καμερα τροχαιας στην αττικη οδο

Reaction score
0
Απάντηση: καμερα τροχαιας στην αττικη οδο

Ρε παιδια που εχει καμερες στη Μαραθωνος?Για δωστε πληροφοριες γιατι θα μας κλεισουν το σπιτι απο τα προστιμα...
έχει 3 προς το παρών και 2 που είναι στα σκαριά (έχει τοποθετηθεί μόνο το φλας).

1) στο ρεύμα προς Αθήνα αμέσως μετά την διασταύρωση του Βουτσά, σε ευθεία πριν την κατηφορική αριστερή στροφή. έχει φάει κάτι σκάγια και δεν ξέρω αν λειτουργεί ακόμα. όριο 30(ακολουθεί σχολείο) ενεργοποιείται στα 100.

2) ακριβώς απέναντι έχει τοποθετηθεί μόνο το φλας, η κάμερα έρχεται...

3) στο ρεύμα προς Μαραθώνα στην ευθεία 500 μέτρα πριν το φανάρι στο Πικέρμι που είναι η έξοδος της αττικής οδού.

4) στο ρεύμα προς Μαραθώνα 200 μέτρα μετά τα πολλά φανάρια του Πικερμίου, πριν το βενζινάδικο της ΕΚΟ.

5) στο ρεύμα προς Μαραθώνα περίπου 500 μέτρα πριν το φανάρι για τύμβο Μαραθώνα έχει τοποθετηθεί μόνο το φλας.

Όλες ενεργοποιούνται στα 100 (που είναι νορμάλ ταχύτητα για Μαραθώνος) που σημαίνει 350 και δίπλωμα 2 μήνες... δεν σχολιάζω περαιτέρω...

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καμερα τροχαιας στην αττικη οδο

Φίλε μου δεν είμαι κανένας κάκγουρας....άλλο πράγμα η οδήγηση μέσα στην πόλη με κίνηση οχημάτων σε όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας και άλλο το να πηγαίνει ο κύριος ταρίφας τέρμα αριστερά σε έναν άδειο δρόμο. Αν νιώθει κουρασμένος, αν έχει πλακωθεί με την γυναικα του και έχει φάει παντοφλιές, αν κοντεύει να βγεί στην σύνταξη κλπ το καλύτερο για όλους μας θα ήταν να μην βρίσκεται στην αριστερή λωρίδα ενος κλειστού αυτοκινητόδρομου, από την στιγμή μάλιστα που δεν έχει καμία διάθεση να κοιτάξει τους καθρέφτες του.......

Και εφόσον μιλάμε και για επαγγελματία οδηγό που έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στο τιμόνι από την μητέρα μου πχ, το να πατήσει φρένο σε άδειο δρόμο το θεωρέις τυχαίο ή μήπως εσκεμένο...;

Αλλα μάλλον ξεφύγαμε απο το θέμα, σ'αυτό φταίω εγω και ζητώ συγνώμη από τον φίλο yianniz3...
Έχεις δίκιο, δυστυχώς δεν πρόκειται να εξαφανιστούν αυτοί από τους δρόμους....

Πίσω στο θέμα μας όμως, φαίνεται ότι πλέον ακόμα και στους πιο ασφαλείς δρόμους πρέπει να "προσέχουμε" τη ταχύτητα μας.....

Reaction score
25.793
Απάντηση: Re: Απάντηση: καμερα τροχαιας στην αττικη οδο

Qbeq, με 150-160 που πήγαινες δε θα 'πρεπε να περιμένεις ότι ο προπορευόμενος (ταξιτζής κουρασμένος/αφηρημένος κλπ) θα πρέπει να έχει το βλέμμα του καρφομένο στο καθρεφτάκι αρα να σε έχει αντιληφθεί από πολύ πίσω. Οι περισσότεροι κοιτάνε 1 φορά κάθε 30δ-60δ.
αυτο ακριβως ειναι το μεγαλυτερο και ισως μοναδικο προβλημα των ελληνικων δρομων.
η νοοτροπια του να χαζευουμε στη μεσαια και ααριστερη λωριδα οταν η δεξια ειναι αδεια και επιπλεον να μην ριχνουμε μια ματια στον καθρεπτη πριν "πυροβολησουμε"

Reaction score
0

Ενώ το να πας 30% πάνω από το όριο δεν είναι και αυτό λάθος νοοτροπία?

Reaction score
17.811

Σαββατο πρωί (γύρω στις 7:15) κινούμε στιν Αττική οδό στο ρευμα προς Μαρκόπουλο με μηχανή, αριστερά και ταχύτητα σταθερά στα 150-160. Κάποια στιγμή είναι μπροστά στα 150-200 μετρά ένας ταρίφας ο οποίος πηγαίνει με κανα 120αρι και δεξιά του έχει ελεύθερη λωρίδα.....
Πάιζω τα φώτα...τίποτα....ξανά παίζω.....τίποτα....έχω πλησιάσει ήδη στα 30-40 μέτρα περίπου και την ώρα που αποφασίζω να κάνω δεξιά για να περάσω (έχωντας ήδη κόψει ταχύτητα φυσικα) τί κάνει το θηρίο.....ΠΑΤΑΕΙ ΦΡΕΝΟ........!!!!!!
Το χειρότερο απόλα δλδ αφού πλέον εκεί δεν έχεις ιδέα τι θα κάνει ο καλλιτέχνης......!!!!!
Φρενάρει για να πάει δεξιά, κόβει για να περάσω πιο εύκολα απο δεξιά εγώ, μειώνοντάς μου όμως τα περιθώρια αντίδρασης και λάθούς....ή απλά...ΜΕ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ....ΟΕΟ????

Φταιει ο 'καλλιτεχνης',αλλα εσυ φταις περισσοτερο!Προσπεραση απο δεξια????? :112:

Reaction score
17.811

Ωραιος ο τροπος αποφυγης 'της καμερας',αλλα δεν συμφερει:Πρεπει να ψεκασω το προσωπο μου!Τιποτα ενυδατικα στοιχεια περιεχει?:142:

Reaction score
25.793

φυσικα και ειναι
αφου με αυτον τον τροπο δεν μπορεις να προστατευτεις απο τους τυχαρπαστους που οδηγουν οπως να ναι.
οταν ξεπεραστει αυτο το προβλημα και μαθουν οι ελληνες οδηγοι να συμπεριφερονται στον δρομο , τοτε μπορουμε να μιλησουμε για αλλαγες οριων ταχυτητας κλπ
μεχρι τοτε ισχυει αυτο που εγραψα στην αρχη, απο τα 150 και πανω παιζεις με την τυχη σου.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.993

Ωραιος ο τροπος αποφυγης 'της καμερας',αλλα δεν συμφερει:Πρεπει να ψεκασω το προσωπο μου!Τιποτα ενυδατικα στοιχεια περιεχει?:142:
Άλλαξε χώρα αν θες να τρέξεις! :126:

Reaction score
1.846

Με τη μηχανή μπορείς, ακόμα και με σχετική κίνηση, άνετα να πας με περισσότερα από 180 χλμ. Υπάρχει όμως ένας μπούσουλας. Όχι πάνω από 30 χλμ γρηγορότερα από τους άλλους. :126:

Reaction score
1.995

Σε έναν ΣΥΧΓΡΟΝΟ δρόμο όπως η ΑΟ που το όριο είναι (ακόμα) 120km/h, το να πηγαίνω με 150km/h όταν ο δρόμος είναι σχεδόν άδειος και με μηχανή που τις ταχύτητες αυτές τις έχει ξεκούραστα, δεν το βρίσκω λάθος νοοτροπία.

Φταιει ο 'καλλιτεχνης',αλλα εσυ φταις περισσοτερο!Προσπεραση απο δεξια????? :112:
Με συγχωρείς πολύ Χριστίνα, αλλά όσες φορές περίμενα κάποιον ταρίφα να πάρει την πρωτοβουλία στον δρόμο και προσπάθησα να τους δώσω ψήφο εμπιστοσύνης, είτε με ''φίλισαν'' είτε είδα τον χάρο με τα μάτια μου....!!!!
Εξάλου σε αυτοκινητόδρομο με 3 λωρίδες και άνω δεν απαγορεύεται να αλλάξεις λωρίδα κυκλοφορίας εφόσων έχεις χρησιμοποιήσει φλας και δεν εμποδίζεις όχημα που βρίσκετε ήδη στην λωρίδα αυτη...Και στην περίπτωση μου ίσχυαν και τα 2.
Μην φανταστείς ότι του κόλησα απο πίσω και επιχείρησα θεαματική προσπεραση για να του την πώ...απλά άλλαξα λωρίδα και συνέχισα σε αυτήν....

φυσικα και ειναι
αφου με αυτον τον τροπο δεν μπορεις να προστατευτεις απο τους τυχαρπαστους που οδηγουν οπως να ναι.
οταν ξεπεραστει αυτο το προβλημα και μαθουν οι ελληνες οδηγοι να συμπεριφερονται στον δρομο , τοτε μπορουμε να μιλησουμε για αλλαγες οριων ταχυτητας κλπ
μεχρι τοτε ισχυει αυτο που εγραψα στην αρχη, απο τα 150 και πανω παιζεις με την τυχη σου.
Με τη μηχανή μπορείς, ακόμα και με σχετική κίνηση, άνετα να πας με περισσότερα από 180 χλμ. Υπάρχει όμως ένας μπούσουλας. Όχι πάνω από 30 χλμ γρηγορότερα από τους άλλους. :126:

Σε όλες τις περιπτώσεις μέσα ήμουν...(150 εγώ....120 ο άλλος....)

Reaction score
0

Είναι αλήθεια, συμφουρίτες.

Ειδικά στην Αττική οδό και με μοτοσυκλέτα, τα 150χλμ είναι αστεία ταχύτητα. Επειδή τώρα που πάω στο εξοχικό περνώ απο εκεί, κάνω προσπάθεια για να μην ξεπεράσω τα 120χλμ. και δεν οδηγώ και καμία γρήγορη μοτό.

Reaction score
19

:444:

Πολύ σοβαρό, έχει τεράστια σημασία η σχετική ταχύτητα, ακόμαι και με 60χλμ/ώρα να πηγαίνεις, αν οι υπόλοιποι είναι σταματημένοι είναι φοβερά επικύνδινο.

Reaction score
1.846

Αν είναι σταματημένοι, τα 30 χλμ διαφορά είναι μεγάλη, γιατί ανοίγουν και κάτι πόρτες καμιά φορά. :107:

Reaction score
39
Aσχετα με το όλο σκηνικό, η προσπέραση από δεξιά - ειχα διαβασει πρόσφατα - επιτρέπεται μόνο όταν υπάρχουν 3 λωρίδες και επιπλέον λωρίδα εκτακτης ανάγκης. Στη συνεχεια έτυχε να είμαι σε πλυντηριο αυτοκινητων και να πινουμε καφε με καποιον αστυνομικό που περιμενε να παρει το περιπολικο. Τον ρώτησα για το θεμα και μου ειπε πως η προσπεραση απαγορεύται κατηγορηματικά - σε οποιαδήποτε περίπτωση - από δεξιά και μαλιστα αν σε πιασουν έχει και πολύ μεγάλο πρόστιμο.

Reaction score
0
Πάντως για όσους δεν το ξέρουν ακόμα...είναι αρκετά τα σημεία της αττικής οδού (τούλαχιστον 7-8 και ελευσίνα-αερροδρομιο και το αντίθετο)... κυρίως βρίσκονται πίσω από τις μεγάλες πινακίδες μυνημάτων που πιάνουν όλο το δρόμο και πίσω από καμια μεγάλη πινακίδα κόμβου (1 ή 2 μόνο), συνήθως επίσης φαίνονται ελάχιστα ψηλά στην πάνω μεριά της πινακίδας και βαράνε μόλις περάσεις οπότε και να έχεις ξεχαστεί και να πηγαίνεις με πολλά...αν δεν έρχετε κανείς πίσω σου μπορείς ανετα να κόψεις απότομα και να την γλιτώσεις τη φωτό... και στο τουνελ της μαυρης ώρας εχει και απο τις 2 πλευρές (λίγο πριν εκει που είναι και η έξοδος των Α.Λιοσίων και απο την άλλη πάλι πριν το τουνελ) έχει ακόμα και σε σημείο που δεν πάει το μυαλό σου με τίποτα, δεν θυμάμαι ακριβώς το σημείο αλλά πάντα το βλέπω (ακριβώς πριν από γέφυρα από ελευσίνα προς αεροδρόμιο μετά το τούνελ της μαύρης ώρας και πρίν από τον κηφισό πάλι σε μάυρη πινακίδα μυνημάτων) όλα πάντως φαίνονται ψηλά καπου 5-10 πόντους και τα παίρνεις χαμπάρι αν δώσεις προσοχή και δεν οδηγείς κοιτώντας αριστερά και δεξιά σφυρίζωντας.

Reaction score
180

Προσοχη παντως στα εισπρακτικα που εχουν ενταθει απο οτι φαινεται. Γραψαν σημερα φιλο με 58, σε οριο 50. Μεχρι τωρα ειχα ακουσει για κατοικημενη περιοχη να γραφουν πανω απο 60.
Αλλος φιλος που φοραει παντα κρανος πηγαινε στο κουρειο με το μηχανακι, 100 μετρα απο το σπιτι του και για λογους κομωτηριου δεν πηρε το κρανος. 150ευρω και 10 μερες το διπλωμα που ηταν διπλο. (και αυτοκινητου)

Reaction score
4.544

Προσοχή τα ταμεία είναι άδεια , γράφουν για τα πάντα πλέον!

Reaction score
31

εγω σημερα περασα απο εκει και το φλας δεν σταματησε καθολου ομως

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale