ησυχο htpc

Reaction score
0
Για μουσικη και μονο!! Που μπορω να βρω? Η τι μου χρειαζεται να παρω ? Πρεπει να ειναι αθορυβο εντελως , fanless ! Μονος μου ειμαι ασχετως δεν μπορω να το φτιαξω , οποτε καπου πρεπει ν απευθυνθω !!!

Reaction score
4.728
Απάντηση: ησυχο htpc

Είναι πολλά τα χρήματα για κουτί, fanless gpu-cpu, remote, ssd , sound card κλπ.
Πάρε ένα media player καλύτερα, αφού σε ενδιαφέρει μόνο η μουσική (και με τα ρέστα ένα dac)

Διαφορετικά να μία υλοποίηση

Reaction score
5

Μπορείς να φτιάξεις fanless σύστημα αλλά, κατά τη γνώμη μου μιας και το προσπάθησα, οι παραχωρήσεις θα είναι πολλές και δεν αξίζει τον κόπο. Το καλοκαίρι υπάρχει πρόβλημα. Ακόμα και με τον 45W μονοπύρηνο επεξεργαστή και τη τεράστια silverstone ψύκτρα η εκλυόμενη ζέστη ήταν μεγάλη για το μικρό htpc κουτί μου. Τελικά έβαλα ένα πανήσυχο fan των 800rpm! Ωστόσο ακούγεται -έστω και απειροελάχιστα- το τροφοδοτικό σε κοντινή απόσταση. Υπάρχουν βέβαια fanless τροφοδοτικά αλλά είναι πανάκριβα και δυσεύρετα.
Για μουσική (και γενικότερα για χαμηλές απαιτήσεις) καλύτερα είναι να πας σε λαπτοπ ώστε να απαλλαχθείς από το δίκτυο της ΔΕΗ αν το δουλεύεις με μπαταρία ή να πας σε έτοιμο σύστημα σαν αυτό.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ησυχο htpc

αυτο θα κανω μαλλον οταν βγαλει εκδοση για μακ το jriver

Reaction score
3
Re: Απάντηση: ησυχο htpc

FANLESS? Εγω βλεπω πισω δυο ανεμιστηρες. Εκτος εαν ειναι διακοσμητικοι.

Ερωτησις? Η ψυκτρα του 8400 που μαλλον ειναι υλοποιησις της Gemini , ειναι χωρις τους ανεμιστηρες της?
Και δεν ζεσταινεται ο 8400 ?

Reaction score
957

Οι πίσω ανεμιστήρες όταν δουλεύουν δεν ξεπερνάνε ποτέ τις 500 στροφές οπότε είναι πρακτικά αθόρυβοι ακόμα και με το αυτί κολλημένο επάνω τους.

Κάνουν πραγματική δουλειά πάντως γιατί το κουτί κλειστό έχει αρκετά χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Ο 8400 ακόμα και σε 1080ρ δεν ζεσταίνεται.

Το μηχάνημα είναι μονίμως ανοιχτό εδώ και 5 χρόνια περίπου και κάπου στην πορεία μπήκε και τρίτος δίσκος 2ΤΒ 3.5 μέσα.

Σε απόλυτη ησυχία δεν καταλαβαίνεις αν το μηχάνημα δουλεύει ή όχι.

Πάντως και να είχε ένα 12άρι στον επεξεργαστή σε πολύ χαμηλές στροφές πάλι δεν θα ακουγόταν τίποτα.

Η μεγαλύτερη πηγή θορύβου είναι τα τροφοδοτικά.

Reaction score
3
Σε ξαναρωτω.
Ο επεξεργαστης δουλευει χωρις ανεμιστηρα?
Γιατι εγω προσπαθησα να δουλεψω τον Ι3-540 ,με ψυκτρα 16cm ,χωρις ανεμιστηρα, και παρολο που δεν ξεπερνουσε τους 50C, μετα απο μιση ωρα ξανασυνδεσα τον ανεμιστηρα γιατι φοβηθηκα μηπως συμβει τιποτε.
Και μιλαμε οτι εχω το κορυφαιο HTPC κουτι, το Silverstone CW-02

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά θέματα, υπάρχουν δυο επιλογές η ακριβή και η φθηνή λύση για την υλοποίηση ενός αθόρυβου HTPC.
Η διαφορά τους είναι στο κουτί που θα χρησιμοποιηθεί, υπάρχουν έτοιμα σαλονάτα κουτιά που κοστίζουν ακριβά και έχουν περιορισμούς στο hardware που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και υπάρχει η λύση της χρήσης ενός καλά μελετημένου κουτιού και μεγάλων παθητικών συστημάτων ψύξης επεξεργαστή και κάρτας γραφικών.
Συνήθως στη δεύτερη λύση προτείνεται η χρήση ενός ή δύο ανεμιστήρων στο κουτί σε χαμηλές στροφές ανάλογα με την περίπτωση.
Βέβαια και στην πρώτη περίπτωση αν το PC τοποθετηθεί σε ακατάλληλο χώρο χωρίς επαρκή αερισμό θα έχει πρόβλημα.

real fanless λύσεις
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16859324025
http://www.mifcom.de/product/902/74...em-mini-itx-h77-core-i7-premium---passiv.html
http://www.streacom.com/products/fc10-fanless-chassis/
Φυσικά συμπεριλαμβάνονται και οι λύσεις των έτοιμων net-tops mini-pc που έχουν διάφορες εταιρίες

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Συγνώμη αλλά δεν είναι σοβαρή λύση, προς το παρόν είναι καλό για να παίζεις...

Reaction score
4

Συγνώμη αλλά δεν είναι σοβαρή λύση, προς το παρόν είναι καλό για να παίζεις...
Γιατί? για μουσική είπε ο άνθρωπος... Τι είναι δηλαδή σοβαρότερο για να ακούς μουσική? xeon με 6345245 GB μνήμης 15-άστροφους δίσκους και σε μια κουμούτσα κουτί? με υδρόψηξη και άλλες βλακίες?

Αν μου έλεγες για video, δεν θα μίλαγα γιατί ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει, παραλαμβάνω αρχές Σεπτέμβρη... Αλλά ακόμα και εκεί στέκει αξιοπρεπώς με μια επαρκέστατη υλοποίηση XBMC.

Δοκιμές όταν θα το έχω στα χέρια μου.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Έχουμε χαρακτηριστικά του audiocodec;
Για σοβαρή δουλειά σε αναγκάζει να χρησιμοποιήσεις εξωτερικό USB DAC ή ενισχυτή με HDMI, υπό την προϋπόθεση ότι υποστηρίζονται από το λειτουργικό που θα εγκατασταθεί.

Επιμένω ότι ακόμη είναι για παιχνίδι, εξάλλου δεν έγραψα πουθενά για xeon ή άλλο hardware, ιδέες για κουτιά έγραψα που μπορούν να δουλέψουν χωρίς ανεμιστήρες...

Reaction score
4

Δεν λέω ότι δεν είναι ΚΑΙ παιχνίδι... ίσα ίσα που σε βάζει στην πρίζα και εσένα και τον τυχόν πιτσιρίκο σου να μάθεις κάτι παραπάνω..
Παρόλα αυτά, επειδή για σοβαρό ήχο το DAC το θεωρώ εκ των ων ούκ άνευ, εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι το ιδανικό media player. Και μάλιστα τώρα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και hardware accelerated αποσυμπίεση MPEG-2 και VC-1....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.203
Members
38.668
Νεότερο μέλος
Dragon