αχ καταραμένο Φενγκ Σούι...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Το άρθρο έχει τίτλο αχ καταραμένο Φενγκ Σούι. Θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται "τι έχουν τα έρμα και ψοφάν" ή "ειδικός τύπος ή ειδικός ρύπος;".

Κάθισα χθες το βράδυ να ξεφυλλίσω το νέο τεύχος περιοδικού του "ειδικού τύπου" και κόντεψαν να μου πέσουν τα μαλλιά με αυτά που διάβασα. Για δείτε κι εσείς και πέστε μου έχω άδικο;

Μιλάμε λοιπόν για ένα ηχείο που συντονίζει και το οποίο μόλις του αλλάξαμε ενισχυτή σταμάτησε να συντονίζει!!!

Ο τύπος που έγραψε τέτοιο πράγμα θα πρέπει μάλλον να μην γνωρίζει ούτε το τι είναι ο συντονισμός ούτε το πως λειτουργεί ένα ηχείο. Στο τέλος φυσικά τα αποδίδει όλα στην "κακή ενέργεια" (αχ καταραμένο Φενγκ Σούι). Και φυσικά για του λόγου το αληθές μας πασάρει και ένα διάγραμμα με χαράδρες και βυθίσματα των 7dB τα οποία προφανώς είναι φυσιολογικά.

Όσον αναφορά την κακή ενέργεια προτείνω από εδώ και πέρα στους εγχώριους reviewers να καταφεύγουν σε υποχρεωτικό ξεμάτιασμα των συσκευών και ευχέλαιο του χώρου ακροάσεων πριν οποιασδήποτε ακρόασης. Δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε με τόση "κακή ενέργεια" γύρω μας.

Όσο για το διάγραμμα δύο συμπεράσματα βγάζω Ή αυτός που έκανε τις ακροάσεις είναι κουφός ή αυτός που έκανε τις μετρήσεις δεν ξέρει να μετρά.

Attachments

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: αχ καταραμένο Φενγκ Σούι...

Φυσικά λίγες σελίδες πριν είχε ένα άλλο κρυμμένο "μαργαριτάρι".

Μιλάμε για μία full range σχεδίαση ηχείου με έναν ολιγόβατο ενισχυτή λυχνίας. Προσωπικά αποφεύγω τέτοιες συναναστροφές αλλά έχει πλάκα το πως ο reviewer προσπαθεί να μας πείσει...

"όλα τα λεφτά είναι οι χροιές και η ατμόσφαιρα" και τα "ρεαλιστικά ηχοχρώματα" . Αν δεις από κάτω το διάγραμμα της απόκρισης του ηχείου γεμίζεις ρεαλισμό. Πρακτικά από τα 10KHz και μετά έχεις ένα έντονο roll-off (bye-bye υψηλές) ενώ από τα 3KHz μέχρι και τα 10KHz έχουμε έντονα βυθίσματα που φτάνουν μέχρι και τα 10dB (bye bye υψηλομεσαίες).

Οπότε πάλι ή ο reviewer είναι κουφός ή αυτός που μετράει δεν ξέρει τι μετράει.

Attachments

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Φου-ρου μέχρι τα 3KHz. Μετά γίνεται φρου-φρού! :cool_11: :cool_11:

- Όταν λέει βελούδινα, εννοεί μήπως μουντά και ψόφια? :happy_8:
- Πάντως όταν λέει ρεαλιστικά, σίγουρα εννοεί για κάποιον 70άχρονο, τουλάχιστον... "happy_1"

Reaction score
8
Απάντηση: Re: αχ καταραμένο Φενγκ Σούι...

Φου-ρου μέχρι τα 3KHz. Μετά γίνεται φρου-φρού! :cool_11: :cool_11:

- Όταν λέει βελούδινα, εννοεί μήπως μουντά και ψόφια? :happy_8:
- Πάντως όταν λέει ρεαλιστικά, σίγουρα εννοεί για κάποιον 70άχρονο, τουλάχιστον... "happy_1"

:happy_5: :rei: Φανταστικα τα σχολια σας να ειστε καλα πρωι-πρωι & οι 2
μας κανατε να ξεκινησουμε με γελια την ημερα!

Reaction score
4.771
Μα πώς γίνεται αυτό?? Εγώ ήξερα οτι με φου-ρου ακούς τα πάντα ακόμη και τις διαφορές στις συνομιλίες νυχτερίδων.....δεν το συζητώ για μπ3 εμ πι τρθι ή τέλος πάντων όπως λέγονται....

Αυτά έμαθα στο σαιτ εγώ διαβάζωντας...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: αχ καταραμένο Φενγκ Σούι...

Πάντως πέρα από την πλάκα είναι θλιβερό να βλέπεις κάποιους να προσπαθούν να περάσουν κάτι τόσο χοντρό, τόσο άγαρμπα. Η δημοσιογραφία του "δεν θίγουμε κανέναν" και οι δημοσιοσχετίστες-διαφημιστές έχουν επιβάλλει μία ιδιότυπη "ομερτά" στον ειδικό τύπο και με θλίψη βλέπω ότι όλοι ακολουθούν την ίδια πορεία.

Δεν διανοούμαι να είχε περάσει τέτοια χοντράδα από τον ειδικό τύπο πριν μία 20ετία και να μην είχε γίνει σάλος. Αλλά θα μου πεις άλλες εποχές άλλοι άνθρωποι, άλλοι κώδικες επικοινωνίας. Κάποτε πήγαινες σαν τον εξαρτημένο στο περίπτερο κάθε μήνα να πάρεις την "δόση" σου και σήμερα τα περισσότερα περιοδικά είναι απλά για ένα ξεφύλλισμα και τίποτε παραπάνω...

Reaction score
4.771
Re: Απάντηση: Re: αχ καταραμένο Φενγκ Σούι...

Πάντως πέρα από την πλάκα είναι θλιβερό να βλέπεις κάποιους να προσπαθούν να περάσουν κάτι τόσο χοντρό, τόσο άγαρμπα. Η δημοσιογραφία του "δεν θίγουμε κανέναν" και οι δημοσιοσχετίστες-διαφημιστές έχουν επιβάλλει μία ιδιότυπη "ομερτά" στον ειδικό τύπο και με θλίψη βλέπω ότι όλοι ακολουθούν την ίδια πορεία.

Δεν διανοούμαι να είχε περάσει τέτοια χοντράδα από τον ειδικό τύπο πριν μία 20ετία και να μην είχε γίνει σάλος. Αλλά θα μου πεις άλλες εποχές άλλοι άνθρωποι, άλλοι κώδικες επικοινωνίας. Κάποτε πήγαινες σαν τον εξαρτημένο στο περίπτερο κάθε μήνα να πάρεις την "δόση" σου και σήμερα τα περισσότερα περιοδικά είναι απλά για ένα ξεφύλλισμα και τίποτε παραπάνω...
Μα ποιός θα πεί κακιά κουβέντα για τον κολλητό του ή για τα μηχανήματα του κολλητού του....Έχει γίνει κλίκα η κατάσταση και αυτοί που είναι εκτός κλίκας αγανακτήσαν με αυτά που γίνονται στον χώρο και δεν ασχολούνται.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.138
Βασικά, τα review έχουν καταντήσει δωρεάν δημοσιότητα, για να μην πω διαφήμιση. Ή μου φαίνεται;

Reaction score
50
Re: Απάντηση: Re: αχ καταραμένο Φενγκ Σούι...

Καλώς η κακώς Σπύρο οι καιροί έχουν αλλάξει, ο κόσμος δεν αγοράζει πια περιοδικό με τεχνικά καταρτησμένους reviewers αλλά περιοδικό Lifestyle. Πολύ, μα πολύ λίγοι είναι αυτοί που εμβαθύνουν στο θέμα, οι υπόλοιποι δεν θέλουν / προλαβαίνουν / μπορούν.

Ετσι λοιπόν αφού ο κόσμος θέλει φουμαρα και γκλαμουριά, ε πάρτε να ΄χετε!

Και βέβαια το φαινόμενο δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο περιοδικό ή χώρο.

Από την άλλη δεν νομίζω ότι ο σοβαρός χομπίστας περιμένει και κάτι παραπάνω, ε;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.092
Members
38.528
Νεότερο μέλος