διαβάσατε το τελευταίο συγκριτικό του HITECH ?

Reaction score
8
Οι συνθήκες των καταστημάτων με τον ισχυρό φωτισμό ευνοούν τις LCD που λόγω της ισχυρής φωτεινότητάς τους και της αντιανακλαστικής επιφάνειάς τους η εικόνα τους δεν επηρεάζεται αρνητικά, ενώ "κρύβονται" και τα ξεπλυμένα μαύρα τους (κατά κανόνα πάντα γιατί πλέον υπάρχουν και LCD με βαθύ μαύρο).
Οι plasma αδικούνται με αυτό τον τρόπο παρουσίασης γιατί οι συνθήκες σε ένα τυπικό σπίτι είναι τελείως διαφορετικές.
Βέβαια είναι και υποκειμενικό το θέμα, αν σου αρέσουν υπό πραγματικές συνθήκες χρήσης περισσότερο οι LCD δεν πρόκειται να σου αλλάξει κανείς γνώμη.
σιγουρα τα παντα υποκεινται σε υποκειμενικη κριση, αν καποιος αρεσκεται σε lcd Τoshiba ή plasma panasonic (τυχαια παραδειγματα) κανεις δεν του αλλαζει γνωμη (συνηθως). κατανοητο!
η απορια μου ειναι πως ειναι δυνατον σε οποιο forum παω να ακουω το ιδιο πραγμα "plasma για τηλεοραση" και "lcd full hd για ταινιες παρεα με το απαραιτητο ps3"
και συμφωνω μαζι σου για το φωτισμο στα πολυκαταστηματα κ.λ.π.
αλλα ολοι αυτοι που υποστηριζουν τα παραπανω εχουν δει plasma εν ωρα λειτουργιας σε οικιακους χωρους ;
αν ναι αυτοι ειναι ισως πολλοι λιγοι, η πλειονοτητα διαβαζοντας απλα αναπαραγει αυτα που διαβαζει.
τελος παντων δεν θελω να σπειρω καινα δαιμονια, μια ερωτηση ηταν απλα γιατι παρατηρησα μια ομοφωνια υπερ της plasma για χρηση σαν τηλεοραση.

εγω μαλλον κατεληξα (μετα απο πολυυυυυυ σκεψη και αφου το κουρασα αφανταστα) στη samsung 40F86 - ελπιζω στο τηλεοπτ. σημα να ειναι υποφερτη ... :happy_4:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: διαβάσατε το τελευταίο συγκριτικό του HITECH ?

εγω μαλλον κατεληξα (μετα απο πολυυυυυυ σκεψη και αφου το κουρασα αφανταστα) στη samsung 40F86 - ελπιζω στο τηλεοπτ. σημα να ειναι υποφερτη ... :happy_4:
παίδες, να σας (ξανα)ευχαριστήσω για τη βοήθεια στην επιλογή μου.
Παρέλαβα προχθες τη Samsung C96 και δηλώνω υπεύθυνα (Νόμος 105 κ.λ.π.) τα εξής:
1) στα αναλογικά τηλεοπτικά κανάλια ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.
2) τα ψηφιακά της ΕΡΤ πιξελιάζουν
και από κοντά φαίνονται χειρότερα από τα αναλογικά κανάλια (περίεργο αλλά αληθινό).
3) έχει ΑΠΕΙΡΕΣ ρυθμίσεις για την εικόνα, οπότε καταρρίπτεται εύκολα το επιχείρημα του στυλ "πήγα στον Κωτσόβολο και η Sony παίζανε γαμάτα, ενώ η χ-ψ ήταν για πέταμα". Τουλάχιστον χαζά ή εκ του πονηρού. Κάνεις πραγματικά όόό,τι θες με τις ρυθμίσεις. Στη "δυναμική" αντίθεση έχει contrast που σκοτώνει (15.000:1) και φωτεινότητα "τύφλα να χουν οι LCD"
4) στην κίνηση δεν ξετρελάθηκα, αλλά είναι ανώτερη από απλή LCD. Μάλλον όμως υστερεί από μια 100Hz LCD.
5) στις ταινίες επίσης δεν ξετρελάθηκα, αλλά μάλλον φταίνε τα αντιγραμένα DVD που από το πολύ DVDshrink χάσανε frames στη συμπίεση. Μήπως φταίει και η σύνδεση που είναι με scart? Το DVD player έχει μόνο Scart, οπότε μήπως φταίει αυτό? Για πείτε καμμιά συμβουλή...
6) Συμπερασματικά: είναι μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΓΟΡΑ για τα λεφτά της.
Επίσης μια πολύ καλή αγορά είναι και η LG 55 (plasma 42") με 840 ευρώ μόνο!
Ξέρω ότι το site είναι hi-tech, αλλά όχι και να μην πάω διακοπές το καλοκαίρι για να πάρω την χ που θα παίζει λιγάκι καλύτερα από την ψ και έχει τα διπλάσια λεφτά...
Αυτάαααα...

Reaction score
8
Re: Απάντηση: Re: διαβάσατε το τελευταίο συγκριτικό του HITECH ?

παίδες, να σας (ξανα)ευχαριστήσω για τη βοήθεια στην επιλογή μου.
Παρέλαβα προχθες τη Samsung C96 και δηλώνω υπεύθυνα (Νόμος 105 κ.λ.π.) τα εξής:
1) στα αναλογικά τηλεοπτικά κανάλια ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΤΑΙ.
2) τα ψηφιακά της ΕΡΤ πιξελιάζουν
και από κοντά φαίνονται χειρότερα από τα αναλογικά κανάλια (περίεργο αλλά αληθινό).
3) έχει ΑΠΕΙΡΕΣ ρυθμίσεις για την εικόνα, οπότε καταρρίπτεται εύκολα το επιχείρημα του στυλ "πήγα στον Κωτσόβολο και η Sony παίζανε γαμάτα, ενώ η χ-ψ ήταν για πέταμα". Τουλάχιστον χαζά ή εκ του πονηρού. Κάνεις πραγματικά όόό,τι θες με τις ρυθμίσεις. Στη "δυναμική" αντίθεση έχει contrast που σκοτώνει (15.000:1) και φωτεινότητα "τύφλα να χουν οι LCD"
4) στην κίνηση δεν ξετρελάθηκα, αλλά είναι ανώτερη από απλή LCD. Μάλλον όμως υστερεί από μια 100Hz LCD.
5) στις ταινίες επίσης δεν ξετρελάθηκα, αλλά μάλλον φταίνε τα αντιγραμένα DVD που από το πολύ DVDshrink χάσανε frames στη συμπίεση. Μήπως φταίει και η σύνδεση που είναι με scart? Το DVD player έχει μόνο Scart, οπότε μήπως φταίει αυτό? Για πείτε καμμιά συμβουλή...
6) Συμπερασματικά: είναι μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΓΟΡΑ για τα λεφτά της.
Επίσης μια πολύ καλή αγορά είναι και η LG 55 (plasma 42") με 840 ευρώ μόνο!
Ξέρω ότι το site είναι hi-tech, αλλά όχι και να μην πάω διακοπές το καλοκαίρι για να πάρω την χ που θα παίζει λιγάκι καλύτερα από την ψ και έχει τα διπλάσια λεφτά...
Αυτάαααα...

εμενα γιατι με εκανες qoute ?
δεν καταλαβα :shock:

Reaction score
0
ένα πλάσμα από άλλον πλανήτη...

εμενα γιατι με εκανες qoute ?
δεν καταλαβα :shock:
ξεκίνησα να γράφω για να σε φέρω στον σωστό δρόμο:
αυτόν της plasma τεχνολογίας...
Αλλά στην πορεία με έπιασε η λογοδιάρροια...
Αν επιμένεις πάντως για LCD ένα θα σου πω:
πάρε οπωσδήποτε 100Hz.
όπως μάλλον θα έχεις διαπιστώσει κι εσύ έχει τεράστια διαφορά στην κίνηση.
Σε χαιρετώ και καλές αγορές...

Reaction score
8
Eχει δει κανεις αυτη τη 42pfp5532D/12 της Philips?
ειμαι μεταξυ αυτης και της panasonic TH-42PX70.
To HI-TECH σαφεστατα υποστηριζει τη πρώτη και με εχει μπερδεψει.
Η διαφορα στη τιμη δεν ειναι μεγαλη απο έρευνα που εκανα.Η πρώτη δεν πεφτει κατω απο 980 ευρω και η αλλη απο 1190 έως 1290ευρω.
Δεν ειναι ,λοιπον, θέμα χρηματων αλλα ποιοτητας ,αξιοπιστίας και αποδοσης.....
....λοιπον...............:?:

Reaction score
0
Απάντηση: Re: διαβάσατε το τελευταίο συγκριτικό του HITECH ?

Eχει δει κανεις αυτη τη 42pfp5532D/12 της Philips?
ειμαι μεταξυ αυτης και της panasonic TH-42PX70.
To HI-TECH σαφεστατα υποστηριζει τη πρώτη και με εχει μπερδεψει.
Η διαφορα στη τιμη δεν ειναι μεγαλη απο έρευνα που εκανα.Η πρώτη δεν πεφτει κατω απο 980 ευρω και η αλλη απο 1190 έως 1290ευρω.
Δεν ειναι ,λοιπον, θέμα χρηματων αλλα ποιοτητας ,αξιοπιστίας και αποδοσης.....
....λοιπον...............:?:
Αν θες αξιοπιστία, μακριά από Philips.
Αν θες μια σωστή plasma με λίγα χρήματα κοίτα και την LG 55 με 840ευρώ.
Με 1100 πήρα την Samsung 42C96.
Αλλίως όλοι στο site προτείνουν την Panny από πλαίσιο με 1149 ευρώ.

Reaction score
8
ναι έχεις δίκιο για την panny όλοι μιλάνε εγκωμιαστικά και έχω επhρεαστει θετικά.

Και η δικιά σου με απασχολεί...
Είσαι ευχαριστημένος απο τη sams?

Reaction score
0
είναι πολλά τα λεφτά, Άρη...

Είσαι ευχαριστημένος απο τη sams?
επειδή βλέπω ότι είσαι κι εσύ νέος στο forum,
άρα (συμπεραίνω) όχι φανατικός hitech-άς,
θα σε συμβούλευα να μην ξεπαραδιαστείς.
Να φανταστείς εγώ κατέληξα μεταξύ δύο Samsung,
της 42Q96 και της 42C96.
Διαφορά 150 ευρώ.
Είδα τα χαρακτηριστικά τους και αποφάσισα να μην τα δώσω αυτά τα 150 ευρουλίνια.
1) Η 42C96 λοιπόν είναι super. Άλλωστε είναι 4η στο τέστ του Hitech (για να μην ξεχνιόμαστε... Πολύ μπροστά από Panny, Philips και LG).
2) Πιστεύω ότι οι διαφορές μεταξύ των panel στο τεστ του Hitech δεν είναι φοβερές. Τουτέστιν ότι όποια βρεις σε συμφέρουσα τιμή, χτύπα την!!
3) Άρα ξεχνώντας τη Philips (λόγω αναξιοπιστίας), έχεις την LG 42PC55 (κάπου την είδα 840 ευρώ) και τη Samsung 42C96 με 1100 ευρώ. Η Panny me 1150 ευρώ δεν μου φαίνεται συμφέρουσα αγορά. Εσύ αποφασίζεις...
Με 840 ευρώ παίρνεις 42 ίντσες σε εξευτελιστική τιμή και σου μένουν λεφτά για PS3 με Blu-Ray player.
Αλλίως με 1100 παίρνεις την ολοκαίνουρια Samsung (το Blu-Ray μπορεί να περιμένει λίγους μήνες...)
it's up to you...

Reaction score
8
λάθος διάγνωση ....:rolleyes:
ασχολούμε με τον ήχο πανω απο 12 χρόνια και δέν έχω χάσει τεύχος των αντίστοιχων περιοδικών.
Δεν είμαι νέος στο board απλά εχω καινούργιο όνομα και κωδικο επειδη αλλαξα τα παντα.
Η αληθεια είναι ότι είμαι σχεδον ασχετος με τις τηλεοράσεις γιατι έιχα κολήσει με τους προτζέκτορες.
σημαντικές οι πληροφορίες σου για τις sams .:respect: Οντως διαβασα για τις Q και C και ΘΕΛΩ να γλιτώσω καποια λεφτα αν οι διαφορες έιναι αμελητέες.

Οσο για την PANNY δεν κοιταξες καλα το ΗΙΤΕCH νομιζω!!!!:prof:
Ενω΄στην ουσία θαβει στο τεστ τη τηλεοραση ,στις τελευταίες σελίδες (σελ.158 ) ξαφνικά την εκθιάζει γράφοντας"...με βασικό οπλο την ποιοτική απεικόνιση κονταροχτυπιεται για τα σκήπτρα της κατηγοριας με 2 εξαιρετικές αλλα ακριβές...."παρακάμτοντας άλλες!!!!!

Λοιπον...
στη σελ 101 γραφει το ίδο τευχος "οι προσδοκίες μας για τον αντικαταστάτη της pv60 δεν ικανοποιήθηκαν ,κάτι που επιβεβαιωνεται με τον καλύτερο τρόπο απο την παρούσα δοκιμη......Δεν επιτυγχάνει όμως την κινηματογραφική απόδοση για την οποια φημίζονται οι πλασμα της εταιρίας..."

ας μου πει ενας ΗΙΤΕCH -ας τι υποστηρίζει απο τα δυο το περιοδικο?:mad_3:

ευχαριστω για τη βοήθεια με τις sams και παλι:bravo:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.063
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp