για hd ready upscale 1080i ή 1080p?

Reaction score
0
γεια χαρα σε ολους. Εχω την panasonic 42px8e που ειναι hd ready και dvd player to philips 5990 και η απορια μου ειναι που να ρυθμισω το hdmi upscaler? στο 1080i που ειναι και η tv η στο 1080p?

Reaction score
1
Καλώς ήρθες!

Η θεωρία λέει να αποφεύγεις περιττές μετατροπές. Και επειδή η Pany έχει περίεργη native ανάλυση που αποκλείεται να υποστηρίζει το player, θα σου πρότεινα να το ρυθμίζεις στην ανάλυση του υλικού που βλέπεις. Με αυτόν τον τρόπο το σήμα θα υποστεί ένα μόνο scaling, από την TV. Αν μιλάμε για DVD, αυτό σημαίνει 576i.

Στην πράξη όπου βλέπεις καλύτερα...

Reaction score
0
Απάντηση: για hd ready upscale 1080i ή 1080p?

ευχαριστω πολυ για την απαντηση ηταν πολυ διαφωτιστικη ως προς το τεχνικο της μερος ακουγεται λογικο να μην γινονται πολλα scaling στο σημα. Στην πραξη αυτο που δυστυχως δεν ειδα παιζοντας αναμεσα στις επιλογες της αναλυσης ειναι... διαφορα! Διαφορα βλεπω μονο με το αναλογικο. Αυτο σημαινει πως εχω μια τηλεοραση ή dvd μη ικανα να μου την δειξουν ή οτι δεν εχω εγω το 'ματι'?

Reaction score
19
Στις διάφορες αναλύσεις που επιλέγεις για το dvd το πιο λογικό είναι να μην παρατηρήσεις καμία εμφανή διαφορά μεταξύ τους. Τις διαφορές θα τις δεις σε πραγματικό high-definition (bluray, κάποιο mediabox, κτλ).

Προσωπικά, αν και έχω hd-ready 1366x768 τηλεόραση επιλέγω να κάνω upscale μέχρι τα 1080 από το dvdp (που το εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο) κι ας ξαναγίνει resize μετά χαμηλότερα από την tv.

Reaction score
0

Κωστα σε ευχαριστω κι εσενα. Μαλλον θα το βαλω στο auto γιατι η θεωρια περι οσο τον δυνατον λιγοτερων μετατροπων μου αρεσει πιο πολυ. Πιστευω δηλαδη πιο πολυ στο conversion της panasonic. Βαζω μπρος και για ps3...

Sotos65

Sotos ❤️ Koulis
Reaction score
20.961

Στην πράξη σε μία pany TH42PX80 την καλύτερη εικόνα (με μεγαλύτερη οξύτητα, χωρίς θολούρες) την παίρνω με ρύθμιση 1080p στο dvd player της Toshiba που έχω (SD580EKTE). Σ' όλες τις άλλες ρυθμίσεις η εικόνα είναι χειρότερη...

Reaction score
0

αυτο το player ηθελα κι εγω αλλα λογο ελλειψης σε δυο μαγαζια που πηγα δεν αντεξα να περιμενω και πηρα το philips που ηταν η δευτερη επιλογη μου. Προς εκπληξη μου διαπιστωσα πως (αν ειναι δυνατον) δεν εχει dts decoder! anyway τωρα το εφαγα που λεμε αλλα τουλαχιστον σε εικονα (χωρις να τα εχω δει διπλα) ειμαι ικανοποιημενος. Στις μικροτερες παντως ρυθμισεις του scaler δεν εχω θολουρα οπως ειπα και πριν μονο με το αναλογικο βλεπω διαφορα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.078
Members
38.525
Νεότερο μέλος
giannis9494