καλώδια ηχείων

Reaction score
0
Απάντηση: καλώδια ηχείων

Το ερώτημα όμως δεν είναι αυτό.
Όντως γιατί τα υαλλώδη μέταλλα είναι κράματα που δεν έχουν σχέση με τον 99.999 % χαλκό που μας ενδιαφέρει αν θα αλλάξει από το ελάχιστο ρεύμα που θα τον διαπεράσει ή τα μη μεταλλικά διηλεκτρικά που δεν νομίζω να θένε και βδομάδες να πάρουν λίγη ενέργεια στο πλέγμα.

Είμαι καινούργιος εδώ και δεν καταλαβαίνω τι χρήση μπορεί να έχει μια φράση "βαριέμαι να γράψω" σε έναν χώρο που γράφουμε. Ένα φόρουμ εξ ορισμού είναι ένας χώρος που ανταλάσονται απόψεις και ιδέες με την κατάλληλη επιχειρηματολογία.

Αφορισμοί σε αυτό το φόρουμ έχουν λιγότερη χρησημότητα από συνταγές μαγειρικής.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Νομίζω πως με παρεξήγησες.

Δεν έγραψα όσα έγραψα για να διαφωνήσω επί της ουσίας μαζί σου, πόσο μάλλον για να σε ειρωνευτώ.
Ίσα ίσα.

Αυτό που έγραψα είνα το εξής:
1. Για να αναλύσουμε επαρκώς φαινόμενα που σχετίζονται με τη δομή των διαφόρων υλικών σε μικροκλίμακα, απαιτούνται χρόνος, προσπάθεια και γνώσεις.
2. Εγώ, την παρούσα τουλάχιστον περίοδο, δε μπορώ να τα διαθέσω.
3. Όσον αφορά στα καλώδια, και δη στη χρήση τους σε εφαρμογές audio, άποψή μου είναι ότι το να επενδύσουμε σε αυτά αξιόλογο χρόνο, προσπάθεια αλλά και χρήμα, τη στιγμή που υπάρχουν πράγματα όπως η αλληλεπίδραση χώρου-ηχείων, τα οποία έχουν χίλιες φορές μεγαλύτερη σημασία (και τα οποία ελάχιστοι έχουν έστω πλησιάσει να επιλύσουν), είναι λάθος.

Δε νομίζω πως τα παραπάνω είναι αφοριστικά.
Αν εσύ έχεις το χρόνο,τη διάθεση αλλά και τις γνώσεις να εμβαθύνεις στο ζήτημα της αγωγιμότητας σε μικροσκοπική κλίμακα, και κατόπν να γράψεις κατά το δυνατόν εμπεριστατωμένα γι'αυτό, τότε μπράβο.
Ειλικρινά.

Απλά εγώ, ειδικά από τη στιγμή που έχω αφήσει στη μέση πράγματα τα οποία θεωρώ σημαντικότερα, δε μπορώ να το κάνω.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

το εχω ξαναγραψει
φιλος καθηγητης στο σιρακιουζ
πριν πολλα χρονια μου ελεγε
οσοι σπουδαζαν το αντικειμενο ηταν
ή φτωχοι που πηγαιναν να δουλεψουν σε μεγαλες εταιριες
ή
πλουσιοι που εφτιαχναν δικες τους.
Ενας τετοιος ειναι και ο τεντ ντενι.
Το δυσκολο δεν ειναι ειναι να παρεις ενα κοματι χαλκο και να το κανεις καλωδιο.
Το δυσκολο ειναι να το κανεις να παιζει καλυτερα απο τα αλλα επωνυμα καλωδια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.920

παιζ , αμα δεν παιζ αστα.
πχιος βρε θα μας το πει αμα παιζ ή αμα δε παιζ? εσύ?

ουααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχα!

σε πχιό στέρεο βρε? αυτό με τα σκληρά πρίμα ή το άλλο με τσι κόρνες?

ααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχχαχαχα

Εμεις πσωνιζουμε προιοντα μετα απο ακροασεις .και οχι θεωριες
κι εκεί είναι το μεγάλο σφάλμα σας! αααααχαχαχαχαχαχα

οι θεωριες ηταν μεχρι το 332 π.Χ .Μετα πατωσανε ανοιχτα της σαλαμινος:143:
αμα αυτά που λες τα θεωρείς και λογικά, εγώ ένα έχω να πω:

ααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Και οποιος εχει θεωριες που μετρανε ας φτιαξει αυτος καλωδια καλυτερα απο αυτα που εχω και εγω θα τα κανω κοκαλακια για τα μαλλιας της φαλακρης γριας.
και πχιός βρε θα μας πει αν το καλώδιο αυτό είναι καλύτερο; εσύ;

(επαναλαμβάνω)

αααααααααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

:138::137:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

........και πχιός βρε θα μας πει αν το καλώδιο αυτό είναι καλύτερο; εσύ;

τα αφτια μας
και στο συστημα μας
γιατι τουλαχιστον εγω με αφτα ακουω.

εκτος αν ακουμε καλωδια αλλου και τα πσωνιζουμε για αλλου

ή μας λενε οι αλλοι τι να πσωνισωμε

και απλα πσωνιζωμεν επηδης οι αλλοι ειναι κσερολες και τους εμπιστευομαστε τυφλα εεε κουφα ηθελα να πω.

Πλεον ξερεις με τι κρητιρια πσωνιζω

Reaction score
3.972

Και οποιος εχει θεωριες που μετρανε ας φτιαξει αυτος καλωδια καλυτερα απο αυτα που εχω και εγω θα τα κανω κοκαλακια για τα μαλλιας της φαλακρης γριας.
Αντε να δουμε κανα της θεωριας ξερει να φτιαχνει καλωδια που να παιζν ή κολλησε στην αποσταση μεταξυ στυλο και χαρτιου
:
142::138:
Ορθώς ομίλησες.
Παρότι ΔΕΝ έχω κανένα κόλλημα με τα καλώδια, έχω αρκετά από δαύτα. Οι παρατηρήσεις:
- Αλλαγή καλωδίων ηχείων (Αλλος κατασκευαστής, άλλη κατηγορία τιμής) με μη ακουστή διαφορά!!
- Αλλαγή καλωδίων ηχείων (Ίδιος κατασκευαστής, άλλη κατηγορία τιμής) με ακουστή διαφορά!!
- Αλλαγή interconect ίδιας εταιρείας με πάντα ακουστές διαφορές
- Interconect XLR to XLR 500E/m με interconect (Belden) 5E/m μη ακουστή διαφορά (cd player σε προ)
- Το ίδιο interconect μεταξύ phono stage και προ, απλά δεν ακουγόταν!
- Αλλαγή μεταξύ προ-τελικου, σχεδόν πάντα ακουστή διαφορά.
- Με ρεύματος δεν ασχολήθηκα. Ίσως κάποια στιγμή το κάνω με αντιπαράθεση μονόκλωνου-πολύκλωνου. Α!!
-Αλλαγή ρεύματος (με ίδιο (κλασσικό μαύρο των 5Ε) επαναφορά της τάξης στο σύστημα που ακουγόταν να σέρνεται!!
Οπότε φρονώ να κρατάμε αποστάσεις από απόλυτους αφορισμούς.
Το θέμα είναι να ΜΗΝ ακούς με τα χρήματα ακι τις φίρμες με τις θεωρίες τους, αλλά με τ αυτιά.
Στο Σύστημα ΟΛΑ παίζουν, οι εμμονές αποπροσανατολίζουν.
Φιλικά πάντα

Reaction score
3.972

Μαζί γράφαμε, τα ίδια λέγαμε, ωχ αμάν απ τους Κώστηδες!!:142:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Λοιπόν επειδή το αυτί μας, αν ήταν όργανο μέτρησης βάρους θα μπορούσε να μετρήσει με μεγάλη ακρίβεια από μια καρφίτσα μέχρι ένα υπερωκεάνιο, καλό είναι να το εμπιστευόμαστε. :126:

Βέβαια θα πρέπει και να το εκπαιδεύσουμε για να αποδώσει.

Τώρα που θα ανοίξω θέμα για τα ψηφιακά καλώδια να δούμε γέλιο που θα πέσει.
Εκεί να δω θεωρίες γιατί παίζουν διαφορετικά και πως εξηγείται.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Το αυτι για να εκπαιδευτει πρεπει να υπακουει στο μυαλο.
Και αν το μυαλο δεν θελει να υπακουσει το αυτι , θα ακουμε οτι θελουμε, ή θα ακουμε οτι δεν θελουμε.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Οσο αφορα τα ψηφιακα μιας και αν ψαξετε πισω , και ψαξετε με το ονομα argiris (πριν ανοιξω λογαρισμο σαν argi) θα βρειτε πολλα καλωδια , και ψηφιακα.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Να ρωτήσω κάτι;
Αν μπορούσατε με κάποιο "μαγικό" τρόπο να "εκμηδενίσετε" την επιρροή των καλωδίων ρεύματος ή και των interconnect (ή έστω να την ελαχιστοποιήσετε) θα το κάνατε;

Θα σας "άρεσε" τότε το αποτέλεσμα;
Σίγουρα;

Μήπως μερικές φορές η "υπερβολική" εξάρτηση του τελικού αποτελέσματος από τα καλώδια (με δεδομένο ότι δε μιλάμε για αυτοπαραμύθιασμα), δεν είναι αποτέλεσμα της καλώς εννοούμενης "διαφάνειας" ενός συστήματος αλλά απλά δηλωτικό ύπάρξης προβλημάτων;

Μήπως πολλές "διαφανείς" συσκευές ή και τρόποι διασύνδεσης είναι απλά προβληματικοί;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

ενα κορυφαιο ηχειο και με ενα καλωδιου του κιλου μια χαρα παιζει
απλα με ενα καλυτερο καλωδιο παιζει πολλες χαρές.
Και απο την στιγμη που θες να κανεις το συστημα σου να παιζει καλυτερα δοκιμαζεις καλωδια-και πολλων ειδων μπλιμπλικια
μπας και το κανεις ακομα καλυτερο.
Μπας λεω οχι με το ζορι
Το ιδιο ακριβως μπορει να συμβει και σε ενα φτηνο ηχειο-συστημα.

Reaction score
20

Να ρωτήσω κάτι;
Αν μπορούσατε με κάποιο "μαγικό" τρόπο να "εκμηδενίσετε" την επιρροή των καλωδίων ρεύματος ή και των interconnect (ή έστω να την ελαχιστοποιήσετε) θα το κάνατε;

Σίγουρα;
από τι στιγμή που δε γνωρίζουμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα του εκμηδενισμού καλό θα ήταν να το... φοβούμαστε λίγο...

από την άλλη μεριά υπάρχουν καλώδια που παινεύονται ότι αυτό ακριβώς είναι το αποτέλεσμά τους στον ήχο: μηδέν, σαν να μην υπάρχουν και όλοι συμφωνούμε ότι αυτό είναι το ζητούμενο...

εγώ, πολύ προσωπικά, δεν θα επιθυμούσα κάτι τέτοιο γιατί το καλώδιο είναι το φτηνότερο που μπορεί να αλλάξει τον ήχο και να ακούσω κάτι διαφορετικό όταν θα έχω βαρεθεί να ακούω τα ίδια πράγματα...

Reaction score
3.972

Να ρωτήσω κάτι;

Σίγουρα;

Μήπως μερικές φορές η "υπερβολική" εξάρτηση του τελικού αποτελέσματος από τα καλώδια (με δεδομένο ότι δε μιλάμε για αυτοπαραμύθιασμα), δεν είναι αποτέλεσμα της καλώς εννοούμενης "διαφάνειας" ενός συστήματος αλλά απλά δηλωτικό ύπάρξης προβλημάτων;

Μήπως πολλές "διαφανείς" συσκευές ή και τρόποι διασύνδεσης είναι απλά προβληματικοί;

Οκ Αλεξ, έκανες μια ερώτηση κ μια υπόθεση εργασίας.
Τα συνδέουμε και καταλήγουμε πού?:122:

Reaction score
140
Re: Απάντηση: καλώδια ηχείων

:
142::138:
Ορθώς ομίλησες.
Παρότι ΔΕΝ έχω κανένα κόλλημα με τα καλώδια, έχω αρκετά από δαύτα. Οι παρατηρήσεις:
- Αλλαγή καλωδίων ηχείων (Αλλος κατασκευαστής, άλλη κατηγορία τιμής) με μη ακουστή διαφορά!!
- Αλλαγή καλωδίων ηχείων (Ίδιος κατασκευαστής, άλλη κατηγορία τιμής) με ακουστή διαφορά!!
- Αλλαγή interconect ίδιας εταιρείας με πάντα ακουστές διαφορές
- Interconect XLR to XLR 500E/m με interconect (Belden) 5E/m μη ακουστή διαφορά (cd player σε προ)
- Το ίδιο interconect μεταξύ phono stage και προ, απλά δεν ακουγόταν!
- Αλλαγή μεταξύ προ-τελικου, σχεδόν πάντα ακουστή διαφορά.
- Με ρεύματος δεν ασχολήθηκα. Ίσως κάποια στιγμή το κάνω με αντιπαράθεση μονόκλωνου-πολύκλωνου. Α!!
-Αλλαγή ρεύματος (με ίδιο (κλασσικό μαύρο των 5Ε) επαναφορά της τάξης στο σύστημα που ακουγόταν να σέρνεται!!
Οπότε φρονώ να κρατάμε αποστάσεις από απόλυτους αφορισμούς.
Το θέμα είναι να ΜΗΝ ακούς με τα χρήματα ακι τις φίρμες με τις θεωρίες τους, αλλά με τ αυτιά.
Στο Σύστημα ΟΛΑ παίζουν, οι εμμονές αποπροσανατολίζουν.
Φιλικά πάντα
με ηχεια ακους?

Reaction score
0

Εγώ απλά να πω πώς δεν εννοούσα πως όλα τα καλώδια του κόσμου ακούγονται το ίδιο, απλά αναρωτιόμουν για το στρώσιμο. Το ότι αλλαγές μπορεί να επιφέρει ένας αγωγός στο μέσον που περνάει από αυτόν είναι λογικό. Το κατά πόσο το ρεύμα όμως που περνάει από τα διάφορα καλώδια hi fi μπορεί ν αλλάξει τα υλικά των καλωδίων δεν είναι απλά θέμα ακουστικής, είναι και φυσικής. Αν η φυσική πει πως δεν μπορεί, δεν πα να χτυπιώμαστε κάτω, χωρίς επιστημονικά δεκτές μεθόδους δεν μπορούμε να αντιστρέψουμε την άποψη αυτή.

Το Α-Β τεστ που πέρνουμε δύο ίδια cd player πχ και τα ενώνουμε σε έναν ενισχυτή με δύο καλώδια, ένα "στρωμένο" και ένα "άστρωτο" και απλά μετά αλλάζουμε εισόδους πού χολαίνει?

Reaction score
777
βρε παιδιά....ο zapantis δέν λέει κάτι το παράλογο.
Σας λέει οτι ακόμα και να εξηγήσει κάποιος τις διαφορές στα καλώδια, που μπορεί να εξηγήσει, θα υπάρχει πάντα το ίδιο ερώτημα.
Αν αυτό τελικά επηρεάζει τόσο το αποτέλεσμα όσο το να κουνήσω λίγο την τηλεόραση στο δωμάτιο.
Δέν είναι και τόσο δα πολύπλοκη σκέψη.Όπως έχω πεί τα καλώδια ενός συστήματος πρέπει αν είναι το πολύ το 10% της αξίας του.
Δηλαδή
100 ευρώ-10 ευρω για όλα τα καλώδια
1000 ευρώ-100 ευρώ για όλα
10000 ευρώ 1000 για όλα
50000 ευρώ - 5000 για όλα
όταν λέω για όλα εννοώ για όλα.απο ψηφιακή ίνα μέχρι το πολύπριζο.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880

Εγώ απλά να πω πώς δεν εννοούσα πως όλα τα καλώδια του κόσμου ακούγονται το ίδιο, απλά αναρωτιόμουν για το στρώσιμο. Το ότι αλλαγές μπορεί να επιφέρει ένας αγωγός στο μέσον που περνάει από αυτόν είναι λογικό. Το κατά πόσο το ρεύμα όμως που περνάει από τα διάφορα καλώδια hi fi μπορεί ν αλλάξει τα υλικά των καλωδίων δεν είναι απλά θέμα ακουστικής, είναι και φυσικής. Αν η φυσική πει πως δεν μπορεί, δεν πα να χτυπιώμαστε κάτω, χωρίς επιστημονικά δεκτές μεθόδους δεν μπορούμε να αντιστρέψουμε την άποψη αυτή.

Το Α-Β τεστ που πέρνουμε δύο ίδια cd player πχ και τα ενώνουμε σε έναν ενισχυτή με δύο καλώδια, ένα "στρωμένο" και ένα "άστρωτο" και απλά μετά αλλάζουμε εισόδους πού χολαίνει?
και δεν μου λες
αν η φυσικη πει οτι ισχυει κατι τετοιο
αλλα εμεις δεν ακουμε διαφορες ,
ειναι σοβαρο το προβλημα μας ?
να το κοιταξουμε ?
ή απλα ειμαστε κουφοι

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
Απάντηση: Re: καλώδια ηχείων

βρε παιδιά....ο zapantis δέν λέει κάτι το παράλογο.
Σας λέει οτι ακόμα και να εξηγήσει κάποιος τις διαφορές στα καλώδια, που μπορεί να εξηγήσει, θα υπάρχει πάντα το ίδιο ερώτημα.
Αν αυτό τελικά επηρεάζει τόσο το αποτέλεσμα όσο το να κουνήσω λίγο την τηλεόραση στο δωμάτιο.
Δέν είναι και τόσο δα πολύπλοκη σκέψη.Όπως έχω πεί τα καλώδια ενός συστήματος πρέπει αν είναι το πολύ το 10% της αξίας του.
Δηλαδή
100 ευρώ-10 ευρω για όλα τα καλώδια
1000 ευρώ-100 ευρώ για όλα
10000 ευρώ 1000 για όλα
50000 ευρώ - 5000 για όλα
όταν λέω για όλα εννοώ για όλα.απο ψηφιακή ίνα μέχρι το πολύπριζο.
Αυτο το 10% που λενε οι ηληθιοι οι αγγλοι δεν ισχυει.
Αν δηλαδη δωσουμε παραπανω ποσο εχει ποινη απο καπου ?
Αν μας κατσει ενα ακριβο καλωδιο σε τιμη ευκαιριας να το αφησουμε γιατι διαταρασουμε την στεροφωνικη αλυσιδα της φυσης.
Η αν μας το κανουνε δωρο να παμε να το αλλαξουμε με κατι φτηνοτερο ?

Reaction score
10
Kαι εγώ θα συμφωνήσω ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων καλό είναι να μην ξεπερνά το 10% του συνολικού κόστους του συστήματος, με τη λογική ότι σε αυτή τη περίπτωση θα μπορούσαν να επενδυθούν καλύτερα τα χρήματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.130
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt