δεν τρύπησα τον τοίχο...

Reaction score
0
... για να περάσουν τα καλώδια, ώστε να μην φαίνονται προκειμένου να κρεμαστεί η τηλεόραση στον τοίχο. Υπάρχει τρόπος με κάποια πατέντα να την κρεμάσω κ να κρύψω τα καλώδια; Aλλά και με ποιό τρόπο ώστε να μην φαίνονται;

Reaction score
1.213
Απάντηση: δεν τρύπησα τον τοίχο...

Παντως και ενα καναλι δεν ειναι κακο , ουτε και ιδιαιτερα αντιαισθητικο.

Reaction score
0

έχεις κανένα να μου δείξεις ώστε να δώ, γιατί το φαντάζομαι λίγο σαν έτσι άσχετο με το όλο design

Reaction score
1.213

έχεις κανένα να μου δείξεις ώστε να δώ, γιατί το φαντάζομαι λίγο σαν έτσι άσχετο με το όλο design

Οχι δυστυχως δεν εχω.Καλο ειναι να πας να δεις ποιο σου αρεσει , λευκο , στο χρωμα του ξυλου η οποιο αλλο...

Η μπορεις να φτιαξεις εσυ ενα 'καναλι' ξυλινο , βαμενο λουστραρισμενο , επινικελωμενο , κατι τελωσπαντων πιο κυριλε , αλλα και ακριβοτερο....:138:

(Υποθετω εχεις-θελεις απλη βαση τοιχου , γιατι αμα ψαξεις -φτιαξεις 'επιπλο' ολα κρυβονται...:137:
http://media.feed.gr/filesystem/images/20081208/engine/assets_LARGE_t_1181_1774503_type11279.jpg )

Reaction score
0

χμμ σ'ευχαριστώ για τη βοήθεια, αυτό το έπιπλο βέβαια παραείναι space για μένα αλλά οκ, και ναι έχεις δίκιο, με ένα έπιπλο όλα κρύβονται!
Aλήθεια, για έπιπλα πού να κοιτάξω;

Reaction score
4

Αντι για τοίχο γιατί δεν χρησιμοποιείς ένα μεγάλο κομάτι καπλαμά, σαν και αυτό που έχουν τα σύνθετα (μια ξύλινη "πλάτη" δηλαδή) πάνω στην οποία θα κρεμάσεις την TV και όλα τα καλώδια κρύβονται πίσω απο αυτή την πλάτη....

Διαφορετικά μπορείς και τώρα να "σκάψεις" τον τοίχο, απλά θέλει πολλά μερεμέτια...

Reaction score
1.974
Επειδή αντιμετώπισα και εγώ το ίδιο πρόβλημα, το έλυσα με κανάλι της legrand.

1. Υπάρχουν σε μεγάλη ποικιλία.
2. Είναι πολύ φθηνά.
3. Βάφονται στο χρώμα του τοίχου και γίνονται σχεδόν αόρατα-ειδικά τα κανάλια που χρησιμοποιούνται για πέρασμα καλωδίων πάνω στο πάτωμα με κατάλληλο σχήμα για να μην σκοντάφτουμε πάνω τους .
4. Είναι η ποιο καλαίσθητη και «αόρατη» λύση σε σύγκριση με τις πανάκριβες «ειδικές λύσεις» που βρήκα.
5. Βρίσκονται εύκολα στα μεγάλα καταστήματα ηλεκτρολογικού υλικού. :126:

Reaction score
1
Μπορεις να βαλεις καναλι κ να το βαψεις στο χρωμα του τοιχου. θα σου στειλω φωτο αποψε

Reaction score
1.974
Στις φωτογραφίες εντοπίζω δύο σφάλματα:

1. Αυτό που κάνει το κανάλι «ορατό» δεν είναι το ίδιο το κανάλι αλλά οι σκιές που σχηματίζονται όταν αυτό φωτίζεται από διάφορες γωνίες. Στην πρώτη φωτογραφία χρειάζεσαι τριγωνικό κανάλι που να εφαρμόζει ακριβώς στην γωνία του τοίχου-δεν ξέρω αν υπάρχει. Αν δεν υπάρχει, ακόμα καλύτερα γιατί αφού περάσεις ΟΛΑ τα καλώδια τα καλύπτεις με λωρίδα γυψοσανίδας, και μετά το στοκάρισμα και βάψιμο είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΟΡΑΤΑ. (Αν δεν βρέξεις κ@λ@, δεν τρως ψάρι.) :126:

2. Δεν πρέπει τα καλώδια να περάσουν «μέσα» από το τζάκι - αν βλέπω καλά - γιατί η θερμοκρασία μπορεί να γίνει επικίνδυνα υψηλή. :121:

Καλή επιτυχία… :107:

Reaction score
1
Καλησπέρα,

χρησιμοποίησα το κανάλι DLP Oval της legrand (12cm αλλά έχει και 8) το οποίο το έβαλα ακριβώς πάνω απο το σοβατεπί και ουσιαστικά κρύβω όλα τα καλώδια απο το ρακ στην τηλεόραση και το pc. Έχει πολύ λεπτό προφιλ (2 εκατοστά μόνο) και μπορεί στις άκρες του να συνδεθεί με κανάλια μίνι legrand για να ρεύματα ή ηχεία (κάθετα κανάλια). Εγω το έχω συνδιάσει με τη βάση της Vogels για την τηλεόραση και το κάθετο μεταλλικό κανάλι vogels το οποίο ακουμπάει στο οριζόντιο legrand και δεν φαίνεται ΤΙΠΟΤΑ. Έχει πάρει πιστοποίηση WC & WAP (Wife Certification & Wife approval). Όταν μπορέσω θα ανεβάσω φωτό.

Reaction score
0

thanx για τις φωτογραφίες, σωστό το τριγωνικό κανάλι αν και δεν ξέρω εάν θα είναι όμορφο σίγουρα όμως δεν θα φαίνονται οι σκιές! Αλήθεια στις γωνίες ψηλά που δεν υπάρχει κανάλι και φαίνονται τα καλώδια δεν υπάρχει τρόπος να καλύπτονται;

Reaction score
1.213

Aν δεν υπαρχει τριγωνικο καναλι (δεν γνωριζω ) μικρο το κακο.Τραβας το καναλι μεχρι τερμα , και το κοβεις.Κοβεις απλως και ενα κομματακι στο πλαι για να περασουν τα καλωδια. Ριχνεις λιγο στοκο-βαψιμο και δεν φαινεται τιποτα...

Reaction score
1
Τριγωνικο καναλι δεν υπαρχει. Στο σιγκεκριμενο σημειο μαλιστα δε φενεται καθολου κ ετσι δεν ενοχλει το ματι.
Οσο για το τζακι επισης δεν υπαρχει πριβλημα γιατι εχει αρκετο βαθος. Το εχω ετσι 2 χρονια τωρα και το τζακι το αναβουμε καθε βραδυ το χειμωνα.

Το καναλι ειναι η μια καλη λυση χωρις πολλα εξοδα, Ειδικα εαν το βαψεις και στο χρωμα του τοιχου ουτε που θα το καταλαβεις.

Reaction score
0

Στις πάνω γωνίες που φαίνονται τα καλώδια, εκεί υπάρχει τρόπος για να το καλύψεις;

Reaction score
1
Ναι. Εαν τραβιξω το καναλι μεχρι το ταβανι. Ειναι κ αυτο μεσα στη λιστα να γινει. αλλα να φανταστεις οταν το εκανα πριν 1 χρονο ηταν Κυριακη κ δεν ειχα αλλο καναλι... ετσι εμεινε...
Απο τη στιγμη που δεν εμποδιζει και δε γκρινιαζει η γυναικα δε με πειραζει. αλλα κατι μου λεει οτι σε καμια βδομαδα που θα εχω και αδεια που θα παει, θα το φτιαξω.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.245
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos