κατασκευη για εγκατασταση προβολεα.

Reaction score
187
επειδη ηθελα ο προβολεας μου να μην υπαρχει μεσα στο χωρο του σαλιονου σκεφτηκα αφου ειχα την δυνατοτητα να τον χωνεψω ωστε να υπαρχει ενα παραθυρακι οπως ειναι και στα σινεμα.

ειμαι τυχερος διοτι στο πανω μερος του τοιχου μου στο σαλονι μεσα ειναι το παταρι.επρεπε να μετακινησω τον θερμοσιφωνα γιατι εμποδιζε και επρεπε να μεταφερθει στην αλλη γωνια.πηρα το κομπρεσερ και ανοιξα μια τρυπα στο τοιχο.

αφου εχω κανει δοκιμες με τον panasonic η εικονα που ριχνει να ειναι σε σωστο σημειο απεναντι στον αλλο τοιχο το len shift ειναι σωτηριο σε αυτη τη περιπτωση.μετα αφου μεσα στο παταρι εχουν καθαριστει ολα και εχει γινει ενα αντιπλημηρικο εργο :D μπαινει παντου πολυουρεθανη στις σωληνες για μονωση και γυρω γυρω απο το προβολεα χτιστηκε ενα τοιχος(απο πολυουρεθανη)σε περιπτωση που πεσουν νερα να γινει ενα προστατευτικο τοιχος.επισης εχει γινει τρυπα εκει που ειναι ο προβολεας και ακριβως απο κατω απο το παταρι ειναι η μπανιερα οποτε αν πεσει νερο θα φυγει κατευθειαν στην μπανιερα.(ευχομαι να μην φτασουμε ποτε σε αυτο το σημειο) :shock:

μετα πρεπει κατι να βαλουμε μπροστα στη τρυπα ωστε να φαινεται ομορφο.τι κανουμε λοιπον?παιρνουμε μια βεργα απο αλουμινιο και αφου μετραμε με προσοχη τι τετραγωνο θελουμε να φτιαξουμε στην τρυπα κοβουμε σε 4 κοματια με φαλτσογωνια τη βεργα και εχουμε αυτο το αποτελεσμα

αφου εχουμε κανει προεργασια στο τοιχο ενωνουμε τα 4 αυτα αλουμινια μεταξυ τους με κολα σιλικονης και φτιαχνουμε ενα τετραγωνο το οποιο θα χωνεφτει στην τρυπα.κανουμε την καταληλη προεργασια στο τοιχο ωστε να εφαρμοζει σωστα το αλουμινενιο πλαισιο και αφου ειναι οκ το κολαμε επισης με σιλικονη.ο τοιχος μας ειναι ετοιμος τωρα για στοκαρισμα(αφου εχει στεγνωσει το πλαισιο)και μετα βαψιμο και εχουμε τελειωσει.

ιδου το αποτελεσμα

αριστερα και δεξια ειναι τα suround ηχεια και τα καλωδια τους ειναι και αυτα περασμενα μεσα στο παταρι για να μην φαινετε τιποτα.το hdmi καταληγει στο δωματιο μου και παει στο pc.το δωματιο μου το χωριζει μια διπλη συρομενη πορτα.

τελικα με κοστος 30 ευρω εφτιαξα πιστευω ενα ωραιο αισθητικα αποτελεσμα.το μονο που χρειαζεται ειναι ενα βαψιμο.για σκεφτειτε εκει που ειναι τωρα η τρυπα να ηταν πανω σε ραφι ο panasonic ποσο ασχημα θα εξειχε στο σαλονι και επισης ετσι εχω κερδισει και λιγο θορυβο.θα κανω και μια δοκιμη να βαλω ενα κρυσταλο και αν δεν εχει απωλειες στην εικονα τοτε δεν θα ακουγεται καθολου ο γεροpanasonic.

το μονο προβλημα της εγκαταστασης αυτης ειναι αν αλαξω προβολεα και δεν εχει len shift την εκατσα διοτι μπορει να μη ταιριαζει το υψος της τρυπας με την εικονα που βγαζει ο προβολεας.(η να ειναι πολυ χαμηλα η εικονα η πολυ ψηλα)

ακουω εντυπωσεις!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Mπραβο σου Λαμπρο!
Πολυ καλη δουλεια αλλα...βαζεις και ιδεες βρε παιδι μου :wink:

Reaction score
14
εκπληκτικό κόνσεπτ!!!!!!!!!! Ευγε Λάμπρο.

Αραγε το έταιρο ήμισι το είδε τελειωμένο ή κατά την διάρκεια???

Εγώ μια τρύπα ξεκινάω με το κρουστικό δράπανο και εχει φέρει κλιμάκιο εμπειρογνωμώνων απο την Πολεοδομία και με βάζει να υπογράψω δήλωση του Ν105 ότι αν βρώ σε σκυρόδεμα θα σταματήσω και δεν θα πατήσω το Flack&Becker στο φούλ!!!!!!!!!!

:p :p :p :p :p

Reaction score
187
ευχαριστω για τα καλα λογια!
dream_gr πιο εταιρο ημισι πλακα μας κανεις?με τη μητερα μου μενω στο σπιτι(δικο μας γιατι με νοικι δεν παιζανε τετοια!)24 ειμαι!

σειρα τωρα εχει ψευδοροφη με κρυφους φωτισμους οπτικες ινες κλπ :D

Reaction score
0
Εύγε κι από μένα!
Μόνη απορία η εξής: αν το pc σου είναι σε άλλο δωμάτιο, από το άλλο δωμάτιο ξεκινάει και οπτική ίνα ή coaxial για τον ενισχυτη σου που θα είναι εκεί που "πυροβολεί" ο panny? Πολλά μέτρα καλώδιο δεν μαζεύονται αν υπολογίσεις και το dvi Για τον προβολέα?
Πάντως η έμπνευσή σου για το πατάρι δίνει ρέστα!

Reaction score
14
Λάμπρο ξέχασα να σου πώ ότι πρεπει να ανοίξεις και μια μικρή δέυτερη τρύπα στο τοίχο δίπλα στο προτζέκτορα για να βλέπει και ο σινεματζής απο το πατάρι!!!!! (ξέρεις όπως στους αληθινούς κινηματογράφους!!!!)

:p :p :p :p :p :p :p

Reaction score
187
χχα καλη ιδεα dream!

θοδωρε απο το προβολεα στο δωματιο μου εχω ριξει ενα 5μετρο hdmi-dvi της oelbach.και απο το pc φευγει μια 10μετρη οπτικη ινα και παει στον ενισχυτη.για να καταλαβεις που ειναι το pc οπως βλεπεις την τελευταια φωτο στο δεξι ηχειο πιο δεξια υπαρχει τοιχος ο οποιος ειναι απο το δωματιο μου.οποτε με το pc εχω και dvd-player και δορυφορικη με την skystar και παιχνιδια απο το pc και απο το video-in της καρτας γραφικων οτι αλλο θελησω να βαλω.πχ filmnet-nova-βιντεοκαμερα κλπ.

απεναντι υπαρχει σκετος τοιχος οπου υπαρχει ενα επιπλο με ενισχυτη-dvd-κεντρικο και τα ηχεια αριστερα δεξια.δλδ δεν υπαρχει κανενα εμποδιο.παραθυρο η κατι αλλο.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.977
Μμμμ αμα πεφτει στον γειτονα λετε να γινεται ? :p

Λαμπρο αψογο :wink:

Reaction score
7
Μπραβο. Πολυ καλο!!!

Θα τον προτιμουσα βεβαια κρεμασμενο αναποδα για να μην παταει κατω παρα τα παραχωματα..... για ψυχολογικους λογους....

Οσο για το lens shift νομιζω οτι ολοι πια εχουν. Εμενα θα με ανησυχουσε περισσοτερο η αποσταση προβολης του αλλου που δε θα ειναι σαν του Pany (100" απο 7μ)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo