο συνδισμος ειναι τετοιος που προκαλει αρχικο χτυπημα ποδιου , σου δινει δυνατοτητα να δωσεις γκαζια (δωσεεεεε!!!) τοτε παιζει να σηκωθω ορθιος και να χτυπιεμαι.
απο την αλλη αν το συστημα ειναι το λαπτοπ μου με τα creative και τα 180 γιγα μπ3 ναι μεν θα γουσταρω (οπως τωρα που ακουω pink floyd ) αλλα ρε γμτ ειναι λιγα τα ντιμπια και χαλιεμαι λιγο.
παντως περαν τουτου , ειναι μεγαλη ικανοποιηση να συμβαινουν ολα αυτα στο χωρο σου , καθως περαν της ικανοποιησης του αποτελεσματος ,εχεις και την δυνατοτητα να γουσταριες κατα βουληση.
φυσικα οι πιο τυχεροι ειναι αυτοι που τη βρισκουν το ιδιο ακριβως και με τρανζιστορακι απλο. εγω σε αυτο ειμαι λιγο ατυχος...

Reaction score
3
Ανατριχίλα μπορεί να σου προκαλέσει και κάτι το άσχημο το τσιριχτό το παραμορφωμένο και το χτύπημα των ποδιών να είναι απο το τρέξιμο με σκοπό να απομακρυνθείς απο την ρυπογόνο πηγή... :lol: :lol: :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo