επιλογή ηχείου Surround MartinLogan ElectroMotion® FX2

Reaction score
677
καλησπέρα, έχω FL και FR ηχεία τα
Revel Performa3 F208
και 3 μ απόσταση το ένα με το άλλο και ένα ηχείο διαλόγων της ίδιας εταιρείας
Revel Performa3 C208
Ενδιαφέρομαι να αγορασω για περιφεριακα τεσαρων surround ηχείων MartinLogan ElectroMotion® FX2 για 5.1.2 Dolby Atmos.
ποια η γνωμη σας ταιριαζουν μεταξυ τους ?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.915
Τα 5-7 κύρια ηχεία είναι ιδιαίτερα επιθυμητό να είναι παρόμοια, κανονικά της ίδιας σειράς. Οπότε για surround τουλάχιστον, θα έλεγα να μείνεις σε Revel.

Τα Atmos είναι ηχεία οροφής ή, σαν ημίμετρο λόγω δυσκολιών τοποθέτησης, ηχεία που κοιτούν προς την οροφή. Πώς θα εγκαταστήσεις τα ML σαν Atmos; Ανάφερέ μας πρώτα πώς σχεδιάζεις να τοποθετήσεις τα ηχεία στο χώρο.

Άλλο πρόβλημα της επιλογής σου, όπως και κάθε παραδοσιακού dipole/bipole surround ηχείου, είναι τα διπλά tweeters. Σε Atmos εγκαταστάσεις δεν είναι επιθυμητή η ευρεία (ή και diffuse στα dipoles) διασπορά τους, αφού οι ήχοι πρέπει να έχουν ακρίβεια θέσης.

Last edited:

Reaction score
677
Τα 5-7 κύρια ηχεία είναι ιδιαίτερα επιθυμητό να είναι παρόμοια, κανονικά της ίδιας σειράς. Οπότε για surround τουλάχιστον, θα έλεγα να μείνεις σε Revel.

Τα Atmos είναι ηχεία οροφής ή, σαν ημίμετρο λόγω δυσκολιών τοποθέτησης, ηχεία που κοιτούν προς την οροφή. Πώς θα εγκαταστήσεις τα ML σαν Atmos; Ανάφερέ μας πρώτα πώς σχεδιάζεις να τοποθετήσεις τα ηχεία στο χώρο.

Άλλο πρόβλημα της επιλογής σου, όπως και κάθε παραδοσιακού dipole/bipole surround ηχείου, είναι τα διπλά tweeters. Σε Atmos εγκαταστάσεις δεν είναι επιθυμητή η ευρεία (ή και diffuse στα dipoles) διασπορά τους, αφού οι ήχοι πρέπει να έχουν ακρίβεια θέσης.

δηλαδη η συμβολη σας ειναι να παρω καλυτερα Revel Concerta2 S16 ?
Εχω περαση ολα τα καλοδια μεσα από τοιχους, η τοποθέτηση των ηχείον θα γινει οπως φαινεται στις φωτογραφιες

Attachments

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.915

Reaction score
677
Σάχλα. :D

Δεν ξέρω αν έχει καταλάβει πού πρέπει να εγκατασταθούν τα Atmos.

Στον τοίχο θέλει να τα τοποθετήσει.
Μάλλον έκανα λατθος , https://goo.gl/images/d9m4y5 DTS:X
[DOUBLEPOST=1517646975][/DOUBLEPOST]
Αν τα βαλω ολα ιδια τι προβλημα θα εχω?

atmos
https://revelspeakers.com/productdetail/~/product/s16.html[/QUOTE]

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.255
Members
38.543
Νεότερο μέλος