κασέττες VCR σε CD

Reaction score
3
Απάντηση: κασέττες VCR σε CD

Αφού έχεις το κουτί αυτό θα πρότεινα κατ' αρχήν να δοκιμάσεις να το συνδέσεις με το pc. Μετά με κάποιο πρόγραμμα που κάνει capture να δοκιμάσεις να συνδέσεις τη πηγή σήματος από την οποία θέλεις να κάνεις capture και να δεις τι θα γίνει.
Μια άλλη λύση, θα ήταν να πάρεις ένα USB TV Tuner, όπως αυτό της Avermedia (Hybrid TV FM Volar) ή κάτι πιο ακριβό,όπως ένα μετατροπέα της Canopus (AVC 110).
Βέβαια συμφέρει η λύση του USB, γιατί μετά θα έχεις και δέκτη για να βλέπεις TV στο PC. Ενώ ο μετατροπέας θα σου μείνει μόλις τελειώσεις αυτό που θέλεις να κάνεις capture.

Reaction score
3
Υπάρχει κάποιο προτινόμενο λογισμικό ή τα Vista Ultimate θα το αναγνωρίσουν. Ρωτάω τι πιστεύεις από εμπειρία ίσως γιατί δεν είναι δυνατόν κανείς να ξέρει εκ των προτέρων τα πάντα?

Reaction score
3

Τα Vista δεν τα ξέρω (δεν τα έχω). Από λογισμικό μπορείς να βρεις διάφορα στο internet, αν και σίγουρα τα vista θα έχουν κάποιο πρόγραμμα για capture.

Reaction score
1.847

Ήθελα συγκεκριμένο μοντέλο, για να δούμε τι εισόδους-εξόδους έχει.

Reaction score
3.085
Συγγνώμη για την παρέμβαση, δεν θέλω να αμφισβητήσω καμιά από τις προτεινόμενες λύσεις, αλλά από τον τίτλο καταλαβαίνω πως ΔΕΝ αναφέρεις DVD.

Για CD μιλάς! Σωστά;

Και εφ' όσον μιλάς για CD, εννοείς ασφαλώς Video CD ή αλλιώς VCD.

Σε αυτό μπορείς να περάσεις τις κασσέττες σου ΜΟΝΟ μέσω PC. Δεν ξέρω αν υπάρχει επιτραπέζιο μηχάνημα που να γράφει εικόνα σε CD.

Νομίζω πως κάτι επιτραπέζια CD Recorders προηγούμενης γενιάς επαγγελματικά, έγραφαν και VCD, αλλά μόνο με σύνδεση σε υπολογιστή, μέσω SCSI connector.

Να τονίσω πάντως πως η μεταφορά σε CD εμπεριέχει όλα τα μειονεκτήματα του μέσου, του οποίου η χωρητικότητα είναι μόλις 700 MB σε σχέση με το DVD (4.7 το απλό και 8.5 GB το DL).

Πάντως η απλούστερη και με λιγότερο πονοκέφαλο μέθοδος είναι η μεταφορά από τις αναλογικές εξόδους του Video ή της Βιντεοκάμερας (όλες έχουν τέτοιες τόσο εικόνας όσο και ήχου) στις αντίστοιχες εισόδους ενός φτηνιάρικου επιτραπέζιου DVD Recorder, από αυτά που βρίσκεις στα Carrefur, Lidle, Practiker, Media Markt κλπ.

Και στο τέλος σου μένει και το DVD Recorder!

Για σκέψου το κι έτσι

Reaction score
1.847

Πάντως η απλούστερη και με λιγότερο πονοκέφαλο μέθοδος είναι η μεταφορά από τις αναλογικές εξόδους του Video ή της Βιντεοκάμερας (όλες έχουν τέτοιες τόσο εικόνας όσο και ήχου) στις αντίστοιχες εισόδους ενός φτηνιάρικου επιτραπέζιου DVD Recorder, από αυτά που βρίσκεις στα Carrefur, Lidle, Practiker, Media Markt κλπ.

Για σκέψου το κι έτσι
Αυτή η λύση ξαναπροτάθηκε και είναι βέβαια μια άλλη άποψη.
Η πιο εύκολη περίπτωση για να μην μπλέκεις με PC, κάρτες και encodings...

Αγοράζεις ένα VCR, ένα DVD-R επιτραπέζιο, τα συνδέεις μεταξύ τους και καθάρισες.
Ωστόσο, δίνει ο καθένας ότι ξέρει και ο ενδιαφερόμενος αποφασίζει. :happy_9:

Reaction score
0
Συγγνώμη για την παρέμβαση, δεν θέλω να αμφισβητήσω καμιά από τις προτεινόμενες λύσεις, αλλά από τον τίτλο καταλαβαίνω πως ΔΕΝ αναφέρεις DVD.

Για CD μιλάς! Σωστά;

Και εφ' όσον μιλάς για CD, εννοείς ασφαλώς Video CD ή αλλιώς VCD.

Σε αυτό μπορείς να περάσεις τις κασσέττες σου ΜΟΝΟ μέσω PC. Δεν ξέρω αν υπάρχει επιτραπέζιο μηχάνημα που να γράφει εικόνα σε CD.

Νομίζω πως κάτι επιτραπέζια CD Recorders προηγούμενης γενιάς επαγγελματικά, έγραφαν και VCD, αλλά μόνο με σύνδεση σε υπολογιστή, μέσω SCSI connector.

Να τονίσω πάντως πως η μεταφορά σε CD εμπεριέχει όλα τα μειονεκτήματα του μέσου, του οποίου η χωρητικότητα είναι μόλις 700 MB σε σχέση με το DVD (4.7 το απλό και 8.5 GB το DL).

Για σκέψου το κι έτσι
βασικά για CD έλεγα , αλλά τώρα που το βλέπω οι κασσέτες είναι 120min οπότε δε το κόβω να χωράνε σε CD, μιας και θέλω πολύ καλή ποιότητα, τα άχρηστα θα τα κόψω (επιπλέον πονοκέφαλος, χρειάζομαι και software για editing) οπότε πάμε για DVD.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: κασέττες VCR σε CD

Όχι engexpert, δεν γνωρίζω αν υπάρχουν κάρτες μόνο με εισόδους A/V.
Πάντως αυτό που λέει ο NikosK, για μετατροπή μέσω βιντεοκάμερας, (αν βέβαια έχεις κάποια που να έχει αυτή τη δυνατότητα), είναι ακόμα καλύτερη λύση και φυσικά χωρίς κόστος.
Αν πάλι καταλήξεις σε κάρτα τηλεόρασης, μετά την μετατροπή των κασετών σε DVD, θα σου μείνει και η κάρτα να βλέπεις TV.
Εγώ πάντως θα συνιστούσα να είναι εξωτερική (USB), για να μην έχεις τυχόν προβλήματα με άλλο PC που τυχόν πάρεις στο μέλλον.
εξωτερική κάρτα τηλεόρασης αλά USB, τι εννοείς? Υπάρχει τέτοια?:cool_1:

Reaction score
1.847
Απάντηση: Re: Απάντηση: κασέττες VCR σε CD

εξωτερική κάρτα τηλεόρασης αλά USB, τι εννοείς? Υπάρχει τέτοια?:cool_1:
Παράδειγμα:
PINNACLE PCTV 330E HYBRID STICK PRO USB 2.0

προτείνω αυτή, που έχει και ψηφιακό δέκτη (DB-T), γιατί οι κοινές θα είναι άχρηστες όταν τα κανάλια εκπέμπουν ψηφιακά.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: κασέττες VCR σε CD

Παράδειγμα:
PINNACLE PCTV 330E HYBRID STICK PRO USB 2.0

προτείνω αυτή, που έχει και ψηφιακό δέκτη (DB-T), γιατί οι κοινές θα είναι άχρηστες όταν τα κανάλια εκπέμπουν ψηφιακά.
να σου πω, υπάρχει μια κάρτα απλή για μετατροπή από αναλογικό σε ψηφιακό σήμα? wall_1

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.470
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO