- Reaction score
- 15.548
ΑΤΙ ...5770χ2...η 5870...:118:
και γιατι ...!!!!
και γιατι ...!!!!
αστα !!!και εκει ατυχος .!!!!ουτε 5970 εχουν...!!!!!!Βρε Κεφάλα, τι δουλειά έχεις εσύ εδώ μέσα;;;;!!!! :111:
Θα μου πεις πάλι καλά που δεν μας δίνεις και... συμβουλές με ύφος προφέσορα για το τι ακριβώς να προτιμήσουμε και γιατί... :137: :111: :204:
ναι....βλεπω ποσο ξερεις και εσυ...:142:Βρε Κεφάλα, τι δουλειά έχεις εσύ εδώ μέσα;;;;!!!! :111:
Θα μου πεις πάλι καλά που δεν μας δίνεις και... συμβουλές με ύφος προφέσορα για το τι ακριβώς να προτιμήσουμε και γιατί... :137: :111:
ειναι και για παιχιδια.....Υπερβολικές για HTPC νομίζω... :121:
Σωτηριε ειναι για τον πιτσιρικα...Άκου Κώστα γιατί έχει ενδιαφέρον για 'σενα!
Με λίγα και απλά λόγια η 5870 είναι μεγαλύτερο μοντέλο και πολύ γρηγορότρη στα παιχνίδια από τη 5770 γιατί έχει πιο πολλούς επεξεργαστές shader (1600 vs 800) περισσότερα ROPs για να γυρνάει τα διανύσματα σε ραστερ ενώ και στα TMUs υπερτερεί με αποτέλεσμα να κάνει γρηγόρότερα το βάψιμο των wireframes.
Σχετικά με το Χ2!
Μήπως εννοείς 4870Χ2? γιατί πλέον δεν θα υπάρχει το Χ2. Αλλά μιας και ρώτησες το Χ2 σημαίνει ότι η κάρτα έχει δύο GPUs (Graphics Processing Unit) που δουλεύουν αναγκαστικά σε Crossfire Mode. Δηλαδή είναι σαν δυο κάρτες σε μια ή σαν να πάρεις Motherboard που παίρνει δυο επεξεργαστες!
Αν βάλεις δυο Χ2 τότε πας σε Quad GPU Configuration και ενεργοποιείς το Crossfire X mode ενώ συγχρόνως ανακαλύπτεις και τη χαρά 1200 Watt τροφοδοτικού για να δουλέψουν.
Ο αντικαταστάτης της 4870X2 είναι η 5970.
Σε τι κούτι θες να βάλεις την 5870 και με τι τροφοδοτικό γιατί είναι μεγάααααλη και ζεστή!!
Τέλος τα παιχνίδια στο PC για ποιόν είναι?
Ακομα δεν εχει κυκλοφορησειΞεκινησα για την 5970 αλλα δεν υπηρχε...
Δεν θα ερθει ποτε γιατι απλα δεν θα υπαρξει 5870Χ2, 5970 θα λεγεται η διπυρηνηΠεσαμε στην 5870χ2 αλλα ειχαν μονο μια και δεν ξερανε ποτε θα ερθει αλλη
οποτε μπορεις να εχεις 5970χ2Δεν θα ερθει ποτε γιατι απλα δεν θα υπαρξει 5870Χ2, 5970 θα λεγεται η διπυρηνη
Αν βρεις τρόπο να γονατίσεις μια 5970 θα σε παραδεχτώοποτε μπορεις να εχεις 5970χ2
θα ειναι καλυτερα απο 1
α πουλι μου....:142:Μπορείς ναι και να κάνεις Crossfire X (X όχι απλό) το θέμα είναι με τι τροφοδοτικό θα τι παίξεις και με τι ψύξη.
Το καλύτερο είναι σχετικό μάλλον άχρηστο θα έλεγα στην περιπτωσή σου μιας και τα έχει τα προβληματάκια του το Crossfire X υπό τη μορφή και υποστήριξης αλλά και φθίνουσας απόδοσης.
Εκτός κι αν έχεις 30 μόνιτορ με 2560Χ1600 ανάλυση ακόμα και μια 5970 πολύ σου είναι προς το παρόν.
Επίσης το θέμα ψύξης με δύο τέτοιες είναι σοβαρό.
Στο λέω γιατί εχω δυο 4870Χ2.
Σου γονατιζω εγώ όποια θες στο μονιτορ μου με ανάλυση 2560Χ1600 και 16Χ AF/AA και όλα στο full αν και εντάξει υπερβολές......
Πάντως μην το βλέπεις έτσι σε εξι μήνες και με τα καινούρια DX11 παιχνίδια....
εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο.....Και εγω το γονατιζω, το θεμα δεν ειναι να εξαντλησω μια καρτα αλλα να καλυψει της αναγκες μου :126:
Αφού έχει 100'', τι να τις κάνει τις 30'':138:E πάρε στο παιδί κι ένα 30αρι μονιτορ να γουστάρει!
Να τον κάνεις high-enda!