ερωτηση για DTS HD 6.1

Reaction score
35
παιδια καλησπερα!!θα ηθελα τη βοηθεια σας.ενδιαφερομαι να αγορασω ενα box set blue ray με τις 3 ταινιες απο τον αρχοντα των δαχτυλιδιων.ακομα δεν εχω αγορασει blue ray player(θα αγορασω προς τις γιορτες) αλλα αλλο πραγμα με προβληματιζει.το home cinema sony που εχω παιζει ηχο DTS 5.1 και DOLBY DIGITAL5.1. Tο box set που αναφερω πιο πανω εχει ηχο DTS HD MASTER 6.1.θα το παιξει το δικο μου home cinema η θα εχω προβλημα?δωστε μου τα "φωτα" σας για να μην το αγορασω τζαμπα.:118:

Reaction score
15.548
Απάντηση: ερωτηση για DTS HD 6.1

Θα παιξει DTS 5.1

δλδ οτι μπορει ο av σου....
...εαν παρεις καινουριο av θα ακουσεις DTS HD MASTER 6.1

Παρτο αφοβα...ωραια ταινια..αγαπημενη μου απο ολες τις αποψεις.......

Reaction score
35

σε ευχαριστω πολυ φιλε μου για την απαντηση σου.θα το παρω γιατι ειναι και σε φοβερη τιμη 15 ευρω απο το public(δεν κανω διαφημηση απλα ενημερωνω για καθε ενδιαφερομενο):107:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.390

Και 7.1 να ήταν, πάλι ότι μπορεί ο ενισχυτής σου θα παίξει.

Το λέω μήπως βρεις και κάποια 7.1 και έχεις αμφιβολίες.

Reaction score
103

μπορεις στον παλιο AV σου και στο καινουριο Blue Ray player η συνδεση να ειναι 6.1 αναλογικη,αποτε το decoding να το κανει η πηγη σου και οχι ο ενισχυτης

Reaction score
35

ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας.ηδη το αγορασα και θα περιμενω με το καλο τις γιορτες για να αγορασω blue ray player και να το τεσταρω(ειναι και μενα απο τις αγαπημενες μου ταινιες.τις εχω σε dvd σε mkv στον υπολογιστη και τωρα σε bd)παντως το καλο ειναι οτι τα bd αναφερουν πισω οτι ειναι 1080p:107:

Reaction score
15.548

Ολες οι ταινιες blue ray ειναι 1080p

Aπλα η εκδοση br του αρχοντα δεν ειναι η special extended

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

oχι ολες, ας ειναι καλα το hitech :138:

Reaction score
10
Παμε απο την αρχη για να τα μαθαινει ο φιλος μας σωστα :

Το home-cinema που διαθετεις ΔΕΝ μπορει να παιξει ουτε Dolby Digital True-HD ουτε DTS Master Audio.

Τα δισκακια ομως, για να ειναι συμβατα και με τα παλαια φορματ, εχουν και αυτα. Στο μενου τους, στο audio setup υπαρχει επιλογη DTS και DTS-MA η DD και DD-trueHD.

Ετσι λοιπον, οταν με το καλο παρεις blu-ray θα πρεπει να προσεξεις τα εξης :
Αν ο ενισχυτης που εχεις, εχει 5.1 η 7.1 αναλογικες εισοδους, να παρεις ενα player που να εχει 7.1 αναλογικες εξοδους.
Με αυτο το τροπο και μοναδικο εξοδο την αγορα 3 η 4 ζευγαριων καλωδιων RCA, θα ακουσεις τα νεα HD φορματ.
Στη περιπτωση αυτη το player αναλαμβανει την αποκωδικοποιηση του ηχου, αλλα και ολο το setup του συστηματος.
Δηλαδη, αποστασεις ηχειων, ρυθμισεις ηχειων και εντασεις ανα καναλι, θα τα κανει το player, δηλαδη εσυ. Πανε τα αυτοματα του ενισχυτη.
Σημειωση : ακομα και HDMI να εχει ο ενισχυτης σου δεν θα παιξει τα νεα φορματ ( καλο θα ηταν να μας πεις πoιος ειναι για να σε βοηθησουμε με ακριβεια ) .

Αν ο ενισχυτης σου δεν διαθετει αναλογικες εισοδους, θα συνδεθεις με ομοαξονικο η οπτικο καλωδιο με το blu-ray, θα εχεις ηχο αλλα οχι HD.
Αν και ολα τα δισκακια εχουν και τα παλια φορματ, καλο θα ηταν, πριν την αγορα να το τσεκαρεις, αν και δεν νομιζω οτι θα τα καταργησουν τοσο συντομα.

Αυτα μπορεις να κανεις με το υπαρχον συστημα. Η αλλαγη ενισχυτη με εναν νεας τεχνολογιας , με HDMI και ολα τα φορματ ηχου να ξερεις πως θα πρεπει να ειναι το επομενο βημα σου.

Reaction score
35

σας ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια σας με τις τοσο αναλυτικες πληροφοριες. το συστημα home cinema που εχω ειναι το sony DAV-DZ260.προτιμησα αυτο για διαφορους λογους οπως το μηκος των καλωδιων των πισω ηχειων(10 μ) αλλα και την υπαρξη optical in σε σχεση με το πιο καινουργιο μοντελο που ειχε η sony το 280 που δεν ειχε.με ενδιεφερε πολυ αυτο λογω της tv που εχω (samsung b7000 led) για να παρω ηχο απο την θυρα usb της tv που παιζει εργα hd (matroska).παντως για αγορα καινουργιου συστηματος δεν το βλεπω διοτι εχει 4-5 μηνες που το αγορασα οποτε θα πορευτω με αυτο τουλαχιστον για τα επομενα 2-3 χρονια.απλα οταν με το καλο παρω το bd player θα πρεπει να δω τι θα κανω γιατι το home cinema εχει μια μονο εξοδο hdmi η οποια πηγαινει στην tv και θα πρεπει να συνδεσω και το bd player με το συστημα(εχω ακουσει οτι υπαρχει κατι σαν υποδοχεας HDMI που απο μια εξοδο βγαζει δυο οπως γινεται και με τα usb)

Reaction score
14
Μια σχετική ερώτηση για να μην ανοίγω καινούριο thread...
Αφορά όσουν έχουν ακούσει TrueHD ήχο σε σχέση με τον απλό DTS 5.1.
Υπάρχει αισθητή διαφορά να πας από τα 5.1 ηχεία στα 7.1 ή είναι αμελητέα;
Ξέρω ξέρω θα μου πείτε έχουν τρομερό ήχο και αξίζει και τα σχετικά.Αλλά θέλω μια ελικρινή απάντηση γιατί οι εταιρίες γενικότερα την έχουν καταβρεί με αυτό το τρυπάκι του marketing και βαράνε στο ψαχνό.
Από στερεοφωνικό με 2 μόνο ηχεία που είχαμε παλιά και με μετάβαση σε 5.1 ηχεία η διαφορά στις ταινίες ήταν τρομερή και υπέρ το δέον αισθητή.Τώρα με τα 2 επιπλέον ηχεία υπάρχει αυτό το "χάσμα"; Μήπως είναι υπερβολή τόσα πολλά ηχεία;
Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να μπορεί να πει αβίαστα και με το χέρι στην καρδιά : "Ναι ενθουσιάστηκα με τον ήχο σε σχέση με τον απλό DTS" ;
Όχι : "Ναι είδα διαφορά" αλλά "Ενθουσιάστηκα" Έχει διαφορά...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

διαφορετικα εχει , και μαλιστα μεγαλη.
Ο χαρακτηρισμος μου ειναι το προβληματιστηκα
μιας και δεν βρισκεις ευκολα δισκακια για θεαση

Reaction score
14
Εγώ από τότε που άκουσα σε ταινία ήχο DTS 5.1 είπα τέλος.Δεν ξανακατεβάζω ταινία ούτε σε AC3.Η μέρα με τη νύχτα.
Μπορείς να πεις κάτι αντίστοιχο για το TrueHD σε σύγκριση με το DTS;
Άσχετα εαν υπάρχει αρκετό υλικό ή όχι στην αγορά

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.176
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe