καλώδιο σήματος για thorens td 166mkii

Reaction score
28
Δικό μου λάθος πάνω στην ζαλάδα μου ...εννοούσα καλώδιο σήματος ...190 pf λέει ο κατασκευαστής...άλλαξα 3-4 αλλά τραγωδία το αποτέλεσμα θολούρα ελάχιστο μπάσο σε πολλούς δίσκους ...σε κάποιους κάπως καλύτερα αλλά σε γενικές γραμμές χωρίς σώμα ....και εστίαση ...δεν θέλω να νομίζω ότι φταίει το phono του Υamaha as2000.... παρακαλώ τους διαχειριστές να σβήσουν τις λάθος αναρτήσεις ...ομιλώ για καλώδιο σήματος......

Reaction score
28
ουδείς ........για βοήθεια.....πλήζ.....
τώρα τι να πει κανείς ....η θα αρχίσω να πιστεύω στα φαντάσματα και στην επίδραση μεταφυσικών φαινομένων στην μουσική ...η εγώ έχω σοβαρό πρόβλημα η στα αυτιά ...η ψυχοακουστικό .....!! είναι δυνατόν την μία ημέρα το σύστημα ( με το πικάπ ως πηγή) να μην ακούγεται και την άλλη να είναι οκ...? ας με διαφωτίσει κάποιος γιατί θα τρελαθώ......

Reaction score
330
Σε συμπάθησε ο μεγαλοδύναμος !!!!!!
Στη Μουσική η μεταφυσική είναι δεδομένη . Καλά ακούσματα !!!!

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Εχω ξανακουσει παρομοια σχολια για το καλωδιο βραχιονα της thorens αλλα δεν μπορω να σκεφτω γιατι ο λογος να ειναι η χωρητικοτητα.Εσυ το αποδιδεις στην χωρητικοτητα ?
[DOUBLEPOST=1475921628][/DOUBLEPOST]
τώρα τι να πει κανείς ....η θα αρχίσω να πιστεύω στα φαντάσματα και στην επίδραση μεταφυσικών φαινομένων στην μουσική ...η εγώ έχω σοβαρό πρόβλημα η στα αυτιά ...η ψυχοακουστικό .....!! είναι δυνατόν την μία ημέρα το σύστημα ( με το πικάπ ως πηγή) να μην ακούγεται και την άλλη να είναι οκ...? ας με διαφωτίσει κάποιος γιατί θα τρελαθώ......
Μπορει π.χ η βελονα να μαζεψε κατι και την επομενη φορα που την χρησιμοποιησες να ξεκολλησε. Ποιος ξερει?

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
190 pf ειναι πολλα για καλωδιο μονον. Δεν θα εχει και αλλα 100 στην εισοδο του phono?Με ποια κεφαλη παιζεις?

Reaction score
28
190 pf ειναι πολλα για καλωδιο μονον. Δεν θα εχει και αλλα 100 στην εισοδο του phono?Με ποια κεφαλη παιζεις?
goldring g-820 αλλά και με μια shure m44e με έξοδο 9mv τα ίδια...........αρχίζω να σκέπτομαι το ταίριαγμα με την είσοδο phono yamaha as2000 ...αλλά στο βιβλίο του ενισχυτή γράφει για την είσοδο ευαισθησία 47kω..που λογικά σημαίνει ότι ταιριάζουν σχεδόν όλες οι γνωστές κοινές κεφαλές mm.
[DOUBLEPOST=1475923597][/DOUBLEPOST]
αυτό δίνει σαν προδιαγραφή ο κατασκευαστής.......τώρα πως να σιγουρευτώ ότι ένα καλώδιο έχει αυτές τις προδιαγραφές για να το αγοράσω....?

Reaction score
28
κάνοντας κάποιες σκέψεις και συγκρίσεις μεταξύ του τωρινού σετ ( as2000+soavo-1) και του παλαιότερου μου
(advent the smaller+kenwood ka-70) με τον ίδιο συνδυασμό πλατώ κεφαλών και cd . θυμάμαι ότι με τα παλιά χάλαγε ο κόσμος και σε ένταση αλλά και σε σώματα......και αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν το νέο μου σετ (ενισχυτής -ηχεία -cd ) ενώ με την χρήση σε είσοδο cd το όλο αποτέλεσμα ...."σκοτώνει' στην κυριολεξία από την είσοδο πικάπ υστερεί σημαντικά ( και σε μπάσο και σε σώμα).....

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
κάνοντας κάποιες σκέψεις και συγκρίσεις μεταξύ του τωρινού σετ ( as2000+soavo-1) και του παλαιότερου μου
(advent the smaller+kenwood ka-70) με τον ίδιο συνδυασμό πλατώ κεφαλών και cd . θυμάμαι ότι με τα παλιά χάλαγε ο κόσμος και σε ένταση αλλά και σε σώματα......και αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν το νέο μου σετ (ενισχυτής -ηχεία -cd ) ενώ με την χρήση σε είσοδο cd το όλο αποτέλεσμα ...."σκοτώνει' στην κυριολεξία από την είσοδο πικάπ υστερεί σημαντικά ( και σε μπάσο και σε σώμα).....
Φαινεται οτι το phono του παλιου ηταν καλυτερο,αν καταλαβα καλα οτι το ιδιο πικαπ με τον παλιο σου αρεσε καλυτερα?

Reaction score
330
Φαντάζομαι τα καλώδια να έχουν μπεί σωστά . Για ξαναέλεξε τη σωστή πολικότητα στα κανάλια ( άν είναι ανάποδα έχει θέμα σαν αυτό που αναφέρεις ) . τα 190 pf δεν είναι και καμιά τρομακτική χωρητικότητα και σε καμία περίπτωση δεν θα είχες τέτοιο πρόβλημα από αυτή .

Reaction score
28
Φαινεται οτι το phono του παλιου ηταν καλυτερο,αν καταλαβα καλα οτι το ιδιο πικαπ με τον παλιο σου αρεσε καλυτερα?
είναι δυνατόν phono ολοκλ. ενισχ. δεκετίας 80 ( Kenwood KA-70 ) να υπερέχει ενισχυτή δεκ. 2008 πχ..? την διαφορά την εστιάζω μάλλον στην χωρητικότητα ευαισθησία της εισόδου phono ....

Reaction score
330
Η χωρητικότητα που αναφέρεις δεν δικαιολογεί ακραία συμπεριφορά . Έλεξες την συνδεσμολογία στη καλωδίωση ; ( είναι βασικότατο .

SIMPLYMUSIC

"Επαγγελματίας"
Reaction score
67
είναι δυνατόν phono ολοκλ. ενισχ. δεκετίας 80 ( Kenwood KA-70 ) να υπερέχει ενισχυτή δεκ. 2008 πχ..? την διαφορά την εστιάζω μάλλον στην χωρητικότητα ευαισθησία της εισόδου phono ....
Κατά την άποψή μου δεν είναι απίθανο να υπερέχει το phono του παλιού ενισχυτή (ίσως και να είναι το πιθανότερο). Ποια εταιρεία (τουλάχιστον από αυτές που απευθύνονταν στο ευρύ κοινό) το 2008 εστίαζε σε προενισχυτές κεφαλής?

Reaction score
28
Φαντάζομαι τα καλώδια να έχουν μπεί σωστά . Για ξαναέλεξε τη σωστή πολικότητα στα κανάλια ( άν είναι ανάποδα έχει θέμα σαν αυτό που αναφέρεις ) . τα 190 pf δεν είναι και καμιά τρομακτική χωρητικότητα και σε καμία περίπτωση δεν θα είχες τέτοιο πρόβλημα από αυτή .
ok θα το ελέγξω.........ευχαριστώ.....
[DOUBLEPOST=1475939979][/DOUBLEPOST]
Κατά την άποψή μου δεν είναι απίθανο να υπερέχει το phono του παλιού ενισχυτή (ίσως και να είναι το πιθανότερο). Ποια εταιρεία (τουλάχιστον από αυτές που απευθύνονταν στο ευρύ κοινό) το 2008 εστίαζε σε προενισχυτές κεφαλής?
τα σχόλια που αφορούσαν και αφορούν τον Yamaha as2000 έλεγαν για ένα πολύ καλό phono stage τώρα βέβαια εάν η σύγκριση με κάποιον άλλο παλαιότερο όπως πχ ο παλιός καλός μου Κenwood με το πολύ καλό του όντως phono .....τι να πω......
[DOUBLEPOST=1475940063][/DOUBLEPOST]
Η χωρητικότητα που αναφέρεις δεν δικαιολογεί ακραία συμπεριφορά . Έλεξες την συνδεσμολογία στη καλωδίωση ; ( είναι βασικότατο .
τώρα ασχολούμαι με αυτό....θα σας πω.......προφανώς εννοείς την πολικότητα αρ-δεξ.

Reaction score
28
Γιατί άλλαξες καλώδιο αρχικά?
ανοησία μου ...λόγω οτι το είχα αχρησιμοποίητο καμμιά 20αριά χρόνια -σποραδικά που και που ,απεφάσισα να το επαναφέρω ..του άλλαξα ιμάντα -κεφαλή η κεφαλές το έλυσα το καθάρια -λάδι στο πηγάδι ...και έκανα την ανοησία και πέταξα το παλιό ..αρχικά του έβαλα ένα ακριβούτσικο Qed γύρω στο 60αρικο ...τίποτα σκέτη απογοήτευση ..μόνον που δεν έκλαιγα έχοντας την εικόνα της απόδοσης του παλία ...τραγωδία ο ήχος ...πάει στα αζήτητα αυτό ..μετά άρχισε ο γολγοθάς της αναζήτησης του άλλαξα διάφορα του εμπορίου 4-5 τίποτα ...ώσπου κατέληξα σε κάποιο υποφερτό από αυτά τα απλά μαύρα rca με κόκκινο-μαύρο βύσμα που συνοδεύουν τια συσκευές μεσαίας τιμής της αγοράς ...βελτιώθηκε κατα πολύ η απόδοση του αλλά και πάλι όχι στον βαθμό της εικόνας που είχα πριν....ευνόητο είναι να θέλω να του βάλω ένα ποιοτικότερο κάποια στιγμή....

Reaction score
330
Να σου θυμίσω ότι ο χρωματικός κώδικας για τα κανάλια είναι συγκεκριμένος οι θέσεις όμως των χρωμάτων μπορεί να διαφέρουν σε κάποιες κεφαλές . Πάντως για να μη το ζαλίζουμε αν υπάρχει λάθος πολικότητα εύκολα φαίνεται αν ακούσεις το ένα κανάλι μόνο ( το balance τέρμα αριστερά ή δεξιά ) και αρχίζεις να βάζεις το άλλο κανάλι σιγά - σιγά ( με το balance ) . Αν βάζοντας το άλλο κανάλι παρατηρείς σχετική μείωση ένρασης στα χαμηλά και ελαφρά θολούρα στίς μεσαίες έχεις ανάποδη πολικότητα . Αν η ένταση βάζοντας το κανάλι δεν είναι θέμα πολικότητας . Για τα παλιά φώνο ( αν παίζουν καλύτερα ) θα ακούσεις διάφορα το θέμα είναι άν αποδέχεσαι μετρήσεις ή μετράς με το αυτί σου ( που στο φινάλε αυτό που ακούει - υποκειμενικά - είναι και αυτό που σου κάνει το κέφι οπότε ακούς με ότι γουστάρεις και όχι με ότι σου πλασσάρουν οι άλλοι ) Ελπίζω να βρείς αυτό που ψάχνεις !!!!!
[DOUBLEPOST=1475941508][/DOUBLEPOST]Γράφαμε μαζύ . Τόση ώρα για ανακαλωδίωση νόμιζα ότι μiλάγαμε για καλώδια στο βραχίωνα . Από ότι κατάλαβα εσύ άλλαξες μόνο τα καλώδια με τα RCA οπότε δεν τίθετε αυτό πού λέω παραπάνω .

Reaction score
28
αντέστρεψα τα κανάλια κοκ-ασπρ ...αντίθετα ...φαίνεται κάποια διαφορά στο μπάσο κυρίως και πιθανόν στο σώμα ...επειδή όμως αυτό το θέμα απαιτεί πολύωρη ασχολία δεν βιάζομαι να βγάλω τελικό πόρισμα ...θα σας κρατήσω ενήμερους ...ευχαριστώ....
[DOUBLEPOST=1475942024][/DOUBLEPOST]
Να σου θυμίσω ότι ο χρωματικός κώδικας για τα κανάλια είναι συγκεκριμένος οι θέσεις όμως των χρωμάτων μπορεί να διαφέρουν σε κάποιες κεφαλές . Πάντως για να μη το ζαλίζουμε αν υπάρχει λάθος πολικότητα εύκολα φαίνεται αν ακούσεις το ένα κανάλι μόνο ( το balance τέρμα αριστερά ή δεξιά ) και αρχίζεις να βάζεις το άλλο κανάλι σιγά - σιγά ( με το balance ) . Αν βάζοντας το άλλο κανάλι παρατηρείς σχετική μείωση ένρασης στα χαμηλά και ελαφρά θολούρα στίς μεσαίες έχεις ανάποδη πολικότητα . Αν η ένταση βάζοντας το κανάλι δεν είναι θέμα πολικότητας . Για τα παλιά φώνο ( αν παίζουν καλύτερα ) θα ακούσεις διάφορα το θέμα είναι άν αποδέχεσαι μετρήσεις ή μετράς με το αυτί σου ( που στο φινάλε αυτό που ακούει - υποκειμενικά - είναι και αυτό που σου κάνει το κέφι οπότε ακούς με ότι γουστάρεις και όχι με ότι σου πλασσάρουν οι άλλοι ) Ελπίζω να βρείς αυτό που ψάχνεις !!!!!
[DOUBLEPOST=1475941508][/DOUBLEPOST]Γράφαμε μαζύ . Τόση ώρα για ανακαλωδίωση νόμιζα ότι μiλάγαμε για καλώδια στο βραχίωνα . Από ότι κατάλαβα εσύ άλλαξες μόνο τα καλώδια με τα RCA οπότε δεν τίθετε αυτό πού λέω παραπάνω .
με το αυτί ...με το αυτί πάντα εγώ.......50 χρόνια με το αυτί ......από παιδί ο πατέρας μου ήταν από τους πρωτοπόρους μάστορες στον ήχο και στα ηλεκτρονικά ( εν Κωνσταντινουπόλει ) από 4-5 χρόνων ήμουν μέσα στον χώρο......:)

Reaction score
28
ναι ακριβώς νο πρόμπλεμ όμως αντιστρέφοντας απλώς την θέση των καναλιών αρ.-δεξ. φαίνεται κάτι διαφορετικό θα το ελέγξω.....ευχαριστώ πάντως...
[DOUBLEPOST=1475942310][/DOUBLEPOST]εκείνο πάντως που έχω διαπιστώσει φίλοι μου είναι το ότι αλλάζοντας καλώδιο σήματος ( και έχω αλλάξει 4-5 όπως προείπα ) άλλα δραματικά -τις περισσότερες φορές προς το χειρότερο -η συμπεριφορά.....

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.956
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa