διαβάσατε το τελευταίο συγκριτικό του HITECH ?

Reaction score
0
Καλωσήρθα στην παρέα σας,
είμαι κι εγώ ένας tech-fun, αλλά μου λείπουν τα μπικικίνια...
Ήρθε η ώρα να αλλάξω κι εγώ το μπαουλάκι μου
με κάτι μεγαλύτερο, γύρω στις 40 ίντσες.
Κι ενώ είχα στο μυαλό μου να πάρω μια LCD 100HZ,
διάβασα το τελευταίο συγκριτίκό του ΗITECH,
όπου προτείνει ("σπρώχνει") τις plasma.
Ομολογώ ότι δεν με νοιάζει η τέλεια ποιότητα εικόνας
(τόσα χρόνια με το μπαουλάκι πώς τα κατάφερνα?).
Αλλά επειδή έχω δει δίπλα-δίπλα μια κλασσική LCD και μια LCD 100HZ,
ψήθηκα για την τελευταία από την μαγική ομαλότητα στην κίνηση.
Στο συγκριτικό λοιπόν του HITECH,
έμμεσα μου λένε (εμένα του ψιλο-αδαή)
ότι δεν χρειάζεται να τα σκάσω για 100Hz,
αρκεί να πάρω plasma, που και οικονομικότερη σαν τεχνολογία είναι
και καλύτερα την κίνηση αποδίδει.
Προτείνουν λοιπόν (εκτός από τις τέλειες & πανάκριβες Pioneer)
δύο Samsung (PS-42Q96HD και PS-42C96HDX) στα 1300 και 1500 ευρώ αντίστοιχα, καθώς και μια Philips (42PFP5532D/12) στα 1000ευρώ.
-Τι προτείνετε?
Υπ' όψην ότι δεν θέλω να ανέβω με τίποτα πάνω από τα 1500 ευρουλίνια.
Και δεν θα με χάλαγε καθόλου να πάρω με 1000 ευρώ την philips
και προς τα Χριστούγεννα να πάρω κι ένα PS3
ως blu-ray disk player...

Reaction score
152
ΜΕ 15 ΕΥΡΩ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΑΩ.....

ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ-ΦΤΗΝΕΣ 42",ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΜΟΙ ΕLITE(1080P)ΔΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ,& SHARP 42SD1E(HD ready).(50Hz)
ΕΠΙΣΗΣ Η ΑΜΟΙ 37"(1080p) ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ 1000ρικο.(Practiker).Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 42" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ....ΑΣΕ ΠΟΥ ΔΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟ PS3 ΑΨΟΓΑ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ............

Reaction score
0
Απάντηση: διαβάσατε το τελευταίο συγκριτικό του HITECH ?

Ότι θετικό έχεις διαβάσει για τις plasma είναι αλήθεια,:cool_4:
Ότι αρνητικό έχεις διαβάσει για τις LCD επίσης είναι αλήθεια.

Είμαι κάτοχος LCD που την πουλάει βεβαίως για την αγορά Plasma μπας και καταφέρω να δω τηλεόραση χωρίς να δώσω μια περιουσία για FullHD & 100HZ.
Δεν λέω τα 100HZ είναι υποχρεωτικά αλλά δεν χρειάζεται τα χρυσοπληρώσεις.

Η δικιά μου επιλογή είναι Plasma 42'' TH-42PX70E της Panasonic με 1149€ πολλή τίμια τιμή και 100HZ. http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=15&category=69976421&product=963143

Δες και τις γνώμες άλλων μελών του forumγια την συγκεκριμένη
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=36069

Reaction score
4
Γιατι εισαι με το αγχος συνεχεια μην σου αφησει λεκεδες στο πανελ αφου το φαινομενο του burn in σιγουρα εχει μειωθει αλλα δεν εχει εξαλειφθει.
Ακομη κατι που ειναι περισσοτερο ψυχολογικο για εμενα ειναι οτι οι αναλυσεις στις πλασμα κλειδωνουν με scaler.
Βασικα οι πλασμα ειναι αξεπεραστες για τηλεοπτικο σημα και οι LCD οταν δουλευουν στις native αναλυσεις τους.

Αναλογα βεβαια με το ποσο που θα ξοδεψεις μπορεις να βγεις απο τον κανονα.

Reaction score
0
Βασικα οι πλασμα ειναι αξεπεραστες για τηλεοπτικο σημα και οι LCD οταν δουλευουν στις native αναλυσεις τους.

Αναλογα βεβαια με το ποσο που θα ξοδεψεις μπορεις να βγεις απο τον κανονα.
+100%

Αυτο ειναι το προβλημα ρε γμτ. Δωσε μου την pioneer 1080p plasma και ξεχναω και το burn-in και τη διαρκεια ζωης και ολα, με τετοιο μαυρο και contrast που θα εχω και χωρις να χανω σε λεπτομερεια θα ειναι τελεια. Αλλα μια περιουσια.

Απο την αλλη στην LCD ευκολα παιρνει πλεον νατιωε 1080p και σε τετοιο υλικο εισαι αρχοντας (και ας μην εχεις το contrast και το μαυρο) αλλα στο τηλεοπτικο σημα... :/

Ολοι λενε παρε plasma....αλλα οταν συνδεσω το PS3 και οταν θα παιζω 1080p απο το HTPC θα ξενερωνω και μονο που θα ξερω πως πετσοκοβεται στην κουκουρουκου 1024χ768 αναλυση.

Reaction score
1
Δεν ξέρω πως φαίνονται τα παιχνίδια στις Plasma, θα αρκεστώ στο λόγο σας.

Για το burn-in, όμως, κρατώ επιφύλαξη. Πέραν του ότι η τεχνολογία έχει βελτιωθεί σημαντικά, κάνω και την εξής, απλή σκέψη:

Βλέπει κανείς ένα ματσάκι στο Mega (για παράδειγμα), κανα δίωρο. Μπορεί να δει και το δελτίο ειδήσεων πριν, καθώς και τη συζήτηση που ακολουθεί ή/και καμιά ταινία. Σε όλη αυτήν τη διάρκεια, το άσπρο λογότυπο του Mega είναι καρφωμένο στο ίδιο σημείο. Και το Mega να μην είναι, δεν αλλάζει το σενάριο μιας και τα λογότυπα των Ελληνικών καναλιών, με εξαίρεση του Star είναι λευκά. Του Ant1 ήταν κίτρινο, αλλά το γύρισε και αυτός. Για την ιστορία αναφέρω, ότι σε μια Sony οπίσθιας προβολής 44" που είχα, το λογότυπο του Mega είχε χαραχτεί ανεξίτηλα, κι αυτή σίγουρα δεν ήταν plasma!

Από την άλλη, τα σταθερά πάνελ των παιχνιδιών μένουν σταθερά όσο διαρκεί το game. Μετά το game over, εμφανίζεται κάποιο μενού, κλπ. Τέλος πάντων, η διάρκεια της σταθερής πληροφορίας ενός παιχνιδιού είναι σημαντικά μικρότερη από εκείνη μιας καθημερινής θέασης τηλεόρασης, και - το σπουδαιότερο - συνήθως είναι έγχρωμη και όχι λευκή.

Εάν μια τηλεόραση Plasma αντέχει σε συνθήκες καθημερινής πολύωρης προβολής ελληνικών καναλιών δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην αντέχει τα παιχνίδια.

Πρόσφατα, ο αδελφός μου αγόρασε την Panasonic PX70 με δική μου προτροπή. Παρά τις όποιες επιφυλάξεις, το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες και των δυο μας. Είναι ενθουσιασμένος. Ποιότητα τηλεοπτικού προγράμματος που πλησιάζει αρκετά αυτήν των CRT και κανένα ίχνος "λεκέ" έως τώρα. Ποιότητα DVD, τέλεια. Επίσης, το εγχειρίδιο (απ' ότι μου είπε), δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στο θέμα του Burn-in. Παλιότερα, θυμάμαι, όλο και κάτι έβρισκες στα manuals...

Reaction score
1
Απο την (λίγη) προσωπική μου εμπειρία με την 42pv60 της panny μπορώ να πω πως παρά την άσχημη χρήση που της κάνω (τηλεοπτικό σήμα που μια και την έχω στο υπνοδωμάτιο εχει διατηρηθεί μέχρι το πρωί ουκ ολίγες φορές, PS3 με "κακά" παιχνίδια για γεμάτα 8ωρα) δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό λέκιασμα μέχρι στιγμής. Μόνο μερικές φορές αν την "πιέσω" πολύ, μετά το κλείσιμο φαίνεται για λίγο κάποιο είδωλο αλλά μέχρι στιγμής εξαφανίζεται. Τώρα σε βάθος χρόνου θα δείξει η νεκροψία..

Reaction score
0
Tα πράγματα είναι απλά...

Oi 2 Pioneer δικαιολογημένα σάρωσαν τις θέσεις και την βαθμολογια σε ποιότητα εικονας, αφού το αντίστοιχο έχει γίνει και σε ολα τα σοβαρά sites/forums του εξωτερικού. H σειρά KURO έθεσε τον πήχυ πολύ ψηλά για όλους (με το ανάλογο αντιτιμο) οπότε για την τρέχουσα χρονική περίοδο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καλύτερο προιόν για οποιον θέλει το απόλυτα στην αγορά ΤV

Από κει και πέρα τα πλάσματα έχουν τις γνωστες 2 αδυναμίες

α) Κινδυνος burn-in που αν και έχει πλέον ελαχιστοποιηθεί παραμένει σαν μικρή πιθανοτητα. Σημαντικο εδώ ειναι το σωστό στρώσιμο στις πρώτες 100-150 ώρες ώστε να ελαχιστοποιηθεί ακομα περισσότερο η πιθανότητα αυτή

β) Κατανάλωση.. εχει μειωθεί πλέον ελάχιστα αλλά και πάλι εχουμε ενα 10% τουλάχιστον περισσότερο από μια αντιστοιχη LCD..

Reaction score
0
Το burn-in δεν ειναι κατι που συμβαινει ευκολα....καθε αλλο. Απλα ΑΝ σου συμβει το αποτελεσμα ειναι καταστροφικο, γι'αυτο και γινεται τοσος ντορος.

Ειναι σαν μια ασθενεια που εχει πιθανοτητα 3% να χρειαζεται να σου κοψουν το χερι (για να μην πεθανεις). Πολυ μικρη η πιθανοτητα μεν, αλλα ΑΝ σου κατσει μετα τον πουλο.

Ετσι και η plasma, νομιζω δυσκολα θα σου εμφανισει burn-in , αλλα αν γινει τοτε καποιο μερος της τηλεορασης ειναι πρακτικα κατεστραμενο και φυσικα εχει τεραστιο αντικτυπο στην συνολικη θεαση (εδω γκρινιαζουμε για 1-2 καμμενα pixels στα 1-2 εκατομμυρια, φαντασου να μεινει ανενερδο το 5% της οθονης με τη μια...)

Παντως διαβαζω οτι στα τελευταια panels εχει περιοριστει πολυ το προβλημα, οπως επισης και η διαρκεια ζωης (με αντικτυπο στη φωτεινοτητα) εχει εκτοξευτει. Παλια μετα απο 20.000 ωρες μια plasma ειχε χασει τη μιση φωτεινοτητα με τραγικο αντικτυπο στην αποδοση.

Reaction score
0

κατ' αρχήν να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν και θα με βοηθήσουν στην τελική επιλογή μου (γιατί, μου φαίνεται, θα μου πάρει 2-3 εβδομάδες).

Γύρισα τα 3 μεγάλα μαγαζιά (MediaMarkt, Κωτσόβολο και ΗλεκτρονικήΑθ), είδα τηλεοράσεις μπόλικες
και μου φαίνεται ότι περισσότερο μπερδεύτηκα παρά έκλινα προς κάποια...

Οι plasma όντως παίζουν πιο ρεαλιστικά τα τηλεοπτικά κανάλια και επειδή το 90% της χρήσης της θα είναι αυτό, αποφάσισα τελικά να πάρω plasma.
Οι Sony (που δεν έχουν plasma μοντέλο ??) μου αρέσουν ως design, αλλά ως εκεί.

ΤΕΛΙΚΑ λέω να αρχίσω με βάση το τεστ του ΗΙΤECH,
αν και παλαιότερα επί RAM, είχε ακουστεί έντονα ότι τα συγκριτικά τεστ δεν ήταν αδιάβλητα (για να το πω ευγενικά).
και πως να μην είναι όταν υπεισέρχεται και ο παράγοντας
"εκτίμηση με το μάτι" ?

Τέλος πάντων. Για να δούμε:
-Η Panasonic 42PX70 που μου προτείνετε (είναι plasma και μάλιστα 100Hz) έχει στο Πλαίσιο αυτή τη στιγμή 1149ευρώ, αλλά είναι στην αγορά πριν το Πάσχα του 2007 και στο τεστ του HITECH είναι σχετικά χαμηλά.

-Με 1100ευρώ βρίσκω τη άρτι αφιχθείσα Samsung 42C96HDX και με 1250ευρώ την επίσης άρτι αφιχθείσα Samsung 42Q96HD, οι οποίες στο τεστ έχουν πάει σχεδόν άριστα (κάτω βέβαια από τις πανάκριβες Pioneer). Η κίνησή τους θα είναι καλύτερη από την Panasonic ?
-καθότι είναι νεότερες και με τα διάφορα συστήματα "real motion studio" κλπ ή είναι κολπάκια του μάρκετινγκ ?

-Αλήθεια: πουθενά δεν κατάλαβα τι διαφορά έχουν οι δύο Samsung μεταξύ τους? Δηλαδή τι λείπει από την 42C96 που το έχει η 42Q96 και την πληρώνω 150 ευρώ παραπάνω ?

Reaction score
0

Γιατί στο site της panny (όπως τη λένε οι παλαιότεροι του forum) δεν λέει κάτι για 100Hz ?
Ρίξτε μια ματιά:
http://www.panasonic.gr/servlet/PB/menu/1248119_l17/index.html

-Θα το ξαναρωτήσω κι ας γίνω λίγο κουραστικός.
Εκτός από τα τηλεοπτικά προγράμματα, με ενδιαφέρει ΚΑΙ η σωστή απόδοση της κίνησης. Κάνω παραχωρήσεις στα χρώματα, στην ευκρίνεια, στη μελλοντική Blu-Ray ταινία που θα δώ, ΑΛΛΑ όχι στην κίνηση.
Είμαι λάτρης των αγώνων αυτοκινήτου και αρκετά (όχι φανατικά) ποδοσφαιρόφιλος.

-Είδα λοιπόν στο Κωτσόβολο μια (και καλά...) "προσφορά":
την Samsung LE40M71B (TFT 100Hz) την είχε "ειδική τιμή" μόνο 1843ευρώ.
Πέραν της "προσφοράς" που δεν με ενδιαφέρει αφού αποφάσισα plasma, διαπίστωσα ότι η κίνηση ήταν ΤΕΛΕΙΑ. Και έπαιζε κάτι από δορυφορική τηλεόραση. Τεράστια διαφορά με τη διπλανή της, αλλά και με άλλες που δεν ήταν 100Hz.

Τελικά, λοιπόν, δεν ξέρω αν τα 100Hz θα είναι εξίσου καλά σε plasma όσο είναι στην TFT (ώστε να πάρω την Pan 42PX70)
ή να προτιμήσω τη Samsung με τις νεότερες τεχνολογίες (real motion studio κ.λ.π) ?

Τι να κάνω ο έρμος ???
Έλεος πια...

Reaction score
0
@Pisokinitos: Πολύ δύσκολα θα δεις προβλήματα κίνησης σε νέα plasma. Ειδικά η Panasonic που είναι πολύ οικεία στους περισσότερους από εμάς είναι ιδανική για τις απαιτήσεις σου. Για τη Samsung Q96 έχω διαβάσει από διάφορες πηγές ότι είναι ανώτερη της Panasonic αλλά δεν την έχω δει.

Η Samsung M71 είναι περσινό μοντέλο. Όχι ότι δεν είναι μια καλή επιλογή αλλά νομίζω ότι οι δύο plasma θα έχουν συνολικά ωραιότερη εικόνα σε πραγματικές συνθήκες χρήσης (τα μαγαζιά δεν είναι ο ιδανικός χώρος να κρίνεις) χωρίς να υστερούν καθόλου στην κίνηση.

Reaction score
8
ειλικρινα δεν καταλαβαινω αυτο το αξιωμα οπως εχει καταντησει πια οτι δηλ. "οι plasma εχουν καλυτερη αποδοση στο τηλεοπτικο σημα απο τις lcd".
Ειδικα οταν εχω επισκεφθει απειρα καταστηματα (το γνωστο κολπο οπου μεχρι να αποφασισεις παιρνεις σβαρνα ολα τα πολυκαταστηματα) και με το που πεφτει το ματι μου σε plasma αλλαζω δρομο.
γιατι ;
μα γιατι τα χρωματα (οπου υπαρχουν) ειναι θαμπα
γιατι ολη η τηλεοραση βγαζει ελαχιστη φωτεινοτητα με κουρασμενα χρωματα
και γιατι τα οποια spots και σπίθες πανω στην οθονη (τηλεοπτικο σημα παντα) υπαρχουν στις lcd υπαρχουν και στις plasma.

ειλικρινα δεν καταλαβαινω,
εκει μονο που θα συμφωνουσα θα ηταν στην αγορα plasma για θεαση κινημ. ταινιων οπου καποιος θελει να προσομοιωσει το "σκοτεινο" της κινημ. αιθουσας και του πανιου αλλα για τηλεοραση plasma;; δε νομιζω.
Παντως για να μην παρεξηγουμαστε δεν εχω καταφερει να δω αυτες τις πειφημες pioneer ακομα απο κοντα που οντως πιστευω οτι θα ειναι η νυχτα με τη μερα μια και στην Pioneer εχω απεριοριστη εκτιμηση αλλ οχι την ικανοτητα να ξοδεψω 3-4 μηνιατικα για χαρτη τους.

Reaction score
0
ειλικρινα δεν καταλαβαινω αυτο το αξιωμα οπως εχει καταντησει πια οτι δηλ. "οι plasma εχουν καλυτερη αποδοση στο τηλεοπτικο σημα απο τις lcd".
Ειδικα οταν εχω επισκεφθει απειρα καταστηματα (το γνωστο κολπο οπου μεχρι να αποφασισεις παιρνεις σβαρνα ολα τα πολυκαταστηματα) και με το που πεφτει το ματι μου σε plasma αλλαζω δρομο.
γιατι ;
μα γιατι τα χρωματα (οπου υπαρχουν) ειναι θαμπα
γιατι ολη η τηλεοραση βγαζει ελαχιστη φωτεινοτητα με κουρασμενα χρωματα
και γιατι τα οποια spots και σπίθες πανω στην οθονη (τηλεοπτικο σημα παντα) υπαρχουν στις lcd υπαρχουν και στις plasma.
Οι συνθήκες των καταστημάτων με τον ισχυρό φωτισμό ευνοούν τις LCD που λόγω της ισχυρής φωτεινότητάς τους και της αντιανακλαστικής επιφάνειάς τους η εικόνα τους δεν επηρεάζεται αρνητικά, ενώ "κρύβονται" και τα ξεπλυμένα μαύρα τους (κατά κανόνα πάντα γιατί πλέον υπάρχουν και LCD με βαθύ μαύρο).
Οι plasma αδικούνται με αυτό τον τρόπο παρουσίασης γιατί οι συνθήκες σε ένα τυπικό σπίτι είναι τελείως διαφορετικές.
Βέβαια είναι και υποκειμενικό το θέμα, αν σου αρέσουν υπό πραγματικές συνθήκες χρήσης περισσότερο οι LCD δεν πρόκειται να σου αλλάξει κανείς γνώμη.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas