για ηχο 5 - 1 ....;;;;;

Reaction score
14
Γεια σας!
Έχω ένα HTPC
Μ/Β: Gigabyte GA-MA78GM-S2H
CPU: ATHLON 64x2 4850E 2,5Ghz
RAM: CRUCIAL BALLISTIX 2x1GB (800Mhz)
και θελω να σας κανω 2 ερωτήσεις σχετικά με τον ήχο
1) για να βγάλω ήχο 5-1 μου είπαν οτι θα πρέπει να βάλω κάρτα ήχου γιατί αυτή που έχω έιναι ενσωματωμένη και μόνο στέρεο παίζει και όταν συνδέεται στον ενισχυτή ακόμη και ψηφιακά δεν θα βγάζει το 5 - 1 Έτσι μου είπαν...:112:
πια κάρτα ήχου τελικά μου προτείνεται για να κανω την δουλειά μου. Δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις....
2) θελω μέσω της 2ης υποδοχής; της κάρτα γραφικών που έχει να συνδέσω στο διπλανό δωμάτιο μια οθόνη για να παίζει το παιδί μου , η άλλη υποδοχή έιναι μόνιμα συνδεδεμένη στην τηλεόραση. Το ερώτημα έιναι οτι για την τηλεόραση που ειναι συνδεδεμένο στον ενισχυτή με οπτικό καλώδιο για τον ήχο έχω βάλει την κάρτα στην ψηφιακή έξοδο...στο παιδικό δωμάτιο για να παίζει το παιδί κανένα παιχνιδάκι, πως θα πρέπει να συνδέσω τα μικρά ηχεία 2 -1 που έχει. Αυτά δουλεύουν απλά αναλογικά με την γνωστή σύνδεση το καρφάκι....
Τι πρέπει να κανω σε αυτήν την περίπτωση;;;;;
μια βοήθεια παιδιά;;;; :118: :118:

Reaction score
2
Απάντηση: για ηχο 5 - 1 ....;;;;;

Ωπα...
ίδιο σύστημα έχουμε.
1). Λοιπόν, η onboard περνάει κανονικά ήχο από την οπτική της έξοδο. Φυσικά μιλάμε για στερεοφωνικό όταν έχεις στερεοφωνικό υλικό και πολυκάναλο (dts, dolby) το στέλνει στον ενισχυτή σου χωρίς πρόβλημα.

2) Θα συνδέσεις τα ηχεία κανονικά στην αναλογική έξοδο της κάρτας ήχου. Απλά ότι ήχο ακούει το παιδί, θα παίρνει και ο ενισχυτής από την ψηφιακή.

Προτείνω να ρυθμιστεί η κάρτα ήχου σε 2.0 ηχεία, και όταν ακούς εσύ στον ενισχυτή στερεοφωνικό υλικό, απλά να ρυθμίζεις τον ενισχυτή να κάνει upmix.

Reaction score
14

Ευχαριστώ πολύ φίλε που μου απάντησες και με την ευκαιρία που έχουμε το ίδιο σύστημα μπορείς σε παρακαλώ πολύ να με διαφωτίσεις.....
ΑΚΟΜΗ δεν έχω σύνδεση τον ήχο ψηφιακά με την τηλεόραση (έχω σύνδεση μόνο αναλογικά με καλώδιο κατευθείαν στην τηλεόραση απο το HTPC γιατί πριν απο μέρες προσπάθησα να συνδέσω με οπτική ίνα το τον ενισχυτή και όσο και αν "πείραξα" απο το μενού για τον ήχο σε για να του πω οτι πλέων έιναι ψηφιακό.....δεν κατάφερα ΤΙΠΟΤΑ. Ελπίζω σε λίγο να το καταφέρω αυτό το μικρό προβληματάκι...
Όμως το θεμα έιναι άλλο Θελω εγώ πχ να βλέπω τηλεόραση η να βλέπω κάποιο dvd απο το HTPC και το παιδί στο δωμάτιο του να παίζει κάποιο παιχνιδάκι....(με ασύρματο πληκτρολόγιο που το δοκίμασα και πιάνει) πως θα συνδέσω τα ηχεία 2. 1 στο παιδικό δωμάτιο αφού θα έχω ορίσει την κάρτα να παίζει ψηφιακά και να το στέλνει διπλά στον ενισχυτή τον ήχο;;;;;
Εκεί δεν ξέρω τι να κανω και αν υπάρχει τρόπος να το λύσω.....

Reaction score
2

Μήπως δεν ενεργοποίησες την ψηφιακή έξοδο της onboard κάρτας ήχου?
Όταν γυρίσω σπίτι θα βγάλω ένα snapshot.

Για να παίζει το παιδί ένα παιχνίδι, και να βλέπεις εσύ κάτι άλλο ταυτόχρονα είναι μπέρδεμα πιστεύω. Θα χρειαστείς σίγουρα 2η κάρτα ήχου (και ίσως και 2η κάρτα γραφικών).

Reaction score
14

Σε ευχαριστώ για τις απάντησες σου φίλε και σε παρακαλώ πολύ βαλε ένα snapshot. όπως λες για να δω τι δεν έκανα καλά και να το ρυθμίσω.......
Τώρα για να παίζει το παιδί απο το άλλο δωμάτιο μου είπαν οτι δεν χρειάζεται κάρτα γραφικών μιας και εγώ δεν θα κανω τίποτα απαιτητικές εφαρμογές αλλά για τον ήχο....δεν ξέρω ΤΙΠΟΤΑ Βλέπεις ψάχνοντας πάω τώρα......
Συγκεκριμένα .....
Έχω στο σαλόνι την τηλεόραση με το ενισχυτή κλπ τα έχω συνδέσει φυσικά και το dvd και τώρα θελω να συνδέσω το HTPC με τον ενισχυτή....μέσω οπτικής ίνας. Μου είπαν για να βγει ήχος 5. 1 απο τον HTPC πρέπει να έχει ιδική κάρτα και οχι αυτήν την ενσωματωμένη για το πάρει ο ενισχυτής και να το δώσει στα ηχεία του κλπ......
Το θεμα έιναι οτι στο άλλο δωμάτιο του παιδιού πως θα συνδέσω το καλώδιο των ηχείων (εκεί έχει 2.1) και απο πια θήρα;; αναλογικά με το καρφάκι όπως το είχα;;;; αφού θα έχω ρυθμίσει μέσω του μενού του HTPC στις ιδιότητες του ήχου ψηφιακά..... Εκεί δεν ξέρω τι να κανω;;;;;;;
σαφώς έχω πχ θελω να βλέπω ένα dvd και το παιδί να παίζει .....Τι γίνεται με τον ήχο;;;;;πως τον ξεχωρίζω;;;;;

Reaction score
2

Λοιπόν οι ρυθμίσεις για να πάρεις ψηφιακό ήχο (δεδομένου ότι έχεις εγκαταστήσει τα προγράμματα της μητρικής).

Για να παίζει το παιδί από το δωμάτιο υπάρχουν πολλά προβλήματα σε αυτό που θες να κάνεις. Αν είναι λόγοι κόστους που δεν θες να του πάρεις υπολογιστή, προφανώς καταλαβαίνεις ότι θα δώσεις ένα σεβαστό ποσό μόνο και μόνο για προεκτάσεις καλωδίων. Αν είναι ότι δεν θες να έχει pc στο δωμάτιο δεν το συνεχίζω.

Προβλήματα:
1ον. Το παιδί θα πρέπει να έχει ποντίκι και πληκτρολόγιο, όπως και εσύ στο σαλόνι. (γίνεται) αλλά αν προσπαθείτε να τα χρησιμοποιήσετε ταυτόχρονα και οι δύο θα εκνευρίζεστε.
2ον. Μιλάμε για σύνδεση vga στην οθόνη του παιδιού και hdmi στην τηλεόρασή σου. Δεν έχω παίξει dual-screen σε ati, και δεν ξέρω αν μπορεί να παίζει dvd στην μία έξοδο και παιχνίδια στην άλλη. Αν έχεις πρόχειρη οθόνη, δοκίμασε τα όλα στο σαλόνι, πριν αρχίσεις τις προεκτάσεις προς το δωμάτιο του παιδιού.
3ον. Για τον ήχο θα χρειαστείς σίγουρα 2η κάρτα ήχου. Μια ρυθμισμένη ως default στην οποία θα μπουν τα ηχεία του παιδιού, και μια που θα χρησιμοποιείται μόνο από τα προγράμματα που χρησιμοποιείς για ταινίες. (γίνεται)

Προσωπικά θεωρώ ότι στο θέμα του μοιράσματος των οθονών θα υπάρξει πρόβλημα. Ενώ μην παραβλέψουμε ότι αν το παιδί παίζει βαριά παιχνίδια θα έχεις πρόβλημα να παίζει ταυτόχρονα και dvd.

Reaction score
14

Καλό μήνα...
τελικά όσο και αν παιδεύτηκα χθες να συνδέσω ψηφιακά τον HTPC με τον ενισχυτή (denon 3086) ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ!!!!!
Έκανα κατά γράμμα οτι μου είχες πει και μάλιστα σύμφωνα με την φωτογραφία που έβαλες. ΤΙΠΟΤΑ!!!! Φυσικά πήγα στο μενού του ενισχυτή να δηλώσω την οπτική ίνα. την δήλωσα αλλά ήχος ΤΙΠΟΤΑ..... Τι να κανω;;;; Δεν έχω και πολλές γνώσεις απο υπολογιστές και τις προάλλες είχα φωνάξει έναν τεχνικό τηλεοράσεων για να μου κανει τις συνδέσεις....... ΤΙΠΟΤΑ!!!! Τα περισσότερα τα ήξερα εγώ!!!! Δεν ξέρω που να απευθυνθώ.... Τον ενισχυτή τον έχω αρκετά χρόνια και τον είχα πάρει μεσα απο το site και μέχρι τότε τον δούλευα μόνο στο ραδιόφωνο. τώρα προσπαθώ να τα κανω συνδέσεις....... ΘΥΜΑΜΑΙ καλά όταν τον πήρα πριν 3-4 χρόνια ΔΟΥΛΕΥΕ κανονικά άρα πρόβλημα δεν έχει αυτός..... κάπου στις συνδέσεις χάνεται το σήμα.......
2) σύνδεσε και μια 2 οθόνη στο HTPC με καλώδιο dvi πήγα μεσα στο μενού του XP λειτουργικού την δήλωσα αλλά έχω το εξής περίεργο πρόβλημα στην μια οθόνη δεν μου εμφανίζει ΚΑΝΕΝΑ εικονίδιο απο κάτω την μπάρα κλπ παρά μόνο το φόντο που είχα ορίζει απο παλιά.... Συγκεκριμένα στην μια οθόνη εμφανίζει ΚΑΝΟΝΙΚΆ οτι έχει μια επιφάνια εργασίας του υπολογιστή και στην άλλη οθόνη ΜΟΝΟ το φόντο και τίποτα άλλο!!!!!
Τι να κανω;;;;;
Για το 1ο να φωνάξω τεχνικό για να μου τα συνδέσει;;; Τι τεχνικό;;;;;;; Δεν θα κολλήσω στο 20 με 30 ευρω΄που θα πάρει, το θεμα έιναι να γίνει η δουλειά μου......
Δεν μπορώ να πάρω 2ο υπολογιστή στο παιδικό δωμάτιο λόγου κόστους.....άρα με ένα μεγάλο καλώδιο ελπίζω να κανω την δουλειά μου......

Reaction score
2

Για τον ήχο, αν συνδέσεις αναλογικά με καρφάκι στην κάρτα ήχου και rca στον ενισχυτή, ακούς κανονικά?
(αν είσαι κοντά μου, φτιάξε καφέ και έρχομαι... :109:)

Για τα desktop. Έτσι δουλεύει το dual desktop. Μια οθόνη που είναι η μπάρα των windows και τα εικονίδια μπορείς να τα κατανέμεις στις δύο οθόνες (σκέψου το σαν συνέχεια της πρώτης οθόνης). Είναι πονοκέφαλος το να ορίσεις πως θα τρέχει κάθε εφαρμογή αποκλειστικά στην οθόνη της. Και για αυτό λέω ότι δεν είναι πρακτικό.

Reaction score
14

φίλε...σε ευχαριστώ θερμά για την απάντηση σου αλλά μια ερώτηση .... Όταν μου λες με συνδέσω αναλογικά με καρφάκι σε rca στον ενισχυτή. (δεν το έχω κανει) θα ακουω απλά στέρεο και οχι 5. 1 που έιναι το ζητούμενο....
Πως θα ακουω τον ήχο εκεί;;;
Όσο για τον καφέ.....αν είμαι κοντά σου. έχω να σου προτείνω κάτι δελεαστικό!!!!! Λιπών μένω Χαλκίδα κάπου στο κέντρο της.... ΕΛΑ, κάποιο Σάββατο απόγευμα ή Κυριακή όποτε θελεις και ,........κερνάω καφέ στην αρχή, και μετά...πίτσα ή ...μπριζόλα, κρασί, και στο τέλος ποτό ή γλυκό!!!! κανονικό πλήρες γεύμα και δεν στέκομαι στον καφέ μόνο..... απλά λίγο να συμμαζευτεί ο ενισχυτής γιατί έχω πελαγώσει.και αν έχεις και παρέα.....γυναικα παιδιά κλπ...κανένα πρόβλημα Ελάτε όλοι σας σαν μια απόδραση απο την Αθήνα και ελάτε να φάμε. θα παραγγείλω απο έξω φαγητό (είμαι διαζευγμένος) και ελπίζω βρούμε μια άκρη στον ενισχυτή και στον υπολογιστή και γενικά με τον ήχο.......
Όσο για το dual desktop απο οτι καταλαβαίνω θα το παρατήσω. Ειναι πονοκέφαλος και το θεμα έιναι να απλοποιούμε την ζωή και οχι να την κάνουμε δύσκολη.... Έτσι το αφήνω αυτό και κάθομαι στον ήχο που δεν μπορώ (η μάλλον ΔΕΝ ΞΕΡΩ) να σεταρω τον ενισχυτή μου ......

Reaction score
0
Έχεις συνδέσει τηλεόραση μέσω HDMI;
Αν ναι, από την τηλεόραση ακούς ήχο;

Η μητρική σου έχει 2 ενσωματωμένες κάρτες ήχου. Μία που είναι δεμένη με την θήρα HDMI (και μπορεί να μεταφέρει δικάναλο PCM αλλά και πολυκάναλο DD/DTS) και μια 2η που μπορεί να δώσει αναλογικό ήχο και να χειριστεί την οπτική έξοδο.
Κάθε πρόγραμμα μπορεί να στείλει ήχο μόνο σε 1 κάρτα την φορά.
Οπότε αν θέλεις να δουλέψει η οπτική έξοδος, στο power dvd για παράδειγμα, στην καρτέλα με τις ρυθμίσεις ήχου πρέπει να επιλέξεις έξοδο SPDIF και όχι HDMI...

Reaction score
80

Γιατί δεν συνδεεις την hdmi θυρα της μητρικης με τον ενισχυτη και μετα τον ενισχυτη με την τηλεοραση;

Reaction score
14

Γιατί δεν συνδεεις την hdmi θυρα της μητρικης με τον ενισχυτη και μετα τον ενισχυτη με την τηλεοραση;

Άμα τα συνδέσω έτσι φίλε, το dvd, πως θα το συνδέσω;;;;;
Έχω συνδέσει κανονικά το dvd με την τηλεόραση με HDMI και με ομοαξονικό καλώδιο το dvd με τον ενισχυτή. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
Το θεμα έιναι να συνδέσω τον υπολογιστή με τον ενισχυτή με οπτικό καλώδιο για να πάρω τον ήχο....ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ!!!!!
Δεν ξέρω απο υπολογιστές και....έχω πελαγώσει!!!! :134:
Παλιότερα έφερα ένα τεχνικό τηλεοράσεων μήπως κανει τίποτα, αλλά δεν ήξερε και δεν έκανε τίποτα!!! Μου είπε για κοιτάξω για κάποιον που ξέρει απο υπολογιστές......
Έτσι το παράτησα και ...περιμένω μήπως παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στον υπολογιστή να το φτιάξω και αυτό. Γιατί καταλαβαίνω οτι αυτό με την σύνδεση έιναι πάρα πολύ απλό και τσάμπα λεφτά θα του δώσω.......
Για αυτό ΚΑΛΩ οποίο φιλαράκι ξέρει απο αυτά τον ΠΡΟΣΚΑΛΩ στην Χαλκίδα κάπου στο κέντρο έτσι σαν απόδραση να κανει απο την Αθήνα ή οπου μένει.....να έρθει να το φτιάξουμε και φυσικά το τραπέζι δικό μου!!!!
Ένα Σαβ/κο......κάποια στιγμή και μία κοντινή απόδραση στην Χαλκίδα και θα με διευκολύνατε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ....... :121: :121:

Reaction score
80

Από φωτογραφίες βλέπω ότι ο ενισχυτής σου έχει 2 εισόδους hdmi και μια έξοδο

Θα συνδέσεις το pc με την μια είσοδο, το dvd με την άλλη είσοδο και μετά θα συνδέσεις τον ενισχυτή με την τηλεόραση (από την έξοδο του ενισχυτή στην τηλεόραση)

Reaction score
14

Το σκέφτηκα φίλε να το κανω αυτό αλλά πρέπει να κρατήσω μια ελεύθερη θήρα HDMI γιατί έχω σκοπό να αγοράσω (μόλις τακτοποιήσω λίγο τα οικονομικά μου) προβολέα απο κατά ευθείαν με καλώδιο μακρύ (έχω μακρύ καλώδιο HDMI) να το συνδέσω στον ενισχυτή......
Έτσι να αναγκάζομαι να κανω συνδέσεις άλλες και να μην ξέρω που βαδίζω.....για έχω ελεύθερη μια θήρα........
ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΧΑΛΚΙΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΈΡΘΕΙ;;;;;; Κάποιος που να ξέρει για να μου το φτιάξει και να φάμε;;;;;;;;
Κανένας δεν κανει απόδραση στην Χαλκίδα;;;;;;

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Μη σε απασχολούν οι θύρες HDMI, με πολύ μικρό κόστος όταν θα σου χρειαστεί μπορείς να αγοράσεις ένα HDMI splitter.

Reaction score
0
Τη μάρκα είναι η τηλεόραση; Γιατί αν είναι Philips, ίσως υπάρχει και άλλη λύση...

Reaction score
14

Η τηλεόραση μου έιναι LG, ΣΧΕΤΙΚΑ παλιό μοντέλο το 37LP1R......
Η τηλεόραση δεν έχει έξοδο οπτικής θήρας και μόνο μια θήρα HDMI.....
Ικανοποιημενος αρκετά έιμαι......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.542
Members
38.715
Νεότερο μέλος
OtisTas