ηχος

Reaction score
0
Γεια σας παιδια.Ειμαι νεος στους ηλεκτρονικους υπολογιστες και θελω τη βοηθεια σας.Ακουσα οτι μπορω να ενωσω το pc μου με εξωτερικο ενισχυτη για μεταφορα ηχου για home cinema.Πως μπορω να το κανω?Η μητρικη εχει 5.1 εξοδους εγω ομως θελω να παιζω 7.1.Μηπως να αγορασω αλλη καρτα ηχου με optical/coaxial?(υποψη οτι γνωριζω πολυ λιγα για υπολογιστες) Αν εχετε την καλοσυνη!!!

Reaction score
0
τι ενισχυτή έχεις με τι εισόδους κλπ.
πρέπει να αναφέρεις το ακριβες εως τώρα setup για να δούμε την καλύτερη δυνατή λύση.

(όχι έχω ενισχυτή 5.1 αλλά μοντέλο μάρκα κλπ)

Reaction score
0
Απάντηση: ηχος

Εχω τον YAMAHA 659 και υπαρχουν εισοδοι coaxial και optical.Δεν εχω ενωσει τιποτα ακομα (λογω απειριας στους υπολογιστες).Οσο αφορα την εικονα θα ενωσω την εξοδο DVI της καρτας γραφικων με την εισοδο HDMI του EPSON TW 700 μεσω adaptor.

Reaction score
0
Μπορείς να πεις τι μητρική έχεις (και τι κάρτα ήχου αν έχεις) να δούμε τι εξόδους έχει;

Reaction score
0
Αν δεν κάνω λάθος η Asus P5ld2 είναι 7.1 όχι 5.1.
O YAMAHA 659 έχει 7.1 αναλογικές εισόδους, οπότε χρειάζεσαι 4 minijack to RCA καλώδια για να τα συνδέσεις

Reaction score
0
στο manual της μητρικής βλέπω ότι έχει και coaxial και optical interface για spdif.

13 = coaxial
14 = optical

για δες αν τα έχει αυτά επάνω η μητρική σου , αν όχι συνεχίζουμε την αναζήτηση...

Attachments

• 40,6 KB Προβολές: 19

Reaction score
0
αν δεν τα έχει αυτά onbard (που είναι η ευκολότερη λύση + καλύτερη για να συνδέσεις το pc με το σύστημα) πιθανόν θα πρέπει να πας σε minijacks όπως λέει κ ο φίλος απο πάνω, βέβαια δεν είναι η καλύτερη λύση γιατί αφήνεις όλο το audio decoding στο hardware του pc (το οποίο δεν ξέρω γιατί υποτιμώ, δείχνει καταπληκτικο)...

αν δεν έχεις spdif connector on board και θέλεις να μεταφέρεις ψηφιακά τον ήχο στον ενισχυτή σου, θα πρέπει να κοιτάξεις στοο manual που αναφέρει ένα AC97 panel connector High Definition....

κάνε τα απο πάνω και συζητάμε..

Reaction score
0
Απάντηση: Re: ηχος

αγαπητε taketa ευχαριστω για τη προσοχη που εδειξες για το θεμα μου αλλα επειδη εγω δεν εχω πειρα στους υπολογιστες πρεπει να δειξεις ακομη λιγη κατανοηση(ελπιζω να μην σου σπαταλω τον χρονο σου) δεν ξερω πως να μεταφερω την εικονα της μητρικης για να τη δεις και εσυ.Στη δικη μου οι ενωσεις 13 και 14 που δειχνει στο σχεδιαγραμμα δεν υπαρχουν,στη θεση τους υπαρχει μια εισοδος οπως το vga αλλα ειναι ασημενια (rs 232)?Ευχαριστω

Reaction score
0
πακέτο, το φαντάστηκα ότι θα μπορούσε να μην έχει... (ήταν με διακεκομένες γραμμές στο manual που σημαίνει ότι είναι προεραιτικά ανάλογα με την έκδοση της μητρικής)...

δώσε λίγο χρόνο να κοιτάξω το απόγευμα τι είναι αυτό που αναφέρει σαν "AC97 high definition panel" μήπως μπορείς να κάνεις έτσι δουλειά.

(ναι αν το βύσμα είναι αρσενικό είναι σειραϊκή)

Reaction score
0
υπάρχουν πολλές P5LD2, όπως φαίνεται στην φωτό, μπορείς να βρεις ποια ακριβώς έχεις; πάντως αφού δεν έχει onboard connectors το πιθανότερο είναι πας προς κάρτα ήχου ... επειδή αυτό το panel που αναφέρω δεν θα το βρεις εύκολα.

αλλά καλύτερα είναι εξαντλήσεις τις επιλογές που έχεις! οπότε ψάξε για το μοντέλο.. :-;

Attachments

• 52,6 KB Προβολές: 8

Reaction score
0
Ψαχνοντας να βγαλω ακρη με παρόμοιο πρόβλημα έπεσα πάνω στο post

Εχω και εγω την ASUS P5LD2-VM DH η οποία είναι 7,1 αλλα δεν βγαζει οπτική εξοδο ήχου. Το SPDIF out interace αναφερεται στο ότι η καρτα έχει ένα 3pin interface ωστε να συνδεσεις εκεί ενα bracket που έχει τις εξόδους (optical + coaxial) και καταλαμβάνει μια PCI θεση.

Βεβαια το bracket αυτό δεν υπάρχει στην Ελλαδα δεν το φερνει κανεις μονο στο ebay μπορείς να το βρείς. (κανει και ριμα)

Στην περίπτωσή μου βρηκα ενα bracket από albatron . Το πρόβλημα μου είναι ότι ενω το έχω εγκαταστήσει, ενω βγαζει κοκκινο φως το συνδεω στον marantz SR4600 και ο ενισχυτής βλεπει STEREO 96k. και ακούω 2 καναλια

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ???? ΝΑ ΤΑ ΠΕΤΑΞΩ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 7ο ????:pc: :pc:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.676
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale