αξιζει ?

Reaction score
2
αν γνωριζετε αξιζει ενας ενισχ.magnum class A? δεν τον ξερω και τον εχω βρει κοντα στα 600e.δεν μπορω να τον ακουσο λογο αποστασης.τον θελω να παιξει με τα b&w 604 s2 σε χωρο 20-25 τμ.μου ειπαν παιζει και σε ταξη α και ειναι αν δεν κανω λαθος 2*100.δεκτη καμια αλλη προταση μεχρι 600 ε ολοκληρωμενου

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: αξιζει ?

τα ηχεια θελουν watt , οσο πιο πολυ ισχυ τοσο περισσοτερο κελαηδανε. Ο μονος που θα τα οδηγησει σε αυτη την τιμη, που ειναι και η χαμηλοτερη της Ευρωπης για ενα μηχανημα που συνηθως εχω παιζει στο 1000ρικο, ειναι αυτος http://www.skroutz.gr/s/335362/Cayin-252B.html?keyphrase=cayin+252b

150 βατ στο καναλι, 750VA τροφοδοτικο, 30000μF πυκνωτες και 4 τρανζιστορ ανα καναλι, δεν υπαρχουν σε αυτη την τιμη

http://www.interceptor.dk/html/cayin-252b.htm

:437:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ο Magnum είναι ενισχυτάρα αλλά φαντάζομαι θα δείχνει τα χρόνια του πλέον (όχι ηχητικά, αλλά πυκνωτές κλπ.).
Αν έχεις τη δυνατότητα για τεχνικό έλεγχο πριν την αγορά, προχώρα.

Reaction score
2
Απάντηση: Re: αξιζει ?

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ? ο ενισχυτης εκωτερικα φαινετε σε αριστη κατασταση βεβαια ο τυλερ προτεινε καποιον ο οποιος κοστιζει οσο και ο μαγνουμ και εχει και ισχυροτερη δυναμη απο τον μαγνουμ .τωρα δεν ξερω ποιοσ ειναι ποιο αξιοπιστος και δυνατοτερος βαση των ηχειων μου

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλε μου ο ενισχυτης ειναι τουλαχιστον 12ετιας και ειναι "κουρασμενος" οπως σου ειπε κι ο Κωστας. Πυκνωτες, ισως και τρανζιστορ εξοδου, και αλλα ψιλα γυρω γυρω, ολα αναλογα με τη χρηση που ειχε ο ενισχυτης αυτα τα χρονια. Εγω θα πηγαινα να αγορασω τον καινουριο για να εχω το κεφαλι μου ησυχο και να μην ανοιγω συντομα καινουρια κεφαλαια. Τα τεχνικα που σου ανεφερα για τον Cayin καταδεικνυουν το αν κανει για τα ηχεια σου. Κανε μια ακροαση να εχεις ιδιαν αποψη.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: αξιζει ?

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΩ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ?
Θα πρέπει να βρεις κάποιον ηλεκτρονικό που εξειδικεύεται σε αυτή τη δουλειά. Να έχει και 1-2 μετρητικά..
Σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα θα σου πει και ποιό είναι το κόστος της συντήρησης, αν είναι εύκολο να βρεθούν τα τρανζίστορ πλέον (καλού-κακού) κλπ κλπ.. Υπάρχει σίγουρα ο Σάκης (Πετρόπουλος νομίζω;) που έχει και σχετικό thread εδώ, αλλά σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι αν ρωτήσεις.

Σίγουρα o Cayin και πολλοί άλλοι ενισχυτές θα κουνήσουν καλύτερα τα ηχεία σου, πάντως.
Επίσης σίγουρα δεν αξίζει να τον αγοράσεις χωρίς έλεγχο γιατί μιλάμε για τάξης Α ενισχυτή και ανεβάζει πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Επίσης όμως σίγουρο είναι ότι τον Cayin θα τον πουλήσεις κάποια στιγμή (αφού μπεις στον χορό θα χορέψεις) και μετά από μερικά χρόνια μπορεί να μην θυμάσαι και πώς ακριβώς λέγανε το μοντέλο του.

Με τον Magnum αγοράζεις έναν ενισχυτή που απλά δεν τον πουλάς ποτέ, ακόμα κι αν "αναβαθμιστείς".
Τον κρατάς και τον δίνεις στα παιδιά σου μαζί με ένα αξιοπρεπές ηχειάκι βάσης κι μία φθηνή πηγή, μόλις πιάσουν εφηβεία..
Κάνε ξανά έναν έλεγχο και τότε, καλού κακού. :116:

Δεν ξέρω αν για εσένα αξίζει τον κόπο.
Εγώ θα το έκανα (και θα το κάνω κάποια στιγμή) γιατί έχω απωθημένο με τον συγκεκριμένο ενισχυτή. Αλλά δεν μπορώ να στο προτείνω ανεπιφύλακτα από τη στιγμή που σίγουρα υπάρχουν αντικειμενικά καλύτεροι ενισχυτές σε αυτά τα χρήματα.

http://www.myav.com.tw/market/showthread.php?threadid=455342

Reaction score
2

βρηκα μαγαζι να εχει τονcayin me ta hxeia μου οποτε παω να ακουσω και βλεπουμε !ευχομαι να δω διαφορα με τον inca tallon poy eixa για τι μετα κλαψτα χαραλαμπε!!!!!!!!!

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.226
Θα ελεγα οτι ο magnum ειναι ενα θλιβερο μηχανημα ..... εχει απιστευτα κρυσταλινα πενταδιαφανα μεστα και υπεροχα μεσαια και μαλλον τιποτα αλλο..... υστερει στα πριμα τα οποια ειναι καθαρα και μετρημενα πλην ομως σαφως ειναι λιγα ακουγονται σαν λεμε στο βαθος ....

το sound stage του συγκεκριμενου μηχανηματος ειναι μαλλον ρηχο και φυσικα το πιο αδυνατο σημειο του ειναι τα μπασσα τα οποια ειναι λιγα και φτωχα πλην ομως σχετικα στακατα και καθαρα ...

με λιγα λογια φτωχος εγγλεζικος ηχος πιθανον να παιξει καλα με ενα τιμιο αλλα μαλλον ευαισθητο ηχειο ( γενκα δεν εχει και την τρελλη παροχη ρευματος )

Σε οτι αφορα την συντηρηση γενικα δεν παρουσιαζουν πολλα προβληματα αρκει να μην τα εχει πειραξει καποιος που σημαινει οτι κανουν ευκολα ψυχρες κολλησεις στα δυο επιμερους τροφοδοτικα τα οποια πιθανον και να θελουν και μια αλλαγη ηλεκτρολυτικων .... κατα τα αλλα ειναι απροβληματιστα μηχανακια .

Θα το συνιστουσα ανεπιφυλακτα σε καποιον που ακουει ροκ και εγχορδα πραγματα, φωνες και ηπια οργανα δεν θα τον συνηστουσα για ηλεκτρονικες η uptempo μουσικες ...

Αν το μηχανημα δεν ειναι μακελεμενο η συντηρηση του δεν νομιζω να ειναι κατι κοστοβορο ....

σου εδωσα την εικονα ..... οι επιλογες δικες σου

εδω υπαρχει και ενα ποστ με ενα απο τα τεσσερα τετοια μηχανηματα που εχω φτιαξει μεχρι τωρα
http://www.diyaudio.com/forums/pass-labs/165145-class-mosfet-idle-issue.html

η και εδω

http://www.diyaudio.com/forums/solid-state/164756-p3a-comparsion-table-long-5.html#post2185994

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Reaction score
2

φιλε ΣΑΚΗ σε ευχαριστω για τις πληροφοριες ακουσα τον class a kai μου φανηκε ο inca by tallon καλυτερος σαν ενισχυτης και δυνατοτερος και με περισσοτερα και βαθυτερα μπασα .τωρα σκοπος μου ειναι να ακουσω τον cayin 252b .τι θα ελεγες σαν ειδικος?.με συμβουλεψε ενας φιλος συμφορουμιτης να τον ακουσω και θα εκπλαγω.οι προδιαγραφες του το αποδεικνυουν ενα δυνατο μηναμημα...για να δουμε μεσα στην βδομαδα θα παω για ακροαση

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.226
καμμια αντιρηση απο μενα δεν εχω εμπειρια με ενισχυτες της εταιριας αυτης ....Απο δυο αλλες συσκευες που επισκευασα θα ελεγα οτι ενω εχουν πολυ καλο design η ποιοτητα κατασκευης και σχεδιασης ειναι μαλλον μετρια κατ την αποψη μου φυσικα.

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

δεν μου φαινεται ασχημο σε συνδυασμο με τα specs του για τα 630 ευρα που κοστιζει.. Μετρημενο damping factor: 420

ασημι ειναι πιο ωραιος

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.226
χμμμ σαν να μου δειχνει οτι ερχεσαι στα λογια μου ...Για παραδειγμα λοιπον και σε σχεση με ενα κοντινα αντιστοιχο μηχανημα πχ τον CReek evo με την πρωτη ματια μπορει καποις να δει μια πρακτικη που εχει σταματησει εδω και χρονια να γινεται στα καλα μηχανηματα .

Τα σηματα των πηγων δεν ταξιδευουν ποτε με καλωδια απο την πισω μερια του μηχανηματος σε διακοπτη στην προσοψη .. ο λογος ειναι μαλλον πολυ απλος δεν θελουμε σηματα απο δυο ενεργες πηγες τοσο κοντα το ενα διπλα στο αλλο , δεν θελουμε πλεον απλους διακοτες της λοραιν να κανουν την μεταγωγη απο πηγη σε πηγη , και αν μη τι αλλο δεν θελουμε τα σηματα
των πηγων μας να γυρνανε μεσα στον ενισχυτη χυμα ...

Το crosstalk απο πηγη σε πηγη λυνεται ευκολα κρατωντας απλα ανοιχτη μονο μια πηγη καθε φορα αλλα απο καναλι σε καναλι ??? τι κανεις ?

εδω και χρονια οι κατασκευστες τοποθετουν τον διακοπτη κοντα στην πισω μερια και απλα βαζουν μια μηχανικη ντιζα για να φερουν το χειρισμο στο μπροστινο μερος η πιο απλα βαζουν τους μακραν καλυτερους επιλογεις με ρελεδες που δεν υποφερουν απο τετοια προβληματα ...

Δεν εχω λογους να πιστευω οτι ειναι κακο μηχανημα ...εχω την εντυπωση οτι μαλλον το αντιθετο σαν μηχανημα μπορει να ειναι πολυ καλο .... απλα ειναι μαλλον προχειρα φιαγμενο

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Το μηχανημα ειναι κλασσικο εξω, και κυκλοφορει απο το 2003 το ιδιο, με μια διορθωση σε κανα 2 σημεια το 2009. Σεβαστη η αποψη ενος ανθρωπου που ξερει να διαβαζει ενα κυκλωμα. Χαιρομαι που αναφερθηκε το αντιπαραδειγμα του Creek Evo γιατι τον ειχα παλια στην κατοχη μου. Μπορει κατασκευαστικα να ειναι καλυτερος, αλλα ηχητικα ειναι πολυ πισω απο τον cayin, ειδικα στα σημεια που φαινονται οι επιλογες που εχουν να κανουν με την τροφοδοσια, και τα 4 τρανζιστορ εξοδου/καναλι. Ειναι πολυ πιο γεματος ενισχυτης κ ασυμπιεστος σε υψηλες σταθμες σε σχεση με τον creek που μετα απο καποιο σημειο το χαμηλο του κομπιαζε και μεσουψηλα αγριευε. Ο 252β ειναι πιο γλυκοηχος ενισχυτης, χωρις να υστερει σε περιγραφη κ δυναμικα. Επιπλεον ο Evo ειχε θεματα αξιοπιστιας...

Η σχεδιαση οταν εχει αντικρυσμα στο καλυτερο ηχητικο αποτελεσμα, για μενα ειναι ευπροσδεκτη. Δυστυχως ομως υπαρχουν πολλα μηχανακια αρτια σχεδιαστικα που ακουγονται υποδεεστερα απο πιο απλες κ προχειρες κατασκευες.

Το ηχειο του φιλου ειναι δυσκολο απο αποψης ενισχυτικων. Οχι απλα για να παιξει, αλλα για να παιξει αυτο που πραγματικα μπορει. Με 600 ευρω που εθεσε οριο, ακομα πιο δυσκολη η λυση.

Θεωρω οτι ο ενισχυτης του κανει για τα BW και οδηγικα και ηχητικα διαισθανομαι οτι θα δενει το γλυκο. Κοντος ψαλμος αλληλουια λοιπον. Θα ακουσει κ θα μας πει. Παντως για να δει πραγματικη διαφορα προς το καλυτερο, κατα τη γνωμη μου πρεπει να ανεβει σε υψηλοτερο budget.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.226
για το συγκριτικο απο πλευρας ισχυος με βρισκεις απολυτα συμφωνο ....Επισης και για την αξιοπιστια του EVO μια και ειναι κατα πολυ πιο πολυπλοκος προφανως κατι τετοιο θα ηταν αναμενομενο ....

Reaction score
2

φιλοι μου με την αναλυση σας επαθα ΣΟΚ .φυσικα να ειστε καλα γιατι οι γνωμες εισακουγονται στα αυτια μας και ετσι διδασκομεθα ακομα περισσοτερα .αν και ασχετος με τα τεχνικα θεματα μου δωσατε μια λαμψη στο σκοτος που εχω με τα ηλεκτρονικα .Προσωπικα θα πω την γνωμη μου εντος λιγων ημερων μαλλον παρασκευη η την ερχομενη τριτη που θα παω για ακροαση .φυσικα ομως θα προσπαθησω με την ακουστικη μοναχα εμπειρια που εχω να γραψω αυτα που θα ακουσω,ευχομαι να μεινω ευχαριστημενος γιατι θα τον αγορασω επι'τοπου αν με εντυπωσιασει.

Reaction score
2

ΠΑΙΔΙΑ λιγο υπομονη δεν τα καταφερα λογο φορτου εργασιας ,και επειδη ενας φιλος προσφερθηκε να φερει εναν στον χωρο μου να τον ακουσω οποτε να στε σιγουροι μεσα στην εβδομαδα θα τον ακουσω ειτε με τον εναν τροπο ειτε με τον αλλο.

Reaction score
0

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Εγώ πιστεύω ότι το πρόβλημά σου είναι τα ηχεία και όχι ο ενισχυτής σου. Οι αποστάσεις από τους πίσω τοίχους όπως και ο χώρος σου είναι περιορισμένα για το συγκεκριμμένο ηχείο. Πάρε παραμάσχαλα τον ενισχυτή σου και πήγαινε να ακούσεις ηχεία βάσης στην κατηγορία τιμής που ανέφερες-άκου οποωσδήποτε chario premium 1000/ audio spectrum eros / kef q300 / Tannoy Revolution Signature DC4. Θα δεις αμέσως διαφορά σε εστίαση και εικόνα ενώ το μπάσο θα γίνει δυνατό και σφικτο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

...το συγκεκριμενο ηχειο ειναι μπελας απο πολλες αποψεις. Δεν θα το υποστηριξεις σωστα με ενισχυτικα αυτης της κατηγοριας τιμης, θελει το χωρο του κ την τοποθετηση του... Εγω θα εξεταζα τη λυση ενος πιο συγχρονου μοντελου, καταλληλοτερο για τον χωρο και που δεν θα με περιοριζει τοσο στα ενισχυτικα, χωρις αυτο να σημαινει οτι θα παιζει χειροτερα, το αντιθετο μαλλον. Αν θες δαπεδου κοιτας Roister 8.2, Acoustic Energy Aelite 3 κλπ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.115
Members
38.533
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON