ηχείο πλήρους φάσματος

Reaction score
0
παρακολουθώ εδώ και χρόνια τις κριτικές που δημοσιεύονται στα περιοδικά ήχου σχετικά με τα ηχεία και κατα την γνώμη μου υποτιμάται η σημασία στην έκταση του χαμηλού. Εφόσον οι άνθρωποι ακούμε εως 20 hz και όπως λένε οι ειδικοί αισθανόμαστε τις χαμηλότερες συχνότητες τότε τόσο θεωριτικά όσο και πρακτικά οι έλληψη ή ακόμα και η ελλάτωση σε αυτές τις συχνότητες αλλοιώνει τον ρεαλισμό της αναπαραγωγής. Εγώ είμαι μπασάκιας γιατι να το κρύψω άλλωστε. .... Το μπάσο όταν αποδίδεται σωστα δίνει όλο το δραματικό στοιχείο και την μουσικότητα. Η έλλειψή του στερεί ενα μεγάλο μέρος απο την μαγεία της μουσικής. Η γνώμη μου είναι οτι όταν λείπουν συχνότητες τότε ακούμε άλλο καμμάτι και όχι αυτό που παίζει ο καλιτέχνης,,,,Και φτάνουμε στο ερώτημα που απορρέει απο τα πιο πάνω. Τρεχόντως δηλήνω ερωτευμένος με τα Leak Sandwich που πέσανε στα χέρια μου πριν απο λίγο καιρό .... τραυματισμένα αλλά που με αγάπη και την πολύτιμη συμπαράσταση του g_kar έγιναν καινούγια και έχουν αντικαταστήσει απο τότε τα chario syntar 200T ο ήχος τους είναι άριστος κατά την γνώμη μου σε όλο το φάσμα ....εκτός απο το μπάσο. Το ερώτημα για να έχω αυτόν τον ήχο αλλά πλήρους φάσματος τις επιλογές έχω??? Να ξοδέψω μια μικρή περιουσία - αυτό αποκλείεται εξ αρχής- , να πάρω subwoofer - μην φωνάζεται ξέρω τις απόψεις και τα ταμπού πολλών αν και υπάρχουν και αντίθετες απόψεις ακόμα και απο ειδικούς- ,ή να βρώ κάποια κελεπούρι απο την Κίνα - ξέρει κανείς κανένα ??? Τελικά εσείς είστε ικανοποιημένοι με τα μπάσα που αναπαράγει το σύστημά σας???

Reaction score
5
Κύριο συστατικό για να απολαύσεις χαμηλό στην μουσική είναι, πρώτα, τα ηχεία να μπορούν να παίζουν τα πιατίνα σαν πιατίνα και όχι σαν ντέφι. Μετά έρχεται η μεγάλη έκταση στο φάσμα τον χαμηλών συχνοτήτων που προσφέρουν όπως είπες και εσύ την ρεαλιστικότητα στην μουσική. Με το sub δεν νομίζω να σου αρέσει το αποτέλεσμα όχι επειδή δεν θα ταιριάξει αλλά κυρίως γιατί αν τα πιατίνα στα ηχεία σου δεν είναι και τόσο πιατίνα τότε πιστεύω το αποτέλεσμα θα σε απογοητέψει.

Reaction score
7
Τα ηχεία πλήρους φάσματος είναι ευχή και κατάρα για τους μικρούς οικιακούς χώρους. Και αυτό γιατί υποφέρουν στο χαμηλό λόγβ μεγέθους. Για να αποδοθούν οι κάτω οκτάβες δεν είναι και τόσο εύκολο θέμα (αν φανταστείς πόσα μέτρα χριάζεσαι για το wavlength των θεμελιωδών απο τα 20Hz έως και τα 600Ηz περίπου. Αν όμως τα καταφέρεις να αποδώσουν σωστά και έχεις και σωστό softwear και σωστά μηχανήματα τότε είναι πανδεσία. Αυτά όλα φυσικά είναι προσωπική άποψη.

Reaction score
0
Αντώνη δεν καταλάβαίνω τι εννοείς με τα πιατίνα - εννοείς πιατίνια της ντάμς - τι σχέση έχουν με τα μπάσα?Βαγγέλη έχω 40 τ/μ οπότε δεν έχω τέτοιο πρόβλημα ... τώρα πως θα πετύχουμε την πανδεσία που ζητάμε Υπάρχουν προτάσεις?

Reaction score
3.513
Αγαπητέ an_kar, το μπάσο που θέλεις να έχεις στο χώρο σου το είχες ποτέ ?
Το έχεις ακούσει αυτό το μπάσο που ζητάς σε άλλο σύστημα και σε άλλο χώρο και αν ναι με τι ηχεία ?

Το ιδανικό ηχείο για μένα είναι αυτό που φορτιζει σωστά το χώρο. Αν είχες κάποια μέτρηση απόκρισης συχνοτήτων από 20HZ-300HZ θα μας βοηθούσες πολύ. Δεν γνωρίζω πόσα dB απέχεις από το θεωρητικό ιδανικό σημείο.
Υποθέτω ότι απέχεις περίπου -6dB από το ιδανικό σημείο. Αρα δεν μπορείς να το φέρεις εκεί που θέλεις εσύ με απλά μέσα.
Υποθέτω επίσης ότι τα ενισχυτικά σου το οδηγούν σωστά.

Καλό θα ήταν να κανονισουμε κάποια στιγμή μια ακρόαση των ηχείων στο χώρο σου για να μπορέσω να καταλάβω το μέγεθος του προβλήματος.

Reaction score
0
πολύ ευχαρίστως g_kar πορούμε να το κανονίσουμε .. με τα σχετικά συνοδευτικά. και όσο μεγαλύτερη η παρέα τόσο το καλύτερο ..
πράγματι δεν ημουν ποτέ πολύ ευχαριστιμένος με τα μπάσα μου αλλά μάλλον τότε υπήρχαν άλλα βασικότερα προβλήματα να λύσω με την μουσικότητα, την κακή συνέργεια τον μηχανημάτων μεταξλύ τους κλπ ....ξέρεις τις παιδιικές αρώστειες του hi fi Μετά απο αρκετά χρόνια και πολύ ψάξιμο νομίζω οτι έχω ένα πολύ καλό σύστημα που υστερεί μόνο σε αυτό το σημείο, ίσως τώρα αναδεικνύεται γιατι κατά τα άλλα είναι πολύ καλό. - Mε τα chario 200T οδηγούμενα απο έναν musical fidelity pro και τελικό τον rotel 991 μάλλον ήταν καλύτερα τα μπάσα αλλά σε όλους τους άλλους τομείς καμία σχέση
Τώρα που το λές συνειδητοποιώ οτι ίσως φταίει ο χώρος μου ... δεν υπάρχουν κουρτίνες , αντίθετα υπάρχουν στόρια και πολλοί άδειοι τοίχοι Απο μετρήσεις και db είμαι άχετος λόγω θεωριτικής κατευθύνσεως .

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv