δωμάτιο αποκλειστικά για home cinema

Reaction score
205
Απάντηση: δωμάτιο αποκλειστικά για home cinema

Aπο οθονες,καλη περιπτωση ειναι αυτες
....δεν εχουν κερδος,μιας και στον ειδικο χωρο που φτιαχνεις δεν χρειαζεται.....ειναι και οικονομικες.

Εγω στην θεση σου θα πηγαινα σε 235/1 με masking
Με αυτη την οθονη μπορεις να βλεπεις ολα τα καδρα 16/9-4/3-235/1 ομορφα και ωραια.

Και φυσικα εχει και χωρις masking αν θες....

Να ξερεις οτι το masking ειναι απαραιτητο,οποτε και αν δεν το παρεις ετοιμο,θα χρειστει να φτιαξεις εσυ για να παρεις τα μεγιστα στην εικονα σου...
Και πιστεψεμε...η διαφορα ειναι σημαντικη στο τελικο αποτελεσμα..

Αποτι ειδα εχει και κοιλες οθονες οι οποιες ειναι για χρηση με αναμορφικο φακο........δεν πιστευω να φτασεις εκει...εεεε...!!:403:

Ψαξε για τιμες.....
ωραια ολα αυτα...
masking επειδη δεν το γνωριζα, απο οτι καταλαβα ειναι να μπορω να προσαρμοζω τα μαυρα πλαισια δεξια και αριστερα αναλογα την ταινια και αν παιζει σε 16/9 κλπ?

και απο το λιγο που ειδα ολες αυτες τις οθονες πρεπει να τις βρω και να την αγορασω απο εξωτερικο? και σε αυτην την περιπτωση ομως ποσο θα ειναι το κοστος? μιας και μιλαμε για οθονες σταθερες και οχι αυτες που μαζευονται για να μπορουν να τυλιχτουν και να σταλουν ευκολοτερα και χωρις κυνδινο να σταβωσει κατι κατα την μεταφορα.

Αναλαμβανουν τα ντοπια καταστηματα να φερουν τετοιες οθονες απο εξωτερικο?

sorry αν ειναι χαζες οι ερωτησεις μου αλλα πρωτη φορα παω να ασχοληθω σοβαρα με προβολεις και οθονες κλπ.... να φανταστεις αυτην την στιγμη ειμαι με εναν ταπεινο epson TW3600 και προβαλω σε ασπρο τοιχο σε σαλονι που ολα ειναι ασπρα , τοιχοι ταβανι , πατωμα κλπ. και οταν βλεπω ταινια τα παντα γυρω μου γυαλιζουν και φωτιζουν με αποτελεσμα να μην μπορω να ευχαρηστηθω.. οποτε εφτασα σε σημειο να πω δεν παει αλλο, στο νεο σπιτι θα φτιαξω εναν σκοτεινο χωρο μονο για home cinema , για να δω επιτελους σωστα...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.645

ωραια ολα αυτα...
masking επειδη δεν το γνωριζα, απο οτι καταλαβα ειναι να μπορω να προσαρμοζω τα μαυρα πλαισια δεξια και αριστερα αναλογα την ταινια και αν παιζει σε 16/9 κλπ?
Σε οθόνες 235/1 το masking γίνεται δεξιά-αριστερά, όταν προβάλλεις ταινία 16/9.
Σε οθόνες 16/9 το masking γίνεται πάνω-κάτω όταν προβάλλεις ταινία 235/1

Κι εδώ μπορείς να δεις το masking που έχει φτιάξει συμφορουμίτης για τον εαυτό του, αλλά και άλλους, όπως στον Παναγιώτη Βογιατζάκη, αλλά και σε μένα

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

ωραια ολα αυτα...
...ναι...+πάνω-κάτω

και απο το λιγο που ειδα ολες αυτες τις οθονες πρεπει να τις βρω και να την αγορασω απο εξωτερικο?
...όχι...υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα

Reaction score
205

απο οσες οθονες μου ειπατε καλη περιπτωση μαλλον ειναι της lumene η Movie Palace Multi που εχει μασκινκ αλλα μπορειτε να μου πειτε επειδη βγαινει σε 3 μεγεθη ποιο κανει για εμενα και ποσο ειναι το κοστος? γιατι λιγο που εψαξα εδω στην ελλαδα πουλανε την απλη χωρις το μασκινκ κοντα στα 800 ευρω. αρα με το μασκινκ ποια ειναι η τιμη της?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σκρινλαιν....................

Reaction score
205

ειναι καλυτερες απο τις lumene αυτες? εχουν masking?

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

απο οσες οθονες μου ειπατε καλη περιπτωση μαλλον ειναι της lumene η Movie Palace Multi που εχει μασκινκ αλλα μπορειτε να μου πειτε επειδη βγαινει σε 3 μεγεθη ποιο κανει για εμενα και ποσο ειναι το κοστος? γιατι λιγο που εψαξα εδω στην ελλαδα πουλανε την απλη χωρις το μασκινκ κοντα στα 800 ευρω. αρα με το μασκινκ ποια ειναι η τιμη της?
Καλη ερωτηση.. ξερουμε?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ειναι καλυτερες απο τις lumene αυτες? εχουν masking?
masking μαλλον οχι.....δυο περασαν απο τα χερια μου ,
μια το 04 και μαι το 09 , και οι δυο δεν εχουν <βγαλει. κατι......

Reaction score
15.548

Με το masking θα ειναι ποιο ακριβα ...πρεπει να ρωτησεις μεγεθος για να παρεις τιμη απο καποιο καταστημα που δινουν...

Παρε αυτη που ειναι 132" σε 235/1 με masking .....ετσι θα μπορεις να βρεις και ποιο πολλους προβολεις που να καλυπτουν αυτο το μεγεθος οθονης.......
Με αυτη την οθονη θα βλεπεις 132" ταινιες 235/1 και 110" σε ταινιες 16/9 ....
Το masking θα κρυβει την λευκη επιφανεια οταν θα βλεπεις 16/9 ταινιες και θα εισαι ομορφος....
Βεβαια χρειαζεται και εναν προβολεα που ναχει αρκετο ζουμ ωστε να μπορεις να κλεινεις και να ανοιγεις αναλογα το καδρο που θες..
..π.χ. σαν αυτον που εχεις(epson 3600)

Reaction score
205

Με το masking θα ειναι ποιο ακριβα ...πρεπει να ρωτησεις μεγεθος για να παρεις τιμη απο καποιο καταστημα που δινουν...

Παρε αυτη που ειναι 132" σε 235/1 με masking .....ετσι θα μπορεις να βρεις και ποιο πολλους προβολεις που να καλυπτουν αυτο το μεγεθος οθονης.......
Με αυτη την οθονη θα βλεπεις 132" ταινιες 235/1 και 110" σε ταινιες 16/9 ....
Το masking θα κρυβει την λευκη επιφανεια οταν θα βλεπεις 16/9 ταινιες και θα εισαι ομορφος....
Βεβαια χρειαζεται και εναν προβολεα που ναχει αρκετο ζουμ ωστε να μπορεις να κλεινεις και να ανοιγεις αναλογα το καδρο που θες..
..π.χ. σαν αυτον που εχεις(epson 3600)
Λες να ξεπερνα τα 1000 ευρω η οθονη με το masking? Αν ειναι ετσι η οθονη σχεδον φτανει στα λεφτα του προβολεα.
Επισης οι σταθερες οθονες στελνοντε ετσι ετοιμες φανταζομαι? δεν υπαρχει κυνδινος κατα την μεταφορα με το πανι μη βγαλει ζαρες κλπ απο την στιγμη που δεν μαζευεται το πανι?
Εκτος απο την lumene υπαρχει αλλη εταιρια που να βγαζει οθονες με masking σε λογικο κοστος?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.599
Re: Απάντηση: δωμάτιο αποκλειστικά για home cinema

Λες να ξεπερνα τα 1000 ευρω η οθονη με το masking? Αν ειναι ετσι η οθονη σχεδον φτανει στα λεφτα του προβολεα.
Σίγουρα θα τα ξεπερνάει.

Επισης οι σταθερες οθονες στελνοντε ετσι ετοιμες φανταζομαι? δεν υπαρχει κυνδινος κατα την μεταφορα με το πανι μη βγαλει ζαρες κλπ?
Έρχονται λυμένες, αλλιώς θα κόστιζαν πολύ πιό ακριβά. :126:
Η συναρμολόγηση είναι απλούστατη.

Reaction score
205
Απάντηση: Re: Απάντηση: δωμάτιο αποκλειστικά για home cinema

μπορει και καποιος ασχετος δηλαδη οπως εγω , να συναρμολογησει την οθονη? υπαρχει περιπτωση να μην την δεσω σωστα και το πανι να κανει ζαρες? υπαρχουν τυχον βιντεακια τετοια συναρμολογησης απο αλλες οθονες για να παπρω μια γευση?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.599
Τέσσερα σίδερα κι ένα πανί είναι... Πως να γίνει λάθος? :107:

Reaction score
205

και για 4 σιδερα και ενα πανι πληρωνουμε 1000+ ευρω? ελπιζω να ειναι εξαιρετικης ποιοτητας...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.645

Θα σου πρότεινα να μην αγχώνεσαι. Λίγοι από εμάς ήταν οι τυχεροί που το έφταξαν με τη μία. Οι περισσότεροι απλά το πάμε σταδιακά, και όποτε βρίσκουμε την ευκαιρία κάνουμε πράξη τα όσα σχεδιάσαμε.

Άλλωστε έχει και περισσότερο ενδιαφέρον έτσι.

Reaction score
15.548

Εμενα η οθονη μου κανει 4000 και ο προβολεας 2000 ...:204:

Εαν η απλη οπως λες εχει κανα 800αρι ....με masking θα εχει +50% περιπου..

Η οθονη ειναι ενα εργαλειο που θα σου μεινει πολυ καιρο.
Προβολεα μπορει να αλλαξεις,οθονη δυσκολο,οποτε παρε κατι που θα μεινει και θα ειναι σωστο στον χωρο σου....
Εαν δεν μπορεις βαψε τοιχο και βλεπε.Μολις μαζεψεις το χρημα την παιρνεις...
Ειναι κριμα να φτιαχνεις εναν ωραιο χωρο και να πετας λεφτα.....

Reaction score
205

ναι καταλαβαινω, το θεμα ειναι οτι φτιαχω εναν ωραιο χωρο για να βλεπω σωστα και πανω απο ολα σε σωστες συνθηκες φωτησμου και γιαυτο νομιζω ειναι κριμα να παρω μια οθονη και να εχω ασπρα κενα στα πλαγια η πανω κατω και να ξενερωνω καθε φορα που το βλεπω. Απο την αλλη απο οτι βλεπω αν δεν ριξει πολυ χρημα κανεις, σωστη και τελεια δουλεια δεν μπορει να κανει... οποτε ξεκιναω με αυτα που εχω, και σε κανα δυο μηνες οταν θα ειναι ετοιμος ο χωρος θα εξεταστουν ολα παλι απο την αρχη.

Reaction score
15.548

και για 4 σιδερα και ενα πανι πληρωνουμε 1000+ ευρω? ελπιζω να ειναι εξαιρετικης ποιοτητας...
Η σταθερες οθονες σε γενικες γραμμες δεν εχουν θεματα ειναι ολες καλες.

Η επωνυμες οθονες(πολυ καλης ποιοτητας)και στο μεγεθος που θες,ξεκινανε απο 3000 +

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv