επανεκκίνηση.....

Reaction score
766
Απάντηση: επανεκκίνηση.....

πάω για σταθερή τελικά....απλά θα πάμε σε κάτι που μπορεί να "παντρέψει" και το αισθητικό και το σωστότερο αποτέλεσμα....και η λύση που βρήκα είναι ένα post που είχε ανεβάσει ο Αντρέας εδώ για τις οθόνες της Screen Innovations και συγκεκριμένα αυτήν...(Black Diamond G3 HD 1.4)....τιμές βρήκα εδώ....ιντσες 100'' ή 106''....υπάρχει και γκρι πανί με κέρδος 2.7...τι προτείνετε?...η Firewank κοστίζει πολύ παραπάνω?....απο reviews που διάβασα και όταν υπάρχει πρόβλημα με άσπρους τοίχους κλπ, τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά...υπάρχει βέβαια απόκλιση στο φως απο το κέντρο προς τα άκρα και επιπλέον τα χρώματα φαίνονται ελάχιστα πιο ψυχρά (μπλε)....o reviewer λέει πως αυτό ισως ζορίσει αυτόν που θα καλιμπράρει τον προβολέα...αν αυτός καλιμπράρεται βέβαια...ο X3 δε κάνει και πολλά σε αυτόν τον τομέα....κατά τα άλλα καλή ποιότητα κατασκευής και συγκριτικά με τον ανταγωνισμό σχετικά καλές τιμές....μιλήστε μου ανοιχτά:116:

Reaction score
49

Πόσες ίντσες αναζητάς?
Ψάχνω για πολύυυυ οικονομικότερο να σου προτείνω.
Διάβασα σταθερό πανί και 2.5 χιλιάρικα ($) και στεναχωρήθηκα.
Δώσε μου λίγο χρόνο!!

Reaction score
49

Για να είμαι απολύτως δίκαιος, έχω την Screenline Amleto (σταθερή πάντα, με μαύρο πλαίσιο αλουμινίου)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Για κοίτα και για καμία μτχ Stewart.

Το 2.7 gain είναι μεν ιδανικό για 3d,εκτινάσσοντας την φωτεινότητα στα 20fl,αλλά το πιθανότερο είναι στο 2d να έχεις θεματάκια με τόσο υψηλή φωτεινότητα.

Reaction score
766

φίλε giovanni πολύ κατατοπιστικός...όντος οι διαφορές τιμής είναι τεράστιες....σίγουρα θα τη ψάξω λίγο ακόμα την αγορά...στο σπίτι έχεις θέμα με τις ανακλάσεις του προβολέα στους τοίχους?....και αν ναι, είναι πραγματικά ενοχλητικό όταν βλέπεις σε απόλυτο σκοτάδι ή παλεύεται?...απ οτι είδες στις φωτο που ανέβασα η οθόνη θα μπει σε μεγάλο τοίχο μπεζ...γι αυτό το ψάχνω το πράμα...αλλα σίγουρα και 2500 χιλιάρικα για να μην έχω ανακλάσεις είναι πολλά για τους κοινούς θνητούς σαν εμένα...

gstriftos μεταχειρισμένη Stewart εκει γύρω στα 2 με 2.500 θα χει καλύτερο αποτέλεσμα απο μια καινούργια άλλης φίρμας?.....τόσο καλές είναι τελικά?...το 1.4 gain λίγο στη προκειμένη περίπτωση?

ευχαριστώ άλλη μαι φορά όλους για τις συμβουλές:624:

όταν πάω για αγορά ελπίζω να βοηθήσει κανας χριστιανός στο στησιμο-καλιμπράρισμα...:116:

Reaction score
49

φίλε giovanni πολύ κατατοπιστικός...όντος οι διαφορές τιμής είναι τεράστιες....σίγουρα θα τη ψάξω λίγο ακόμα την αγορά...στο σπίτι έχεις θέμα με τις ανακλάσεις του προβολέα στους τοίχους?....και αν ναι, είναι πραγματικά ενοχλητικό όταν βλέπεις σε απόλυτο σκοτάδι ή παλεύεται?...απ οτι είδες στις φωτο που ανέβασα η οθόνη θα μπει σε μεγάλο τοίχο μπεζ...γι αυτό το ψάχνω το πράμα...αλλα σίγουρα και 2500 χιλιάρικα για να μην έχω ανακλάσεις είναι πολλά για τους κοινούς θνητούς σαν εμένα...

gstriftos μεταχειρισμένη Stewart εκει γύρω στα 2 με 2.500 θα χει καλύτερο αποτέλεσμα απο μια καινούργια άλλης φίρμας?.....τόσο καλές είναι τελικά?...το 1.4 gain λίγο στη προκειμένη περίπτωση?

ευχαριστώ άλλη μαι φορά όλους για τις συμβουλές:624:

όταν πάω για αγορά ελπίζω να βοηθήσει κανας χριστιανός στο στησιμο-καλιμπράρισμα...

Ξαναδές τον χώρο μου.
(επειδή έχει πρόβλημα το photobucket μου πάρε το link:
http://img.photobucket.com/albums/v483/ksino1100/HomeCinema/P1000691.jpg )

Μπεζ τοίχους έχω και εγώ, υπάρχει και μια μπεζ κολώνα δεξιά.
Αν αρχίσουμε να ψαχνόμαστε τόσο πολύ, θα χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια.
Πιστεύω πως μια σταθερή με gain κάπου στο 1.2 θα σε ικανοποιήσει.
Φαντάζομαι πως ούτε καν γκρι δεν θα έβαζα γιατί άλλο χρώμα θα σου δώσει κάτι αλλά θα σου κλέψει κάτι άλλο.
Αλλά that's me.
Κάποιοι άλλοι, εδώ, θα με λιθοβολούσαν.
Οπότε φοράω το κράνος και είμαι ΟΚ :116:

Προσωπικά θα έπαιζα στα € που σου ανέφερα, χωρίς να λέω πως μια ακριβή οθόνη δεν είναι καλύτερη, ιδιαίτερα για πολύ έμπειρα μάτια.
Εγώ πχ θέλω να απολαμβάνω τις ταινίες μου, γιαυτό και όλες οι ώρες της λάμπας μου είναι ταινίες και παιχνίδια PS3.
Κάποιοι μπορεί να έχουν χαλάσει μισές ώρες σε demos ή ρυθμίσεις και ειλικρινά τους χαίρομαι.

Αλλά όταν σκέφτομαι πως ένα σταθερό πανί των 500€ θα σου δώσει τρομερή εικόνα ενώ για να πάρεις κάτι παραπάνω (και το κάτι να ορίζεται κυρίως από την εμειρία του ματιού και την ικανότητα ρυθμίσεων του προβολέα + πολλές ώρες ψαξίματος) πρέπει να πληρώσεις 400% παραπάνω, τρελαίνομαι.

Μη σε μπερδεύω φίλε μου.
Να σου πω τι ακριβώς θα έκανα.
Πανί σταθερό με 500-600€ και θα πλήρωνα και ένα ποσό σε κάποιον isf calibrator (Λάμπρου ή Καστρουνής πχ) για να μου βγάλει πολύ καλύτερη εικόνα και τοποθέτηση των μηχανημάτων (εικόνας και ήχου), με αποτέλεσμα να πάρω πολύ πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από το έπαιρνα απλά ένα ακριβό πανί και να τα έφτιαχνα μόνος μου!! :121:

Επομένως: κόστος οθόνης + calibrator <<< ακριβής οθόνης + προσωπική εργασία
Αποτέλεσμα: εικόνα οικον. Οθόνης + calibrator >>> ακριβής οθόνης + προσωπικής εργασίας

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Καλησπέρα GKat. Αν θέλεις την άποψη μου (ως κάτοχος x3 και firehawk) μείνε μακριά απο οθόνες με αστρονομικά gain! Το ύφασμα της firehawk (gain 1.35?)δείχνει ιδανική λύση για το χώρο σου, αλλά και η studiotek δε θα είναι καθόλου άσχημη! Ασφαλώς οι τιμές τους ξεφεύγουν, αλλά οπωσδήποτε είναι πιο φθηνή η σταθερή Stewart απο μια ηλεκρική (Stewart) που μαζεύει. By the way, ο x3 ρυθμίζεται με κάποια τεχνάσματα. Οι μόνοι χριστιανοί που μπορούν να σε βοηθήσουν να καλιμπράρεις τον προβολέα σου είναι δύο και είναι επαγγελματίες. Πολλές χρήσιμες πληροφορίες θα βρείς εδώ κι εδώ.

Reaction score
766
Απάντηση: Re: επανεκκίνηση.....

αλλαγή σκηνικού...ο Χ3 "πήγε' σε φίλο σχεδόν στα λεφτά του, αφού ήταν στο κουτί του αχρησιμοποίητος και περιμένω την καινούργια "φουρνιά"...ότι και να βγάλουν οι epson,panasonic κλπ πιστεύω οτι η jvc πάντα θα είναι μια κλάση πάνω...τώρα θα μου πεις για μικρές διαφορές στην τελική εικόνα, η οποία βέβαια εξαρτάται και απο άλλους παράγοντες εκτός του προβολέα, να πληρώνεις ένα σκασμό λεφτά παραπάνω...εντάξει συμφωνώ...loggeo αυτό το μηχανάκι - lumagen - θα έχει αποτέλεσμα με τους νέους jvc?...απ ότι διαβάζω θα έχουν περισσότερες ρυθμίσεις και κόλπα....πόσο σου κόστισε είπαμε?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης