επισκευή φινιρίσματος ηχείων και όχι μόνο

Reaction score
208
κ. Κόγια, όταν έρθει αυτή η ένδοξη στιγμή, που θα προσπαθήσω να δώσω σε αυτόν που θα αναλάβει το εγχείρημα να αποκαταστήσει την "εικόνα" των καρυδοκλανί αποκτημάτων μου, θα μπορούσα να σας πάρω ενα τηλέφωνο, μήπως και πετύχουμε πιο κοντά την απόχρωση?
Παντως τα θέλω πιο σκούρα απο το rotten carrot...xaxaxa

Reaction score
1.788
φιλε παντως και να τα κανεις σε κατι ποιο σκουρο [εννοω να φαινονται τα νερα του ξυλου και οχι να τα εξαφανισεις] θα πρεπει να φερεις πρωτα ομοιομορφη αποχρωση σε ολο το ηχειο.Αν δεν βγαλεις ολα τα χρωματα θα πρεπει να κανεις πρωτα αυτο που αναφερα ποιο πανω και μετα να αρχισεις να το κανεις σκουρο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Αμα ειναι να κανεις τον κοπο ενα ειναι το χρωμα. Χρυσομπαμπουρί σκοτωμένο. Το απλο θυμιζει λιγο τριφυλλι, το σκοτωμενο εχει κατι το ρουστικ που χαριζει κυρος..:headbang:

Reaction score
208
Παντελή κορόϊδευε....αν δεν τα κάνω τσίλικα να μου τρυπίσεις την μύτη
(μου είχε κολλήσει απο παλιά αν θυμάσαι η βαφή κάποιου ηχείου)
Που ξέρεις μπορεί να αποκτήσει και άλλο ηχό-χρωμα...!!!χαχαχα

Reaction score
208
@takis6c33
Θέλεις να κάνουμε μια συμφωνία?
Να αναλάβεις το εγχείρημα (μιας και έχεις δείξει τις ικανότητες σου)
και να το κάνουμε αυτό το χρυσομπαμπουρί που λέει ο Παντελής
(με όποιο κόστος...το καλύπτω εγώ)
και μόλις τελειώσει το εγχείρημα, θα του το κοτσάρω στο σαλόνι του,
για να δούμε εάν έχει πλάκα
(ξέρω που μένει...χαχαχα)

Reaction score
1.788
εγω παντως θα βρω κανα καλλιτεχνη και θα τα κανω (καπως) ετσι ...
τι μου θυμιζεις τωρα!!!

πανε κατι χρονια που ημουν σε κατι σεμιναρια Γερμανικης εταιρειας χρωματων και προσπαθουν να μας πεισουν οτι θα ειναι η νεα ταση [μοδα] . Ειχα πανω απο το κεφαλι μου 4 Γερμαναραδες για 4 μερες!!!!!!!!!

Reaction score
1.788
@takis6c33
Θέλεις να κάνουμε μια συμφωνία?
Να αναλάβεις το εγχείρημα (μιας και έχεις δείξει τις ικανότητες σου)
και να το κάνουμε αυτό το χρυσομπαμπουρί που λέει ο Παντελής
(με όποιο κόστος...το καλύπτω εγώ)
και μόλις τελειώσει το εγχείρημα, θα του το κοτσάρω στο σαλόνι του,
για να δούμε εάν έχει πλάκα
(ξέρω που μένει...χαχαχα)
προσεχε τι λες γιατι υπαρχει αυτη η αποχρωση [special effect] :roflmao:

Reaction score
208
Σε δραχμές το θές ή σε λίρες?
γιατί όταν παίζανε καινούργια, πρέπει να κλείναμε τριετή επέτειο
απο την πρώτη κατάκτηση Πανευρωπαϊκού στο μπάσκετ (1987)

υ.γ. σου έχω στείλει ενα πμ

jpaudio

Επαγγελματίας
Reaction score
1.719
Ωραία όλα αυτά που λέτε αλλά τελικά το πρόβλημα δεν είναι το χρώμα που θα διαλέξει ο χριστιανός αλλά πως βγαίνει το παλιό για να πέσει το καινούργιο. Από την εμπειρία μου θα πω τα παρακάτω:
1. Εύκολα το παλιό βερνίκι βγαίνει με remover. Αρνητικό της διαδικασίας, το remover είναι υδατοδιαλυτό οπότε υπάρχει κίνδυνος για τον καπλαμά. Πάντως το κουτί θα είναι σε παρθένα κατάσταση όπως βγήκε από το εργοστάσιο λίγο πριν πάει στο βαφείο.
2. Ο χρωματισμός του καπλαμά στο επόμενο στάδιο είναι εύκολος. Διαλέγουμε απόχρωση και την περνάμε. Χρωστικές πολλές, κάσια (πολύ σκούρα), ανιλίνη (πέρασμα με πιστόλι) και άλλες. Για ομοιόμορφο αποτέλεσμα πιστόλι.
3. Sealer, λούστρο. Αν θέλουμε να μην κλείσουν οι πόροι του ξύλου και να έχουμε "ζωντανά" τα νερά του προσέχουμε το sealer. Μετά (κατά την γνώμη μου) ένα σατινέ 70% βερνίκι θα τελιοποιήσει το αποτέλεσμα. Για πιάνο γυαλάδα τότε το sealer πρέπει να πέσει άφθονο όπως και το βερνίκι.
4. Στην περίπτωση που δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε το παλιό βερνίκι. Τρίβουμε προσεκτικά ώστε να ματάρει ομοιόμορφα και είτε ρίχνουμε έγχρωμο νέο βερνίκι ή ρίχνουμε με πιστόλι στρώση ανιλίνης και μετά το τελικό βερνίκι. Προσοχή, το στρώμα ανιλίνης πρέπει να πέσει πολύ λεπτό (αραιό). Αν το βαρύνουμε τότε χάνουμε την διαφάνειά του και σκοτινιάζουμε το αποτέλεσμα. Πάντως σε αυτή την διαδικασία δεν μπορούμε να αλλάξουμε δραστικά την απόχρωση, απλά σκουραίνουμε το ίδιο χρώμα μερικούς τόνους. Απαραίτητη η δοκιμή πριν και για την τελική απόχρωση και για την συμβατότητα των βερνικιών, παλαιού και νέου. "Επιθετκό" νέο βερνίκι μπορεί να ζαρώσει-διαλύσει το παλιό οπότε η αφαίρεση είναι μονόδρομος (περίπτωση 1).
Αυτά τα ολίγα επλίζοντας να βοήθησα λίγο.
Φιλικά,
Γιάννης

Reaction score
208
Γιάννη η τοποθέτηση σου ήταν άψογη και αυτό με προβλημάτιζε και εμένα στις αρχικές μου σκέψεις,
χωρίς βέβαια να έχω τις αντίστοιχες γνώσεις

Η δυσκολία του εγχειρήματος σε συνδυασμό και με το γεγονός ότι το κόστος "πρέπει" να μείνει σε ανεκτά επίπεδα (δεδομένου ότι το ηχείο κτήθηκε περί τα 300,00 €), με κάνουν να σκεφτώ προσεκτικά την επόμενη κίνηση

Reaction score
1.844
Πάντως να ξέρεις ότι είναι πιο εύκολο να βαφτεί ένα άβαφο έπιπλο, παρά να επισκευαστεί ένα με προβλήματα στη βαφή του. Όχι εύκολο, χρειάζεται και το άβαφο ικανή τεχνική. Αλλά ευκολότερο σαφώς από το βαμμένο.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis