κατασκευη οθονης

Reaction score
0
καλησπερα παιδια, ενδιαφερομαι να κατασκευασω μια οθονη προβολης για να την βαλω στην ταρατσα μου κ να την μετατρεψω σε θερινο σινεμα. Θα θελα να σας ρωτησω αν εχετε καποια υλικα να μου προτεινετε. εγω σκεφτομουν για mdf κ εν συνεχεια να του φτιαξω ενα πλαισιο κ να το βαψω. η αποσταση θα ναι αρκετα μεγαλη κοντα στα 6 μετρα. κ ελεγα να φτιαξω 135αρα. τι λετε? ευχαριστω

Reaction score
0
εχω 5,5 με 6. αλλα η οθονη ε=δεν θα μπει με πλατη στον τοιχο γιατι δεν ειναι ψηλος, θα τοποθετηθει καθετα στον τοιχο που εχει μηκος 6 μετρα κοντα κ υψος 1,40. δεν ξερω αν σου δωσα να καταλαβεις?

Reaction score
385
Απάντηση: κατασκευη οθονης

Αν έχεις χώρο να την προφυλάζεις από τον άσχημο καιρό μπορείς να κάνεις τα σχέδια όπως το σκέφτεσαι.
Εγώ θα σου παραθέσω το δικό μου project ,αν θες να πάρεις μια ιδέα ,το οποίο υλοποιήθηκε φέτος το καλοκαίρι στο εξοχικό .
Συγκεκριμένα όπως φαίνεται και στις φώτο δημιουργήθηκε κάδρο
αναλογίας 16:11 περίπου, με σιδερένιο πλαίσιο το οποίο βάφτηκε σε μαύρη μπογιά για την σκουριά,και στο οποίο πλαίσιο έγινε παραγγελία ειδικό πανί(πλαστικό) από μαγαζί με τέντες.
Τα σίδερα "δένουν" με γωνίες βιδωτά και μοντάρονται/ξεμοντάρονται πολύ εύκολα.
Επίσης σαν κατασκευή είναι αρκετά στιβαρή , αφού το πανί ουσιαστικά τεντώνεται μέσα στο πλαίσιο
Τα 2,5 μέτρα φάρδος μας έδιναν ένα χορταστικό κάδρο 112''.
Η θέαση γινόταν από τα 4-6 μέτρα(όταν μαζευόταν η γειτονιά, ακόμα πιο μακρυά).
Η κατασκευή έμεινε σε εξωτερικό χώρο για 3 μήνες,χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον καιρό.
Bεβαίως όταν σκονιζόταν την έπλενα και με το λάστιχο.:116:
Βέβαια λόγω του πλαστικού υπήρχαν φαινόμενα hotspot , αλλά σε εξοχή ήμασταν μπορούσαμε να το αντέξουμε.
Για την ώρα η όλη κατασκευή έχει μαζευτεί και φυλαχτεί σε εσωτερικό χώρο,αναμένοντας τον επόμενο Ιούνιο.

Τελικός Εuro2008

Reaction score
0
πραγματικα παρα πολυ ωραιο!!!!!!!! εγω σκεφτομουν κατι ναι μεν με σιδερενιο πλαισιο μαυρο, αλλα αντι για πανι, mdf. το μονο που με προβληματιζει ειναι οτι αφου θα βιδωθει σε τοιχο πρεπει να βρω κ κατι για να το καλυπτω τον υπολοιπο καιρο. μπορεις ομως να μου πεις ενα συνολικο κοστος, πως ζητησες το πανι κτλ? ευχαριστω εκ των προτερων!!!

Reaction score
385

30 euro τα σίδερα(πήρα 3 βέργες 5μετρες τις οποίες έκοψα σε 2*2,5 μ. & 3*1,5 μ.)
Η μία 5μετρη μου περίσσεψε.
Το πανί μου βγήκε γυρω στα 40-50 €, το πανί δεν ξέρω πως λέγεται ,το πήρε ο γαμπρός μου ,αφού μου εξήγησε πως είναι περίπου. Μπορείς να βάλεις και τεντόπανο χοντρό, το πήρα τελικά πλαστικό για να μπορώ να καθαρίζω.
Oι βίδες και οι γωνίες βάλε 5-10 € χοντρικά.
Σύνολο περίπου 80-90 €,και είμαι πολύ ικανοποιημένος.
Του χρόνου ίσως κάνω και κάποια πατέντα για Masking.:144:
Το Mdf αν αρχίσει και παίρνει υγρασία δύσκολα να επαναφέρεις.
Επίσης θέλει καλή φύλαξη,ο καιρός είναι ο εχθρός μας.
Εμένα πολλές φορές μας έπιασε βροχή κατά τη διάρκεια θέασης,και το μόνο που μαζέψαμε ήταν ο προβολέας.

Reaction score
0
α κ κατι αλλο απο που επαιρνε σημα εικονας ο προβολεας? γιατι με απασχολει κ αυτο!!:128:

Reaction score
0
ποιον δωρυφορικο δεκτη ??? με κατι σε στυλ media player τυπου e-great η κατι αναλογο γινεται δουλεια ??

Reaction score
385

Οποιοσδήποτε δέκτης hd ,θα σε βοηθήσει να έχεις καλή εικόνα ειδικά σε ανάλογα υψ.ευκρίνειας σήματα.
Δες στην ανάλογη κατηγορία ,έχει πολλές προτάσεις
(τα καλά προγράμματα θέλουν κάρτα-συνδρομή)
Βεβαίως και τα με τα media players μπορείς να κάνεις δουλειά.
Εγώ για να μην κουβαλάω την επόμενη χρονιά το pc,έχω ήδη πάρει το wd mediaplayer(ελπίζω μέχρι τότε να του έχουν φτιάξει το filmware)

Reaction score
0
γι αυτο προσανατολιζομουν κ εγω. τωρα για δορυφορικη δεν ξερω ακομα.Αλλα ενα θεμα μου ειναι ο ηχος δεδομενου οτι θα ωλεπω στην ταρατσα οπου θα γινει κ η εγκατασταση...

Reaction score
385

Η ταράτσα σου είναι σε πυκνοκατοικημένη περιοχή?
Εδώ μπορούν να συμβούν 2 πράγματα:
α)να ενοχλείς τους γείτονες
β)να διαμαρτυρηθούν κάποιοι που θα βλέπουν και δεν θα ακούν :142:

Reaction score
0
σχετικα πυκνοκατοικιμενη ειναι η περιοχη. δεν εχει βεβαια πολλες ταρατσες γυρω γυρω, μια θα ελεγα κ σκεφτομουν να κλεισω την ταρατσα γυρω γυρω με φυτα.δεν θελω να χω ηχο village απλα να μπορω να δω καμια ταινια σε νορμαλ ηχιτικα πλαισια.....κ εκει ερχεται το θεμα ηχου ...... εχω ενα ηχοσυστημα 5.1 αλλα δεν ξερω τι εξοδους εχει γιατι δεν το χω ανοιξει ακομα... εσυ τι πηγη ηχου εχεις?? δεν μιλαω βεβαια για ενισχυτες κ τετοιες ιστοριες:138:

Reaction score
385
Απάντηση: Re: κατασκευη οθονης

εσυ τι πηγη ηχου εχεις??
ένα απλό σύστημα woofer-ενισχυτής με αναλογικές εισόδους.
συνήθως ακούω σε χαμηλές στάθμες,αν και κάποιες στιγμές που λείπουν οι γείτονες και επιτρέπει η ώρα το "γκαζώνω".

Reaction score
385

Χωρίς στοιχειώδη ενίσχυση δεν ακούς.
Ακόμα και τα ηχειάκια υπολογιστή 2.0 έχουν κάποιο είδος ενίσχυσης(γι'αυτό και απαιτούν ρεύμα)
Εκτός αν ακoύς από τα ηχεία του laptop.:111:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.929
Members
38.519
Νεότερο μέλος
papaevagelouv