ηχος απο καρτα ηχου σε pc μεσω hdmi - γινεται?

Reaction score
3
Καλησπερα σε ολους, θελω τα φωτα σας σε μια απορια που παραμενει χωρις να εχω σαφη απαντηση οσο ψαξιμο κι αν εχω κανει

εχω λοιπον ενα στημενο htpc με onboard audio και εξοδο hdmi και ενα 2ο pc επισης με onboard audio και εξοδο hdmi μεσω GTX 1070 που ομως την αναφερω γιατι υποστηριζει και δικο της audio driver μεσω Hdmi

η ερωτηση ειναι η εξης:
αν παρω μια "καλη" καρτα ηχου γυρω στο 100ρικο -σιγουρα καλυτερη απο την onboard- (ειτε Pci-E ειτε USB) θα μπορεσει να περασει ο ηχος απο τα windows μεσω hdmi? και οχι απο τις δικες της εξωτερικες θυρες πχ. Optical, RCA, κλπ.?

το ρωταω για δυο λογους: το PC ειναι σε αλλο δωματιο και για πρακτικους λογους δε θελω να τραβαω ενα καρο καλωδια, επισης ο δευτερος και κυριοτερος λογος ειναι οτι το hdmi κουμπωνει πανω στην soundbar SJ9 της LG και απο εκει μεσω Hdmi-Arc πηγαινει στην TV (το καλωδιο ειναι hdmi 2.0 4K 60Hz 18GB/Sec)

Zizik

Safety Last
Administrator
Reaction score
79.149
Αν ο ήχος περνάει μέσω HDMI, τι να κάνεις την κάρτα ήχου, onboard ή PCI; (Και δεν νομίζω να γίνεται)

Reaction score
3
Αν ο ήχος περνάει μέσω HDMI, τι να κάνεις την κάρτα ήχου, onboard ή PCI; (Και δεν νομίζω να γίνεται)

εχω παραγγειλει την ηχομπαρα SJ9 και οτι ηχος θα βγαινει απο αυτην θα ειναι ειτε απο την τηλεοραση ειτε μεσω των δυο pc μεσω arc οπως ειπα, δε σκοπευω να βαλω ουτε μεικτη ουτε bluray player οποτε ο μονος τροπος για να αναβαθμιστει ο ηχος του περιεχομενου ειναι με καλυτερη καρτα ηχου, με τη προυποθεση βεβαια οτι μπορουν να στειλουν τα windows τον επεξεργασμενο/αναβαθμισμενο ηχο της καρτας μεσω hdmi,

η υπαρχουσα εναλλακτικη λυση ειναι να κουμπωσω μια εξωτερικη usb καρτα στο htpc και απο εκει να τη συνδεσω στην soundbar μεσω optical καλωδιου

Reaction score
707
Δεν θα κανεις τπτ απο ολα αυτα που λες.
Αφου ο ηχος που παιρνεις ειναι ψηφιακος μεσω hdmi/optical δεν υπαρχει περιθώριο βελτιωσης. 0 και 1 βγαζεις. Ολη την επεξεργασια θα την κανει η ηχόμπαρα σου.
Οι καρτες ηχου εσωτερικες ή εξωτερικες αυτο που κανουν ειναι το ψηφιακο να το κανουν αναλογικο. Αφου εσυ παρακαμπτεις αυτη τη λειτουργια τους ειναι αχρηστες για εσενα.
Ή μονη βελτιωση που μπορεις να κανεις ειναι καλυτερη ηχομπαρα ή avr και ηχεια. Απο την μερια του pc εισαι as good as it gets.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
"η ερωτηση ειναι η εξης:
αν παρω μια "καλη" καρτα ηχου γυρω στο 100ρικο -σιγουρα καλυτερη απο την onboard- (ειτε Pci-E ειτε USB) θα μπορεσει να περασει ο ηχος απο τα windows μεσω hdmi? και οχι απο τις δικες της εξωτερικες θυρες πχ. Optical, RCA, κλπ.?"

Ναι, ο ηχος της εξτρα καρτας μεσω hdmi θα περασει οπου θελεις (ετσι ειμαι κι εγω). Το ΤΙ βελτιωση θα δεις χμ... αν δεν υπαρχει βελτιωση ομως, γιατι να υπαρχουν και οι εξωτερικες καρτες;;;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Τι λεω; οτι αν βαλει (προσθεσει) αλλη καρτα πλεον της ενσωματωμενης, θα παιρνει απο την hdmi της - δεν θα παιρνει;

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.030
Μα αυτό που θα πάρεις σε κάθε περίπτωση από το HDMI είναι το αρχικό ψηφιακό περιεχόμενο, χωρίς επεξεργασία. Οπότε δεν χρειάζεσαι κάρτα ήχου, όλη τη δουλειά θα την κάνει η ηχομπάρα.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Φυσικα αυτο θα παρεις, το αρχικο - αλλα η ποιοτητα της καρτας δεν παιζει ρολο;

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
11.030
Όχι. Μπορεί να έπαιζε ρόλο αν έκανε κάποια επεξεργασία.

Reaction score
3.736
Αν αγοράσει ο φίλος μια κλασική κάρτα ήχου που δεν διαθέτει HDMI έξοδο, πως είναι δυνατόν να τροφοδοτείται με ψηφιακό σήμα η οnboard HDMI του υπολογιστή από αυτή την κάρτα ήχου ?
Το routing δεν υποστηρίζεται στις απλές κάρτες ήχου.

H Xonar HDAV1.3 Deluxe διαθέτει HDMI και είναι πολύ καλη.
θεωρώ ότι θα είναι καλύτερη από την onboard HDMI και οι διαφορες θα γίνονται αντιληπτές με μια πολυ καλή soundbar.
Τα ψηφιακα ήταν κάποτε 0 και 1

Last edited:

Reaction score
3
καλημερα κι ευχαριστω για τις απαντησεις, εδω και 2 μερες εχω την ηχομπαρα οπου τη συνεδεσα αρχικα μεσω οπτικης ινας και μετα μεσω hdmi-arc που ηταν recommended και η διαφορα ειναι εμφανης,
συνδεθηκε πανω στην LG OLED55B7V που απο μονη της κανει αποκωδικοποιηση dolby atmos, ενω συνεργαζονται αψογα με το ιδιο τηλεχειριστηριο

ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος απο τον ηχο που βγαζει (πρωην κατοχος των Bose Lifestyle 25) και καλυπτει απολυτα τον λογο που την αγορασα μια και αυτη τη φορα ήθελα minimal λυση χωρις να μπλεξω με πολλα ηχεια και καλωδια παροτι τα προηγουμενα ήταν ηδη περασμενα μεσα απο τοιχο, το subwoofer ειναι ασυρματο, ενω οπως σωστα αναφερθηκε κανει upscale τον ηχο, επισης αυτο που με βολεψε και ξεριζωσα ολα τα καλωδια ηχου ειναι οτι κουμπωνει στο router μεσω ethernet που σημαινει οτι μπορω να στελνω ηχο χωρις απωλειες ακομα και απο το pc στο αλλo δωματιο, εκτος απο το κινητο ή το tablet μεσω wifi ή bluetooth

soundbar_lg_sj9_audiocompl_fot4.jpg

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.578
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani