Most visitors online was 3767 , on 23 Sep 2025
Δεν έχω μαϊμουδακι 800, αλλά 500αρη ο οποίος εδώ και 2μιση χρόνια δουλεύει άψογα!Σκέφτομαι κι έγω να πάρω 800αρη και το έχω ψάξει πολύ. Αυτό με τους bootloaders είναι ένα πρόβλημα, αλλά κυκλοφορούν όλα τα πιο πρόσφατα images πατσαρισμένα για bootloader 69-72 (ή γενικότερα τον bootloader που υποστηρίζει ο κλώνος)...συγκεκριμένα έχω βρεί από αγγλία 230 λίρες με 17 λίρες έξοδα αποστολής..λίνκ δεν δίνω για να μην θεωρηθεί διαφήμηση...ωστόσο είμαι και λίγο επιφυλακτικός και δεν έχω καταλήξει αν θα τον αγοράσω σίγουρα...Σκέφτομαι και εγώ να "τσιμπήσω" ένα 800αράκι μαϊμουδάκι...
Αυτά περι bootloaders κλπ είναι επίφοβα;
Για 800άρη μιλάς? αν ναι, για στείλε μήνυμα που....220 euro στο κεντρο της Αθηνας...
Ειναι πολύ απλό. Αν όλοι πάρουμε τον μαιμουδάκο που λες και κανείς τον ορίτζιναλ πολύ απλά δεν θα υπάρχει ορίτζιναλ ώστε να αντιγραφτεί απο τον μαιμουδάκο! Και αν ο μαιμουδάκος πληρώσει κι αυτός το κόστος ανάπτυξης που πλήρωσε ο ορίτζιναλ...τότε θα γίνει εκείνος ορίτζιναλ και θα ακριβήνει, ενω στην θέση του θα εμφανιστεί άλλος μαιμουδάκος που θα τον αντιγράψει στο τζάμπα.pssss...! με τετοια τιμη απορω πως μπορει κ δινει κανεις τα διπλασια για original...
εχω αρχισει και σκεφτομαι κ γω για το μαιμουδακο!
ο 500s που εχω και αυτος κλωνος ειναι, παιζει αψογα εδω και 1.5 χρόνο!
συμφωνω απολυτα φιλε μου ας μην ξεχναμε οτι αυτο που πληρωνουμε στην DMM ειναι δυο διαφορετικα πραγματα πρωτον το hardware (περιπου 180 ευρω για τον 800αρι αν ειναι σωστες οι πληροφοριες μου) και δευτερον το software το οποιο κατα την γνωμη μου ειναι αυτο που κοστιζει περισοτερο στην εταιρεια (πληρωμες σε coders , support teams και new drivers) αρα το τελικο κοστος του original ειναι hadware + software ενω στην περιπτωση του κλωνου μονο το πρωτο και αυτο πρεπει να το αποδεχτουμε ολοι μας αν θελουμε να εξακολουθησουν να υπαρχουν λινουξατοι δεκτες με φουλ υποστηριξη και στο μελλονΕιναι πολύ απλό. Αν όλοι πάρουμε τον μαιμουδάκο που λες και κανείς τον ορίτζιναλ πολύ απλά δεν θα υπάρχει ορίτζιναλ ώστε να αντιγραφτεί απο τον μαιμουδάκο! Και αν ο μαιμουδάκος πληρώσει κι αυτός το κόστος ανάπτυξης που πλήρωσε ο ορίτζιναλ...τότε θα γίνει εκείνος ορίτζιναλ και θα ακριβήνει, ενω στην θέση του θα εμφανιστεί άλλος μαιμουδάκος που θα τον αντιγράψει στο τζάμπα.
Στην πράξη και στην τιμή του σημερινού μαιμουδάκου να πουλιόταν ο ορίτζιναλ 800αρης, αλλά ο μαιμουδένιος στοίχιζε τα μισά, θα είχαμε πάλι ακριβώς την ίδια κουβέντα! Το ακριβό και το φτηνό είναι πάντα συγκριτικό μέγεθος.
Δεν ξέρω πόση έπρεπε να είναι η τιμή του ορίτζιναλ για να την κρίνουμε σωστή, αλλά θεωρώ λογικό ο κάθε πατασκευστής να αποφασίζει ο ίδιος για τις τιμές που θα βάλει στα προιόντα του.