θορυβος απο τις καρτες ηχου.

Reaction score
9
Εχω ενα desktop pc που το χρησιμοποιώ τοσο για gaming οσο και για την μουσική που διαβάζω (πληκτρα , DAW ktl).
Το pc χονδρικά εχει ενα coolermaster g750m psu, μητρική gigabyte 990fxa-ud3 ver4, AMD fx-8350, Msi AMD 290x 8GB vga.
Τελευταία ηχα θεμα με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου η ετσι νομιζα.Μου περναγε θορυβο στις εξοδους (ακουστικα superlux συνδεμενένα απευθειας στην καρτα η ηχεiα M-audio AV40) ,σαν να άκουγα την μετάδωση δεδομένων ενα πραγμα οχι στατικο θορυβο η τον θορυβο απο το κινητο οταν ψαχνει κεραια).
Νομιζα πως έφτεγαν τα καλώδια που ειχα φτιαξει και πηρα άλλα.Το προβλημα συνεχίζεται ομως και με νεα καλώδια.Εν τω μεταξυ το προβλημα μεγάλωσε οταν αποφάσισα να χρησιμοποιησω ενα Shure sm58 μικρόφωνο στην USB Komplete audio 6 καρτα ήχου που εχω για την μουσική.Εκει ο θορυβος εμφανίζεται μονο οταν εχω το μικροφωνο ανοικτό και την απολαβή του πανω απο το μέσο.Να σημειωθει πως στην κάρτα ήχου υπάρχει και ενα digital piano συνδεδεμένο καλώδια ήχου (balanced ?) .Το πιανο ειναι συδνεδεμένο και με USB με το pc.

Εχω κανει τα εξης:
Εβγαλα εκτός το UPS απο την τροφοδοσια.
Εχω αποσυνδέσει ηχεία .
Εχω αποσυνδεσει πιανο και το τροφοδοτικο του.
εχω αποσυνδεση εναλάξ τις οθονες (2) οσο τροφοδοσια οσο και το HDMI.
Εχω απενεργοποιήσει την ενσωματωμενη καρτα ηχου, οπως και κατ usb3 και firewire και οτι εχει να κανει με throttling kai power save states του επεξεργαστη,To spread spectrum δεν το βρηκα.
Εκοψα προσωρινα την γειωση απο το pc.
Εβαλα γειωση απο άλλη μπριζα (και αφου ειμαι ηλεκτρολογος και απο σωληνα νερου με κολαρο....).
To εχω κάψει........

Οταν πηρα την Komplete audio 6 με το μικρόφωνο και τα ακουστικά και δοκιμασα στο φορητο μου , δεν ειχα θεμα πουθενα.

Ψιλιάζομαι psu αλλά δεν το εχω δοκιμασει ακόμα.Το απογευμα θα βάλω ενα αλλο 80+ που ε΄χω να δω τι κανει.

Help?

Reaction score
209
υπάρχει και η περίπτωση να είναι θέμα software δηλαδή να θέλουν κάποια ρύθμιση τα Windows σε σχέση με την κάρτα ήχου

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.388
Εχω ενα desktop pc που το χρησιμοποιώ τοσο για gaming οσο και για την μουσική που διαβάζω (πληκτρα , DAW ktl).
Το pc χονδρικά εχει ενα coolermaster g750m psu, μητρική gigabyte 990fxa-ud3 ver4, AMD fx-8350, Msi AMD 290x 8GB vga.
Τελευταία ηχα θεμα με την ενσωματωμένη κάρτα ήχου η ετσι νομιζα.Μου περναγε θορυβο στις εξοδους (ακουστικα superlux συνδεμενένα απευθειας στην καρτα η ηχεiα M-audio AV40) ,σαν να άκουγα την μετάδωση δεδομένων ενα πραγμα οχι στατικο θορυβο η τον θορυβο απο το κινητο οταν ψαχνει κεραια).
Νομιζα πως έφτεγαν τα καλώδια που ειχα φτιαξει και πηρα άλλα.Το προβλημα συνεχίζεται ομως και με νεα καλώδια.Εν τω μεταξυ το προβλημα μεγάλωσε οταν αποφάσισα να χρησιμοποιησω ενα Shure sm58 μικρόφωνο στην USB Komplete audio 6 καρτα ήχου που εχω για την μουσική.Εκει ο θορυβος εμφανίζεται μονο οταν εχω το μικροφωνο ανοικτό και την απολαβή του πανω απο το μέσο.Να σημειωθει πως στην κάρτα ήχου υπάρχει και ενα digital piano συνδεδεμένο καλώδια ήχου (balanced ?) .Το πιανο ειναι συδνεδεμένο και με USB με το pc.

Εχω κανει τα εξης:
Εβγαλα εκτός το UPS απο την τροφοδοσια.
Εχω αποσυνδέσει ηχεία .
Εχω αποσυνδεσει πιανο και το τροφοδοτικο του.
εχω αποσυνδεση εναλάξ τις οθονες (2) οσο τροφοδοσια οσο και το HDMI.
Εχω απενεργοποιήσει την ενσωματωμενη καρτα ηχου, οπως και κατ usb3 και firewire και οτι εχει να κανει με throttling kai power save states του επεξεργαστη,To spread spectrum δεν το βρηκα.
Εκοψα προσωρινα την γειωση απο το pc.
Εβαλα γειωση απο άλλη μπριζα (και αφου ειμαι ηλεκτρολογος και απο σωληνα νερου με κολαρο....).
To εχω κάψει........

Οταν πηρα την Komplete audio 6 με το μικρόφωνο και τα ακουστικά και δοκιμασα στο φορητο μου , δεν ειχα θεμα πουθενα.

Ψιλιάζομαι psu αλλά δεν το εχω δοκιμασει ακόμα.Το απογευμα θα βάλω ενα αλλο 80+ που ε΄χω να δω τι κανει.

Help?
έκανες όλα τα παραπάνω και συνέχιζε να κάνει θόρυβο?:oops:

όταν αποσυνδέσεις όλα τα usb ακούγεται?

μπορεί να σου φαίνεται κουφό αλλά σε ακραίες και σπάνιες περιπτώσεις έχει τύχει να συμβεί από ποντίκι μέχρι ταλαντωτή χαλαζία τρέχα γύρευε;)

εφόσον μπορείς κάνε τεστ με αλλαγή psu...όλα ξεκινούν από το ρεύμα

Reaction score
9
Λοιπόν εχω νεα.Εχει να κάνει με το τροφοδοτικο.
Αλλαξα με το 500αρι 80+ της ιδιας εταιρειας το 750w.
Ο θορυβος μειώθηκε (οκ σε τερμα εντάσεις ειναι υπαρκτος αλλά οχι ενοχλητικος οπως πριν).Θα το ψαξψ για καννένα καλο αλλά θα πρέπει να ξεπεράσω τα 150 ευρω.....ισως και τα 200.

ειχα φτάσει να εχω βγαλει τα παντα απο το pc εκτος απο την komplete audio 6 και ειχα ακομα τον θορυβο.Μονο την καρτα οθονης δεν εβγαλα (για να δοκιμασω με μια passive vga που έχω),μπας και εχω παρεμβολες απο αυτη.Δεν ξερω τι να πω....

Last edited:

Reaction score
47
Σιγουρέψου ότι είσαι οκ από software :
κάνε disable οποιοδήποτε input δεν χρησιμοποιείς, ειδικά κάτι "software mix","Stereo mix" και ανάλογες συσκευές στο recording devices προκαλούν ψηφιακό θόρυβο.

Δες με γειωσόμετρο πόσα Ohm έχει η γειωσή σου.

(σχετικό/άσχετο) Σε άλλες συσκευές έχεις ανάλογο θέμα ; π.χ. κάποιο hifi η στερεοφονικό ;

Reaction score
209
Συμφωνώ με τον Pokemon640, έχεις απενεργοποιήσει πχ τους ήχους των Windows?

Reaction score
5.635
Τα τροφοδοτικα σου ειναι απο καποια εταιρια της προκοπης; η ειναι qtek η κατι τετοιο;
Συνηθως ειναι συνδιασμος κουτιου με τροφδοτικο.

Reaction score
9
To κουτι ειναι το zalman Z5 με δυο fans ελεγχομενους απο το board και ενα απο psu(τον ειχα αποσυνδεσει).Ta τροφοδοτικά ειναι coolermaster ,rs750-kati και rs500.
Μπορώ να δω συγκεκριμένα τα μοντέλα.

Αυτά που αναφέρει ο pokemon640 θα τα δω και θα επιστρέψω.

Last edited:

Reaction score
9
Έβγαλα άκρη (και αισθάνομαι λίγο βλάκας).Τα ηχεια έχουν 2 ζευγάρια εισόδους και είχα μόνιμα τις κάρτες συνδεδεμένες (αλλα την komplete την αποσύνδεα απο το USB).To θέμα ήταν ακριβώς αυτό.Οταν μια απο τις δυο δεν εχει καλώδια εξόδου συνδεμένα στα ηχεία όλα καλα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.656
Members
38.592
Νεότερο μέλος
George Tzelalis