επανεκκίνηση.....

Reaction score
766
μετά απο μια σχετικά μακριά διακοπή λόγο διαφόρων καταστάσεων ξεκινάω πάλι να "στήνω" σταδιακά το σύστημά μου....παρακαλώ για τις συμβουλές σας...ο χώρος μου είναι αυτός:

DSC00011.JPG DSC000101.jpg

Με βάση τις διαστάσεις αυτές λέω να πάω σε μια οθόνη γύρω στις 90 ίντσες και να παραγγείλω μια απο αυτές τις αναδιπλούμενες μιας και ο χώρος δεν είναι αποκλειστικός για home cinema και δε γίνεται για κλασική fixed (DesignScreen Studio Model 170cm - 1.1 Gain, matt white surface, viewing angle 170°, 3D ready ). Τα ραφάκια θα αφαιρεθούν. Σε τι ύψος θα πρέπει να μπει?
Ο projectoρας είναι ο Χ3..Λέτε να μην έχω καλό αποτέλεσμα?

Στη 2η φώτο παίζω μεταξύ αυτών των ηχείων...Electromotion ή Monitor Apex...
Πιο καλό ηχείο το ένα...πιο εύκολο στην τοποθέτηση το άλλο...στη περίπτωση Apex μπορώ να προσθέσω εύκολα περισσότερα και να φτάσω σε 9.2 σύστημα μιας και ο ενισχυτής είναι ο 4311 ο οποίος θα λειτουργεί ως προενισχυτής, με τελικό τον Parasound a52...τι λέτε και εσεις?

Ο χώρος είναι γύρω στα 25 m2 και παίζει ήδη με 2 γούφερ PV1. τα οποία έχω δεξιά αριστερά απο τον καναπέ στο πλάι...θα χω καλύτερο αποτέλεσμα αν το ένα πάει μπροστά στα ηχεία και το άλλο πίσω και αντιδιαμετρικά?...προσπαθώ ακόμα να βγάλω άκρη με το ΧΤ32 του Denon.

Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη...ευχαριστώ!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Απάντηση: επανεκκίνηση.....

To ύφος της οθόνης καλό είναι να βρίσκεται στους περίπου 70-80 πόντους απ το πάτωμα.

Πάντως λίγες οι 90''.
Ο x3 μπορεί να βγάλει καμιά 100'' από τα 3μ:
http://www.projectorcentral.com/JVC-DLA-X3BE-projection-calculator-pro.htm
ή και ακόμα μεγαλύτερη εικόνα αν μπορεί να μπεί ακόμα πιό μακρία.
Στα 4μ και παίζοντας λίγο με το zoom του μπορεί άνετα να σου δώσει 110'' με επαρκέστατη φωτεινότητα.
Και επειδή έχεις τοίχο πολύ κοντά στα πλαϊνά την οθόνης προτίμησε γκρί πανί για να αποφύγεις την διαροή φωτός και τις ανακλάσεις.Εντάξει,έχει πιό μικρό sweetspot(ιδανική θέση θέασης) αλλά απ ότι βλέπω δεν έχεις και μεγάλο έυρος θέσεων ή χώρο για πολλαπλούς θεατές.

Όσον αφορά τα ηχεία.
Λιγότερο πρέπει να σ ανησυχεί η τοποθέτηση των ML και περισσότερο η συμπεριφορά τους ως φορτίο.Ναι μεν καλοδεχούμενος ο τελικός αλλά..το πάνελ είναι πάνελ και στις υψηλές συχνότητες πέφτει πολύ χαμηλά απο θέμα αντίστασης.
Βέβαια τα υπόλοιπα της σειράς Electromotion (κεντρικό-περιφεριακά) πρέπει να σκοτώνουν.
Πάντως η κίνηση σε 9κάναλο νομίζω ότι θα είναι περιτή.Και με 7 κανάλια καλυμμένος θα είσαι.
Αν θές να κανιβαλίζεις απο εντάσεις τα Monitor Audio είναι πιό ασφαλής επιλογή.
Με τα sub μόνο κατόπιν πειραματισμού θα καταλλήξεις.

Reaction score
766

ευχαριστώ για τις συμβουλές...παλιότερα μετά απο συμβουλές εδώ πάλι, είχα κατα κάποιο τρόπο κλειδώσει σε Stewart οθόνη αλλά απρόοπτες καταστάσεις δε μου επιτρέπουν να πάω τόσο ψηλά...επίσης ο χώρος δεν είναι αυτόνομος όπως είπα..θα προτιμήσω τη λύση της αναδιπλούμενης και ελπίζω η πατέντα να δουλεύει..θα μπω να δω αν βγάζει σε γκρι πανί...

λες να μην τα σηκώσει ο Parasound τα ML?...αυτό που με προβληματίζει είναι το sweet spot των ML..μην κουνηθώ δεξιά αριστερά απο τη κύρια θέση και χάσω τη μιση πληροφορία....και βέβαια η μέτρηση με το XT32 είναι πιο μπελαλίδικη...είχα δει ένα site που ποσταρε ο argi για μέτρηση με το οντισι και ψιλο χαθηκε η μπάλα....αλλά απο ήχο σίγουρα θα ναι καλύτερα μια πεντάδα ML...εντάσεις, ναι τις θέλουμε αλλά δε το τραβάω....

ερώτηση...ο χώρος είναι ενιαίος....ο x3 δε θα ταβανωθεί...η απόσταση του απο το πανί θα ναι άνετα 4.5 μέτρα....θα κάτσει σε ένα ραφάκι με ύψος 1.96...αν η οθόνη όπως λες πρέπει να μπει στους 80 πόντους (να υποθέσω η απόσταση αυτή είναι απο το κέντρο της), τότε ο προβολέας θα πρέπει με κάποιο τρόπο να κοιτάει λοξά προς τα κάτω...πρόβλημα αυτό...θα πρέπει να φτιάξω κάτι σταθερό μη μας φύγει γιατί είναι και θηρίο...

επίσης σκεφτόμουν να κάνω κάποια ιδιοκατασκευή σα καπάκι για να τον προφυλάσω απο σκόνες κλπ όταν δεν παίζει...απόψεις?

ευχαριστώ και πάλι!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.591

...αν η οθόνη όπως λες πρέπει να μπει στους 80 πόντους (να υποθέσω η απόσταση αυτή είναι απο το κέντρο της)
Όχι, η κάτω πλευρά της οθόνης πρέπει να απέχει από το πάτωμα περί τους 80 πόντους.

Reaction score
49

Την περίπτωση σταθερής οθόνης γιατί την αποκλείεις?
Βλέπω τοίχο πίσω από το πανί, δεν είναι πέρασμα ή παράθυρο κοκ.
Από αισθητικής άποψης το βλέπεις?

Στην θέση σου και στον χώρο σου θα έβαζα οπωσδήποτε σταθερό που είναι πολύ καλύτερο σε βάθος χρόνων.

Και αν σε παίρνει, βάψε τον αριστερό τοίχο (πίσω από το καλοριφέρ) κάποιο σκούρο χρώμα (πχ μπορντό, γκρι)

Reaction score
766

η κάτω πλευρα....οκ rose....
giovani έκανα φιλότιμες προσπάθειες....καταλαβαίνεις τι εννοώ...η σταθερή στη κλίμακα w.a.f. απλά έπιασε πάτο...και πιο κάτω ακόμα...θα μου πεις άμα κάνεις κάτι κάντο σωστά...αλλά αμα είναι να μπλέξεις και δικηγόρους για μια οθόνη....τες πάντων....αυτό με το βάψιμο το λες για να αποφύγω ανακλάσεις έτσι?...συζητιέται αυτό...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Το βάψιμο είναι όντως για τις ανακλάσεις αλλά όχι άλλο χρώμα εκτός του γκρι.
Ούτως ή άλλως ανακλάσεις θα έχεις οπότε οπωσδήποτε γκρι οθόνη.
Τέικ α λούκ

Reaction score
766

πολυ κατατοπιστικό το λινκ.....ευχαριστω....:624:

Reaction score
49

η κάτω πλευρα....οκ rose....
giovani έκανα φιλότιμες προσπάθειες....καταλαβαίνεις τι εννοώ...η σταθερή στη κλίμακα w.a.f. απλά έπιασε πάτο...και πιο κάτω ακόμα...θα μου πεις άμα κάνεις κάτι κάντο σωστά...αλλά αμα είναι να μπλέξεις και δικηγόρους για μια οθόνη....τες πάντων....αυτό με το βάψιμο το λες για να αποφύγω ανακλάσεις έτσι?...συζητιέται αυτό...

Επειδή λίγο πολύ καταλαβαίνω τι πακέτο μπορεί να φας, λόγω waf, κάνε το εξής:
δανείσου για λίγο καιρό μια ανοιγόμενη (μεταχειρισμένη με ζάρες) και δες 2-3 ταινίες τονίζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα πως η κυματοειδής μορφή χαλάει την εικόνα και διάφορα σχόλια.....
Τονίζοντας πάντα πως το σταθερό έχει και καλύτερη εικόνα και ωραίο κάδρο που «μπορεί να μπαίνει κάποιος μεγάλος καμβάς όταν δεν βλέπουμε ταινία» κοκ

Όταν μπει το σταθερό πανί, θα ξεχαστεί γρήγορα το θέμα γιατί σε ελάχιστο χρόνο το μάτι θα έχει συνηθίσει την παρουσία του.

Ειλικρινά είναι κρίμα να χάσεις τον τοίχο βάζοντας ανοιγόμενο.....

Υ.Γ.: Δείξε και ανοιγόμενα με 2-2.5 χιλιάρικα και μετά κάποιο σταθερό με 450€ και θα δεις πόσο καλά θα γλυκοκοιτάζει το σταθερό....

Reaction score
49

Δες πως ήταν στην αρχή το ανοιγόμενο

και επειδή μου έσπασαν τα νεύρα με τις ζάρες (παρόλο που δεν το έκλεινα μετά τις ταινίες) πέρασα σε αυτό:

Δε νομίζω να χαλάει την αισθητική του έτερού σου ήμισυ κάτι τέτοιο, ε?

Reaction score
766

μα έτσι είναι...στην αρχη δεν είχαμε θέμα με τη σταθερη....και σε Stewart να μην κατέληγα θα έβαζα μια πιο φτηνη και πάπαλα...μετά δε ξερω πως και γιατί κάπου συζητήθηκε μάλλον και έμαθε οτι υπάρχουν και ανοιγόμενες....εγώ έκανα το κινέζο στην αρχή.:421:
καταρχήν ξεκαθαρίζω οτι κουμάντο στο σπίτι κάνω εγώ!...:407:....με τα πολλά (και για να χω και κάπου να κοιμάμαι) είπα να δώσω τόπο στην οργή...θα το ξαναφέρω το θέμα σε κουβέντα πάντως....ωραίος ο χώρος σου man...ελπίζω αργότερα να ανεβάσω και γω εικόνες με σταθερή οθόνη και όχι κάτι άλλο...thanks!

Reaction score
49

Εξήγησέ της πως ακόμα και οι πολύ ακριβές ανοιγόμενες οθόνες κάνουν ζάρες που ενοχλούν σε βάθος χρόνου.
Ενώ οι σταθερές, με το 1/3 της τιμής, είναι αστέρια πάντα.

Σε τελική ανάλυση πες της το εξής: να πάρετε μια σταθερή (που κοστίζει πολύ λιγότερα) και αν μετά από ένα (1) μήνα δεν της αρέσει θα την επιστρέψετε για να πάρετε ανοιγόμενη.

Τόνισέ της ιδιαίτερα το κόστος που είναι 3πλάσιο στις ανοιγόμενες.
Οι γυναίκες, μπαίνουν ταχύτατα σε mode τσιγκούνας όταν ακούν για πράγματα που δεν τις ενδιαφέρουν :116:

Ναι, ναι...Ξέρουμε όλα τα βαρβάτα αρσενικά πως εμείς είμαστε τα αφεντικά. :116:
Ήσουν και εσύ σκληρός και σε έλεγαν....βιτάμ :410:

Reaction score
49

Έτσι, έτσι........ Γι' αυτό και όλοι οι σκληροί άντρες έχουμε μπει στο ψυγείο Γιάννη!! :405:

Δεν ξέρω για σένα Γιάννο.
Αλλά όταν αγόραζα καταψύκτη μεγάλο για το μπαλκόνι, με ρωτούσε η γυναίκα:
«Τι να τον κάνουμε σε τέτοιο μέγεθος?»
Και τις έλεγα: «ξέρω εγώ γιατί» :410:

Die hard 2004 :410:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.591

Εγώ πάλι πάτησα πόδι και κατάφερα να μείνω στην κουζίνα! :142:

Μάλιστα για τον λόγο αυτό αγόρασα και δεύτερο ψυγειοκαταψύκτη-ντουλάπα, ώστε να αλλάζω και παραστάσεις: μια συντήρηση, μια κατάψυξη.......:116:

Reaction score
766

χαχαχαχα.....ετσι ετσι....τι να τις κανουμε ρε σεις?...εχω πολλακις κανει ανω κατω ενα ολοκληρο φορουμ να ζηταω συμβουλες και ερχεται μια ωραια στιγμη που λες οκ τελειωσα, παω για αγορα...αμ δε!....θα αρχισω να ζηταω συμβουλες για ψυγειοκαταψυκτες.....ανοιχτε topic στο φορουμ για συμβουλες σε θεματα waf..δε θα προλαβαινετε

Reaction score
49

χαχαχαχα.....ετσι ετσι....τι να τις κανουμε ρε σεις?...εχω πολλακις κανει ανω κατω ενα ολοκληρο φορουμ να ζηταω συμβουλες και ερχεται μια ωραια στιγμη που λες οκ τελειωσα, παω για αγορα...αμ δε!....θα αρχισω να ζηταω συμβουλες για ψυγειοκαταψυκτες.....ανοιχτε topic στο φορουμ για συμβουλες σε θεματα waf..δε θα προλαβαινετε

Παλιότερα έπεφταν συζητήσεις για ψυγειοκαταψύκτες και εστίες και λοιπά κουζινικά.
Πολύ γέλιο λέμε....
Εγώ λέω να κανονίσουμε και δοκιμές :116:

Θα σου έλεγα το εξής.
Επειδή διαβάζω στα προσεχώς σου για «Denon,Parasound,MartinLogan,Velodyne» θεωρώ πως αν δεν βάλεις σταθερή οθόνη στον χώρο σου, απλά θα ρίξεις νερό στο κρασί σου χωρίς ουσιαστικό λόγο.
Σε τελική ανάλυση, πάρε σταθερή και αφού την βάλεις στον τοίχο (την οθόνη βρε αθεόφοβε :105: ), με τα ρέστα πάρε και ένα πολύ ωραίο δώρο στο έτερόν σου ήμισυ.
Και εσύ θα είσαι ικανοποιημένος και η γυναίκα θα χαρεί που δεν είσαι...αχάριστος! :121:

Reaction score
766

φίλε giovanni..denon-parasound-Χ3 αγοράστηκαν ήδη...το velodyne το φαγε το "μαύρο το σκότος" καθώς ήταν "πολύ μπαούλο" και αντικαταστάθηκε απο 2 BW PV1...μικρά και στρόγγυλα....να ξεκαθαρίσω και πάλι οτι "εγώ ύστερα από ώριμη σκέψη και έχων σώας τας φρένας προχώρησα στην ακύρωση του velo"...τες πάντων...δεν πειράζει λέω..πάω για οθόνη ακάθεκτος ψιθυρίζω μέσα μου και δε σηκώνω και κουβέντα...την παραχώρησή μου την έκανα...ε, τα υπόλοιπα τα ξέρετε....αυτό με τη τιμή που είπες στέκεται σαν επιχείρημα και είμαστε σε καλό δρόμο...θα πέσει το οχυρό...:617:...θα σας κρατάω ενήμερους

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Μην μασας καμμια βδομαδα θα ειναι δύσκολα, μετα θα εισαι οκ. Πας φουλ για συστημαρα, παρε σταθερη να είσαι ήσυχος.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης