- Reaction score
- 3.346
Δεν γνωρίζω το παρεχόμενο καλώδιο. επειδή και ο πωλητής δεν το κατέχει και πολύ μου είπε οτι θέλει 9 ώρες για πλήρη φόρτιση αρα εϊναι το απλο καλώδιο 3.6 kw .
Καθαρά θέμα χρημάτων είναι. Αν δεν έχει μεγάλο κόστος το wallbox (μαζί με ηλεκτρολόγο κλπ.) σε σχέση με την απλή σούκο (γιατί κι αυτή θέλει ηλεκτρολόγο και αλλαγές), γιατί όχι; Μπορεί σε κανονικές συνθήκες να μην χρειάζεται, αλλά αν χρειαστεί κάποια φορά γιατί να μην το έχεις;
Άσε που αυτό το "χρειάζεται" είναι σχετικό. Κι εγώ "θα μπορούσα" να το βάζω για φόρτιση κάθε μέρα, αλλά δεν το κάνω, σπαστικό είναι, μου αρέσει που μπορώ να το βάζω μια στο τόσο. Και που αν χρειαστεί (γιατί ξέχασα π.χ. να το βάλω χθες και αύριο έχω ταξίδι) μπορεί να φορτίσει φουλ και σε ένα βράδυ χωρίς να αγχώνομαι. Τώρα όσοι δεν το έχουν κάνει ποτέ μπορεί να σου δώσουν άλλη συμβουλή, δεν ξέρω.
Και αν ο 22άρης δεν έχει σημαντική διαφορά από τον 11άρη, επίσης γιατί να μην τον βάλεις; Ναι, δεν θα σου κάνει διαφορά τώρα, μπορεί να σου κάνει στο μέλλον. Ή έστω ψυχολογικά, γιατί μπορεί να σκέφτεσαι πως ένας 22άρης (που θα δουλεύει στο 50%) θα έχει μικρότερες πιθανότητες βλάβης. (FYI ρίχνοντας μια ματιά εδώ, η διαφορά μεταξύ 11 και 22 είναι κάτω από 20€)
Τέλος είπες για πυλωτή. Άρα μπαίνει στις απαιτήσεις και κάποιου είδους κάρτα/κλείδωμα; Ή δεν υπάρχει λόγος;
Οι feyree που σου είπε ο @Zizik έχουν λένε RFID λειτουργία (και έλεγχο μέσω app κλπ.) οπότε θεωρώ σε καλύπτουν σε αυτό το κομμάτι.η επόμενη ερωτηση ήταν η προστασία απο άλλους χρήστες .
οπότε ναι θα χρειαστεί κάποιο είδος κλειδώματος
ΑπάντησηΠόσα kW σου δίνουν 25kVa;
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί να βάλει κάποιος 22kW AC οικιακή φόρτιση. Αφού δεν θα τα πάρει ποτέ.
Και δηλαδή επειδή δεν μπορείς να πάρεις τα 22 (δεν ισχύει, αλλά ας το δεχτούμε χάριν συζήτησης) θα πρέπει υποχρεωτικά να πέσεις στα 11; Σε χαλάνε δηλαδή τα 14 ή τα 17;Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί να βάλει κάποιος 22kW AC οικιακή φόρτιση. Αφού δεν θα τα πάρει ποτέ;
Δεν το γνώριζα αυτό. Νέα πληροφορία αν ισχύει.Σε χαλάνε δηλαδή τα 14 ή τα 17;

εάν είχε ηλιοροφή ή πανόραμα το clio και λογικό χρόνο παράδοσης ήταν η σίγουρη επιλογή μουνάρα λέμεΜεταξύ των δύο, έκανες σίγουρα τη σωστή επιλογή.![]()
Συμφωνώ, αλλά αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και η καλύτερη στο κρεβάτι....μουνάρα λέμε

Εννοείται! Εδώ, τυπικό ζευγάρι κατόχων EV που μόλις κατέβηκαν από το όχημά τους:Once you go electric, you become eclectic!![]()