ερώτηση 6.2 ή 7.2

Reaction score
0
Καλησπέρα θα ήθελα αν κάποιος φίλος θα μπορούσε να μου δώσει τα φώτα του.....:121:
Έχω έναν Pioneer 819 ένα set 5.1 crystal audio plasma (σχετικα παλιό μοντέλο δηλ.το SUB δεν είναι τύπου "downfiring" όπως στα καινούργια μοντέλα και επίσης και τα ηχεία είναι λίγο ψηλότερα) έχουμε και λέμε έχω ένα SUB (Prisma Bass) της ίδιας εταιρείας και η ερώτηση είναι αν μπορώ να εκμεταλευτώ την έξοδο από πίσω του για ηχεία και να δημιουργήσω back surround 1 ή 2 στέλνοντας RCA από την έξοδο του ενισχυτή (surround back) είναι εφικτό???:139: sorry για την πολυλογία ελπίζω να μην είναι ακαταλαβίστικα έτσι πως τα έγραψα!!!!!:107:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Nαι αλλά χρειάζεται και ένας επιπλέον τελικός ενισχυτής για να οδηγήσει τα 2 επιπλέον back surround ηχεία.

Reaction score
0
Απάντηση: ερώτηση 6.2 ή 7.2

Οι ακροδέκτες που έχει το sub από πίσω τι ρόλο παίζουν ? Για παράδειγμα έχει 2 + και 2 - που γράφουν "high level inpout from amplifier" και ακριβώς από πάνω τα ίδια και γράφει "to speakers output"

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Oι εξόδοι που έχει ο ενισχυτής σου είναι σημάτος στάθμης(line out) και όχι ισχύος.
Οι ακροδέκτες που έχει το sub χρησιμοποιούνται όταν θες να συνδέσεις το sub ανάμεσα στα ηχεία και στις εξόδους των ηχείων που έχει ο ενισχυτής.Για να έχουν όμως ισχύ τα ηχεία θα πρέπει να υπάρχει και ένα ενισχυτικό στάδιο(στην περίπτωση σου ένας 2κάναλος τελiκός ενισχυτής) ο οποίος θα μπεί ανάμεσα στο sub και τον pioneer ή ανάμεσα στο sub και τα πίσω ηχεία(ανάλογα με την σύνδεση που θα κάνεις).
Οι εξόδοι αυτοί που αναφέρεις χρησιμεύουν στην εξής περίπτωση:
Συνδέεις τις μπόρνες των ηχείων που υπάρχουν στο ενισχυτικό στάδιο πάνω στο input.Απ το output πας καλώδια στα ηχεία.
Αυτό γίνεται γιατί ο ενισχυτής που έχει μέσα το sub χρησιμοποιείται μόνο για το μεγάφωνο του.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.887
Members
38.515
Νεότερο μέλος
Alebut