ηχεια monitor audio bronze 2

Reaction score
107
Ασχετα απο τα 24 τετραγωνικά, το σημειο ακρόασης απο τα ηχεία σε τι απόσταση θα ειναι?
μολης μετρησα το σαλονι με κορδελα. ειναι 3.50 x 6 μετρα, η θεση που θα τοποθετηθουν τα ηχεια ειναι στην πλευρα του τοιχου των 3.50 και η θεση ακροασης το μεγιστο θα ειναι στα 4.50 μετρα εκει που ειναι η τραπεζαρια.. και το δωματιο μου ειναι 4x3 οπως ειπα πριν.. πως το βλεπετε;

Reaction score
107
Ειναι μαλλον μικρά για την αποσταση. Δεν ξέρω αν εχεις διαβασει αυτό, αν οχι διαβασε το οποσδήποτε!
http://www.avsite.gr/forum/threads/Αγοράζοντας-ηχεία.58727/
Εντελώς εμπειρικά, θα έλεγα ότι ένα ζευγάρι ηχεία με ένα γούφερ 6,5 ιντσών είναι κατάλληλα μόνο για κοντινές ακροάσεις, όχι πάνω από 2 μέτρα. Γύρω στα 3 μέτρα, μια καλή λύση είναι δύο γούφερ 6,5 ή 8 ιντσών, ενώ στα 4 μέτρα δε σας σώζει τίποτα. Εκεί, αναγκαστικά πρέπει να πάτε σε τουλάχιστον ένα 10άρι, δύο 8άρια ή ένα 12άρι γούφερ.... μετα απο πολυ ωρα διαβασμα βρηκα αυτο να λεει για την αποσταση

Reaction score
2.340
Ακριβως. Αυτο ειναι το ιδανικό βεβαια, οι περισσότεροι πιστευω κανουμε υποχωρήσεις! Το ιδανικο ειναι ενα ζευγάρι ηχεια δαπεδου σαν αυτα που σου προτεινε ο costis_d. H και τα yamaha NS 555 που κοιτάς. Τα yamaha σε καλυπτουν καλα στον χωρο σου σαν ογκο αλλα δεν ξερω τι λενε σαν ηχος. ps Η τιμη των yamaha ειναι για το ενα ηχείο, φανταζομαι το προσεξες!

Last edited:

Reaction score
107
Ακριβως. Αυτο ειναι το ιδανικό βεβαια, οι περισσότεροι πιστευω κανουμε υποχωρήσεις! Το ιδανικο ειναι ενα ζευγάρι ηχεια δαπεδου σαν αυτα που σου προτεινε ο costis_d. H και τα yamaha NS 555 που κοιτάς. Τα yamaha σε καλυπτουν καλα στον χωρο σου σαν ογκο αλλα δεν ξερω τι λενε σαν ηχος. ps Η τιμη των yamaha ειναι για το ενα ηχείο, φανταζομαι το προσεξες!
ναι το πρόσεξα εχουν 460 τα φτηνότερα το ζευγαρι, τα εχω ακούσει απο κοντα σε κατάστημα, αλλα για πολυ λιγο και βιαστικά δεν προλαβα να αποτυπώσω γνωμη γιατι εκνευρίζομαι οταν παω σε μαγαζί οπως ειναι ο ΝΑΚΑΣ και ειναι τελειως ανοργανοτοι, κανενα ηχειο συδνεδεμενο κανενας προχειρος ενισχητης να τα συνδεσει και οταν ρωταγα να ακουσω καποια ηχεια μου ελεγε ελα απογευμα απο απογευμα ελα πρωι. μετα πρεπει να βαλω την κονσολα και παει λεγοντας τα ιδια... εμ δεν γινετε δουλεια ετσι πως θα πουλησουν; μετα απο πολες φορες που ειχα παει τα ακουσα αλλα επειδη μου την ειχε σπασει εφυγα δεν τα ακουσα οσο επρεπε

Reaction score
107
απλα πληροφοριακα λογο που ανοιξα το θεμα αναφερω πως πηρα σημερα τα monitor audio bronzer σαν πρωτη εντυπωση μου φανηκαν καλα ο ηχος ειναι καπως μαλακος προς γλυκος θα ελεγα, και εχει μπασο, δεν μου φανηκαν και πολυ ουδετερα αν και ειναι αρκετα νωρις ακομα για να εχω εκτιμηση για τον ηχο τους αφου επαιξαν μονο 3 ωρες.. μου ειπε ο καταστιματαρχης οτι θελουν 100 ωρες για να στρωσουν ησχυει αυτο θελουν τοσες πολλες ωρες;

Reaction score
996
απλα πληροφοριακα λογο που ανοιξα το θεμα αναφερω πως πηρα σημερα τα monitor audio bronzer σαν πρωτη εντυπωση μου φανηκαν καλα ο ηχος ειναι καπως μαλακος προς γλυκος θα ελεγα, και εχει μπασο, δεν μου φανηκαν και πολυ ουδετερα αν και ειναι αρκετα νωρις ακομα για να εχω εκτιμηση για τον ηχο τους αφου επαιξαν μονο 3 ωρες.. μου ειπε ο καταστιματαρχης οτι θελουν 100 ωρες για να στρωσουν ησχυει αυτο θελουν τοσες πολλες ωρες;
Με γειά , καλοάκουστα. Ναι, θέλουν στρώσιμο αλλά μη σε νοιάζει, βάζε μουσικές εσύ κι αυτά θα στρώσουν σιγά σιγά.

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.465
- μεγειά και καλοάκουστα , η ηχητική περιγραφή που έκανες είναι και αυτή που αποκόμισα ακούγοντάς τα

Reaction score
107
κανονικα χρειαζομαι εναν αλλο ενισχυτή, εχω εναν της denon PMA-720 χρονολογίας 1984 πολυ παλιος και ποιότητας κατω του μεσου ορου . δεν ξερω ποιον να παρω υπαρχουν τοσοι πολλοι στην αγορα δεν ειναι ολοι αξιολογοι μεχρι 500 ευρω.. καποτε αγοραζα το περιοδικο ΗΧΟΣ το 1997-1998 και καμια φορα κυκλοφορούσε τευχος με συγκριτικές δοκιμες ενισχυτών ηχειων CD, υπαρχει ακομα αυτο περιοδικο η και καποιο τευχος φετινο η περσινο με τεστ ηχου; γνωριζει κανεις; δεν θελω να αγορασω καποιον ενισχυτη στην τυχη χωρις να εχω καποια ιδεα για την ποιότητα του

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.236
Με γειες...τελικα ποια bronze πηρες? Μπερδευτικα..
Οτι ενισχυτη θες βαζεις πανω..οσα περισσοτερα βατ τοσο το καλητερο.. για να εχεις καβατζα (χεντρουμ ?). Ή κ για αναβαθμιση αργοτερα.
Οι παλαιοτερες σειρες σε σχεση με τις πιο καινουριες ειναι οτι σταδιακα χρωματιζουν (αλλα κ -σαν να-εξαρτονται λιγοτερο απο τα συνοδα).
Τοσο κακο οσο κ καλο.
Τα μικρα θελουν κοντινες αποστασεις λειπει χαμηλο που το μεγαλητερο το φτιαχνει..αλλα θελουν κ μεγαλητερες απαιτησεις σε βατ.
Τελος τα βρισκω αξιοπρεπεστατες υλοποιησεις κ λιγο-πολυ το στανταρτ/μετρο συγκρισης στην εκαστοτε κατηγοριας τιμης.(κατα την γνωμη μου).

Στα hi-fi οχι high end τα παραπανω. (Bronze-silver)

Reaction score
107
τα monitor audio bronze 2 πηρα δεν ειναι στην κατηγορία high end; ειναι φτηνα ... θελω εναν αλλο ενισχυτή γιατι ειναι πολυ παλιος δεν εχει καλη ποιοτητα ηχου και πολλες φορες κολλαει κατι παθαινει και δεν παιζει το ενα ηχειο αυτο μου το εκανε απο παλια και μετα απο μερες φτιαχνει μονο του δεν φταινε τα καλωδια.. αλλα δεν ξερω τι να παρω γιατι στην αγορα υπαρχουν χιλιαδες ενισχυτές και πολοι δεν ειναι καλοι. μεχρι 500 ευρω διαθετω... βλεπω πολλοι εχουν yamaha kai denon

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
53.465
- denon , εάν σ΄ αρέσει το ηχόχρωμα πού είχες , και κάτι ακόμα : ο denon PMA-720 χρονολογίας 1984 είναι ταλαιπωρημένος και γερασμένος , όχι όμως κακόηχος

Reaction score
107
- denon , εάν σ΄ αρέσει το ηχόχρωμα πού είχες , και κάτι ακόμα : ο denon PMA-720 χρονολογίας 1984 είναι ταλαιπωρημένος και γερασμένος , όχι όμως κακόηχος
και κακοηχος ειναι ηταν φτηνή σειρας σε χρήματα, και ειναι πολυ ταλαιπωριμενος επαιζε πολυ παλια σε καφετερια ολη μερα

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo