για μετρησεις ακουστικης σε στουντιο

Μηνύματα
3
Reaction score
0
καλησπερα ,πρωτη φορα που γραφω εδω μεσα , ψαχνω να νοικιασω μια σημειακη πηγη, μια γεννητρια θορυβου στα 120 db και ενα ηχομετρο που να λαμβανει και τριτοκταβικες μετρησεις,για ενα στουντιο που ετοιμαζουμε.λοιπον ξερει κανεις που μπορω να βρω και τι τιμες παιζουν??????
 


Μηνύματα
3
Reaction score
0
Απάντηση: για μετρησεις ακουστικης σε στουντιο

εννοω το πολυγωνικο ηχειο που ειναι σαν ντισκομπαλα.το κλασσικο που χρησιμοποιει καποιος στισ μετρησεις.για να σου δωσω να καταλαβεις θελουμε να μετρησουμε ποσα db ακουγονται στο πανω διαμμερισμα για να δουμε με τι υλικο θα κλεισουμε το ταβανι και η προηγουμενη γεννητρια εφτανε στα 102 db.εχεις τιποτα υπ οψιν?
 

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.952
Reaction score
13.439
Το συγκεκριμένο ηχείο που ψάχνεις φορτίζει παντοκατευθυντικά το δωμάτιο αλλά κάνει μόνο για ακουστικές μετρήσεις όπως π.χ. αντήχησης.
Τα db που μπορεί να σου δώσει είναι πολύ λιγότερα από τα 120 που αναφέρεις και σε περιορισμένο φάσμα.

Μπορείς να βάλεις δύο ηχεία κώλο με κώλο, να δώσεις την ένταση που συνήθως θα χρησιμοποιείς και να μετρήσεις ακουστική πίεση στα σημεία που σε ενδιαφέρουν, ακόμα και στον επάνω όροφο.

Για το τι υλικό θα χρειαστείς για μόνωση δεν έχει τόση σημασία η ένταση όσο οι συχνότητες που ενοχλούν.
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Μηνύματα
3.044.940
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe
Top