δωμάτιο αποκλειστικά για home cinema

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.645
Απάντηση: δωμάτιο αποκλειστικά για home cinema

Σ' αυτό που λέει ο Κώστας έχει δίκιο. Η οθόνη θα σου μείνει, όσους προβολείς και να αλλάξεις. Αν σκεφτείς από την αρχή το μέγεθος που θέλεις, δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της αργότερα.

Reaction score
15.548

ναι καταλαβαινω, το θεμα ειναι οτι φτιαχω εναν ωραιο χωρο για να βλεπω σωστα και πανω απο ολα σε σωστες συνθηκες φωτησμου και γιαυτο νομιζω ειναι κριμα να παρω μια οθονη και να εχω ασπρα κενα στα πλαγια η πανω κατω και να ξενερωνω καθε φορα που το βλεπω. Απο την αλλη απο οτι βλεπω αν δεν ριξει πολυ χρημα κανεις, σωστη και τελεια δουλεια δεν μπορει να κανει... οποτε ξεκιναω με αυτα που εχω, και σε κανα δυο μηνες οταν θα ειναι ετοιμος ο χωρος θα εξεταστουν ολα παλι απο την αρχη.
Το 2003 που πηρα την οθονη(ηλεκτρικη)ηθελα να την παρω με μια δικια μου πατεντα.
Ομως η διαφορα τιμης ηταν κοντα στα 2000 γιαυτο που ηθελα......
Δεν τα εδωσα γιατι τα θεωρησα πολλα......τωρα το φυσαω και δεν κρυωνει...:415:

Reaction score
205

Θελω να καταλαβω κατι... Αν τελικα δεν παρω οθονη με Masking και παρω μια 16:9 πχ... αν βαλω να δω μια ταινια που ειναι σε 235/1 , δεν γινεται απο τον προβολεα να το ρυθμισω να την παιξει στα 16:9? ετσι ωστε να μην υπαρχει το λευκο κενο? η το αντιθετο αν παρω οθονη 235/1 δεν γινεται τις τανιες που ειναι σε 16/9 να τις παιζει σε 235/1 ?

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.721

Συνήθως γίνεται από τη πηγή αυτό, αλλά με ένα σημαντικό μειονέκτημα.

Θα παραμορφώσει την εικόνα, ή θα κόψει πλάνο.

Άρα δεν συστήνεται.

Reaction score
205

καταλαβα. απλα θελω να πω οτι τελικα για ολα υπαρχουν λυσεις, γιατι φανταζομαι οι περισσοτεροι δεν εχουν οθονες με masking και αν ηταν ετσι θα επρεπε ολοι να αλλαζαν τις οθονες τους...

Η μεγαλη πλειοψηφια ομως των bluray που κυκλοφορουν ειναι σε 16:9 η σε 235/1 ?

Reaction score
205

λοιπον οπως ειχα ξανα γραψει , τωρα εχω εναν προβολεα epson 3600, tv μια LG 55' 3D cinema , και bluray player το oppo 93.
Εψαξα λοιπον στα bluray μου για μια ταινια που να ειναι σε 2:35:1 και βρικα το avatar.
To εβαλα να παιξει και ολα καλα! η εικονα ομως ειναι αυτη που ειχα παντα , 16:9 δηλαδη, χωρις καμια διαφορα και στην TV και στον προβολεα.

Εψαξα λοιπον σε ολα τα μενου, και στην TV και στον προβολεα και στο oppo αλλα πουθενα δεν μου ειχε επιλογη 2:35:1.
και στην τv και στο oppo οι μονες επιλογες που εχει εναι 4:3 , 16:9 , 16:9 wide κλπ...

πραγματικα δεν καταλαβαινω πως ενεργοποιηται το 2:35:1 ???

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.599
Το Avatar είναι 16/9, 1.78:1.

Από τα 750+ Blu-Ray μου, περίπου το 65% είναι 2.35:1.

Τα Blu-Ray δεν είναι γραμμένα αναμορφικά, γιά να τα δεις σε 2.35:1 οθόνη αρκεί να κάνεις zoom.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.645

Δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο για να ενεργοποιηθεί. Όλες οι ταινίες 2,35:1 εμφανίζουν στην tv σου μαύρες μπάρες πάνω-κάτω. Σε όλες τις συσκευές σου πρέπει να είναι ενεργοποιημένη η επιλογή 16:9.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σκεψου και την παραμετρο που λεγεται
νταρκ ναιτ
και τρον........

ΝΙΚΟΣ.Δ

"Επαγγελματίας"
Reaction score
176

Σε οθόνες 235/1 το masking γίνεται δεξιά-αριστερά, όταν προβάλλεις ταινία 16/9.
Σε οθόνες 16/9 το masking γίνεται πάνω-κάτω όταν προβάλλεις ταινία 235/1

Κι εδώ
Ποια απο τις δυο πιστευεις πως ειναι καλητερη?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.645

Αν έχεις τον χώρο για πολλές ίντσες, τότε σίγουρα 235/1. Δεν είναι θέμα καλύτερης, απλά πιο κινηματογραφικής σαν αίσθηση.

Reaction score
1

Εάν βάλει κάποιος μια οθόνη 2.35:1 στις π.χ. 133" με Masking δεν πρέπει κάθε φορά να ζουμάρει και να ρυθμίσει τον προβολέα του αλλάζοντας από 2.35:1 σε 16:9 ?

Στην περίπτωση του Epson EH-TW9000 τι γίνεται ? Έχοντας μόνο χειροκίνητο ζουμ πρέπει να βάλεις χέρι στο ταβάνι και να ρυθμίσεις το μηχάνημα στην 16:9 οθόνη ?

Νομίζω ότι ο Panasonic PT-AE5000 έχει κάτι σαν Lensmemory και πατώντας κάτι σαν Preset στο κοντρόλ αλλάζεις αμέσως από 2.35:1 σε 16:9. Ισχύει αυτό ?

Εσείς που έχετε Masking στην οθόνη σας, ποιους προβολείς έχετε και πόσο εύκολα αλλάζετε από 2.35:1 σε 16:9 _

Φιλικά, Drak

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.645

Κατ αρχάς: σε οθόνη 235/1 δεν χρειάζεται masking πάνω-κάτω, αλλά δεξιά-αριστερά και μόνο στις ταινίες 16/9. Στην περίπτωση αυτή δεν θεωρώ το masking τόσο απαραίτητο, όσο στις οθόνες 16/9 κατά τη θέαση ταινιών 235/1.

Στις οθόνες λοιπόν 235/1, όταν προβάλλουν 16/9 νομίζω ότι το μόνο που χρειάζεται είναι η αλλαγή του aspect ratio του προβολέα, κάτι που γίνεται από το τηλεκοντρόλ. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στη χρήση αναμορφικού φακού.

Στις οθόνες 16/9 δεν χρειάζεται να πειράξουμε τίποτα. Απλά όταν βλέπουμε υλικό 235/1 κλείνουμε το masking πάνω-κάτω.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.599
Re: Απάντηση: δωμάτιο αποκλειστικά για home cinema

Στις οθόνες λοιπόν 235/1, όταν προβάλλουν 16/9 νομίζω ότι το μόνο που χρειάζεται είναι η αλλαγή του aspect ratio του προβολέα, κάτι που γίνεται από το τηλεκοντρόλ. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στη χρήση αναμορφικού φακού.
Αυτό ισχύει μόνο με αναμορφικό φακό. Αλλιώς βλέπεις συμπιεσμένα στον κάθετο άξονα.

Χωρίς φακό χρειάζεσαι zoom.

Reaction score
1

Κατ αρχάς: σε οθόνη 235/1 δεν χρειάζεται masking πάνω-κάτω, αλλά δεξιά-αριστερά και μόνο στις ταινίες 16/9. Στην περίπτωση αυτή δεν θεωρώ το masking τόσο απαραίτητο, όσο στις οθόνες 16/9 κατά τη θέαση ταινιών 235/1.

Στις οθόνες 16/9 δεν χρειάζεται να πειράξουμε τίποτα. Απλά όταν βλέπουμε υλικό 235/1 κλείνουμε το masking πάνω-κάτω.
Δεν ειναι και ευκολο να κανεις "μασκιν" πανω κατω οταν προβαλεις 2.35:1 σε 16:9 οθονη, ειδικα σε ηλεκτροκινητη οθονη. Το εροτημα μου ειναι τι συμβαινει με τον Epson 9000 ? Πιστευω οτι αυτος δεν κανει για "διπλη" οθονη (2.35:1 και 16:9 στον ιδιο χωρο) γιατι δεν εχει ηλεκτρικο ζοομ και Lensshift ουτε Lensmemory και ετσι θα πρεπει σε καθε αλλαγη οθονης να ρυθμιστει το ζοομ και το υψος.

Ειναι ετσι η κανω λαθος ? Ο Πανασονικ 5000 τα εχει ολα αυτα και τα κανει αυτοματα με ενα κουμπι στο κοντρολ νομιζω....

Reaction score
15.548

το αυτοματο 235/1 και 16/9 το εχει ο panasonic και ο jvc x30

εαν ειναι παρεις τον pany....πηγαινε στον jvc x30

Reaction score
1

Τι εννοεις, να μην παρω τον panasonic 5000 αλλα να παρω τον JVC X30 ??

Γιατι οχι τον Panasonic ? Εσυ τι οθονη εχεις ? Προβαλεις ξεχοριστα σε 2.35:1 και 16:9.

Αρχιζω και πιστευω οτι ειναι ολα μαλα**ες με τις 2 οθονες ειτε με η χωρις μασκιν. Σε δεσμευει σε πολυ λιγους προβολεις και τις 3D ταινιες που ειναι ολες 16:9 αναγκαζεσε και τις βλεπεις στην "μικρη" σου οθονη. Καποιος που εχει τον τοιχο για 133"/106" (21:9/16:9) βλεπει λοιπον τις 3D σε 106". Θα μπορουσε να ειχε βαλει 121" 16:9 για να απολαυσει καλητερα το 3D

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.599
Πόσες είναι όμως οι 3D και πόσες οι 2D?

Και πόσες από τις 2D είναι 1.78:1 και πόσες 2.35:1 - 2.40:1?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.906
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv