γνωμες για το παρακατω ηχοσυστημα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.091
εχω φτιαξει ενα γενικο θεμα για τον εξοπλισμο μου ωστε να πει ο καθενας την αποψη του.. βεβαια δεν βλεπω καμια απαντηση
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=50855

τετραγωνικα δεν ξερω.. με το ματι δεν θα ναι καμια 50ρια 60αρια...
Μμμ, πώς είναι στημένα τα ηχεία; Ένα σχηματάκι;

Reaction score
19
Πολύ καλό. Προσωπικά έχω ακούσει τον ενισχυτή με ένα ζευγάρι Soavo δαπέδου και έχω μόνο καλά να πώ. Το μοναδικό σετ που έχω ακούσει στην ζωή μου και παίζει καλύτερα και με διαφορά με το κουμπί Tone Defeat του ενισχυτή πατημένο. Και το player ήταν Yamaha όχι NAD... Πήγαινε να το ακούσεις κατά προτήμηση με τα ηχεία σου για να δεις αν τεριάζει και αν σου αρέσει πάρ' το χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα ηχεία δεν τα ξέρω. Πάντος ο NAD λόγο του κυκλώματος που έχει μπορεί να συνδυαστεί καλά σχεδόν με όλα τα ηχεία. Παρ' όλα αυτά όμως να πας να τον ακούσεις με τα ηχεία σου.

Reaction score
0
Νομίζω ότι έβγαζε κάποια προβληματάκια ο 372 και το είχε αναφέρει και η NAD αλλά δεν είμαι σίγουρος, αν κάποιος συμφορουμίτης ξέρει περισσότερα ας το διευκρινίσει.

Reaction score
19
θα σου πώ εγώ. Αν ζεσταθεί πολύ μπορεί να αρπάξει φωτιά. Πρέπει να το γράφει σε ένα από τα link που έβαλες παραπάνω. Υπάρχει ένας τύπος που τον βαθμολογεί με 1 ή με 0 λόγο του ότι την πάτησε. Η NAD λέει να αερίζεται καλά ο ενισχυτής. Δεν ξέρω κατά πόσο φταίει ο ενισχυτής ή οι χρήστες να σου πώ την αλήθεια. Λογικά πρέπει να υφήσταται ακόμα το πρόβλημα, αλλά η NAD λέει ότι το ποσοστό που παρουσίασε κάτι τέτοιο σε σχέση με τα κομμάτια που έβγαλε ήταν πολύ μικρό. Κάποτε υπήρχε και σχετικό ενημερωτικό στο site της NAD, καλά κρυμένο βέβαια. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα.

Reaction score
0
ρε σεις αυτα τα εχω ηδη.. απλα ζηταω γνωμη καποιων πιο ''εμπειρων'' στο θεμα .
λιγο παραξενο αλλα θα ηθελα να ακουσω γνωμες για το ηχοσυστημα μου..

αυτο ειναι το πρωτο

παμε στο αλλο που προεκυψε.. περι subwoofer

τα ηχεια ειναι σε αποσταση περιπου 3-4 μετρων και τα μηχανηματα στη μεση..
αξιζει καποιος να επενδυσει σε woofer?(χωρις να καταστρεψει τον τρεχον ηχο)
δεν αναφερομαι μονο για μουσικη αλλα ταινιες παιχνιδια κλπ κλπ

// ο χωρος ειναι κλιματιζομενος οταν κανει τρελες ζεστες.. δεν νομιζω να υπαρχει τετοιο προβλημα

Reaction score
19
Ρε φίλε, ρωτάς την γνώμη των άλλων για το σύστημα που έχεις σπίτι σου? :139: Είσαι από τους λίγους γι' αυτό μας μπέρδεψες.

Το ζήτημα subwoofer είναι καθαρά θέμα χώρου. Πόσα τετραγωνικά είπες έχεις και απο ποιά απόσταση ακούς? Μην μου πεις όμως ότι έχεις είδη sub και θέλεις την γνώμη ποιό ειδικών, γιατί θα σου πώ να πας σε άλλους ειδικούς :116:

Reaction score
0
χαχαχα οχι woofer δεν εχω!

καλα ρε george περιεργο σου φαινεται? σκεψου οτι καποιος αγοραζει ενα pc με πολλα λεφτα και μετα απο ενα διαστημα ρωταει καποιον πιο ''ψαγμενο'' τι γνωμη εχει για το pc του?
δεν ειναι και τοσο περιεργο..

Reaction score
19
Ναι μωρέ πλάκα σου κάνω.

Λοιπόν. ελπίζω να σε βοηθήσω. Αυτό το έγραψα κάπου αλλού για το ίδιο θέμα.

http://www.psbspeakers.com/Images/Audiotopics/fChart.gif

Η γνώμη μου είναι μετά από αυτά που έχω διαβάσει .... ότι η δουλιά του sub δεν είναι τόσο να αναπαραγάγει τις χαμηλές συχνότητες αλλά να τις κάνει να ακούγονται ποιό δυνατά για να τις φτάσει στο ύψος των υπόλοιπων, όχι γιατί ακούγονται ποιό χαμηλά από τις υπόλοιπες όταν βγαίνουν από τα κανονικά ηχεία αλλά λόγο του ότι το ανθρώπινο αυτί τις αντιλαμβάνεται σε χαμηλότερες εντάσεις απ' ότι τις άλλες. Για να γίνει σωστή δουλιά όμως με τις χαμηλές συχνότητες, πρέπει ο χώρος να είναι αρκετά μεγάλος έτσι ώστε να μην "μπουκώνει" το σύστημα το χαμηλό και να ακούγονται όλα όσα πρέπει καθαρά. Αν δεν είναι μεγάλος ο χόρος, τότε καλύτερα να παραμένει κάποιος με ένα ζευγάρι ηχίων που πάνε στα 40-45Ηz, ανάλογα και με το μέγεθος του χώρου βέβαια.

Αυτό το έχουν εξηγήσει πολύ ωραία κάποιοι ..... ως εξής:

f(συχνότητα)=v(ταχύτητα του ήχου) / λ(μήκος κύματος) => λ = v/f => λ = 340/34Hz => λ=10μέτρα. Άρα για να ακούσεις μια συχνότητα των 34Hz πρέπει να πας 10 μέτρα μακρυά από το ηχείο. Σε αντίθετη περίπτωση την ακούς από αντανάκλαση, άρα σε λάθος χρόνο και άρα ακούς μπούκωμα... και όσο ποιό πολλές είναι οι συχνότητες που ακούς έτσι τόσο χειρότερο το αποτέλεσμα.

Εγώ θα αγόραζα sub, αλλά τελικά άλλαξα γνώμη μετά από αυτό διότι ο χώρος μου είναι 30 τετραγωνικά και ακούω σχεδόν πάντα στα 15.

Reaction score
0
χωρις να ειμαι σιγουρος αλλα μηκος κυματος δεν ειναι η αποσταση που πρεπει να εισαι απο το ηχειο..

μπορει και να κανω λαθος αλλα επειδη τα εχω προσφατα..
μηκος κυματος ειναι η αποσταση μεταξυ δυο σημειων που επαναλαμβανονται στο κυμα..
αυτα τα σημεια μπορει να ειναι οι κορυφες του κυματος.. δηλαδη το μηκος κυματος ειναι η αποσταση τους

μαλλον εννοεις οτι πρεπει να ειμαι στα 10 μετρα για να ακουω στο σημειο που ερχονται οι κορυφες.. αρα και στα 20 μετρα να ημουν παλι σε κορυφη θα επεφτα...

μπορει να λεω βλακειες βεβαια αλλα απο τι φυσικη ετσι τα θυμαμαι.. εκτος και αν σε αυτη τη περιπτωση τα πραγματα ειναι πιο περιπλοκα και δνε λαμβανω αρκετες παραμετρους υποψιν μου.

ερωτηση.. ποσα λεφτα για ενα καλο woofer? ωστε να στεκεται ανταξια διπλα στα αλλα μηχανηματα.. και που συνδεεται το woofer?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυτό το έχουν εξηγήσει πολύ ωραία κάποιοι ..... ως εξής:

f(συχνότητα)=v(ταχύτητα του ήχου) / λ(μήκος κύματος) => λ = v/f => λ = 340/34Hz => λ=10μέτρα. Άρα για να ακούσεις μια συχνότητα των 34Hz πρέπει να πας 10 μέτρα μακρυά από το ηχείο. Σε αντίθετη περίπτωση την ακούς από αντανάκλαση, άρα σε λάθος χρόνο και άρα ακούς μπούκωμα... και όσο ποιό πολλές είναι οι συχνότητες που ακούς έτσι τόσο χειρότερο το αποτέλεσμα.

Εγώ θα αγόραζα sub, αλλά τελικά άλλαξα γνώμη μετά από αυτό διότι ο χώρος μου είναι 30 τετραγωνικά και ακούω σχεδόν πάντα στα 15.
Καλά τα λες Ge0rge. Μπορείς να ακούσεις όμως σωστά και συχνότητες που έχουν μήκος κύματος το διπλάσιο της μεγαλύτερης διάστασης του δωματίου σου. Είναι κι άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο.

...

Reaction score
0
ο χωρος ειναι 5 επι 10 μετρα τα ηχεια εχουν μεταξυ τους αποσταση 3,5 μετρα και βρισκονται παραλληλα στον τοιχο των 10 μετρων..

οκ?
παραμενουν οι ερωτησεις στο προηγουμενο ποστ μου

Reaction score
19
Καλά τα λες Ge0rge. Μπορείς να ακούσεις όμως σωστά και συχνότητες που έχουν μήκος κύματος το διπλάσιο της μεγαλύτερης διάστασης του δωματίου σου. Είναι κι άλλα πράγματα που παίζουν ρόλο.

...
Πες ντε για να μαθένουμε... Ποιά άλλα είναι που παίζουν ρόλο?

Reaction score
19
ο χωρος ειναι 5 επι 10 μετρα τα ηχεια εχουν μεταξυ τους αποσταση 3,5 μετρα και βρισκονται παραλληλα στον τοιχο των 10 μετρων..

οκ?
παραμενουν οι ερωτησεις στο προηγουμενο ποστ μου
Super. Αν δεν κάνω λάθος το sub πάει στην προενίσχυση. Έχεις μια έξοδο που λέγεται pre-out 1. Εκεί θα το βάλεις. Πρέπει να είναι ενεργό όμως ΟΚ?

Να πάρεις έναν ήχο ή ένα Hitech και να δεις τις τελευταίες σελίδες τι παίζει απο τιμές. Το sport δεν τo ξέρω. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με sub. Ίσως μπορεί να βοηθήσει κάποιος άλλος.

Reaction score
19
χωρις να ειμαι σιγουρος αλλα μηκος κυματος δεν ειναι η αποσταση που πρεπει να εισαι απο το ηχειο..

μπορει και να κανω λαθος αλλα επειδη τα εχω προσφατα..
μηκος κυματος ειναι η αποσταση μεταξυ δυο σημειων που επαναλαμβανονται στο κυμα..
αυτα τα σημεια μπορει να ειναι οι κορυφες του κυματος.. δηλαδη το μηκος κυματος ειναι η αποσταση τους

μαλλον εννοεις οτι πρεπει να ειμαι στα 10 μετρα για να ακουω στο σημειο που ερχονται οι κορυφες.. αρα και στα 20 μετρα να ημουν παλι σε κορυφη θα επεφτα...

μπορει να λεω βλακειες βεβαια αλλα απο τι φυσικη ετσι τα θυμαμαι.. εκτος και αν σε αυτη τη περιπτωση τα πραγματα ειναι πιο περιπλοκα και δνε λαμβανω αρκετες παραμετρους υποψιν μου.
-------------------------------------------------

Ναι έτσι είναι απ' όσο ξέρω κι εγώ. Απ' όσο ξέρω επίσης, ακούμε ποιό δυνατά έναν ήχο (στην κανονική του στάθμη) όταν το κύμα είναι στο peak του και όχι στο ενδιάμεσο.

Reaction score
0
η απόσταση δέν παίζει ρόλο οπως τα λετε.μόνο σε περίπτωση που υπάρχει στάσιμο κυμα στο χώρο θα έχεις μέγιστο σε απόσταση ιση με την μισή του μήκους κυμματος.Αλλα αν φτάσεις στο σημειο να δημιουργηθουν στασιμα,τοτε εχασες την μπάλα. :116:
Τα ηχητικά κύμματα μεταφέρουν ενέργεια οταν δεν ειναι στασιμα,και η ενεργεια αυτη πεφτει στο ενα τεταρτο για καθε διπλασιασμο αποστασης που ακουεις.Οι χαμηλες τωρα,εχουν μεγαλη διασπορα και παντα ακους μεσω ανακλάσεων,οποταν αυτο που ακους περισσοτερο εξαρταται απο το χωρο σου(χαλια,επιπλα,καθετες επιφανειες κτλ)

Ελπιζω να βοήθησα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.974
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas