επαγγελματικη βοηθεια ? σε θεμα ΡΑ

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
Οπως ολοι ξερουμε τα μεγαλα event οσο πανε και σπανιζουν αρα και για τα μεγαλα συστηματα οι δουλειες ειναι ολο και πιο δυσκολες .

τα τελευταια 2 χρονια νοικιαζουμε και παιζουμε σε διαφορα μαγαζια μικρα live τυπου δυο φωνες μια κιθαρα και ενα ηλεκτρικο πιανο ...με 2 15αρια διδρομα μαζι με δυο μονιτορ συνηθως σε μικρα μαγαζια μεχρι 100-150 τμ και μεχρι 50 ατομα κοινο .

Για αυτη την δουλεια εχουμε μικτες Behringer 2222fx xenyx

το προβλημα ειναι οτι επειδη δουλευω πολυ καιρο με αυτους τους μικτες ανακαλυπτω οτι ο ηχος που βγαζω δεν εχει αναλυση δλδ σε ενα τοσο απλο πραγμα οπως το παραπανω το βρισκω περιεργο οτι το πιανο στην ουσια ανακατευται μετα υπολοιπα και δεν ξεχωριζει ....το ιδιο και οι κιθαρα με τα φωνητικα κλπ κλπ .

με μια λεξη ο ηχος δεν εχει αναλυση ... τωρα εχουμε φυσικα και αλλες κονσολες καλυτερες αλλα ειναι ολες πολυ μεγαλες και θελουν και εξωτερικο εφφε οποτε για ενα τοσο μικορ σετ απ δεν ειναι για να κουβαλας .

πριν ξεκινησω αν βαλω μεγαλη και ακριβη κονσολα για να δω τι φταιει εχει κανεις μια αποψη να μου δωσει ? εινα δυνατον η ελλειψη αναλυσης να ειναι θεμα μικτη ?

Το παραξενο ειναι οτι απο το ΡΑ δλδ ηχεια και ενισχυτικα εχω κατα περπιτωσει δοκιμασει πολλα πραγματα αναλογα τις αναγκες του πελατη και εχω την εντυπωση οτι παντα συμβαινει το ιδιο ...ο ηχος εινα μαλλον μπερδεμενος .

καμμια ιδεα ?

Reaction score
29.536
Απάντηση: επαγγελματικη βοηθεια ? σε θεμα ΡΑ

Μα το λες και μόνος σου.
Κακή προενίσχυση ουσιαστικά. Τι άλλο περισσότερο κακό να κάνεις? πέρα απο κακά και κακώς ενισχυμένα μικρόφωνα?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Εγώ υποψιάζομαι τα ηχεία, γιατί από PA σε PA, άβυσσος...

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
ok ... για τα μικροφωνα τις ρυθμισεις και τα ηχεια μαλλον θα διαφωνησω ...θελω να πω οτι εδω και δυο χρονια που πολυ μεγαλα συστηματα βγαινουν εξω απο το μαγαζι ολο και πιο σπανια και συνηθως παιζουμε με τα μικρα τα οποια σε γενικες γραμμες αλλαζουν συνεχεια καθως και τα μικροφωνα καθως και οι ρυθμισεις ανα περιπτωση ... οποτε το μονο που μενει κοινο ειναι η κονσολα ... ( εχω 6 απ αυτες σχεδον ιδιες ολες 2222 αλλες μοντελο 2007 και αλλες 2010 )

στο επομενο σετ απ ακομα και αν ειναι μικρο θα παω με μια 24 soundcraft που εχω να δω πως θα παει ....

ευχαριστω παντως

Reaction score
342

δοκιμασε εξωτερικα εφφε, πχ tc και βαλε αλλη μηχανη στη φωνη και αλλη στα οργανα...
καποια στιγμη κανε και κανα eq, comp.
τωρα θα μου πεις ποιος τα πληρωνει ολα αυτα...αλλα ισως εχεις μια καλυτερη εικονα για το τι μπορει να κανει το συστημα.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
τετοιες δοκιμες εχουν γινει ...οπως και οι δοκιμες με και χωρις εφφε ... ενα που ειδα παντως οτι παιζει αρκετο ρολο ειναι η τοποθετηση των μικροφωνων στο χωρο και ποσο απο το stage monitor τελικα επιρεαζει το κυριως μιξ

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
περισσοτερα αποτελεσματα...

Χθες βραδυ επαιξα το ιδιο σετ απ ... μια κιθαρα ενα μπουζουκι ενα τουμπερλεκι και 4 φωνες .... απο πλευρας χωρου τα πραγματα ηταν χειροτερα μια και πισω απο την μπαντα υπηρχε ενας τζαμενιος τοιχος ...

το συστημα ηταν 2 ΕΟΝ 15 JBL 2 monitor 10" AD 162 2 ενισχυτες QSC USA 1600 και μια Behringer xenyx 2222fx ...

Πηρα την αποφαση να μειωσω ολα τα gain τουλαχιστον 30% κατω για να δω τι θα γινει και το σκεπτικο μου εχει καπως ετσι ...

αρχικα ο στοχος ενος ηλεκτρονικου θα ηταν να πετυχει τον καλυτερο λογο σηματος προς θορυβο αυτο σημαινει οτι κατα την διαρκεια της προβας ρυθμιζεις το gain να παρεις ενεδειξη 0db στις κορυφες μιας φωνης η ενος οργανου ....πραλληλα ομως και οταν προστεθει στο μιξ και το επομενο οργανο τοτε δειχνει οπτι αρχιζει το αρχικο φαινομενο του "πλατιασματος " οπως το περιγραψα αρχικα .....

Αντιθετα με την αποφαση αυτη και μειωνωντας τα gain σχεδον 30% κατω αποδειχτηκε οτι το φαινομενο μειωθηκε δραματικα και ανεβηκε κατα παραπολυ η αναλυση στο συστημα εντος αλλα και εκτος της σκηνης ..

Μονο μειονεκτημα το οποιο φοβηθηκα οτι θα εντοπισουν και οι μουσικοι ηταν η μειωση του "νευρου" των μικροφωνων λογο χαμηλωμενου gain αλλα μπροστα στην καθαροτητα που ειχε το συστημα μεσα επι σκηνης αλλα και εξω για το κοινο το θεμα αυτο περασε στην απεξω

Τελικα η προσεγγιση μου ως ηλεκτρονικος δεν ηταν σωστη και μια απλη αλλαγη εφερε και αποτελεσματα ...

Ευχαριστω για την βοηθεια
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991
Απάντηση: Re: επαγγελματικη βοηθεια ? σε θεμα ΡΑ

...

αρχικα ο στοχος ενος ηλεκτρονικου θα ηταν να πετυχει τον καλυτερο λογο σηματος προς θορυβο αυτο σημαινει οτι κατα την διαρκεια της προβας ρυθμιζεις το gain να παρεις ενεδειξη 0db στις κορυφες μιας φωνης η ενος οργανου ...
Σε περιβάλλον με κατώφλι ακουστότητας 60dB??

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef