εσείς τι DREAMBOX 800 έχετε? original ή κλώνο ?

Reaction score
0
Σκέφτομαι και εγώ να "τσιμπήσω" ένα 800αράκι μαϊμουδάκι...

Αυτά περι bootloaders κλπ είναι επίφοβα;

Reaction score
0
Απάντηση: εσείς τι DREAMBOX 800 έχετε? original ή κλώνο ?

Πλεον τα μαιμουδακια απο 250 εως 280 ευρω.

Εχουν περασει απο τα χερια μου 4 κλωνοι dm500s κανενα απολυτος προβλημα.

Το μονο προβλημα που ειχα ηταν με ενα γνησιο DM7000 ο οποιος κατεληξε στα αζητητα.

Reaction score
0
Σκέφτομαι και εγώ να "τσιμπήσω" ένα 800αράκι μαϊμουδάκι...

Αυτά περι bootloaders κλπ είναι επίφοβα;
Δεν έχω μαϊμουδακι 800, αλλά 500αρη ο οποίος εδώ και 2μιση χρόνια δουλεύει άψογα!Σκέφτομαι κι έγω να πάρω 800αρη και το έχω ψάξει πολύ. Αυτό με τους bootloaders είναι ένα πρόβλημα, αλλά κυκλοφορούν όλα τα πιο πρόσφατα images πατσαρισμένα για bootloader 69-72 (ή γενικότερα τον bootloader που υποστηρίζει ο κλώνος)...συγκεκριμένα έχω βρεί από αγγλία 230 λίρες με 17 λίρες έξοδα αποστολής..λίνκ δεν δίνω για να μην θεωρηθεί διαφήμηση...ωστόσο είμαι και λίγο επιφυλακτικός και δεν έχω καταλήξει αν θα τον αγοράσω σίγουρα...

Reaction score
1

pssss...! με τετοια τιμη απορω πως μπορει κ δινει κανεις τα διπλασια για original...
εχω αρχισει και σκεφτομαι κ γω για το μαιμουδακο!
ο 500s που εχω και αυτος κλωνος ειναι, παιζει αψογα εδω και 1.5 χρόνο!

Reaction score
4.910

pssss...! με τετοια τιμη απορω πως μπορει κ δινει κανεις τα διπλασια για original...
εχω αρχισει και σκεφτομαι κ γω για το μαιμουδακο!
ο 500s που εχω και αυτος κλωνος ειναι, παιζει αψογα εδω και 1.5 χρόνο!
Ειναι πολύ απλό. Αν όλοι πάρουμε τον μαιμουδάκο που λες και κανείς τον ορίτζιναλ πολύ απλά δεν θα υπάρχει ορίτζιναλ ώστε να αντιγραφτεί απο τον μαιμουδάκο! Και αν ο μαιμουδάκος πληρώσει κι αυτός το κόστος ανάπτυξης που πλήρωσε ο ορίτζιναλ...τότε θα γίνει εκείνος ορίτζιναλ και θα ακριβήνει, ενω στην θέση του θα εμφανιστεί άλλος μαιμουδάκος που θα τον αντιγράψει στο τζάμπα.
Στην πράξη και στην τιμή του σημερινού μαιμουδάκου να πουλιόταν ο ορίτζιναλ 800αρης, αλλά ο μαιμουδένιος στοίχιζε τα μισά, θα είχαμε πάλι ακριβώς την ίδια κουβέντα! Το ακριβό και το φτηνό είναι πάντα συγκριτικό μέγεθος.
Δεν ξέρω πόση έπρεπε να είναι η τιμή του ορίτζιναλ για να την κρίνουμε σωστή, αλλά θεωρώ λογικό ο κάθε πατασκευστής να αποφασίζει ο ίδιος για τις τιμές που θα βάλει στα προιόντα του.

Reaction score
0

Δεν μας στέλνεται σε PM την διεύθυνση που έχει 220 Ευρώ ο κλώνος DREAMBOX 800. Ευχαριστώ

Reaction score
4

Τρίχες...

Υποθέτω ότι κανείς δεν έχει πάρει μήνυμα απο το ...κέντρο της Αθήνας.....

Reaction score
7.636
Re: Απάντηση: εσείς τι DREAMBOX 800 έχετε? original ή κλώνο ?

Ειναι πολύ απλό. Αν όλοι πάρουμε τον μαιμουδάκο που λες και κανείς τον ορίτζιναλ πολύ απλά δεν θα υπάρχει ορίτζιναλ ώστε να αντιγραφτεί απο τον μαιμουδάκο! Και αν ο μαιμουδάκος πληρώσει κι αυτός το κόστος ανάπτυξης που πλήρωσε ο ορίτζιναλ...τότε θα γίνει εκείνος ορίτζιναλ και θα ακριβήνει, ενω στην θέση του θα εμφανιστεί άλλος μαιμουδάκος που θα τον αντιγράψει στο τζάμπα.
Στην πράξη και στην τιμή του σημερινού μαιμουδάκου να πουλιόταν ο ορίτζιναλ 800αρης, αλλά ο μαιμουδένιος στοίχιζε τα μισά, θα είχαμε πάλι ακριβώς την ίδια κουβέντα! Το ακριβό και το φτηνό είναι πάντα συγκριτικό μέγεθος.
Δεν ξέρω πόση έπρεπε να είναι η τιμή του ορίτζιναλ για να την κρίνουμε σωστή, αλλά θεωρώ λογικό ο κάθε πατασκευστής να αποφασίζει ο ίδιος για τις τιμές που θα βάλει στα προιόντα του.
συμφωνω απολυτα φιλε μου ας μην ξεχναμε οτι αυτο που πληρωνουμε στην DMM ειναι δυο διαφορετικα πραγματα πρωτον το hardware (περιπου 180 ευρω για τον 800αρι αν ειναι σωστες οι πληροφοριες μου) και δευτερον το software το οποιο κατα την γνωμη μου ειναι αυτο που κοστιζει περισοτερο στην εταιρεια (πληρωμες σε coders , support teams και new drivers) αρα το τελικο κοστος του original ειναι hadware + software ενω στην περιπτωση του κλωνου μονο το πρωτο και αυτο πρεπει να το αποδεχτουμε ολοι μας αν θελουμε να εξακολουθησουν να υπαρχουν λινουξατοι δεκτες με φουλ υποστηριξη και στο μελλον

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

εαν ο δέκτης δεν "τρωει"
....τότε δεν είναι ....
και μπορείς να τον προμηθευτείς αφοβα...
Αλλά με αυτη την τιμή μάλλον μπανανες τρώει... :109:

It's up to you...

Reaction score
0
Και τι πειράζει εαν ειναι μαιμού. Είναι καλύτερα να τον πληρώσω για αυθεντικό και στο τέλος να τρώει κι αυτός μπανάνες;
Εξάλου από οτι εχω διαβάσει στα διάφορα forums σήμερα οι κλώνοι από τους αυθεντικούς δεν έχουν μεγάλη διαφορά, ορισμένοι μάλιστα έχουν καλύτερες αποδόσεις (βλέπε bullbox).
Σχετικά με τα timebombs τώρα, ακούγεται οτι αφενός η ζημιά μπορεί να διορθωθεί με καινούργιο flashάρισμα αφετέρου έχει σταματήσει η διάδοσή τους.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

ναι αυτο λέω ...It's up to you...

Πάντως δές την τελική τιμή μαζι με τα μεταφορικά.

Reaction score
0
Το κόστος είναι στα 215€ + 32€ μεταφορικά. Το βρήκα και εδώ http://www.dhgate.com/dreambox-dm80...eiver/p-ff80808122e390c30122e3fa4ea67ada.html με 206€ και δωρεάν μεταφορικά.
Δεν ξέρω όμως τι γίνεται με το τελωνείο και εαν συμφέρει τελικά.
Αυτο όμως που ήθελα να ρωτήσω (και συγγνώμη εαν είναι ανοησία) είναι οτι στα τεχνικά χαρακτηριστικά του DM 800HD αναφέρεται οτι αποκωδικοποιεί video MPEG-2 και MPEG-1. Τα κανάλια όμως εκπέμπουν σε MPEG -4. Έτσι δεν είναι; Τι γίνεται λοιπόν αυτά δεν τα ανοίγει;

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του DM 800HD...

DreamBox DM 800 HD PVR technical data

DBS-Tuner mit DVB-S2:
Frequency Range 950 .... 2150 MHz
Demodulation DVB-S (QPSK); DVB-S2 (8PSK,QPSK)
Symbol rate DVB-S: 2 ... 45 Mbaud/s, SCPC/ MCPC
DVB-S2: 10 – 31 Mbaud/s (8PSK) , 10 –30 Mbaud/s (QPSK)

Video decoder:
Video Compression MPEG-2 and MPEG-1 compatible, H.264 Video Formats 4:3 / 16:9
Letterbox for 4:3 TV-Device

To Mpeg-4 είναι το H.264, απλώς υποστηρίζει και Mpeg-2, Mpeg-1 που είναι παλαιότερα format εικόνας...
Είναι κατασκευασμένος για κανάλια HD Mpeg-4 H.264 και DVBS-2 μεταδόσεις...
Μην φοβασαι για τίποτα, παίζει τα πάντα που υπάρχουν μέχρι τωρα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.182
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe