καλή κάρτα ήχου ή dac;

Reaction score
122
Γεια σε όλους,

έχω την x-fi elite pro. Αν πάρω κάποιο dac για PC θα υπάρξει κάποια βελτίωση σε ποιότητα ήχου; ή καλύτερα να αλλάξω την κάρτα ήχου και να αγοράσω την xonar essence stx;

Το setup: x-fi elite pro σε Arcam alpha 8 σε Bose Acoustimass bass module που συνδέεται με τα Scandyna Minipod ηχεία 4 ohm - 90 db. Επίσης στο 2ο σετ εξόδων για ηχεία του Arcam έχω το Scandyna Bass station. Οποιαδήποτε προτεινόμενη βελτίωση είναι ευπρόσδεκτη. Επίσης σκέφτομαι για αγορά κάποιου hybrid ενισχυτή σαν το Vincent sv236. Έχω το Roth MC4 hybrid ενισχυτάκι στο γραφείο και βγάζει τρελό ήχο.

Τα ηχεία δύσκολο να τα αλλάξω λόγω μικρού χώρου και styling. Δεν μου αρέσουν τα ηχεία - τετράγωνα κουτιά και τα πολύ ογκώδη.

Οι προδιαγραφές της κάρτας εδώ:
http://us.creative.com/products/product.asp?category=1&subcategory=208&product=14064&nav=1.

Ακούω όλα τα είδη μουσικής εκτός από σκυλοτουρκοτσιφτετελοdancehouse.

Ευχαριστώ,

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.828
Απάντηση: καλή κάρτα ήχου ή dac;

και γιατί παρακαλώ δεν ακούς "σκυλοτουρκοτσιφτετελοdancehouse"?

Reaction score
11
Re: Απάντηση: καλή κάρτα ήχου ή dac;

Διότι απλούστατα μέχρι 24/192 ακούμε με τα υπάρχοντα μέσα! Όμως το μήκος λέξης του φίλου μας είναι 31 bit!!! 'Aρα για να ακούσει "σκυλοτουρκοτσιφτετελοdancehouse" περιμένει τα 32 μπιτα! (Τσ Τσ Τσ εγώ θα σας τα λέω όλα!;).

:137:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Γεια σε όλους,

έχω την x-fi elite pro. Αν πάρω κάποιο dac για PC θα υπάρξει κάποια βελτίωση σε ποιότητα ήχου; ή καλύτερα να αλλάξω την κάρτα ήχου και να αγοράσω την xonar essence stx;

Το setup: x-fi elite pro σε Arcam alpha 8 σε Bose Acoustimass bass module που συνδέεται με τα Scandyna Minipod ηχεία 4 ohm - 90 db. Επίσης στο 2ο σετ εξόδων για ηχεία του Arcam έχω το Scandyna Bass station.
Για να καταλάβω... έχεις δύο υπογούφερ, το Bose και το Scandyna και ένα ζευγάρι δορυφόρους τα Scandyna Minipod?

Reaction score
122
Απάντηση: Re: καλή κάρτα ήχου ή dac;

Για να καταλάβω... έχεις δύο υπογούφερ, το Bose και το Scandyna και ένα ζευγάρι δορυφόρους τα Scandyna Minipod?
Ακριβώς. Τα minipod τα συνδέω μέσω του Boss subwoofer (όπου υποτίθεται ότι κόβει τις χαμηλες συχνότητες με αποτέλεσμα να παίζουν τα Minipod καλύτερα) και το Bass station subwoofer είναι μόνο του.

Reaction score
122

Για γραφείο συνιστώ ανεπιφύλακτα το παρακάτω:

Creative Audigy2 κάρτα ήχου: φτηνή, το πολύ 20 € από ebay. (ή και καλύτερη)
Ενισχυτής Roth MC4 hybrid. Περίπου 250 € από Skroutz.gr.
Subwoofer Boss Acoustimass Module. Περίπου 130 € από ebay.
Scandyna Micropod SE μαύρα ή ασημί. Περίπου 150 € από ebay.

Λίγο ακριβο για γραφείο αλλά τα αξίζει τα λεφτά του.
Για μουσική άνευ προηγουμένου. Για τα δικά μου δεδομένα σίγουρα.

Reaction score
122

Γιατί φίλε Κώστα τα θέλω τα αυτιά μου για όταν μεγαλώσω.

Reaction score
1.213

Η essence παντως ειναι πολυ δυνατη καρτουλα...:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.828

x-fi elite pro = dac

και οι ενδεχόμενες αλλαγές:

dac για PC (το "για PC" ειναι άσχετο) = dac.
xonar essence stx = dac

δηλαδή και με τις 2 κινήσεις που λες, αλλάζεις dac.

όχι γιάννης, γιαννάκης....

αφού πάντως "ξύνεσαι", όποιο dac και να πάρεις, από την x-fi elite pro θα υπάρξει κάποια βελτίωση.

ΙΜΗΟ χτύπα μια κάρτα της LYNX αν αντέχει η τσέπη σου. αλλά κι οι άλλες που βλέπεις μια χαρά είναι, και σαφώς χρειάζεσαι πρώτα γενναία αναβάθμιση ηχείων για να αξιολογήσεις ηχητικά τέτοια θέματα....:145:

Reaction score
122

x-fi elite pro = dac

και οι ενδεχόμενες αλλαγές:

dac για PC (το "για PC" ειναι άσχετο) = dac.
xonar essence stx = dac

δηλαδή και με τις 2 κινήσεις που λες, αλλάζεις dac.

όχι γιάννης, γιαννάκης....

αφού πάντως "ξύνεσαι", όποιο dac και να πάρεις, από την x-fi elite pro θα υπάρξει κάποια βελτίωση.

ΙΜΗΟ χτύπα μια κάρτα της LYNX αν αντέχει η τσέπη σου. αλλά κι οι άλλες που βλέπεις μια χαρά είναι, και σαφώς χρειάζεσαι πρώτα γενναία αναβάθμιση ηχείων για να αξιολογήσεις ηχητικά τέτοια θέματα....:145:
Φίλε Κώστα συνονόματε ευχαριστώ για τις προτάσεις.
Υπάρχει κάποιο συγκριτικό μεταξύ LINK και Xonar stx στο οποίο φαίνεται η διαφορά; Στα specs δεν είδα και μεγάλη διαφορά.

Σχετικά με τα ηχεία, τι γνώμη έχεις για τα Minipod;

Πριν είχα την Audigy2 κάρτα ήχου και άκουσα μεγάλη διαφορά σε σχέση με την elite pro. Άρα φαντάζομαι ότι θα καταλάβω τη διαφορά εάν πάω στην xonar stx ή σε κάποιο άλλο dac.

Reaction score
3.491

Εχω την αίσθηση ότι μέσω των ηχείων που συζητάτε δεν πρόκειται να ακουστεί κάποια διαφορά. Εδώ που τα λέμε ακόμα και σε πολύ ακριβότερα συστήματα "επιπέδου" high-end οι διαφορές μόλις που γίνονται αντιληπτες από τους περισσότερους .

Reaction score
25.408

αν υποθεσουμε οτι θεμε 6 καναλια για να οδηγησουμε 3 τελικους για ενεργη 3ενισχυση ενος 3δρομου ηχειου.
υπαρχει καρτουλα pci η pci express με 6 καναλια εξοδους, με δυνατοτητα για ανεξαρτητο highpass/lowpass crossover , με ανεξαρτητο ισοσταθμιστη αρκετων περιοχων για το καθε καναλι και απαραιτητα με ανεξαρτητη χρονοκαθυστερηση για καθε καναλι?
διαφορετικα υπαρχει συσκευη εκτος καρτας που τα κανει αυτα αλλα εχει απαραιτητα ψηφιακη εισοδο και ελεγχο σταθμης απο το pc?
με την xonar παντως απο οτι διαβασα δεν γινεται αυτο.

Reaction score
1.772

αν υποθεσουμε οτι θεμε 6 καναλια για να οδηγησουμε 3 τελικους για ενεργη 3ενισχυση ενος 3δρομου ηχειου.
υπαρχει καρτουλα pci η pci express με 6 καναλια εξοδους, με δυνατοτητα για ανεξαρτητο highpass/lowpass crossover , με ανεξαρτητο ισοσταθμιστη αρκετων περιοχων για το καθε καναλι και απαραιτητα με ανεξαρτητη χρονοκαθυστερηση για καθε καναλι?
διαφορετικα υπαρχει συσκευη εκτος καρτας που τα κανει αυτα αλλα εχει απαραιτητα ψηφιακη εισοδο και ελεγχο σταθμης απο το pc?
με την xonar παντως απο οτι διαβασα δεν γινεται αυτο.
rme και audiotrak.

σε συνδυασμο με software

Reaction score
25.408

σαν να λεμε οποιαδηποτε καρτα της rme με 8 αναλογικες ?
και απο software τι?
λεω να αρχισω την μεταβαση σε carpc αλλα χωρις συμβιβασμους σε ποιοτητα σε σχεση με τα alpine μου

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss